Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΔ (του Χρήστου Μπίσδα )


          Σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της ΝΔ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών σε μία διαδικασία που τελικά ίσως να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του κόμματός τους. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούνται διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια. Ο Έλληνας αναγκάζεται να βλέπει στην τηλεόραση τον Γεωργιάδη να γίνεται δρομέας, να διαβάζει στις εφημερίδες ότι ο Μεϊμαράκης έβρισε τον Παπαμιμίκο, να ακούει τον Μητσοτάκη να δηλώνει ότι έχει δουλέψει αρκετά στην ζωή του κ.α. Πολιτικός και ιδεολογικός διάλογος δεν γίνεται με αποτέλεσμα το σενάριο να καταντά γελοίο.

Ψηφίστε για να ξεχρεώσουμε
Η πραγματική διακύβευση αυτών των εκλογών δεν είναι το ποιος τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ αλλά το τι ποσό θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν στα ταμεία της ΝΔ από τα αφελή μέλη και φίλους που θα προσέλθουν στις κάλπες και αν αυτό θα καλύψει τα δάνεια που ως γνωστόν έχει πάρει η ΝΔ. Γι’ αυτό και η συζήτηση για το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κάθε ψηφοφόρος έγινε με όρους της αγοράς. Η απόφαση ελήφθη αφού απαντήθηκε το εξής ερώτημα: «Πως θα μαζέψουμε περισσότερα χρήματα, αν ψηφίσουν λίγοι πληρώνοντας μεγάλο χρηματικό ποσό ή αν ψηφίσουν πολλοί πληρώνοντας μικρό χρηματικό ποσό;». Προφανώς οι υπεύθυνοι της ΝΔ κατέληξαν στο ότι τα 3 € θα επιτρέψουν σε μεγάλο αριθμό προσώπων να προσέλθει στις κάλπες άρα τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα. Πλέον, βασικό μέλημά τους είναι να πείσουν τον κάθε πολίτη να προσέλθει στην κάλπη για να τους ακουμπήσει 3 € και στην προσπάθεια αυτή εντάσσονται όλα τα φαιδρά περιστατικά και δηλώσεις που γίνονται προεκλογικά. Γνώμη μου είναι ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ είναι μειωμένο και ότι πολύ λιγότεροι από τους 500.000, που σύμφωνα με διαρροές οι επιτελείς της ΝΔ εκτιμούν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, τελικά θα συνεισφέρουν τον οβολό τους.

Οι τέσσερεις πολιτικές είναι στην ουσία μία.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ούτε θα αλλάξουν κάτι στην πορεία της χώρας. Στη ΝΔ αρέσκονται να διαδίδουν ότι οι εκλογές για πρόεδρο της ΝΔ είναι εκλογές για τον επόμενο πρωθυπουργό. Ό,τι κι αν υποστηρίζουν οι υποψήφιοι, η ΝΔ θα παραμείνει ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα με πρόσωπα και πολιτική που έχουν παύσει εδώ και χρόνια να είναι αρεστά στους πολίτες. Ό,τι ιδεολογικό χαρακτήρα και αν διατείνονται ότι θα δώσουν στο κόμμα τους, η αλήθεια είναι ότι αυτός θα είναι το περιτύλιγμα αλλά στην ουσία η πολιτική του θα καθορίζεται από ξένα κέντρα εξουσίας. Παρόλα αυτά, κάθε υποψήφιος έχει λάβει συγκεκριμένη αποστολή: να μαντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους ή αλλιώς τρίευρα. Γι’ αυτό κάθε υποψήφιος απευθύνεται - πέραν της κοινής δεξαμενής ψηφοφόρων της ΝΔ - σε διαφορετικές επιμέρους ομάδες και τάσεις. Ο ακραία νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης μιλά για ένα κεντροδεξιό κόμμα αλλά αφήνει και την πόρτα μισάνοιστη στους «δεξιούς» λέγοντας ότι κι αυτοί χωράνε στη ΝΔ. Ο «κιμπάρης» - κατά την Ντόρα - Μεϊμαράκης κλείνει το μάτι στους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ και πλασάρεται ως λαϊκός τύπος. Ο Γεωργιάδης δηλώνει ότι δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι και είναι ο μόνος που μιλά για Δεξιά. Βέβαια, έχει την «ρετσινιά» του ακροδεξιού και προσπαθεί να την βγάλει από πάνω του προσκυνώντας εβραϊκά μνημεία. Τέλος, ο Τζιτζικώστας παρουσιάζεται ως άφθαρτος, επιτυχημένος, νέος πολιτικός χωρίς όμως να δίνει σαφές πολιτικό στίγμα.

Η προοπτική θα φέρει την ειρήνευση στο κόμμα;
Υπό αυτές τις συνθήκες τρέμει η ψυχή των επιτελών της ΝΔ οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει μετά την εκλογή προέδρου. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι πάνω από τη ΝΔ πλανάται το φάντασμα της διάσπασης. Γνώμη μου είναι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πολύ πιθανό πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό που θα πρέπει να ανησυχεί τη ΝΔ είναι αν θα κατορθώσουν να επανακάμψουν εκλογικά. Μόλις εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ως διά μαγείας, νικητής και ηττημένοι θα ξεχάσουν τα προεκλογικά τους μαχαιρώματα, τα γαλλικά, τα υπονοούμενα, και όλοι μαζί αγκαλιασμένοι - νεοφιλελεύθεροι, φιλελεύθεροι, κεντροδεξιοί, συντηρητικοί, δεξιοί, «ακροδεξιοί» και λοιπές συνομοταξίες - θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με απώτερο σκοπό να επανέλθουν στην εξουσία για να συνεχίσουν το αντεθνικό τους έργο. Αυτό που τους διαφεύγει είναι ότι η εσωκομματική ρύθμιση των ισορροπιών δεν θα έχει αντίκτυπο στο εκλογικό σώμα. Μπορεί κάποιοι από τα μέλη και τους ψηφοφόρους τους να συνεχίσουν να ακολουθούν τον «βοσκό» της επιλογής τους αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα συνεχίσει να αδιαφορεί γι’ αυτό το κόμμα. Στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν δεν υπάρξει ανάκαμψη, θα εκδηλωθούν φυγόκεντρες τάσεις από διάφορους δελφίνους και τότε η διάσπαση ή αυτοδιάλυση θα είναι γεγονός.

ΒΟΡΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: 0 - 1

Πολλοί ανέμεναν ότι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ θα ήταν ο Μάκης Βορίδης αντί του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Η κάθοδος του Γεωργιάδη ως υποψηφίου, αν και εξέπληξε πολλούς, θεωρήθηκε κοινή απόφαση Βορίδη-Γεωργιάδη. Ίσως αυτό να είναι αληθές, αλλά η συνέχεια δεν ήταν όπως την υπολόγισε ο βουλευτής Αττικής. Κατά την άποψή μου, ο Βορίδης έχει αντιληφθεί ότι οι περισσότεροι «δεξιοί», «ακροξεξιοί» ή «πατριώτες» ψηφοφόροι έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ και ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει καμία ελπίδα εκλογής στην θέση του προέδρου της ΝΔ ή έστω ενός καλού αποτελέσματος. Παρόλα αυτά, πριν λάβει περαιτέρω αποφάσεις, έπρεπε να γίνει μία καταμέτρηση όσων από αυτούς έχουν παραμείνει υποστηρικτές της ΝΔ και η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη θα ήταν το εργαλείο. Και ως «περαιτέρω αποφάσεις» εννοώ την παραμονή του στη ΝΔ, την διάσπαση ή την αποχώρησή του και την δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.
 Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών συμφώνησε αρχικά να εκπροσωπήσει τους δεξιούς στην εκλογική διαδικασία με την υποστήριξη του Βορίδη, στην συνέχεια όμως άλλαξε γνώμη. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην διαρκή πλέον προβολή του από τα ΜΜΕ ως εκπροσώπου της δεξιάς ΝΔ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει ότι θα συγκεντρώσει την ψήφο των συντηρητικών δεξιών και «πατριωτών» οπαδών της ΝΔ, που δεν αρκούν για να εκλεγεί πρόεδρος. Όμως, οι ψήφοι αυτοί θα τον καθιερώσουν ως «δεξιό βοσκό» εντός του κόμματος, προσπερνώντας έτσι στην στροφή τον Μάκη Βορίδη. Επόμενη κίνησή του θα είναι η συνεργασία του με τον φιλελεύθερο ή κεντροδεξιό νέο πρόεδρο της ΝΔ προσφέροντάς του ως δώρο την δεξιά με αντάλλαγμα κάποια καλή θέση. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Γεωργιάδης θα ισχυροποιήσει τόσο την θέση του εντός της ΝΔ ώστε ο Βορίδης να έρχεται δεύτερος στη σειρά ως εκπρόσωπος των καθαρών δεξιών. Τα ανωτέρω οφείλονται στην πολιτική τόλμη του Α. Γεωργιάδη, στην περίπτωση του οποίου βρίσκει εφαρμογή το ρητό «τοις τολμώσιν η τύχη», σε αντίθεση με τον Βορίδη, ο οποίος χάνει το πολιτικό παιχνίδι λόγω διστακτικότητας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η πιθανότητα να ακολουθήσει ο Γεωργιάδης τον Βορίδη σε μία μελλοντική αποχώρηση από τη ΝΔ μειώνεται. Όπως λέει ο λαός «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει». Με λίγα λόγια, το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ είναι: Βορίδης-Γεωργιάδης 0-1.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο του συν. Χρήστου Μπίσδα είναι δημοσιευμένο στην εθνικιστική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Νοεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π