Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

DNA Εναντίον Φαλμεράυερ


Σουφλέρη Ιωάννα Α.

Η ιστορία των κατοίκων της Πελοποννήσου αποσαφηνίζεται χάρη στο DNA
 Τι συνέβη τον 6ο μ.Χ. αιώνα στην Πελοπόννησο; Ηταν άραγε τόσο σφοδρές οι επιδρομές των Αβάρων και των Σλάβων ώστε να εξαλείψουν παντελώς τους γηγενείς πληθυσμούς: Αντικαταστάθηκαν όντως αυτοί από σλαβικά φύλλα, όπως υποστήριξε ο γερμανός ιστορικός Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ (Jacob Philipp Fallmerayer) το 1830;
Η άποψη του Φαλμεράυερ πυροδότησε μια διαμάχη μεταξύ των συναδέλφων του που διαρκεί μέχρι τις μέρες μας, καθώς διαφορετικές σχολές ιστορικών δίνουν διαφορετικές ερμηνείες  στις ίδιες μεσαιωνικές πηγές. Φαίνεται όμως ότι η διαμάχη αυτή έφτασε στο τέλος της χάρη σε μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιατλ των ΗΠΑ.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ειδικές δυνάμεις, έτος 480π.Χ.! (του Γιώργου Τσιτώνα)


   Πολεμοχαρείς, παράτολμοι, βίαιοι! Εμείς! Έτοιμοι για καυγά στο δευτερόλεπτο, αρκεί να μας θιχτεί κάτι δικό μας! Χθες, σήμερα και πάντα, η ένταση, η μάχη, ο πόλεμος ήταν και θα είναι στο πετσί μας, για σωστούς ή λάθος λόγους, δεν έχει σημασία! Ατίθασοι, άναρχοι, αψυχολόγητοι, απρόβλεπτοι! Μην κοιτάτε που σήμερα έχουν πέσει τα κάθε είδους “γεράκια” επάνω μας και μας σπρώχνουν προς τα πίσω.. Παίρνουμε φόρα! Δεν μασάμε από τον σαρωτικό άνεμο της οικονομικής τους “καταστροφολογίας”, πάντα είχαμε ανάγκη τον κόντρα άνεμο, για να απογειωθούμε! Είμαστε σαν τους Γαλάτες, όταν δεν έχουμε τον εχθρό προ των πυλών, πλακωνόμαστε μεταξύ μας!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

07 Μαρτίου 1948: Ελεύθερα Ελληνικά Δωδεκάνησα.


γράφει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Ημέρα λυτρώσεως μετά από 630 χρόνια σκλαβιάς!!
Διεκδικούμε δεν παραχωρούμε ούτε τους γλάρους του Αιγαίου!!!! Όπως έγραψε και κάποιος γνήσιος πατριώτης από τα νησιά μας .
Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα, χρόνια πολλά στους κατοίκους τους που φυλάνε Θερμοπύλες . Χρόνια πολλά στους Εθνικούς αλλά και οικονομικούς αιμοδότες της Πατρίδος μας.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι ισχύει, από απόψεως διεθνών συνθηκών, για τα νησιά του Αιγαίου και τι υποστηρίζει η Τουρκία, ώστε να αναπτύσσουμε το εθνικό μας φρόνημα και να προετοιμάζουμε τον Λαό μας για τα δύσκολα που έρχονται.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ Φυλετική Ψυχή - Εθνική Συνείδησις


Ψυχολογία των μαζών η κοινωνική ψυχολογία καλείται εκείνη ή επιστήμη, πού ώς σκοπό της έχει την έρευνα και την ερμηνεία της εμ­φανίσεως των συλλογικών Ψυχικών φαινομένων καθώς και τόν καθορισμό τών νόμων, πού τά διέπουν.
Συλλογικά ψυχικά φαινόμενα εΐναι ή γλώσσα οί μύθοι, τά έθιμα, οί ιδεολογίες κ.λπ. Στοιχεία δηλαδή, πού στο σύνολο τους συνθέ­τουν την έννοια τού πολιτισμού.
Στενή εΐναι ή αλληλεξάρτηση, πού υπάρχει ανάμεσα στή ψυχολο­γία και στή φιλοσοφία τού πολιτισμού. Ή διαφορά τους, όμως, βρί­σκεται στό γεγονός, ότι ή Ψυχολογία μελετά τό φαινόμενο τού πολιτισμού ώς αποτέλεσμα της ψυχολογικής δομής τού άνθρωπου. Αντιθέτως ή Φιλοσοφία τού πολιτισμού τό μελετά ώς ιστορικό γε­γονός.