Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Από τον ΜΙΣΡΑΗΛ στον ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ γίνεται ?


Αναδημοσιεύσουμε με έκπληξή μας ποίημα δημοσιευμένο το 2000 στο περιοδικό Χρονικά όργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου αριθμός φύλλου 169 σελίδα 11 που μας έστειλε φίλος του Κοινού Παρονομαστή Βάζουμε και την παραπομπή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για όσους... δεν πιστεύουν στα μάτια τους .
http://www.kis.gr/scanned_small/T169small.pdf

Η έκπληξή μας αφορά το πρόσωπο το οποίο υπογράφει το ποίημα και πρόκειται για τον γνωστό συγγραφέα Χρίστο Γούδη ο οποίος τα τελευταία χρόνια περιφέρεται μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ κλπ (εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με το ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Αττικής, έδρα την οποία λειτουργεί ακόμα ) και προσωπικός φίλος του Μάκη Βορίδη και εκδίδει από πατριωτικούς εκδοτικούς οίκους βιβλία. Και αν εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί το συγκεκριμένο ποίημα παρακαλούμε τους φίλους του Κοινού Παρονομαστή που θα το διαβάσουν να μας πουν την άποψή τους για αυτό.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ


Το πολιτικό κατεστημένο γιορτάζει τις ημέρες αυτές τη μεγάλη γιορτή του.
Μαζί με την επαναφορά της κοινοβουλευτικής εκλογικής διαδικασίας, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει τον επιτυχημένο του ρόλο στην παράδοση της Κύπρου στην τουρκική κατάκτηση.
Στην υπηρεσία των γεωπολιτικών συμφερόντων Αγγλίας, ΗΠΑ και Ισραήλ, με δουλική προσήλωση στην εφαρμογή των σχεδίων του διεθνούς σιωνισμού, οι συντονισμένες προσπάθειες δεκαετιών του ελλαδικού και κυπριακού κατεστημένου, οδήγησαν με διαδοχικά βήματα σε μια ανυπολόγιστη εθνική συμφορά: Την βάρβαρη κατοχή της βόρειας Κύπρου και την αναβολή σε άδηλο χρόνο του οράματος της Ενώσεως και της εθνικής της ολοκληρώσεως.
Σε διάστημα δεκαετιών, το δίχτυ της προδοσίας υφάνθηκε σε διαδοχικά στάδια με πολλούς πρωταγωνιστές:
Το 1959, με τις  προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου και την εγκαθίδρυση μιας νόθας και υπό κηδεμονία έωλης «ανεξαρτησίας», με την συμμετοχή των δήθεν εθναρχών Καραμανλή και Μακαρίου. Η εκπεφρασμένη με δημοψήφισμα καθολική βούληση των Κυπρίων για Ένωση και ο στρατηγικός στόχος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος ΕΟΚΑ, φαλκιδεύτηκε και προδόθηκε από το ξενόδουλο πολιτικό κατεστημένο της εποχής.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ - ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΩ (τραγούδι)


Για τ' αδέρφια που χαθήκανε νωρίς . Ένα τραγούδι γραμμένο από έναν αδερφό Έλληνα εξόριστο στην Αυστραλία, για τα αδέρφια μας που πέσανε για την ελευθερία . Με το μυαλό του πάντα στην Ελλάδα .Έτσι είναι ο Εθνικιστής.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ



Τόν Αύγουστο 1974 ό τότε πρωθυπουργός της  Ελλάδος κ. Κ. Καραμανλής απηύθυνε διάγ­γελμα στον Ελληνικό Λαό, μέ περιεχόμενο τον αποπροσανατολισμό επάνω στά Εθνικά προ­βλήματα και τους κίνδυνους πού διέτρεχεν ή Πατρίς μέ άμεση α­ναφορά στήν ανοικτή πληγή του Ελληνισμού της Κύπρου και του καθημερινώς εισβάλλοντος ανεμπόδιστα τούρκου εισβολέως.
Μεταξύ άλλων ό πρωθυπουρ­γός άνέφερεν:

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η μάχη του Μεχμέταγα – Ένας Πορτογάλος φιλέλληνας


Πολλοί είναι εκείνοι που δεν ξέρουν πως Έλληνες και Πορτογάλοι, είναι γνώριμοι από παλιά. Κι όμως. Σήμερα είναι η επέτειος της Μάχης του Μεχμέταγα (όπου η σημερινή Γαρέα Μαντινείας). Εκεί, διακρίθηκε πολεμώντας στο πλευρό των προγόνων μας, ο Πορτογάλος φιλέλληνας και στρατιωτικός Αντόνιο Φιγκέιρα ντ’ Αλμέιντα (Antonio Figueira d’ Almeida).
Ο ντ’ Αλμέιντα, σύμφωνα με την wikipedia, γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1784 στην πόλη Έλβας της Πορτογαλίας και ήταν γόνος οικογένειας στρατιωτικών. Αγωνίστηκε υπό τη σημαία της πατρίδας του κατά του Ναπολέοντα, στη διάρκεια της εισβολής του τελευταίου στην Πορτογαλία και πολέμησε και κατά των Γάλλων στην Ισπανία, όταν οι τελευταίοι εισέβαλαν εκεί για να υποστηρίξουν τους Βουρβόνους.

Μια Αντιεξουσιαστική προσέγγιση του Εθνικού μας Αύριο: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ"


Γράφει ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος 

«Πλανάσθε Κύριοι, τω λέγομεν, με όλην την γεροντικήν και ανδρικήν σκέψιν, ο εχθρός της Ελλάδος δεν είναι εκεί άπου νομίζετε, ματαίως τρέχετε εκεί* ο επιφοβερότερος, καταστρεπτικότερος  και καταχθονιώτερος εχθρός υπάρχει ενοικεί, εν τω κέντρω της ελευθέρας Ελλάδος ημείς τούτον εννοούμεν να καταστρέψωμεν πρώτον και αν θέ­λετε βοηθήσατε μας», Ή απάντηση των  Εθνικιστών φοιτητών στους εθνικόφρονες διαπραγματευτές κατά την πρώτη κα­τάληψη του Πανεπιστημίου το 1897
Ήρθε η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ"
Φυσικά οι εξουσιαστές μας γνώριζαν καλά πως το θεμέλιο μιας κοινωνίας είναι η Παιδεία της. Δεν επρόκειτο να αφήσουν να πέσουν τα μπετά στα θεμέλια όπως να 'ναι. Οι αλληλοδιδακτικές μέθοδοι που εισήγαγε ο Καποδίστριας, τόσο από ανάγκη όσο και από πίστη σε αυτές, είχαν την προοπτική να προσεγγίσουν μια Ελληνική κοι­νοτική παράδοση της εκπαίδευσης. Όμως έφυγαν, όπως κι εκείνος, νωρίς...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Ιδεολογικαί προεκτάσεις του ζητήματος (τελευταίο μέρος )


Σήμερα αναρτούμε το τελευταίο μέρος από το πόνημα του συναγωνιστή Χατζησταύρου "Κληρονομικότης και Περιβάλλον" με την ενότητα:
Ιδεολογικαί προεκτάσεις του ζητήματος"  

Λίγοι είναι αυτοί πού έχουν τό θάρρος νά πουν τήν αλήθεια. Ακόμη καί στόν εαυτό τους.
Πολλοί είναι αυτοί πού ζουν μέ ψευδαισθήσεις καί στηρίζον­ται σέ φανταξιοπληξίες.
«Είναι πάντα εύκολο νά ρίχνης άλλου τίς ευθύνες σου».
Οφείλουμε όμως νά αντιμετωπίσουμε τήν πραγματικότητα. Νά πάψουν έπί τέλους πολλοί νά υποστηρίζουν δογματικές αντι­λήψεις χωρίς καμία κρίσι, χωρίς τήν απαραίτητη επιστημονική γνώσι. Έτσι πρωταρχικά τό πρόβλημα δέν είναι οϋτε οικονομικό, ούτε κοινωνικό, οϋτε κάν επιστημονικό.
Τό πρόβλημα πρωταρχικά είναι ηθικό. Πρέπει νά ύπάρχη ή θέλησι γιά τήν αλήθεια, γιά τήν γνώσι, γιά τήν πνευματική άναζήτησι. Πρέπει νά υπάρχει ηθική ρωμαλεότης, στοιχείο πού λείπει άπό τίς σημερινές «καθιερωμένες» Ιδεολογίες.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αναπάντεχα αρχαιολογικά ευρήματα στον Κεραμεικό !


Τα πορτρέτα δύο νεαρών κοριτσιών εντοπίσθηκαν σε πηγάδι της κλασικής εποχής

Κρυμμένα για αιώνες, μέσα σε ένα πηγάδι της κλασικής εποχής στον Κεραμεικό, δύο πανέμορφες κεφαλές νεαρών Ρωμαίων αποκαλύφθηκαν από την αρχαιολογική σκαπάνη.

Η ανακάλυψη έγινε από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και συγκεκριμένα από την αρχαιολόγο Γιούτα Στρότσεκ, που έχοντας λάβει σχετική άδεια από την Γ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων προχώρησε στον καθαρισμό του πηγαδιού και ήρθε αντιμέτωπη με τα μοναδικά ευρήματα.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ "ΛΥΚΩΡΕΙΑ - LA MUVRA"


γράφει η συναγωνίστρια Ποσειδωνία  
Ενάντια στο δόγμα της παγκοσμιοποίησης, το οποίο επιτάσσει την ισοπέδωση των ηθών και των αξιών, τον καπιταλισμό, τη νωθρότητα και την απόλυτη πνευματική σήψη, η οργάνωση «La muvra» (Ιταλία) και η κοινότητα «Λυκώρεια» (Ελλάδα), στις 12,13 και 14 Ιουλίου 2013, αντιτάχθηκαν στη σύγχρονη πνευματική, ψυχική και σωματική υποδούλωση ενσαρκώνοντας έναν ακτιβιστικό τρόπο δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, προτίμησαν αντί της «ξαπλώστρας», να περπατήσουν στα μυθικά μονοπάτια του Ολύμπου, με απώτερο και ύψιστο στόχο την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (Μύτικας, 2917μ.), αποδίδοντας φόρο τιμής στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς τον Ιούλιο του 1913, από τον Χρήστο Κάκαλο μαζί με τους Ελβετούς Frederic Boissonnas και Daniel Boud-Bovy.

Κίνημα Εθνικής Αναγεννήσεως: Η μόνη διέξοδος (του Κώστα Καρδαρά )


γράφει ο Κώστας Καρδαράς
«Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί, οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές, οι άνεργοι πεινούσαν, τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται. Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι, κηρύττουν την λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες...»
Μπέρτολντ Μπρεχτ

Ενώ η γιγάντια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, οι δοτοί διαχειριστές της προετοιμάζονται για μια σειρά από νέα καταστροφικά μέτρα. Μέτρα που θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους στην ανεργία και την εξαθλίωση, θα γιγαντώσουν την ύφεση και θα προσθέσουν μερικές ακόμα ψηφίδες στο γιγάντιο μνημονιακό τερατούργημα.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κληρονομικότης και Περιβάλλον: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ


Η ανάρτηση αυτή αποτελεί το 2ο μέρος, την   συνέχεια δηλαδή από την εισαγωγή (εδώ ) 
Ή γενετική αποτελεί κλάδο τής ιατρικής. Ή αύξησι των γνώ­σεων σχετικά μέ τήν γενετική, καί οί εφαρμογές της στήν ιατρι­κή, έχουν δώσει πολύ μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον στόν κλάδο αυτό. Έπί πλέον οί σχετικές μελέτες καί έρευνες υπό­σχονται τήν έπαύξησι τών γνώσεων γιά τόν μηχανισμό εμφανί­σεως πολλών νοσημάτων. Επίσης γίνονται καλλίτερα αντιληπτά ό μηχανισμός καί ή θεραπεία νόσων πού κατατάσσονται σέ άλλες αιτιολογικές κατηγορίες. Τίς σύγχρονες επιστημονικές απόψεις τών επιστημών τής γενετικής καί τής βιολογίας ό Εθνικισμός τίς ενσωματώνει στήν ιδεολογία του. Χαρακτηριστικό πού τονίζει τήν διαφορά τού Εθνικισμού άπό τίς «καθιερωμένες» ιδεολογί­ες. Καί μόνον ή περίπτωσι τών σοβιετικών βιολόγων, στά 1948, πού έπαύθησαν άπό τίς θέσεις τους, γιατί ύπεστήριξαν τήν γενε­τική τών Weissmaun-Μorgan καί πού άντετάχθηκαν στήν γενετική τού Μichurin, αποδεικνύει τήν διαφορά πνεύματος.
Είναι χρήσιμο, ήδη άπό τό σημείο αυτό, νά γίνη ή αναφορά σέ ορισμένους όρους, πού είναι απαραίτητοι γιά τήν κατανόησι τού θέματος στήν συνέχεια.
Κληρονομικότης. - Ή ίδιότης τών έμβίων όντων (φυτικών καί ζωικών οργανισμών) νά λαμβάνουν τίς ιδιότητες τών προγόνων τους. Τά στοιχεία δηλαδή πού καθορίζουν τό προσεχές γένος καί τήν ειδοποιό διαφορά τους.
Περιβάλλον. - Μέ τόν όρο αυτό, γνωστό σέ όλους σχεδόν, εννοούμε τίς εξωτερικές επιδράσεις σέ ένα οργανισμό.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ: Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ..



Με αφόρμηση τη σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία να αναμοχλεύσουμε και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τον μαχητή Έλληνα εθνικιστή Μιχάλη Μάντακα.
Γεννημένος σαν σήμερα 13-07-1952, δεν έφυγε ουσιαστικά ποτέ από κοντά μας. Παρά τον ηρωικό του θάνατο, είναι πάντα παρών, ζει και μάχεται στο πλευρό μας, γιατί ο ίδιος ενσάρκωσε την ίδια την ΙΔΕΑ!

Το προφίλ του θύματος: ο Μιχάλης Μάντακας ή Μίκης όπως τον ήξεραν στην Ιταλία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας του είναι στρατηγός με οικειοθελή αποστρατεία, λόγω που δεν συμφώνησε με το καθεστως της χούντας και η μητέρα του ήταν δηλωμένη αντιφασίστρια.
Ο Μίκης αποφασίζει να φύγει σε μία δύσκολη εποχή για την Ιταλία. Το Κράτος βρισκόταν σε μία σχεδόν μόνιμη κατάσταση αποδιοργάνωσης. Το σύνθημα που κυριαρχούσε εκείνο τον καιρό ήταν: «ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ»