Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Εγκαίνια των Τοπικών Οργανώσεων της ΕΝΕΠ και οι «Βαρβάρες» (κεφάλαιο 6ο)


 Το παράδειγμα της Κ.∆. της ΕΝΕΠ ακολούθησαν με μεγάλη επιτυχία και οι Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών εγκαινιάστηκαν πάνω από σαράντα τοπικά γραφεία, με πρωτοβουλία πάντα των νέων, αλλά και με την ενεργό πλέον συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας. Το μελανό σημείο όλων αυτών των εκδηλώσεων ήταν η προσπάθεια αυτοπροβολής των υποψηφίων, που κατά κανόνα γέμιζε με πίκρα και αηδία τους νεολαίους, πρωταγωνιστές της επιτυχίας.



Η μεγαλύτερη συγκέντρωση σε τοπικό γραφείο ήταν εκείνη που έγινε στα εγκαίνια της Τ.Ο. ΚΥΨΕΛΗΣ (στην Πλ. Κυψέλης), με συμμετοχή πάνω από 5.000 κόσμου. Κατ’ αυτήν ήταν παρόντες οι περισσότεροι των υποψηφίων της Α' Αθηνών. Οι υπόλοιποι έφτασαν καθυστερημένοι στο χώρο της συγκεντρώσεως (ειδοποιηθέντες ασφαλώς για την ογκώδη συγκέντρωση).

Όλοι ήθελαν να μιλήσουν πρώτοι και είχαν πολιορκήσει τον βραχύσωμο πρόεδρο των νεολαίων Στέλιο Παρασκευόπουλο και τον συντονιστή οργανώσεως Θανάση Κουτράκη, ο οποίος είχε γίνει έξαλλος από την συμπεριφορά των πολιτευτών. Τελικά επενέβη ο πρόεδρος της Ν. Ε. Αττικής (Γιάννης Σχοινάς) και έδωσε την λύση: κατ’ αλφαβητική σειρά. Η λύση εφαρμόστηκε κατά γράμμα, παρά το γεγονός ότι γηραιός υποψήφιος σήκωσε το μπαστούνι του και επετέθη με ακατονόμαστες εκφράσεις εναντίον της συνυποψήφιάς του στην Α΄ Αθηνών Μαλβίνας Καζακοπούλου.


ΟΙ «ΒΑΡΒΑΡΕΣ»
Όταν τα μέλη του Κινήματος ανέβηκαν για πρώτη φορά στον 17ο όροφο του Πύργου των Αθηνών, όπου και τα γραφεία του κόμματος της Εθνικής Παρατάξεως, ευρέθησαν προ πολλών εκπλήξεων. Μία εξ αυτών ήταν και η παρουσία δεκάδων νέων κουρεμένων γουλί στα μάτια των οποίων, ακόμη και όποιος δεν είχε καμμία σχέση με ψυχολογία, μπορούσε να διακρίνη την απόφαση τους γι’ αγώνα και δράση. Είχαν επάνω τους κάτι που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σαν πρωτόγονο δυναμισμό και κάθε ώρα και στιγμή παρεπονούντο για την απραξία στην οποία είχαν περιέλθη. Αργότερα πήραν και την ονομασία τους «βάρβαρες». Κανένα από αυτά τα παιδιά δεν βρισκόταν εκεί από κάποια υστεροβουλία. Αποφασισμένοι για τα πάντα, αλλά αγνοί. Βασικά στοιχεία στις πολιτικές τους θέσεις ο αντικομμουνισμός και ο αντικαραμανλισμός, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που απαιτούσαν να μην γίνουν δεκτοί στο κόμμα, όσοι προήρχοντο από την «αμαρτωλή και προδοτική Ν.∆.». 

Οι νέοι αυτοί, έμεναν κυρίως στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ερχόντουσαν στα γραφεία μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και έφευγαν τα ξημερώματα της επομένης. Σε όλο αυτό το διάστημα είχαν στα χέρια τους από μία μεγάλη αλυσίδα που την έφερναν γύρω γύρω... Ένα τεράστιο δυναμικό αναξιοποίητο μέχρις ότου εκτυπώθηκαν οι πρώτες αφίσσες της ΕΝΕΠ, οπότε βρήκαν ένα δρόμο για να προσφέρουν κάτι από αυτά που μπορούσαν να κάνουν. Κατά τα άλλα ήθελαν «να δείρουν κομμουνιστές και καραμανλικούς», και κοίταζαν με μισό μάτι, όποιον τολμούσε να τους φέρη αντίρρηση σε κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΝΕΠ αξιοποίησε τις «βάρβαρες» και μάλιστα πλαισιώνοντας την αγωνιστική αυτή ομάδα με αποφοίτους της Σχολής Στελεχών του κινήματος, προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών από επώνυμα ή ανώνυμα «καθωσπρέπει» στελέχη του χώρου. Επειδή μάλιστα ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν, ότι οι βάρβαρες έκαναν κακό και όχι καλό, νομίζουμε, ότι είναι καιρός πλέον να αποκαταστήσουμε την αλήθεια προκειμένου να πάψουν τα πικρόχολα σχόλια, αλλά το σημαντικώτερο, για να τονισθή η τεράστια συμβολή, που είχαν οι «βάρβαρες» σ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ 
Ο τίτλος τα λέει όλα και είναι σίγουρα πολύ μικρή η μνήμη όποιου δεν μπορεί να θυμηθή, ότι ουδείς εθνικιστής μπορούσε να πη τ’ όνομά του («περίοδος αποχουντοποίησης»). Στους δρόμους των Αθηνών υπήρχαν μόνο κόκκινες αφίσσες. (Η Ν.∆. πλήρωνε επαγγελματίες αφισσοκολητές). Το πάθημα του προεκλογικού αγώνος του 1974 με την Ε∆Ε του Πέτρου Γαρουφαλιά, όπου κομμουνιστές, νεο-δημοκράτες, πασοκτζήδες και κεντρώοι πέταγαν ντομάτες και αυγά, ήταν πρόσφατο και αν μη τι άλλο, τουλάχιστον δεν έπρεπε να επιτρέψουμε όσοι είχαμε αίσθηση ευθύνης για τον προεκλογικό αγώνα να επαναληφθή. 

ΟΙ «ΒΑΡΒΑΡΕΣ» ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ 
Πράγματι με συγκεκριμένες ενέργειες: 

1. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έβαψαν μπλε το Πολυτεχνείο και όλους τους χώρους γύρω από το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Πλατεία Κάνιγγος), σαν απάντηση στις τραμπουκικές ενέργειες των κομμουνιστών, οι οποίοι επετίθοντο εναντίον συνεργείων της ΕΝΕΠ, που αφισσοκολούσαν. 

2. Όταν κομμουνιστές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτύπησαν έν ψυχρώ τον Προκόπη ∆εσποτίδη (την ήμερα που δημοσιεύθηκε η δήλωση προσχωρήσεώς του από την Ν.∆. στην Ε.Π.) μετά από μισή ώρα οι «βάρβαρες», βρέθηκαν —ωργανωμένες και καθοδηγημένες— έχοντας επί κεφαλής τον Γιάννη Γκώρο δίδοντας την κατάλληλη απάντηση: Κατέλαβαν την Σχολή εν ψυχρώ. Από την ημέρα εκείνη και μετά ουδείς ετόλμησε ν’ αγγίξη ξανά τον ∆εσποτίδη... 

3.Την ημέρα της ομιλίας του Στέφανου Στεφανόπουλου στο εκλογικό κέντρο της Πατησίων (θέατρο «ΜΙΝΩΑ») 2-3.000 πάσης φύσεως αριστεροί μπήκαν από το πρωί ακριβώς απέναντι στην Εμπορική Σχολή με σκοπό την γελοιοποίηση της συγκεντρώσεως (προηγούμενο Ε∆Ε - Γαρουφαλιά του 1974). Οι πάντες μέσα στο κόμμα εθορυβήθησαν εκτός από την ΕΝΕΠ και κυρίως τις «βάρβαρες». Γύρω στις 2 το μεσημέρι ο αρχηγός της ΕΝΕΠ Πολύδωρος ∆άκογλου απείλησε ευθέως τους υπευθύνους της Αστυνομίας, οι οποίοι ισχυρίζοντο ότι δεν μπορούσαν να τους πείσουν να φύγουν: «Αν σε δύο ώρες δεν τους πείσετε εσείς, τότε θα μπούμε και μεις μέσα στην Εμπορική». Σε μία ώρα σαν καλά παιδιά οι κομμουνιστές φώναξαν τρεις φορές «∆εν περνάει ο φασισμός» και απεχώρησαν... Ακολούθησε η μεγαλειώδης συγκέντρωσις του θεάτρου «ΜΙΝΩΑ»... 

4. Η ηγεσία της ΕΝΕΠ δεν θέλησε να κοντραρισθή άλλο με το κόμμα. Ο λόγος για την ομιλία του Στέφανου Στεφανόπουλου στον Πύργο Ηλείας. ∆εν ήθελαν μαζί τους τις «βάρβαρες» που δεν εστάλησαν. Έφυγαν μόνο τρία πούλμαν με «γυναικόπαιδα». Ώσπου στις 22.45 την νύχτα, παραμονή της ομιλίας, ήλθε επείγον το αίτημα από τον Πύργο Ηλείας στην Κ∆ της ΕΝΕΠ. Βοήθεια! Υπάρχει σχέδιο ωργανωμένης αντιδράσεως από τους κομμουνιστές ολοκλήρου της περιοχής. ∆εν γνωρίζουμε αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι που να εξακολουθούν να επιμένουν ότι οι «βάρβαρες» έκαναν κακό. Εκείνο όμως που σίγουρα γνωρίζουμε είναι, ότι εκείνη στιγμή οι βάρβαρες ήταν αδύνατον να συγκεντρωθούν. Ήταν η στιγμή που ο Αρχηγός της ΕΝΕΠ Πολύδωρος ∆άκογλου είχε δώση εντολή στον υπεύθυνο οργανώσεως Αττικής Γιάννη Σχοινά να στείλη πάση θυσία τις βάρβαρες στον Πύργο της Ηλείας. Μπροστά στο αδιέξοδο ο Σχοινάς τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΝΕΠ Ασπροπύργου Αττικής Θανάση Πηλιχό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π