Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής, παύει να είναι Έλληνας.



Χωρίς εθνική συνείδηση, οι κομμουνιστές, πάντα μαχαίρωναν πισώπλατα την Ελλάδα. Στήριζαν τους ξένους εθνικισμούς εθνών που ήταν συνήθως εχθρικά προς το ελληνικό Έθνος. Οι τελευταίες δηλώσεις του νεοταξίτη  κομμουνιστή πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην συνάντησή του με τον εκφραστή του νεοοθωμανισμού Αμέτι Νταβούτογλου στην Σμύρνη αποτέλεσαν πρόκληση προς τους Έλληνες και τον ποντιακό ελληνισμό που σφαγιάστηκε από τους Τούρκους και τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ στην Μικρά Ασία και την καταστροφή της Σμύρνης αποδεχόμενος πλήρως τις δηλώσεις Ρεπούση για... τον συνωστισμό αλλά και άλλων κομμουνιστών όπως πρόσφατα ο Φίλης με τις γνωστές δηλώσεις του,  δεν αναγνώρισε την γενοκτονία.

Αφιερωμένο στους παραμένοντες πιστούς στη «πρώτη φορά αριστερά»


Αφιερωμένο στους παραμένοντες πιστούς στη «πρώτη φορά αριστερά»
Ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης (πέθανε τον Ιούνιο του 2005) υπήρξε αγωνιστής κομμουνιστής. Μαχητής των ιδεών του από την εποχή της κατοχής όπου είχε ενταχθεί στην ΕΠΟΝ, μετά την απελευθέρωση έγινε μέλος του ΚΚΕ. Η εξέγερση των υπόδουλων ευρωπαϊκών λαών κατά της Σοβιετικής κομμουνιστικής καταπίεσης, τον οδήγησε να διαφοροποιήσει τις θέσεις του και να απομακρυνθεί από το ΚΚΕ, εντασσόμενος στο ΚΚΕ Εσωτερικού.
Δημοσιεύω ένα ποίημα το οποίο δείχνει όλη την τραγωδία ενός αγωνιστή που βίωσε «την πνευματική στράτευση στην αριστερά». Τίτλος του ποιήματος, η έκφραση των παιδιών στην μεταπολεμική εποχή … «Στ’ αστεία παίζαμε»!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΔΕΣ από την Ιστορία του Κινήματος: Η σύγκρουση με το «σύστημα Μήτσου» και το γιουρούσι των μπράβων


Ο συν. Χρήστος Νικητιανός συντονιστής της Δ/σεως
Οργανώσεως της ΤΟ Θεσσαλονίκης την ώρα που
συλλαμβάνεται στην διαδήλωση-διαμαρτυρία του ΕΝΕΚ για
τον εορτασμό των 100 χρόνων από την γέννηση του σφαγέα
του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ  
ΨΗΦΙΔΑ 33
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των «επισήμων εκφραστών» των δύο βασικών ομάδων που συγκροτούσαν την Εθνική Παράταξη, των Βασιλικών και των Απριλιανών, προχώρησα στη συνάντηση που είχε κανονισθεί με τον στρατηγό Μήτσου και τους ανθρώπους του.
Η συζήτηση έγινε το πρωί της επόμενης ημέρας στα γραφεία της Εθνικής Παράταξης, που ήταν στον πρώτο όροφο κεντρικού κτηρίου, επί της οδού Εγνατίας. Ανέβηκα στον πρώτο όροφο, συνοδευόμενος μόνον από την συναγωνίστρια Ευγενία Πρεβεζάνου, σε ρόλο γραμματέως μου, ενώ οι άλλοι συναγωνιστές έμειναν στο ισόγειο, κατ’ απαίτηση των συνεργατών του. Τον χαιρέτησα και του ανέφερα τον σκοπό για τον οποίο είχα ζητήσει να τον συναντήσω. Μαζί του ήταν ο ε.α. συνταγματάρχης Ράπτης, ο τ. παλαιστής Καραμήτσος που τον είχαν ορίσει ως αρχηγό της κομματικής νεολαίας στην Β. Ελλάδα και μερικοί ακόμη που, ήταν φανερό πως αποτελούσαν ομάδα προστασίας.
 

"Να καεί το σπίτι του γείτονα" (του Νίκου Τζιόπα)


"Αφήστε τους να έρθουν. Έτσι κι αλλιώς στην Ευρώπη θέλουν να πάνε".

Είναι η φράση που χρησιμοποιούν κατά κόρον πολλοί  Έλληνες οι οποίοι, ναι μεν αναγνωρίζουν ότι η λαθρομετανάστευση είναι πρόβλημα, αλλά αντιμετωπίζοντας το ζήτημα εντελώς επιφανειακά, πιστεύουν ότι μεταφέροντας το πρόβλημα σε γειτονικές χώρες ή ακόμα και σε πιο μακρινές, η Ελλάδα θα απαλλαγεί από αυτό.
Σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής αμορφωσιάς του ελληνικού λαού, φαίνεται λογικό ένα τέτοιο επιχείρημα. Δυστυχώς για αυτούς, για την Ελλάδα αλλά και για την λογική των διεθνών σχέσεων, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει το εντελώς πρόχειρο και άνευ λογικής σκέψης επιχείρημα: οι γειτονικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους (Σκόπια, Αλβανία κ.λ.π.) με αποτέλεσμα η δίοδος προς τις βόρειες χώρες της Ευρώπης να κλείνει. Τη στιγμή μάλιστα που κάποιες από τις βόρειες χώρες (Αυστρία, Ουγγαρία) έχουν κλείσει ήδη τα σύνορά τους για παν ενδεχόμενο!

Μόνο ἀεροπορικό εἰσιτήριο!


Μέσα στή θύελλα τοῦ καθεστωτικοῦ φιλομεταναστευτικοῦ λόγου, μέ τίς ὑποκριτικές προτροπές, τίς ξεδιάντροπες ἀπειλές, τίς κωμικές ἠθικολογίες καί τά κλαψομούνικα ρεπορτάζ, εἶναι περίπου ἀδύνατον νά πεῖς κάτι λογικό καί εἰλικρινές, ὡστόσο θά τό ἐπιχειρήσουμε. Ἐπειδή πρέπει νά ἀκουστεῖ καί κάποια φωνή πού νά ἀναπαράγει πιστά τήν πραγματικότητα καί νά διασώζει τό κοινό συμφέρον, αὐτό πού τό ἔχουν ἐγκαταλείψει οἱ πάντες, τελευταία κι αὐτή ἡ ἑλλαδική Ἐκκλησία. Ἡ ταύτιση τῆς διοίκησής της μέ τά κυβερνητικά τρύκ καί μέ τήν ἀργυρώνητη δράση τῶν ΜΚΟ εἶναι ἀκριβῶς ἡ αἰτία γιά τό παρακάτω σημείωμα. 
Καλούμαστε ὅλοι νά συμβάλουμε μέ τρόφιμα, ρουχισμό, εἴδη προσωπικῆς ὑγιεινῆς κτλ γιά τίς ἀνάγκες τῶν προσφύγων πού πλημμυρίζουν τήν πατρίδα μας, μεταβάλλοντάς την σέ ἀπέραντο ἀνοιχτό στρατόπεδο διερχομένων.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΔΕΣ από την Ιστορία του Κινήματος: Η συζήτηση με τον Οδυσσέα Τόσκα


από εκδήλωση του ΕΝΕΚ στην νίκη των Ελλήνων επί των
κομμουνιστών στο Γράμμο Βίτσι Διακρίνεται το πανό με το
σύνθημα: Στα  χέρια των νέων ο Αγώνας
ΨΗΦΙΔΑ 32
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Η μετάβαση στην Θεσσαλονίκη ήταν ένα εγχείρημα πολλαπλών στόχων. Αν πετυχαίναμε θα είχαμε κερδίσει κύρος και ελευθερία δράσεως. Μελετήσαμε, εν τάχει, την κατάσταση και καταλήξαμε πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μας. Ήμασταν 20 «παλιόπαιδα», χωρίς γνωριμίες και συμμάχους που είχαν απέναντί τους «πολιτικούς μύθους», ισχυρά κατεστημένα, πολιτικά και άλλα συμφέροντα και μια κοινωνία που δεν ήταν έτοιμη να αποδεχτεί το στρατηγικό μας σύνθημα «Στα χέρια των νέων ο αγώνας», με ότι αυτό υπέκρυπτε.
Το σχέδιο που καταρτίσαμε ήταν απλό και ρεαλιστικό. Να εξασφαλίσουμε πολιτικές συμμαχίες για την περίπτωση που θα τα σπάγαμε με την στρατηγό Μήτσου και τους περί αυτόν. Αν πάλι όλα πήγαινα καλά να είχαμε έτοιμη την ομάδα ηγεσίας και το πρώτο σχέδιο δράσης, ώστε να κερδίσουμε την καταξίωση «επί του πεδίου της μάχης».

Φερχόφσταντ: «Δίνουμε τα κλειδιά της Ευρώπης στην Τουρκία»



Είπε πως οι αποφάσεις της Συνόδου παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές 

του Βασίλη Δαλιάνη
  
«Αυτή η συμφωνία είναι σαν να ζητούν οι Αμερικανοί από τους Μεξικάνους να διαφυλάξουν τα σύνορά τους», είπε, ασκώντας σκληρή κριτική στην καταρχήν συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία
Σκληρή κριτική στην καταρχήν συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία άσκησε ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ. 
Μιλώντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Σώματος, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και της υπουργού Άμυνας της Ολλανδίας Τζανίν Χένις-Πλάσκερτ, ο κ. Φερχόφσταντ δήλωσε πως οι αποφάσεις στις Βρυξέλλες παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς η Τουρκία είναι αυτή που θα αποφασίζει ποιος θα εισέρχεται στην Ευρώπη.

Ναι πρώτα οι Έλληνες !!!


Ναι πρώτα οι Έλληνες !!!
Και όταν περισσέψει και στον ξένο και στον πρόσφυγα αλλά στην πατρίδα τους. 
Αυτό μου δίδαξε ο πατέρας μου και οι προγονοί μου Αυτό μου δίδαξε ο δάσκαλός μου στο σχολείο, όταν μαζεύαμε αγαθά να στείλουμε στην Αιθιοπία. 

Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πατρίδα, να ζουν με αξιοπρέπεια και να δημιουργούν πολιτισμό.Έτσι μας έφτιαξε η φύση, ο καθένας να απλώνει τις ρίζες του εκεί που του ταιριάζει και όχι όπως θέλουν οι ιμπεριαλιστές οι νεοταξίτες παγκοσμοιοποιητές και οι

Για να τελειώνουν μερικά παραμύθια με το προσφυγικό...


γράφει η Μελίνα Κονταξή 
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος  

Οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες και δεν υπάρχει καμιά διεθνής συνθήκη που να μας υποχρεώνει να τους κρατήσουμε. 

Η συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες προβλέπει απέλαση ακόμα και πρόσφυγα σε περίπτωση που κριθεί επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας. Οι σουνίτες Άραβες από την Συρία είναι εξαιρετικά πιθανόν να είναι συμπαθούντες της ISIS, οπότε θα πρέπει να ελέγχονται και τα στοιχεία να διασταυρώνονται με την Συριακή κυβέρνηση και τους Κούρδους, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.  
Οι γνήσιοι πρόσφυγες θα πρέπει να καταθέσουν αγωγές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εναντίον της Τουρκίας που δεν είναι ασφαλής χώρα για τους μη σουνίτες Άραβες μουσουλμάνους, για παραβίαση δεκάδων άρθρων της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) που αφορούν από την απαγόρευση των βασανιστηρίων και των εξευτελιστικών συνθηκών διαβίωσης ως το δικαίωμα στην ασφάλεια. 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΔΕΣ από την Ιστορία του Κινήματος: Η σύγκρουση με τον στρατηγό Μήτσου για τον έλεγχο της Νεολαίας και η γνωριμία με τον Οδυσσέα Τόσκα


Ο Οδυσσέας Τόσκας
ΨΗΦΙΔΑ 31
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Βασική προϋπόθεση, που είχαμε θέσει στον Στέφανο Στεφανόπουλο, για να αναλάβουμε ως Κίνημα την προεκλογική οργάνωση της νεολαίας και την διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνος της Εθνικής Παράταξης, ήταν η ανεξαρτησία της. Αυτή την ανεξαρτησία την κατοχυρώσαμε, θεωρητικά, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση της προσπάθειας και την ανάθεση της ηγεσίας της σε μένα, με απόλυτη εξουσία ίδρυσης Τοπικών, διορισμού Προεδρείων και καθορισμού του τρόπου και των επιλογών δράσης των οργανώσεων.
Στην πράξη, ένα πολύ μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς μας, το δαπανήσαμε σε μια διαρκή προσπάθεια να σπάσουμε το κατεστημένο της εποχής που απαιτούσε, οι νεολαίοι να είναι παιδιά για θελήματα των μεγάλων και αφισοκολλητές των υποψηφίων. Αν σε αυτή την αντίληψη προσθέσουμε και την «υπόγεια μάχη» επικράτησης των Βασιλοφρόνων ή των Απριλιανών για τον έλεγχο των κομματικών οργανώσεων, μπορείτε ίσως να καταλάβετε το πλαίσιο μέσα στο οποίο προσπαθούσαμε να λειτουργήσουμε.

Ενοχή: Το νέο ἰσχυρό ὅπλο εναντίων τῶν Δυτικῶν κοινωνιῶν


Στήν σύγχρονη ἐποχή, ἔχει ἱστορικά δημιουργηθεῖ ἕνα ὅπλο πού εἶναι πολύ ἰσχυρό ἐναντίον εἰδικά τῶν Δυτικῶν κοινωνιῶν καί αὐτό εἶναι ἡ ἐνοχή. Αὐτοί πού ἐπιδιώκουν νά κατακτήσουν, χειρίζονται τήν πρωτόγονη βιβλική ἰδέα τῆς συλλογικῆς ἐνοχῆς σέ μιά κοινωνία, μέ σκοπό νά κάμψουν τό πνεῦμα τῆς ἀντιπάλου ὁμάδος καί τήν θέλησή της γιά ἀντίσταση. Ἡ ἐνοχή, ἐγχέεται σάν θανατηφόρος ἰός σέ ὁλόκληρες κοινωνίες χωρῶν, μέ τήν βοήθεια τῶν "χρήσιμων ἠλίθιων", μέ στόχο νά τίς ἀποδυναμώσουν κάμπτοντας τό ἠθικό τους ὤστε νά ἐπιτευχθεῖ ὁ σκοπός πού ἔχει ἀποφασισθεῖ.

Ελλαδική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανίκανοι και επικίνδυνοι


από το χθεσινό πρωτοσέλιδο των TIMES 
Τα παζάρια των γειτόνων μας!

Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αθήνα καβγάδιζαν στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ακόμη και τις ώρες της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, για το ποιος κέρδισε πόντους απέναντι στον άλλον, η Τουρκία παρέδιδε μαθήματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής.

Παίζοντας εκτός έδρας και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε όχι μόνο να μην πέσει στο καναβάτσο για όσα εγκληματικά πράττει μήνες τώρα, αλλά να δείξει και τα «γάντια» της.
Αντί η Αγκυρα να καθίσει, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στο εδώλιο της πολιτισμένης και δημοκρατικής Ευρώπης για όσα έχει κάνει σε βάρος των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία, στην Κύπρο, αλλά και στους πρόσφυγες, έκανε «ντρίμπλες» παριστάνοντας και τη γενναιόδωρη!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Με τον Χότζα ή με τον Αριστοτέλη



O Χότζας, όντας κάποτε κατής (δικαστής), δίκαζε μια διαφορά ανάμεσα σε δύο γείτονες. Όταν άκουσε τον πρώτο, αποφάνθηκε: «Έχεις πέρα για πέρα δίκιο». Όταν μίλησε ο αντίδικος του, ο Χότζας του είπε: «Μα βέβαια, έχεις δίκιο». H γυναίκα του, που παρακολουθούσε την δίκη, απόρησε: «Μα Χότζα, πώς γίνεται να λες ότι έχουν κι οι δύο δίκιο;». Κι εκείνος της αποκρίθηκε: «Σωστά, κι εσύ δίκιο έχεις».
Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι όλα όσα έχουμε μέσα στο μυαλό μας, ως ιδέες και σκέψεις, έχουν φτάσει μέχρι τη συνείδηση μας  χάρη σε όλα όσα έχουμε δει κι ακούσει. Είμαστε, όμως, προικισμένοι από τη γέννησή μας και με μυαλό, που σκέφτεται λογικά.

ΨΗΦΙΔΕΣ από την Ιστορία του Κινήματος: Η πρώτη ομάδα Κινηματιών στην Θεσσαλονίκη


Ο συναγωνιστής Κώστας Καρδαράς σε συνέδριο του ΕΝ.Ε.Κ.
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Μπορεί ο πρώτος κινηματικός πυρήνας να συγκροτήθηκε το 1974 στην Αθήνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι «ο εθνικισμός περίμενε εμάς για να εμφανισθεί και να κερδίσει τις ψυχές των νέων Ελλήνων». Ούτε βεβαίως (όπως κάποιοι νεώτεροι διακηρύσσουν), ότι, «Εθνικιστές ήμασταν μόνον εμείς». Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, οι Εθνικιστές δεν είχαν ανάγκη από ιδεολογικά θερμοκήπια. Υπήρχαν παντού, σε όλη την Ελλάδα. Ήταν σαν τα άγρια λουλούδια που φυτρώνουν χωρίς να πάρουν την άδεια κανενός γεμίζοντας το περιβάλλον με σπάνια ομορφιά, χρώματα και αρώματα. Εμείς έπρεπε απλώς να καταστήσουμε εμφανή την ύπαρξή μας και να τους καλέσουμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα.

Για τους Έλληνες που άθελα τους, παίζουν το παιχνίδι των Τούρκων.

Η Συνθήκη της Λωζάνης...

Καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά ιστορικά γεγονότα. Μας βοηθάει να κρίνουμε καλύτερα την σημερινή κατάσταση και τι μας περιμένει στο μέλλον.

Δημοσιεύτηκε από Ich liebe Hellas στις Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε το ελληνιστικό φρούριο της Άκρας


Έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν έναν αιώνα, αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τα απομεινάρια ενός φρουρίου της ελληνιστικής περιόδου το οποίο αποτελούσε κάποτε κέντρο εξουσίας στην Ιερουσαλήμ και οχυρό για την αντιμετώπιση μιας εβραϊκής εξέγερσης που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο των Μακκαβαίων.

Οι ερευνητές συζητούσαν εδώ και καιρό για τη θέση του οχυρού της Άκρας, που οικοδομήθηκε πριν από περισσότερο από 2.000 χρόνια από τον Αντίοχο Επιφανή, βασιλιά της δυναστείας των Σελευκιδών κατά την ελληνιστική περίοδο. 
 Πολλοί υποστήριζαν πως βρισκόταν εκεί όπου βρίσκεται τώρα η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σε σημεία όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου ή η κορυφή του λόφου όπου βρίσκονταν άλλοτε οι δύο εβραϊκοί ναοί και όπου βρίσκεται τώρα το συγκρότημα του τεμένους Αλ Άκσα.

NASA: Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο φωτίζει τον Γαλαξία! Η εκπληκτική φωτογραφία και βίντεο


Στις 8 Ιουνίου 2015, η NASA επέλεξε τη φωτογραφία του Ελληνα φωτογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μαραγκού για να τη παρουσιάσει στη σελίδα της, ως την αστρονομική φωτογραφία της ημέρας.

Πρόκειται για μια θαυμάσια φωτογραφία, όπου ο Γαλαξίας υψώνεται πάνω από το Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.
Ο Αλέξανδρος δημιούργησε ένα εκπληκτικό timelapse βίντεο βασισμένο στην Αστεροφωτογραφία της NASA (δείτε την παρακάτω).

Φιλοσοφική Μεθοδολογία: Η Επιλεκτική Μέθοδος


Συνεχίζοντας την ανάρτηση ιδεολογικών θεμάτων από το βιβλίο μας " η Ιδεολογία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος -ΕΝΕΚ και που αποτέλεσαν μέρος από τα μαθήματα της έδρας της Ιδεολογίας της Σχολής Στελεχών (Σ.Σ.) του Κινήματος, περνάμε  στο  9ο κεφάλαιο παρακάμπτοντας το θέμα της Ελληνικής Εθνεγερσίας το οποίο θα δημοσιεύσουμε την 25 Μαρτίου. Κατόπιν θα εισέλθουμε στο 10ο κεφάλαιο που είναι η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ
που αποτελείται από 4 θέματα.
                               9. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ. Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
 Μέθοδος δέν είναι τίποτε άλλο παρά ό τρόπος, που σύμφωνα μ' αυτόν μπορεί νά κατανοηθή και νά έρμηνευθή σωστά ένα ώρισμένο γεγονός.
Ή Επιστήμη, πού μελετά συνολικά τις αρχές πού πρέπει νά διέ­πουν οποιαδήποτε Μέθοδο είναι ή Μεθοδολογία.
Η Μεθοδολογία είναι κλάδος της Λογικής και γενικώτερα τής Γνωσιοθεωρίας . Δύναται νά διαιρεθή σε δυο μεγάλους Κλάδους: στή Γενική Μεθοδολογία και στήν Ειδική Μεθοδολογία.
Ή Γενική Μεθοδολογία εξετάζει τις μεθοδικές μορφές του ανθρώ­πινου μυαλού. Αυτές είναι τέσσερις: α) ό ορισμός, β) ή διαίρεση και ταξινόμιση, γ) ή απόδειξη και δ) ή ανάλυση και ή σύνθεση.
'Ορισμός σημαίνει αποσαφήνιση κάποιας εννοίας μέ τήν ανεύ­ρεση και τήν απόδοση σ' αυτήν των ουσιωδών της γνωρισμάτων, δηλαδή του προσεχούς γένους και τής ειδοποιού διαφοράς.
Τό προσεχές γένος καθορίζει τήν έννοια πού ορίζουμε, ενώ ή ειδοποιός διαφορά καθορίζεται άπ' αυτή. Τό προσεχές γένος, μας βάζει τήν έννοια, πού ορίζουμε κάτω από άλλες γενικώτερες, ενώ ή ειδοποιός διαφορά τήν διακρίνει άπό άλλες είδικώτερες. 

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πολέμα «παλιάτσο» δυτικέ. (του Θεόδωρου Καραμπέτσου)


Κοντεύει ή ώρα! Τ' αποθέματα πετρελαίου τών ΗΠΑ αρκούν γιά δέκα ακόμη χρόνια! Τής Ρωσίας για δεκατρία καί τής Μέσης "Ανατο­λής για εκατόν δέκα περίπου! Αυτή είναι ή μα­γική φόρμουλα τών συνασπισμένων συμμαχικών- δυνάμεων πού επιχειρούν νά κονιορτοποιήσουν τό "Ιράκ. Μπροστά, σημαιο­φόρος ά Κυπατζής Πρόεδρος τών ΗΠΑ. Ξοπίσω ό έπί δεκαετίαν βαστάζος της κ. Θάτσερ, ό άνοστος Τζών Μέιτζορ..- Μήπως άραγε, τό ρήγμα πού επιχείρησε ό Μάικλ Χεζελτάίν τόν Νοέμβριο εναντίον τής Θάτσερ, ήταν ένα πυ­ροτέχνημα γιά ν" απόκτηση ή "Αγγλία έναν ά­βουλο πρωθυπουργό - άχυράνθρωπο, ώστε νά ήγηθή τής βρεταννικής  σταυροφορίας- υπε­ρασπίζοντας., τά ...δικαιώματα τών Κουβείτιανών έμήριδων καί τών χαρεμιών τους;  Ντροπή ρέ Άγγλοσάξωνα, έσύ πού κατασκεύασες μιά επαρχία τοϋ Ιράκ κράτος, βα­φτίζοντας το Κουβέιτ! Έφυγα άπ' τό Λονδίνο στίς 11 τό βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Είχα είκοσι μέρες στήν διάθεσή μου ώστε νά σφυγ­μομετρήσω τήν αγγλική κοινή γνώμη καί δή τήν συντηρητική!!