Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

H κωμικoτραγική τωv Ελλήνωv μεταπoλίτευσις


Στα μέσα του 1970, μετά την επαναδημοκράτιση, είδα τον Σπύρο να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του '"εθνάρχη" με τα ατάσθαλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό απ' τα βαπτίσια του. Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα.

'Αυτοεξορισμένος' κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους Σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο λαζός με το καινούριο Volvo.

Εἶναι ἡ ἀκροδεξιά «κακή» γιά τή Δύση; Ἐξαρτᾶται…


Ατό πού βλέπουμε παντο στήν Ερώπη εναι μιά ποινικοποίηση το θνικισμοκαί τοῦ πατριωτισμοῦ, ἀκόμη καί στίς πιό ἁπλές καί ἤπιες μορφές τους. Ὅμως αὐτός ὁ κανόνας ἔχει καί τίς ἐξαιρέσεις του: ὅπου οἱ ἐθνικιστές τάσσονται ὑπέρ τῶν γερμανικῶν συμφερόντων, ἐκεῖ τίποτε κακό δέν «ἀντιπροσωπεύουν», ἔστω κι ἄν μιλᾶμε γιά ἀνοιχτά ἀντισημιτικά ἤ φασίζοντα κόμματα!
Αὐτή εἶναι ἡ περίπτωση τῶν πρώην σοβιετικῶν κρατῶν πού σήμερα λειτουργοῦν ὡς ἀνάχωμα στή ρώσικη ἐπιρροή, μεταξύ δέ αὐτῶν καί ἡ Οὐκρανία. Τί βλέπουμε λοιπόν στήν πολύπαθη αὐτή χώρα τόν τελευταῖο καιρό; Τίς διαδηλώσεις ὑπέρ τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης καί κατά τῆς Κυβέρνησης Γιανουκόβιτς πού πρό ἡμερῶν ἀρνήθηκε νά ὑπογράψει τή συμφωνία σύνδεσης μέ τήν ΕΕ.


ποθέτει λοιπόν κανείς πώς ο διαδηλωτές εναι κάποιοι φιλελεύθεροι νθρωποι, κάποιοι δημοκράτες πού πεχθάνονται τό σοσιαλιστικό παρελθόν καί τήν ρωσική πιρροή στή χώρα τους. λα μως πού μπλέκονται καί γνήσιοι κροδεξιοί, χωρίς κανένας δυτικός νά νοχλεται!

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η Νέα Θέσις σας προσκαλεί στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας



ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Μάς είναι γνωστόν ότι ή Αρχαία Ελληνική θρησκεία άπετελείτο άπό ένα σύμπλεγμα θρησκευτικών εορτών καί λαϊκών μύθων πού όνομάζετο Μυθολογία. Έν τούτοις, τόσο ή Ι­στορική έρευνα, όσο καί ή ποιότης ολοκλήρου τοϋ Ελληνικού Πολιτισμού μάς οδηγούν στό συμπέρασμα ότι ή αρχαία θρησκεία (θρη­σκεία: έκ τοϋ ρήματος θρώσκω = πρός τά άνω τείνω) ήταν στήν πραγματικότητα κάτι τό πολύ βαθύτερο. Άπό πολλούς υπαινιγμούς ή σαφείς αναφορές αρχαίων συγγραφέων συμ­περαίνουμε ότι πίσω άπό τούς μύθους κρύβε­ται μιά ολοκληρωμένη διδασκαλία τήν οποία έγνώριζαν ένας εσωτερικός κύκλος μυστών, φιλοσόφων καί καλλιτεχνών (μουσικών, ποι­ητών κλπ.) γι’ αυτό καί έκαλείτο Εσωτερική θρησκεία, έν αντιθέσει πρός τήν λαϊκή θρη­σκεία πού προαναφέραμε.
Σύμφωνα μέτήν Ελληνική Εσωτερική Παράδοσι, Ιδρυτής καί διδάσκαλος της Εσωτε­ρικής θρησκείας υπήρξε ό Όρφεύς. Μύστης τοΰ θείου φωτός καί του θείου λόγου. Ή Όρφική διδασκαλία παρέδιδε ότι τό Σύμπαν δη­μιουργείται καί συντηρείται άπό μία βασική θεία Ενέργεια (Πνοή) ή οποία προκαλεί στό κοσμικό περίδο (μεταφορικά γνωστό ώς Πρω­ταρχική θάλασσα) μία Δόνησι.

"Δωρίζονται" 180.000 βιβλιάρια υγείας - Τα μισά κριτήρια δικαιούχων αφορούν αλλοδαπούς


Αφού πρώτα λήστεψαν τον Ελληνικό λαό, χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία παίζοντας στον τζόγο του χρηματιστηρίου τα αποθεματικά τους, του άρπαξαν με τους φόρους ότι του είχε απομείνει και τον μετέτρεψαν σε ζητιάνο και κοινωνικά αδύνατο, τώρα την  «έπιασε» ο πόνος για τα  θύματά τους.  Μετά την αβάσταχτη εισφορά που δημιούργησε υπέρ των αδυνάτων, έφτιαξε και το δωρεάν ρεύμα πάλι για τους αδύνατους, για να μπορούν να ανάβουν air condition της ημέρες της αιθαλομίχλης (αν έχουν ρεύμα μιας και 1.645.000 συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ) τα δυο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παραμέρισαν τις πολιτικές τους και πολύχρονες διαφορές τους για το καλό της ..πατρίδας προχώρησαν σε έναν ακόμα άθλο υπέρ αδυνάτων !!

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δεσμοί Ελλήνων-κοπή βασιλόπιτας


Εθνικισμός: Η μόνη ελπίδα αντίστασης, στον διαφαινόμενο θάνατο της Ευρώπης


''Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι πράξη επαναστατική'', Τζορτζ Όργουελ

Το 2013 έκλεισε με κάποιες ειδήσεις από Ευρώπη και Αμερική που κάνουν ολοφάνερο πλέον το πού αποσκοπεί η Νέα Τάξη. Συγκεκριμένα: Στις ΗΠΑ  ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου σύρθηκε στα δικαστήρια από ''ζευγάρι'' ομοφυλόφιλων επειδή αρνήθηκε (για λόγους θρησκευτικής πίστης) να πραγματοποιήσει την παραγγελία τούρτας γάμου! Το δικαστήριο του επέβαλλε να εξυπηρετήσει το ομόφυλο ζευγάρι. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει το κατάστημά του! Στην Αγγλία πολίτης έγραψε έξω από το σπίτι του, ως ευχή στον Αη Βασίλη, Αη

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η πολιτική «γαργάρα» του...συνταγματικού τόξου


ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ..
Σε κάθε σοβαρό κράτος, αν ένας πολίτης αποκάλυπτε ότι ήξερε για μια κλοπή εκατομμυρίων, αλλά δεν είπε τίποτε, θα τον είχε καλέσει την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας, για να δώσει κατάθεση, τουλάχιστον. Αν δεν ήταν απλός πολίτης αλλά αντιπρόεδρος της Βουλής θα μιλούσαμε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Κι αν άφηνε να εννοηθεί ότι στη συγκάλυψη συμμετείχαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, θα κατέρρεε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Όμως εδώ φαίνεται ότι όλα τα έχουμε δει και τίποτε δεν μας κάνει πια αίσθηση. Σε μια κρίση εξομολόγησης (;) ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης παραδέχεται ότι ήδη πριν από 10 χρόνια είχαν τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη του Άκη και του Γιάννου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς (sic) σταμάτησαν εκεί. 

Όχι στα Ναρκωτικά: Ανοιχτή συζήτηση - εκδήλωση


Η Νεολαία Εθνικού Μετώπου διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση - εκδήλωση με θέμα: 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία
Συγγρού 40 - 42, 3ος όροφος

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 19:30

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»..


γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος
Προφανώς και ο πρωθυπουργός έχει εφησυχαστεί καθισμένος επάνω στο τεχνηέντως δημιουργηθέν πλεόνασμα που τον καθιστά, όπως εύστοχα το γερμανικό περιοδικό Spiegel τον χαρακτήρισε, κατά φαντασία θεραπευμένο. Δεν εξηγείται διαφορετικά αφού στα υπόλοιπα θέματα χάνει διαρκώς τον..έλεγχο (?). Από σήμερα λοιπόν και στα θέματα της ασφάλειας της χώρας, αφού ΚΑΙ ο Χριστόδουλος Ξηρός, ένας από τους δολοφόνους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη κυκλοφορεί ελεύθερος παρά την έξι φορές σε ισόβια και 25 χρόνια ποινή του. Ο δικηγόρος του Χρ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία»  

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους και μια αντίδραση στους τουρκολάγνους - Τελεσίγραφο από τις διαφημιστικές εταιρίες


Ή βάζετε ελληνικές σειρές ή τέρμα τα διαφημιστικά πακέτα. 
Οι διαφημιστικές εταιρείες έθεσαν πλέον και τελεσίγραφο στα κανάλια. Ή βάζετε ελληνικές σειρές στη βραδινή ζώνη ή σταδιακά αποσύρουμε τα διαφημιστικά μας πακέτα.


Σκούρα είναι τα πράγματα στη διαφημιστική αγορά, καθώς οι διαφημιστικές εταιρείες αλλά και οι πελάτες τους δεν θέλουν να ταυτίσουν τα προϊόντα τους, που διαφημίζονται ως επί το πλείστον στην τηλεόραση, με τα τουρκικά σίριαλ που έχουν κατακλύσει πρωί, απόγευμα και βράδυ τη μικρή μας οθόνη. Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί τηλεθεατές που δεν βλέπουν με καλό μάτι την τουρκική οπτικοακουστική επέλαση και αυτό, αυτομάτως, κάνει κακό και στα προϊόντα που διαφημίζονται ανάμεσα στα διαλείμματα.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ζήτω η Ελλάδα, από μια Ελληνίδα και οι... καθώς πρέπει! (βίντεο)

                 
Ένα γεγονός σήμερα κατά την διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στην Ρόδο τάραξε όσους ακόμα έχουν ευαισθησία μέσα τους
Μια γυναίκα με ετοιμοθάνατο άνδρα καρκινοπαθή που δεν έχει ούτε τα λεφτά να τον κηδέψει βούτηξε και έπιασε το σταυρό. Παρότι έκανε εκκλήσεις στους τοπικούς άρχοντες για βοήθεια κανείς δεν της συμπαραστάθηκε γεγονός που την ανάγκασε στο να κάνει αυτή την πράξη και να περάσει το μήνυμα της. ''Είμαι μητέρα 5 παιδιών άνεργων και σπουδαστών ενώ ο άντρας μου είναι στην Αθήνα ετοιμοθάνατος και δεν έχω χρήματα όχι να τον κηδέψω αλλά να τον κατεβάσω στη Ρόδο'' φωνάξε μπροστά στους ταγούς του νησιού, που βρισκόταν στην εξέδρα, βρεγμένη και βούτηξε με τα ρούχα και κατάφερε να πιάσει τον σταυρό πρώτη. 

Μεταξύ των 10 σημαντικότερων αρχαιολογικών ανακαλύψεων του 2013 τα νεολιθικά ειδώλια στη θέση «Κουτρουλού Μαγούλα» στη Φθιώτιδα


Το γνωστό διαδικτυακό περιοδικό «Heritage Daily» δημοσιεύει ειδήσεις για την πολιτιστική κληρονομιά σε διάφορες ιστορικές περιόδους από όλο τον κόσμο. Μεταξύ των 10 σημαντικότερων αρχαιολογικών ανακαλύψεων για το 2013  (στο νούμερο 10) περιλαμβάνεται  η  νεολιθική ανασκαφή στη θέση «Κουτρουλού Μαγούλα» κοντά στα χωριά Βαρδαλή και  Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας. 
Η ανασκαφή   που ερευνάται από το 2001  την Αρχαιολογική Υπηρεσία και από το 2010 σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον έφερε στο φως νεολιθικά ευρήματα μεταξύ των οποίων 300 πήλινα ειδώλια, ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ο Ελληνισμός αντιστέκεται!

                
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε χθες για τους εναπομείναντες Έλληνες στην Τένεδο η γιορτή των Θεοφανείων.
 Την παραμονή των Φώτων έγινε στην Τένεδο ο πρώτος αγιασμός και το κόψιμο

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ένας πραγματικός ήρωας.


Ο υπ αριθμόν ένα καταζητούμενος σαμποτέρ κατά των Γερμανών κατακτητών, ήταν ποδοσφαιριστής και κολυμβητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ήταν ο θρυλικός Ελληνοπολωνός πράκτορας με την κωδική ονομασία "Μπόλμπυ" που διέπρεψε με τη φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και προς τιμήν του, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης καθιέρωσε τους κολυμβητικούς αγώνες τα «Ιβανόφεια».

Το όνομά του δόθηκε επίσης και στο κλειστό γήπεδο της ομάδας, όπου διεξάγονται οι αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ.
Ο Ελληνοπολωνός πράκτορας με την κωδική ονομασία «Μπόλμπυ» κρυβόταν από σπίτι σε σπίτι στην Αθήνα, με τη βοήθεια αντιστασιακών, όπως η Λέλα Καραγιάννη. Οι Γερμανοί τον κυνηγούσαν διαρκώς, καθώς ήταν καλά

«Ένστολοι» ή… «Ένοπλοι»;