Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Έφυγε ο Γκάρι



Θανάσης Γαρυφαλόπουλος (Gari Enek)
Ήταν αυτό που λέμε «Ήρεμη Δύναμη», ο συναγωνιστής Θανάσης Γαρυφαλόπουλος. Από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και λίγο πριν μας πει το δικό του …«καλή αντάμωση».

Έκανε το χωριό του, την Μελία (λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισσα) αγωνιστικό και εκλογικό προπύργιο του Εθνικισμού και έφερε σε δυσχερή θέση το Συνεταιριστικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ όταν (στα χρόνια των αγώνων) οργάνωσε δημόσια συζήτηση για το μέλλον των αγροτών. 
Ήταν τότε που προβλήθηκαν από εμένα –για πρώτη φορά (1989)- οι θέσεις μας για τις Αγροτικές Ανώνυμες Εταιρείας παραγωγής και εμπορίας, ως απάντηση στο χρεοκοπημένο μοντέλο του κομματικών –σοσιαλιστικών Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως η... Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων!


Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία! 

Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα παραπολιτικά. Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση , με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Διασπάθιση 9.500.000 ευρώ με πρόσχημα τον επιδημιολογικό έλεγχο του Κορωναϊού. Η εναλλακτική πρόταση για τις ΚΟΜΥ


γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε στην στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού και του τηλεφωνικού του κέντρου, με 1.100 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική προσπάθεια εκτυλίσσεται από τον Μάρτιο του 2020, και έχουν ήδη ενοικιασθεί τα 500 οχήματα με leasing, σήμερα είναι λειτουργικές λιγότερες από τις μισές μονάδες και τα πραγματοποιούμενα test δεν υπερβαίνουν τα 400 κατά μέσον όρο (σε ολόκληρη την Ελλάδα) έναντι προγραμματισμού 1.000 κατ’ ελάχιστον, ημερησίως.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, που γίνεται από το ΕΣΠΑ (Πιστώσεις από το πρόγραμμα μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα) έχει προβλεφθεί να φτάσει τα 11.000.000 ευρώ περίπου, για τρίμηνη λειτουργία και υπάρχει πρόβλεψη του νόμου για επέκταση του προγράμματος για τρεις ακόμη μήνες.

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ήταν "δικτάτορας" ο Καποδίστριας όπως απεφάνθη η "Επιτροπή" της κας Γιάννας ;



γράφει ο Κώστας Τάταρης
Ήταν "δικτάτορας" ο Καποδίστριας όπως απεφάνθη η "Επιτροπή" της κας Γιάννας ; Όχι,δεν ήταν.
Δικτάτορας είναι κάποιος που με εξωθεσμικό και συνήθως βίαιο τρόπο, ανατρέπει την προϋπάρχουσα νόμιμη και συντεταγμένη πολιτειακή κατάσταση. Ο Καποδίστριας ως ο πρώτος Κυβερνήτης δεν ανέτρεψε καμιά "προϋπάρχουσα πολιτειακή κατάσταση", η ευκολία με την οποία αποδίδεται ο συγκεκριμένος προσδιορισμός σε διάφορες και διαφορετικές περιπτώσεις, αν μη τι άλλο, δείχνει την απαιδευσία "ελίτ" και "πολιτών".
Ας θέσουμε διαφορετικά το ερώτημα,μπας και βγάλουμε άκρη : Ήταν "αυταρχικός Κυβερνήτης" ο Ιωάννης Καποδίστριας ; Ναι, ήταν...και ευτυχώς λέω εγώ, αλίμονο αν δεν ήταν !
Εκείνο που πρέπει να μας προβληματίσει με τον συγκεκριμένο άνδρα,την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν είναι το αυτονόητο "αυταρχικό" της διακυβερνήσεώς του, αλλά ποιο το όραμα, το ήθος και οι ικανότητες του ανδρός.

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μάνα Ελλάδα...


Με αφορμή την σημερινή ημέρα

"Μάνα Ελλάδα..." Είναι μια φράση που την διαβάζαμε συχνά και την ακούγαμε, μέχρι πριν λίγα χρόνια....
"Μάνα Ελλάδα..." Είναι μια αίσθηση που χάθηκε από τα κείμενα των προωθούμενων "πνευματικών ανθρώπων"...
"Μάνα Ελλάδα..." Είναι μια εικόνα που οι μεγαλόσχημοι και οι απάτριδες παλεύουν να την ξεθωριάζουν...