Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης»


Ο αγωνιστής Πομάκος δημοσιογράφος
Σεμπαεδήν Καραχότζα
θα ομιλήσει το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, ώρα 8 μ.μ.
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη
με θέμα «Η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης»

Είσοδος ελεύθερη

Ο Σ. Καραχότζα είναι Πομάκος, γεννημένος το 1979, είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών (8

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το χρέος του Ελληνικού Εθνικισμού μπροστά στην συνεχιζόμενη Εθνική συρρίκνωση (του Κώστα Καρδαρά)


γράφει ο Κώστας Καρδαράς
Ο όρος ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, δεν είναι φυσικά ένας στενά γεωγραφικός ή γεωπολιτικός όρος, όπως ακριβώς και το Έθνος δεν είναι μία χωρική μόνο οντότητα.
Αφετηρία αλλά και στόχος πολλών Εθνικιστικών αγώνων, η Εθνική συρρίκνωση είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που η κατά γεωμετρική πρόοδο εξέλιξη της έχει ενσπείρει ανησυχίες όχι αβάσιμες για το μέλλον του Έθνους μας.
Τρεις είναι οι κύριες συνιστώσες της συρρικνώσεως αυτής που οφείλουμε να τις γνωρίσουμε για να αναγνωρίσουμε και τον δικό μας στίβο αγώνος.  
1. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. ΑΛΥΤΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Είναι πιστεύω πολύ καλά γνωστό σε όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα αυτή, το γεγονός της γεωγραφικής αναδιπλώσεως και οπισθοχωρήσεως του ελληνισμού από την ευρύτατη εξάπλωση του στα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου και στην Μικρά Ασία παραλλήλως με την γέννηση και την αύξηση του Ελλαδικού κρατιδίου. Μετά από γεννεές προδοτικής διακυβερνήσεως και

Ομιλία-συζήτηση από το Εθνικό Μέτωπο με θέμα: Τα διλήμματα του Εθνικισμού στον 21ο αιώνα.



Το Σαββάτο 21 Μαρτίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία- συζήτηση  στα γραφεία της Κεντρικής διοικήσεως  του Εθνικού Μετώπου, Χαλκοκονδύλη 19

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Όταν οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ ετοίμαζαν αντάρτικο στη Βόρειο Ήπειρο


Το 1959 μια ομάδα Κυπρίων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ βρέθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους που είχαν διακόψει την περίοδο του Απελευθερωτικού Αγώνα ενάντια των Άγγλων αποικιοκρατών.
Μέσα σε ένα επαναστατικό κλίμα, με μεγάλα όνειρα που είχαν ωριμάσει σε έναν ηρωικό αγώνα έριχναν το βλέμμα τους μακριά, σ’ άλλους αγώνες του Ελληνισμού. Γι’ αυτό συνέστησαν τον Πανσπουδαστικό Σύνδεσμο Αγωνιστών Κύπρου (ΠΣΑΚ).
Πρώτος στόχος του Συνδέσμου ήταν να μεταφέρουν τη φλόγα και το επαναστατικό κλίμα του Αγώνα του 1955 – ΄59 από το ακριτικό νησί της Αφροδίτης σε μία άλλη ακριτική περιοχή του σκλαβωμένου Ελληνισμού, τη Βόρειο Ήπειρο.

Στο φως εντυπωσιακά ευρήματα σε Αντικύθηρα και Παυλοπέτρι


Αφορμή στάθηκε η ημερίδα, με τίτλο «Βουτιά στα περασμένα: Η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα, 1976-2014», που διοργανώνει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία παρουσιάζεται συνολικά το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων από την ίδρυσή της, το 1976. Στόχος είναι η προβολή του, η έκθεση στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας των νέων δεδομένων που προέρχονται από την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα και η παρουσίαση της εξέλιξής της στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εθνική Ευαισθησία (του Γιάννη Κουριαννίδη)


του Γιάννη Κουριαννίδη
Ήταν λοιπόν τόσο σύντομη η εποχή της αναβιώσεως της εθνικής μας ευαισθησίας; Ή μήπως, ήταν κι αυτή ακόμη μία ψευδαίσθηση; Τόσο εύκολα, λοιπόν, διαδέχθηκαν τους παλμούς της ψυχής μας στα συλλαλητήρια οι ατελείωτες αποχαυνωτικές ώρες των ανούσιων τηλεοπτικών συζητήσεων; Τόσο γρήγορα έπαψαν να συγκινούν οι όποιες εθνικές φωνές ορθώθηκαν ενάντια στο ξεπούλημα των δικαίων του Ελληνισμού; Και πως βρέθηκαν πάλι όλοι αυτοί οι εργολάβοι του ισοπεδωτισμού και της χρηματοκρατίας, μαζί με τους αργυρώνητους συνοδοιπόρους τους, να ασελγούν σε βάρος όσων δημιούργησε ο λαός αυτά τα 5-6 χρόνια της εθνικής του αγωνίας;

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

To νόημα του σήματος του ΕΝ.Ε.Κ.


Τό Κίνημα έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Την ανάταση του Ελληνικού "Ε­θνους, τήν δημιουργία ενός καινούργιου πολιτισμού, τόν εξαν­θρωπισμό της Οικουμένης.
Τό κίνημα έχει μία ΑΠΟΦΑΣΗ. Νά γκρεμίσει τά κατεστημένα, νά καταλύσει τήν παρακμή, νά δώσει πρόσωπο στο χάος, τό πρόσωπο του.
Τό Σήμα τού Κινήματος συμβολίζει αυτήν τήν προοπτική και τήν απόφαση. Συμβολίζει τόν ΤΡΟΠΟ ΑΓΩΝΟΣ και τήν ΔΥΝΑΜΗ πού κρύβει μέσα του ό κινηματίας. Τήν δύναμη πού αντλεί από τό φυλε­τικό του υπόστρωμα και τήν ισχυρή του προσωπικότητα. Μια δύνα­μη πού εκφράζεται θετικά και αρνητικά. Μιά δύναμη πού λειτουργεί και σάν καταλύτης και σάν δημιουργός.
Ό Κινηματίας δέν μένει στατικός, δέν μένει απλός θεατής. ΣΥΜ­ΜΕΤΕΧΕΙ. Και στό γκρέμισμα τού παλιού, τού δογματικού, τού ξε­περασμένου. Και στη γένεση τού καινούργιου, τού επιλεκτικού, τού πρωτότυπου.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σαν σήμερα περνά στο Πάνθεον των Ηρώων ο Χρίστος Τσιάρτας


Γεννήθηκε στο χωριό Πολύστυπος, της επαρχίας Λευκωσίας, το 1931.
Έπεσε μαχόμενος εναντίον των Άγγλων στις 16 Μαρτίου 1956 κοντά στο χωριό Χανδριά.
Σύζυγος : Ευγενία Τσιάρτα
Παιδιά : Μαρία και Στέφανος
Γονείς : Μιχάλης και Πολυξένη Τσιάρτα
Αδέλφια : Ηλιού, Ανδρέας, Σταυρούλα, Ουρανία, Νίκος

Ο Χρίστος Τσιάρτας τελείωσε το δημοτικό σχολείο Πολυστύπου και εργαζόταν στη Μόρφου, όπου και εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ. Τον Ιούλιο του 1955 εγκαταστάθηκε στο χωριό του και ανέλαβε, μαζί με άλλους, την οργάνωση ομάδων κατόπιν εντολής του τομεάρχη της περιοχής. Στο σπίτι του γινόταν η ορκωμοσία των μελών και η εκπαίδευσή τους στη χρήση των όπλων. Ο ίδιος τέθηκε επικεφαλής ομάδας δολιοφθορέων.

Το "θέατρο" της μεταπολίτευσης και οι "ηθοποιοί" του - Στο ίδιο έργο θεατές οι ελεύθεροι - πολιορκημένοι Έλληνες


όχι άλλα ψέμματα..
Πάντα μετά τις εκλογές οι άμεσα εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι έλαβαν το μήνυμα. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής τάξης, με ύφος τάχα εξομολογητικό και κάπως συμμαζεμένο, δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι έκαναν την αυτοκριτική τους. Ισχυρίζονται ότι, αφού έχουν «αφουγκραστεί τη λαϊκή βούληση» και σέβονται την «ετυμηγορία» των πολιτών, είναι έτοιμοι να ανοίξουν νέα κεφάλαια στο «εθνικό αφήγημα» (άνευ περιεχομένου κλισέ) και να οικοδομήσουν «σχέσεις εμπιστοσύνης» με τους πολίτες.
Από τα παραπάνω, στις περισσότερες των περιπτώσεων ισχύει μόνο η «αυτοκριτική». Φυσικά, δεν πρόκειται για δήλωση αποχώρησης από την ενεργό πολιτική. Η αυτοκριτική πολιτικών που οδηγούν χώρες σε χρεοκοπία και διασύρουν έθνη είναι η δημόσια παραδοχή

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ένας επτάχρονος Μεγάλος Έλληνας


Μπορεί πολλοί προσπάθησαν να γονατίσουν τον Ελληνισμό αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτή η φυλή δεν υποτάχθηκε ποτέ. Κι αν νομίζουν ότι την έχουν σκλάβα, με τον σουγιά στο κόκκαλο με το λουρί στον σβέρκο, εκείνη νάτη πετιέται από εξ'αρχής  και φέρνει τα πάνω κάτω. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το '56 όταν στην Κύπρο μας ο δυνάστης Άγγλος έστηνε αγχόνες σε όλο το νησί για να γονατίσει τον Έλληνα που αγωνιζόταν για τα δίκαια του και για την ένωση με την μάνα Ελλάδα και κλιμάκωνε τις διώξεις των μελών της ΕΟΚΑ. Οι Έλληνες αντιδρούν. Μπροστάρης η νεολαία. Με σημαίες ξεχύνονται στους δρόμους στους δρόμους μαθητές από τα σχολεία από κάθε τάξη. Μικρά και μεγάλα. 
Στη Λάρνακα τα παιδιά μαζεύονται στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Βαρούνε τις καμπάνες και βάζουν εμπόδια για να ανακόψουν τους πάνοπλους στρατιώτες. Αντίσταση και αγώνας παντού. "Άφρονες" όπως τους χαρακτήριζαν οι κιοτήδες  και οι

Όταν οι Έλληνες πιλότοι έσπασαν τα τζάμια της Σμύρνης


Η άγνωστη ιστορία δύο παράτολμων πιλότων μας που καταδίωξαν τους Τούρκους μέχρι το αεροδρόμιο τους
Από την Ιωάννα Ηλιάδη
Η πρόσφατη υπέρπτηση του Αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, πάνω από ελληνικά νησιά, ήταν σαφής επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα. Οι Τούρκοι, δεν αρκούνται πλέον στις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στις οποίες επιδίδονται τα τελευταία 40 χρόνια. Φαίνεται να μην αρκούνται ούτε στο πέταγμα πάνω από ελληνικά νησιά, στο οποίο επιδίδονται επίσης συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ από το 2009 μέχρι και το 2014 53 φορές τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν χωρίς άδεια πάνω από ελληνικό έδαφος. Μπορείτε να δείτε τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στον διαδραστικό χάρτη.
Και το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι: μα καλά και οι Έλληνες αεροπόροι δεν κάνουν ανάλογες ενέργειες;