Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Για την Ανασυγκρότηση του Εθνικιστικού Κινήματος



             Μετά το πέρας των πρόσφατων επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών (17ης Ιουνίου),  ο ελληνικός λαός φώναξε δυνατά με την ψήφο του. Με τη στροφή του αυτή σε «νέα μέτωπα»,  κάνει έκκληση βοήθειας, φανερώνοντας την ανάγκη του για μια επαναστατική πολιτική. Ο ελληνικός λαός πλέον, καταδικάζει το πολιτικό σύστημα που του επέβαλαν και τον έφεραν σε δεινή οικονομική κατάσταση, όπως επίσης και τη σήψη και την παρακμή στην οποία βυθίζεται καθημερινά η πατρίδα του. Ωστόσο, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, η θέαση των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων μπορεί να πάρει εντελώς διαφορετική τροπή με το πέρασμα του χρόνου.

            Έτσι λοιπόν, ενάντια σε αριβίστες, πατριώτες χομπίστες, συμφεροντολόγους και σφετεριστές, οι οποίοι, επικαλούνται και καπηλεύονται τον αγνό εθνικισμό, με μοναδικό αποτέλεσμα να δημιουργούν  «πληγή» στον εθνικιστικό χώρο, όλοι εμείς οι πραγματικοί και καθάριοι Έλληνες Εθνικιστές, ήρθε η ώρα να ενωθούμε, να οργανωθούμε και να αντιτάξουμε τις δυνάμεις μας για τη συντριβή των αντιπάλων. Τώρα λοιπόν, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ο Έλληνας πατριώτης οφείλει να πάψει να αδιαφορεί και να εθελοτυφλεί μπροστά στον κίνδυνο, απ' όπου και αν πηγάζει αυτός. Τέλος, ενάντια στο ραγιαδισμό και στην ανυπαρξία ιδεολογικού υπόβαθρου, είναι επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες εθνικιστές να γαλουχήσουν τον ελληνικό λαό με ιδέες και αξίες.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, σε ένα τόσο πρόσφορο έδαφος να τολμήσουμε.
Εμπρός λοιπόν για την ανασυγκρότηση του Εθνικιστικού Κινήματος..
Έλληνα πατριώτη δώσε σάρκα και οστά ακόμη και στη σκιά σου, σπάσε τα δεσμά του πολιτικού συστήματος!


Ποσειδωνία

η αυτοί η εμείς


  Σαν Έλληνας εθνικιστής ότι άσχημο συμβαίνει στη χώρα μου με πονάει. Από ένα σκουπίδι που βλέπω πεταμένο στον δρόμο μέχρι ένας δάσος που καίγεται. Πνιγόμαστε μέσα στο συναίσθημα αφού και ο ίδιος ο εθνικισμός είναι αντίστοιχος με συναισθήματα όπως η αγάπη ο θυμός ο έρωτας  το μίσος .
Ποτέ δεν υπήρξα συνομωσιολόγος γιατί διδάχθηκα τον ηρωικό τρόπο ζωής του Γιάννη Συκουτρή, ενώ αντίθετα αυτός που λατρεύει τις συνομωσιολογίες,  έχει μια απλή φιλοσοφία που κρατά το ενδιαφέρον ανεβασμένο στη μίζερη ύπαρξή του: το τίποτα δεν είναι τυχαίο . Δυστυχώς όμως όσο και να προσπάθησα να παρακάμψω, αυτό το σκεπτικό στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τα κατάφερα. Γιατί πολύ απλά όλα αυτά που συμβαίνουν στο έθνος μας  τελικά μόνο τυχαία δεν είναι .Υπάρχει σχέδιο και είναι σε εξέλιξη .Στόχος είναι η εθνοκτονία ο ολοκληρωτικός αφανισμός της Ελληνικής φυλής .

Το πολιτικό σύστημα με αφορμή την οικονομική κρίση εφαρμόζει μια έμμεση καλά καμουφλαρισμένη  γενοκτονία .Η υπογεννητικότητα είναι ήδη γεγονός αφού μειωθήκαμε κατά ένα εκατομμύριο Έλληνες σε δέκα μόλις χρόνια .Η πρόβλεψη για το τέλος της δεκαετίας είναι ότι θα φτάσουμε τον πληθυσμό του 1970 .Το 2001 που έγινε η προτελευταία δημοσκόπηση, πριν το 2009 υπήρχε μια σημαντική λεπτομέρεια : Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα ήταν κοντά στις 300.000 ενώ σήμερα ξεπέρασαν το 1.500.000 !
Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει , αλλά αντίθετα τους εξωθεί στο να τιμωρήσουν μέσω δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και αφαίρεση προνομίων, τις πολύτεκνες οικογένειες δίνοντας παράλληλα το σύνθημα-παράδειγμα προς αποφυγή  σε όσους θέλουν και μπορούν να κάνουν παιδιά .
Οι νέοι της Ελλάδας έχουν βγάλει από το μυαλό τους την δημιουργία οικογένειας αφού κάτι τέτοιο με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες που επιβάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι  προστάτες μας  είναι λογικά αδύνατον .

Κάθε μέρα πληροφορούμαστε όχι από τα ΜΜΕ , μιας και φροντίζουν να μην φτάνουν όλα στα αυτιά μας , αλλά από το διαδίκτυο και τα blogs τις δολοφονικές ενέργειες που δέχονται οι ομόφυλοι μας .Το αστυνομικό δελτίο δεν προλαβαίνει να καταγράφει περιστατικά . Βασανίζουν ,ξυλοκοπούν, καταστρέφουν αλύπητα, επιτίθενται ,ληστεύουν,βιάζουν και στο τέλος δολοφονούν Έλληνες πολίτες .
 
Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίζονται αφού οι δολοφόνοι γαλουχημένοι από την ίδια τους την θρησκεία και την κουλτούρα τους έτσι, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να κάνουν χρήση πολεμικών όπλων Kalashnikov ,που οι ευεργετηθέντες Αλβανοί γείτονες  από τις ελληνικές κυβερνήσεις φρόντισαν να εισαγάγουν κατά χιλιάδες .Για να πετύχουν πιο γρήγορα τον στόχο τους έχουν αφήσει ασύδοτους τους αλλοδαπούς οι οποίοι έχοντας  την συμπαράσταση των αριστερών κομμάτων και των ΜΚΟ να κάνουν την εθνοκτονία πράξη, στο σχέδιο τους .
Η Νέα Δημοκρατία με την νέα ηγεσία της ,έρχεται να επιβεβαιώσει μέσω της κυβίσθησης που κάνει στο λαθρονομοσχέδιο του Ραγκούση ότι είναι στο κόλπο .Αν ανατρέξουμε βέβαια στο παρελθόν ,το λαθρονομοσχέδιο θα έπρεπε να λέγεται νόμος Παυλόπουλου ,αφού ο ίδιος ο Πάκης είχε αναθέσει στον ανθέλληνα Αλιβιζάτο να τον συντάξει και τον παρουσίασε με υπερηφάνεια στο Ζάππειο το 2009.
Το κερασάκι στην τούρτα που τελικά έκανε το πολιτικό σύστημα  να τρίβει τα χέρια του ,είναι η ξαφνική έξαρση το φαινόμενο ντόμινο περιστατικών αυτοκτονίας.
Δυόμιση χιλιάδες Έλληνες αποφάσισαν να «δραπετεύσουν» από τα οικονομικά και ψυχολογικά αδιέξοδα . Νέοι άνθρωποι που δεν αντέχουν να βρεθούν άστεγοι δεν μπορούν να διανοηθούν να μπουν στη σειρά για συσσίτιο προχωρούν σε μια κίνηση αυτοκαταστροφική - ματ .

Και ο κύκλος κλείνει με τον εποικισμό που έχει ξεκινήσει το κόμμα των πολιτικών κομμάτων. Ανοίγοντας την κερκόπορτα με την υπογραφή της συνθήκης Δουβλίνο II  εποικίζει σαν άλλος Μπραήμης την Ελλάδα με ορδές τριτοκοσμικών μουσουλμάνων που γεννοβολάν σαν τα κουνέλια. Από την άλλη η Ευρώπη μη μπορώντας να αντέξει άλλους πληθυσμούς μεταναστών και μη έχοντας ανάγκη εργατικού δυναμικού μετατρέπει την Ελλάδα σε σκουπιδοτενεκέ της, αλλά την ετοιμάζει παράλληλα με τις άλλες οικονομικές ενέργειες να λειτουργήσει  ως εργοστάσιο της . Και σε αυτούς φροντίζει να κλείνει τα μάτια ,στις παρανομίες τους ,στο παρεμπόριο ,στην φοροδιαφυγή ,στην πορνεία ,στη διακίνηση ναρκωτικών, για να τους ενισχύει .Ολόκληρες γειτονιές μετατρέπονται μέσα σε λίγο χρόνο σε γκέτο διώχνοντας τους κατοίκους  που μεταβάλλονται  σε εσωτερικούς μετανάστες στην ίδια τους την χώρα .

Ναι το πιστεύω για την συγκεκριμένη περίπτωση .Δεν είναι οι οικονομικές εξελίξεις και η παγκοσμιοποίηση υπεύθυνες ,που για πρώτη φορά στην ιστορία της κινδυνεύει η ελληνική φυλή . Έχουμε ζήσει στο παρελθόν και οικονομικές κρίσεις ,κακουχίες ,πείνα, εξαθλίωση πολέμους και σκλαβιά .Ποτέ δεν γονατίσαμε .Όμως φαίνεται ότι ο σιωνιστής  εχθρός μας  ,μελέτησε καλά τα πράγματα τις αντιδράσεις μας τα αντανακλαστικά μας τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας και χωρίς να βιάζεται ,μεθοδικά έχει αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο εξαφάνισης του μεγαλύτερου και προαιώνιου εχθρού του : Του Ελληνισμού

Τους Γενίτσαρους τους Πηλιογούσηδες και τους προσκυνημένους τους ξέρουμε .Και αυτοί ποτέ δεν λείψανε από κάθε εθνικό αγώνα .Μάθαμε να αγωνιζόμαστε με πισώπλατες μαχαιριές. Και μας έμαθε ο Γέρος του Μωριά  πώς να τους αντιμετωπίζουμε και πώς να τους νικάμε .  

Ένα είναι το εμπόδιο ,το μοναδικό για την υλοποίηση του σχεδίου τους .Ο Ελληνικός Εθνικισμός .Αν δούμε τα μηνύματα και αποκωδικοποιήσουμε τα γεγονότα θα καταλάβουμε ότι αυτήν την χρονική στιγμή το έθνος μας καλεί –μας φωνάζει να είμαστε όλοι ενωμένοι χωρίς ατέρμονες περιχαρακώσεις Και πρέπει εμείς οι εθνικιστές να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες ,να έχουμε σαν παράδειγμα προς αποφυγή       «συναγωνιστές ›› που έριξαν την ασπίδα και μας άφησαν την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα ,για προσωπικό τους συμφέρον χωρίς συλλογικές αποφάσεις του εθνικιστικού κινήματος .Οι σειρήνες είναι αυτές που μας φωνάζουν ,μέσα στην δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε ,έλα να γλείψεις και συ το κοκαλάκι να κερδίσεις και συ κάτι από τους αγώνες σου .Δε βλέπεις τους άλλους ; Γραβάτες ,κοστουμάκια ,καλά αυτοκίνητα ,προβολή ,χρήματα και υποτακτικούς .Δε θες και συ ;
Όχι ! Δε ζυγιάζω – Δε μετρώ –Δε βολεύουμε –Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι  
Διαλέγω τον ανήφορο γιατί κατά κει με σπρώχνει η καρδιά μου .Απάνω φωνάζει και την ακολουθώ με εμπιστοσύνη Μη με ρωτάτε αν θα νικήσουμε Οι εθνικιστές ποτέ δε ρωτάνε .Εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει και ας γίνει ότι είναι να γίνει .

Υπερείδης Γλαύκιππος      

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τα κονσερβοκούτια

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
Είμαι θυμωμένος. Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου οι κραυγές μιας θλιβερής μειοψηφίας περιθωριακών ατόμων που πραγματοποίησαν πορεία πριν λίγες ημέρες στην πόλη μου. Υποτίθεται για εργασιακά θέματα. Υποτίθεται για τις συνέπειες της επιβολής των μνημονίων. Υποτίθεται ενάντια στην «κατοχική» κυβέρνηση και την πολιτική της.
Δεν ξέρω τι είδους συνθήματα επικράτησαν καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, αλλά όταν αυτή πέρασε από μπροστά μου ακούστηκε το καταπληκτικό σύνθημα «τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμα, θάψτε τους φασίστες βαθιά μέσα στο χώμα», καθώς και το «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς»!
  • Επειδή ξέρουμε ότι τα εν λόγω θλιβερά απολειφάδια της γενιάς των συμμοριτών του 1944-1949, ως «φασίστες» εννοούν όλους όσοι συμπεριλαμβάνουν στο αξιακό τους σύστημα την προάσπιση των συμφερόντων του έθνους και της πατρίδας,
  • Επειδή είναι γνωστό ότι στις γαλουχημένες με τα διεθνιστικά φληναφήματα ανθρωπομάζες, η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ελάχιστη αξία έχουν,
  • Επειδή δυστυχώς, τόσο στον πολιτικό όσο και στον υποτιθέμενο πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, υπάρχουν αρκετές φωνές πρόθυμες, όχι μόνο να ανεχθούν, αλλά και να δικαιολογήσουν και να υπερασπιστούν τέτοιες συμπεριφορές,
  • Επειδή δεν είναι πλέον λίγες οι περιπτώσεις που αυτές οι νοοτροπίες, και προπαντός οι πρακτικές στις οποίες οδηγούν, κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και στην απώλεια ανθρωπίνων ζωών, με αποκορύφωμα την δολοφονία των τεσσάρων αθώων συνανθρώπων μας στην Μαρφίν,
τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.
Οφείλω βεβαίως να ομολογήσω, ότι από τα 200 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, τα εν λόγω συνθήματα φώναζαν μόλις 5-10 εξ αυτών. Οι υπόλοιποι όμως το ανέχονταν! Και αυτό είναι το πιο τραγικό. Διότι όταν ανέχεσαι κάτι τέτοιο, είσαι έτοιμος να ανεχτείς και οτιδήποτε πηγάσει μελλοντικά από αυτό.
Η ελληνική κοινωνία είναι βαθύτατα πληγωμένη και απελπισμένη. Πρόσφατα μάλιστα, έχασε την μεγάλη ευκαιρία να μετουσιώσει την αγανάκτησή της σε πολιτική επιλογή, τέτοια που να την βοηθούσε να ανακτήσει μέρος τουλάχιστον της χαμένης αξιοπρέπειας και ελπίδας της. Υπό το κλίμα των φοβιών που καλλιεργήθηκαν, έστω και οριακά οδήγησε ξανά στην εξουσία τους δεσμώτες της. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τώρα, είναι ότι το εμπόριο των ελπίδων του κομματιού που έχει ακόμη αντιστάσεις, ανέλαβαν εργολαβικά οι πιο ακραίες συνιστώσες του πολιτικού σκηνικού, που ανεύθυνα και λαϊκίστικα οδηγούν βαθμηδόν και νομοτελειακά την ελληνική κοινωνία σε εσωτερικό διχασμό και σε συγκρουσιακές καταστάσεις.
Όμως, αυτοί που ονειρεύονται και σχεδιάζουν εξεγέρσεις, γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να επιτύχει μία επανάσταση πρέπει να στηριχτεί οπωσδήποτε σε μία αποφασισμένη εγκληματική ομάδα αδίστακτων ανθρώπων, που θα βγάλουν όλο το κοινωνικό τους μίσος επί ενόχων και αθώων. Συμμορίες αυτού του τύπου υποθάλπονται σήμερα ακόμη και μέσα στους κόλπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, που φυσικά δεν θα διστάσουν, αν χρειαστεί, να τις αποκηρύξουν, είτε πετύχουν τον σκοπό τους είτε όχι.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η τεράστια ευθύνη της πρώην ηγεσίας του Πατριωτικού Κινήματος, που αποδείχθηκε ανίκανη να καθοδηγήσει την απόλυτα δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, σε αναζήτηση διεξόδου και ελπίδας μέσα από θεσμικά πλαίσια. Η συνδιαλλαγή με τους εκπροσώπους της διαφθοράς και της υποτέλειας, αλλά και η υποταγή της υποτιθέμενης ηγεσίας της εθνικιστικής συνιστώσας του στο σύστημα εξουσίας, άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο στην δημαγωγία της διεθνιστικής Αριστεράς με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να λησμονηθεί ποτέ από την υγιή πατριωτική βάση της ελληνικής κοινωνίας.
http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5472

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα : Εθνικισμός - Η επόμενη μέρα.


ενημέρωση.
Με τη συμμετοχή εθνικιστών, στελεχών του Εθνικού Μετώπου και διακεκριμένων συναγωνιστών από όλες τις γενιές του κινήματος, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση Εθνικισμός: η επόμενη μέρα. Η αίθουσα της Κεντρικής Διοικήσεως ήταν ασφυκτικά γεμάτη και αποδείχτηκε μικρή για μια τέτοια συζήτηση.
Τη συζήτηση διεύθυνε ο Γ. Βεργιάννης μέλος του Πολιτικού γραφείου, που μετέδωσε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των περιφερειακών οργανώσεων: Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ηρακλείου, Μεσολογγίου, Αγρινίου και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και διαλόγου ώστε χωρίς αποκλεισμούς να ενδυναμώσουμε τη προσπάθεια για την πατρίδα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός Γραμματέας της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου Γιώργος Κατσουράκης, που δήλωσε την ετοιμότητα όλων των νεολαίων για δράση και επισήμανε την δύσκολη περίσταση που δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις καθώς και ότι όλοι είναι απαραίτητοι στον αγώνα. Με στόχο κάθε σχολείο και κάθε τμήμα ΤΕΙκαι ΑΕΙ να είναι και πυρήνες του κινήματος, σύντομα η νεολαία του Εθνικού Μετώπου θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας Εμ Κώνστας, αφού ευχαρίστησε δημόσια τους διακεκριμένους παριστάμενους, όπως ο Πολύδωρος Δάκογλου, αρχηγός της Ε.Ν.Ε.Π και του Ε.Ν.Ε.Κ , σπουδαίους αθλητές Ολυμπιονίκες και παγκόσμιου πρωταθλητές, αναφέρθηκε στην πορεία του κινήματος και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, εκτίμησε την συνέχιση του πολιτικού αδιεξόδου. Η πολλαπλή δράση της Τουρκίας αποσκοπεί στην ματαίωση της ανακήρυξης της Α.Ο.Ζ, που αποτελεί εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για την επιβίωσή μας. Η ανακήρυξη, θέσπιση και χωροθέτηση όπως εξήγησε θα αρκούσε για να ανατρέψει την εικόνα της χώρας να βελτιώσει την αξιοπιστία της, να βάλει τη χώρα στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς καθώς από την ενέργεια εξαρτώνται οι πλανητικές εξελίξεις και δώσει άμεσα οφέλη. Η ταχύτατη παρουσία των Τούρκων πριν ακόμα ορκίσει τους υπουργούς του ο Σαμαράς, η εσπευσμένη συνάντηση Αβραμόπουλου – Νταβούντογλου και η προκλητική επίσκεψη του αρχηγού των γκρίζων λύκων στη Θράκη, δείχνουν τον ασφυκτικό κλοιό. Αναφέρθηκε επίσης στο δραματικό αδιέξοδο που παρουσιάζει η οικονομία και σημείωσε ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική από τα ίδια πρόσωπα , από τους αποτυχημένους τεχνοκράτες που έχουν οδηγήσει το τόπο στην καταστροφή. Οι αυτοκτονίες δεν σταματούν, η μετανάστευση της ελληνικής νεολαίας παίρνει διαστάσεις και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες που έφεραν το χάος επιλέγοντας τις ποσοστώσεις στη γεωργία, έναν δανεισμό για κατανάλωση και συντήρηση του πελατειακού συστήματος, την πλήρη αποδόμηση της ελληνικής παραγωγής πως είναι δυνατόν να δώσουν σήμερα λύση; Ένα τρίτο στοιχείο που φανερώνει την στασιμότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος, που συγκροτήθηκε από τα υπόλοιπα του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, είναι η προγραμματική συμφωνία για τη λαθρομετανάστευση. Μετά τις πομπώδεις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περί ανακατάληψης των πόλεων, όλοι καταλαβαίνουν την υποχώρηση που συντελείται από την παρέμβαση της αριστερής ιδεοληψίας. Κάτω από αυτά τα δεδομένα διαμορφώνεται ένα ανησυχητικό σκηνικό για τους επόμενους μήνες που απαιτεί την εγρήγορση των εθνικιστών.
Ακόμα ο κ. Κώνστας δήλωσε την διαρκή δράση και παρουσία του Εθνικού Μετώπου καθώς και την έγκαιρη πολιτική του ανάλυση όταν χρόνια πριν, είχε προβλέψει με εντυπωσιακή ακρίβεια που θα οδηγήσει ο δανεισμός και η εγκατάλειψη της εθνικής οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στο πραγματικό κενό εκπροσώπησης που εμείς το γνωρίζουμε από την καθημερινή μας πράξη και ειδικοί ερευνητές το προβάλλουν ως στοιχείο που αφορά σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, αφού αυτοί που τα ψήφισαν το έκαναν θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κάτι που να μας εκφράζει καλύτερα.

Ο Π. Δάκογλου επισήμανε την ανάγκη της δράσης από την επόμενη μέρα. Τόνισε ότι ο εθνικισμός πρέπει να έχει αποχρώσεις και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις χωρίς να ενεργούμε. Αναφέρθηκε στην αξιόλογη αρθρογραφία του «Ελεύθερου Κόσμου» και του περιοδικού «Πάτρια» καθώς και κάθε εκδοτικής προσπάθειας που συντελεί στην διακίνηση και την εξέλιξη των ιδεών. Πρότεινε επίσης, μέσα από τη μελέτη της ιστορίας να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μηνύματα για το παρόν.
Ο Γιάννης Κουριανίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία και επισήμανε την ανάγκη σοβαρής πολιτικής έκφρασης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις. Σημείωσε την αισθητή διαφορά μεταξύ του Ελλαδικού κράτους και του Ελληνισμού και συνέστησε να έχουμε την πραγματική εικόνα του έθνους που είναι ευρύτερη κι βαθύτερη από αυτήν που συνήθως αντιλαμβανόμαστε. Κατέκρινε το σύνολο του πολιτικού κόσμου που μέσω των κομματικών συμμοριών, κυριολεκτικά ρήμαξε το δημόσιο χρήμα και οδήγησε τον ελληνικό λαό σε απόγνωση, αναφέροντας πρόσφατα περιστατικά.
Ο Σπύρος Σταματόπουλος ενημέρωσε διεξοδικά για την υπόθεση της ιθαγένειας σε νομικό επίπεδο, καθώς και για τη στάση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων απέναντι στο ζήτημα εισόδου ξένων στις στρατιωτικές σχολές.. Οι ενέργειες θα συνεχιστούν τόσο στο νομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ενημέρωσης και το Εθνικό Μέτωπο θα πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία. Ακόμα ο Σπύρος Σταματόπουλος μετέφερε την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας για ένα ακηδεμόνευτο και στελεχωμένο με ικανούς ανθρώπους εθνικιστικό κίνημα.

Στη συνέχεια μίλησαν εθνικιστές από διάφορες περιοχές που είχαν αγωνιστεί σε διάφορα πολιτικά σχήματα ,που συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη να αποδεχτεί το μήνυμα ανατροπής του κατεστημένου, αλλά και την διαμόρφωση του κινήματος σε βάσεις στέρεες, που θα προτείνουν μια εξουσιαστική προοπτική και δεν θα περιορίζεται στη διαμαρτυρία.
Έγινε εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι γνωρίζει πλέον σε μεγάλο βαθμό ο σημερινός Έλληνας τι συμβαίνει με την Ευρώπη, τι συμβαίνει με τις πολυεθνικές και με τις τράπεζες.
Οι θέσεις που διατύπωσαν καταγράφηκαν από τη γραμματεία και θα συμβάλουν στην τελική εικόνα που θα αποτυπωθεί.
Το Εθνικό Μέτωπο του οποίου η οργανωτική ανάπτυξη προχωρά με εξαιρετική ταχύτητα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πρωτοβουλία διαλόγου για τι πιστεύει ότι οι εθνικιστές δεν είναι ψηφοφόροι αλλά πρωταγωνιστές.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Οι στυμμένες λεμονόκουπες.

Στις 3 Μαρτίου το 2004 ο κύριος Βορίδης ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου δήλωνε σε ομιλία του προς τους τότε ψηφοφόρους του :
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκφράζουν τον διεθνισμό και υπηρετούν συνειδητά ανθελληνικές επιλογές. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπόσχονται ότι θα νομιμοποιήσουν τους λαθρομετανάστες, ότι αποδέχονται το σχέδιο Ανάν που ξεπουλάει την Κύπρο, θέλουν να βάλουν την Τουρκία στην Ευρώπη, ζητούν να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες. Ποια η διαφορά τους; Καμία.
Επίσης με.... έντονο λόγο συνέχισε :
Εγώ ως Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και έχοντας την ευθύνη αναπτύξεως του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα το τονίζω για άλλη μία φορά: οι Έλληνες πατριώτες δεν θα γίνουν το δεκανίκι του πολιτικού κατεστημένου. Δεν θα στηρίξουμε Νέα Δημοκρατία, δεν θα ψηφίσουμε Μητσοτάκη, θα αγωνισθούμε για να ανατρέψουμε το δοσιλογικό πολιτικό κατεστημένο.

Άραγε κατά πόσο κύριε Βορίδη άλλαξε η Νέα Δημοκρατία και πειστήκατε να την ακολουθήσετε και να ενταχθείτε στις τάξεις της. Τώρα έπαψε να εκφράζει τον διεθνισμό και να υπηρετεί ανθελληνικές επιλογές ? Έπαψε να υπόσχεται ότι θα νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες? Αλήθεια η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο δοσιλογικό πολιτικό κατεστημένο ? Κατά τα λεγόμενά σας πάντα . Αυτό που σίγουρα είναι ξεκάθαρο από την τότε ομιλία σας στην πλατεία Κολοκοτρώνη είναι ότι οι Έλληνες πατριώτες δεν έγιναν δεκανίκι του πολιτικού συστήματος .

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω την διαφαινόμενη ικανοποίηση  των Εθνικιστών που στήριζαν αυτούς που όπως αποδείχθηκε τελικά σαν στόχο είχαν μόνο την καριέρα τους και γενικότερα το προσωπικό τους συμφέρον , σχετικά με την "εξέλιξη " της πολιτικής πορείας των εθνικοφιλελεύθερων .
Στην σύνθεση της κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Άδωνις Γεωγιάδης έμειναν εκτός .Με πρόσχημα την αντίδραση του Φώτη Κουβέλη και με απειλή την υπουργοποίηση της Ρεπούση ο Αντώνης Σαμαράς "αναγκάστηκε" να υποχωρήσει .Όλοι μας όμως γνωρίζοντας πολύ καλά την ΝΔ αλλά και τον αρχηγό της πιστεύουμε ότι  η στάση Κουβέλη πρέπει να υποδείχθηκε από τον Σαμαρά .
Κίνηση που έβγαζε κερδισμένους όλους εκτός τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Και δείγμα δύναμης για Κουβέλη και εκτός η Ρεπούση και εκτός αυτοί που πριόνιζαν τον θρόνο Σαμαρά και αποσκοπούσαν στην κατάληψη θέσης με την πρώτη ευκαιρία αλλά και κρυφά χαμόγελα για τους καρεκλοκένταυρους του κόμματος .Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Νέμεσις για τους εθνικιστές η απονεύρωση των "δεξιών" της ΝΔ η καλύτερα των ψευτοεθνικιστών .
Παρεμπιπτόντως στις 15 Μαίου 2012 είχαμε μια συνάντηση εθνικιστών σε κάποιο γραφείο στο Σύνταγμα .Στην συνάντηση παρευρίσκονταν και ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι αυτά που ακούγονταν περί προσχώρησης του στην ΝΔ είναι κακοήθειες ! και φήμες . Την συνέχεια την γνωρίζετε .Μετά από 3-4 μέρες προσχώρησε στην ΝΔ .
Ακόμα μια ηθική ικανοποίηση για τους εθνικιστές που και αυτός ο πολιτικάντης έμεινε όχι μόνο εκτός σχηματισμών αλλά και εκτός βουλής .Και οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι δεν είναι συναγωνιστές Πλεύρη  να σε πλαισιώσουν και  να σε στηρίξουν .Φαίνεται ότι οι "εθνικοφιλελεύθεροι" έχουν αρχίσει να παίζουν τον ρόλο της στυμμένης λεμονόκουπας .

Υπερείδης Γλαύκιππος          

Ένα πεδίο υπεροχής που εγκατέλειψαν η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ.


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Η Νέα Δημοκρατία, μέχρι το 2010 είχε αναδείξει ως ιδεολογία της την διαχείριση της εξουσίας και την δουλικότητα προς τον εκάστοτε Αρχηγό και την περί αυτόν ομάδα.
Η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία σηματοδότησε την αναζήτηση μιας νέας ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας.
Ο Σαμαράς δήλωσε ότι «πρέπει να ξαναθυμηθούμε την ιδεολογία μας, να ξαναμιλήσουμε για την πατρίδα» και τόνισε ότι "μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο βηματισμός μας θα γίνει πιο γρήγορος".
Όμως, ο μηχανισμός και η βάση του κόμματος «δεν είχαν την ικανότητα ή την βούληση να μετατρέψουν την οδηγία του Αρχηγού σε άξονα πολιτικού αγώνος».
Τελικώς, ο Σαμαράς έκανε στροφή και μετετράπη σε υποστηρικτή του μνημονιακού "λόμπι". Αυτό όμως του κόστισε την αποκοπή μιας σημαντικής μερίδας της κομματικής και στελεχικής βάσης, ίσως την δυναμικότερη, και κυρίως τους πιο καλούς -μέχρι τότε- υποστηρικτές του.

Η εκλογική βάση του ΛΑ.Ο.Σ, με την σειρά της, αποζητούσε διψασμένα και απελπισμένα την κομματική εντολή και καθοδήγηση για Εθνική και Κοινωνική δράση. Όμως, το κόμμα και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα δεν θέλησαν να παραλάβουν και να μετατρέψουν το αίτημα της βάσης για αγώνα μέσα στην κοινωνία, σε προνομιακό πεδίο δράσης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αρκέσθηκε στην επίδειξη "υπεύθυνης και σοβαρής στάσης", όπως αποκαλούσε την άρνησή του να ενεργοποιήσει τους χιλιάδες μαχητές του πατριωτικού ΛΑΟΣ.
Η πλειοψηφία των πολιτικών στελεχών του Καρατζαφέρη, αγωνιστές με περγαμηνές από το παρελθόν, ξέχασαν ότι «εκεί που έφτασαν, οι ίδιοι και το κόμμα τους, έφτασαν χάρις εις τους αγώνες της βάσης». Μιας βάσης που, μετά την είσοδό τους στην Βουλή, την απονεύρωσαν και την περιόρισαν σε ρόλο χειροκροτητή του Αρχηγού και των περί αυτόν.
Ήταν μοιραίο λοιπόν, αφού το μικρό κόμμα, δεν αξιοποίησε το συγκριτικό του πλεονέκτημα, και -αντιθέτως-, αφαίρεσε από τον κόσμο του το όραμα και τον εχθρό, να υποκύψει στην αναμενόμενη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας και να βρεθεί εκτός Βουλής.
Ο Μενέλαος Γκίβαλος (αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών), σε παλαιότερο άρθρο του στο "ΠΑΡΟΝ" έγραφε τα εξής, αναφερόμενος στο ΛΑ.Ο.Σ.
«Ο ΛΑ.Ο.Σ, ενώ ξεκίνησε στην λογική μιας συνεκτικής ταυτότητας σε συντηρητικό -εθνικιστικό πλαίσιο (το οποίο διανθίστηκε και με ακραία αντιμπεριαλιστικά συνθήματα), στην συνέχεια ακολούθησε μια σειρά πολιτικών ακροβασιών, με αποτέλεσμα στη σημερινή φάση να επιδιώκει εναγωνίως την σύνδεσή του με την -εκάστοτε- κυβερνητική εξουσία, αποδεσμευόμενος από τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές «δουλείες». Και συνεχίζει αναφερόμενος σε μια επικρατούσα κοινοβουλευτική λογική.
«Για τα κόμματα της διακυβέρνησης ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας και την άσκηση της διαχείρισης, αποτελεί η απόρριψη ή η περιθωριοποίηση των ιδεολογικοπολιτικών δεσμεύσεων: Ζητούνται στην πράξη κόμματα «χωρίς ιδεολογία», που καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τον σύγχρονο τύπο «κοινωνικού συμβολαίου», δηλαδή το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που καθορίζεται και υπογράφεται από το Δ.Ν.Τ. και τους μηχανισμούς της αγοράς.

Αν όμως κάτι τέτοιο ισχύει για τους λοβοτομημένους οπαδούς του μεσαίου χώρου, σίγουρα αυτό δεν ήταν το πιστεύω των ανθρώπων που πάλευαν στα «πέτρινα χρόνια» της μεταπολίτευσης για να κρατήσουν ζωντανές και καθαρές τις έννοιες του Έθνους και της Αξιοκρατίας. Των αγωνιστών που πλήρωσαν, με υψηλό κόστος, την μαχητική τους αντίθεση προς την παράδοση της κοινωνίας στην αριστερά, από την ακολουθούμενη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Πριν λοιπόν η ασθένεια του πολιτικού και ιδεολογικού Αλτσχάϊμερ, από την οποία έχουν προσβληθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Νέα Δημοκρατία, σβήσει και τα τελευταία φώτα ορθής πολιτικής σκέψης, ας θυμηθούμε ότι υπάρχει και μια άλλη στρατηγική νίκης.
Μια στρατηγική που στοχεύει στην ενεργοποίηση του Λαού μέσα από την βασική αρχή που, συνθηματολογικά περιγράφεται με τέσσερις λέξεις:
«Η Πίστη είναι Δύναμη».