Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ευχολόγια σε σελοφάν (της Ελευθερίας Παπαγαρυφάλλου)



Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά
ακούγονται από την μία άκρη
ω την άλλη μεριά.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Πολλά
χαμόγελα σφυγμένα
ευχολόγια σε σελοφάν τυλιγμένα
κι αισθήματα παγωμένα.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ (του Γιώργου Σαγιά)



Παλληκαρόπουλα μικρά,   σπορά τρανών προγόνων,  
που τους εξεπεράσατε  στο γλέντι τού πολέμου,  
όταν βαρύς είν' ο αχός  απ´ των οχτρών τα βόλια,  
στείλτε στου Χάρου το στρατί , μήνυμα που δε θέλει,  
πως ´Ελληνες αδούλωτοι  τη στράτα του δεν ξέρουν

Δεν σε φοβάμαι 2016. Θα σε Νικήσω!


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Ένα ολόκληρο χρόνο, πολιτικοί και δημοσιογράφοι σου προετοίμαζαν το δρόμο γράφοντας το σενάριο.Απογοήτευση… Μαυρίλα και Καταστροφή.
Ήρθες γεμάτο αλαζονεία, με την απαίτηση να προσκυνήσουν φοβισμένοι, οι Έλληνες, για όσα δεινά φαντάζονται πως τους επιφυλάσσεις. Φτώχεια… Πείνα και Δυστυχία.
Μαζί σου έρχονται, ακόλουθοι πλιατσικολόγοι, όλοι εκείνοι που προσπαθούν να γίνουν κληρονόμοι. Εταίροι… Σύμμαχοι και Δανειστές. 
Πίστεψες ότι τούτος ο Λαός, ο ένας και μοναδικός, θύμα της ευπιστίας του, θα περιμένει το αναπόφευκτο.Ταπείνωση… Εξάρτηση και Αφανισμό.

Το σύμφωνο συμβίωσης δεν οδηγεί ούτε σε πολιτική παρακμή, ούτε σε ηθική σήψη!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
Είναι ιδιαίτερα θλιβερό να αντιλαμβάνεσαι πόσο εύκολα χειραγωγείται ένας ολόκληρος λαός, η πολιτισμική ταυτότητα του οποίου «γέννησε», κατ’ ουσίαν, την ιδέα της πολιτικής χειραφέτησης. Μας έπεισαν ότι το μείζον πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε δηλαδή, λύσει το πρόβλημα της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας διαμέσου της άνευ όρων παράδοσης της οικονομικής κυριαρχίας με την πώληση των τραπεζών επί πινακίου φακής σε ξένα funds, έχουμε λύσει το πρόβλημα της επερχόμενης καταιγίδας κατασχέσεων κατοικιών που θα οδηγήσει σε απόλυτη εξαθλίωση ένα λαό ες αεί όμηρο των οικονομικών τρομοκρατών του νεοφιλελευθερισμού, έχουμε λύσει το πρόβλημα με την πείνα και την ανέχεια μεγάλων ομάδων πληθυσμού, έχουμε λύσει το πρόβλημα της απόλυτης αναξιοκρατίας σε κάθε πτυχή του δημοσίου και επαγγελματικού βίου, έχουμε λύσει το πρόβλημα της κυριαρχίας μερικών ανόητων και παντελώς ανελεύθερων «ιδεολογικά» χρωματισμένων φανατικών και, πλέον, μας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΔΗΜΟΣ (του Γιώργου Σαγιά)

ΑΠΟΔΗΜΟΣ  (του Γιώργου Σαγιά)

Κι ας πήγα στα ξένα...
Πήρα μαζί μου την Ελλάδα
τρία μπουκάλια με νερό
Αιγαίο, Κρητικό κι Ιόνιο
που κολυμπούν επάνω τους χιλιετίες
και κουβαλούν στη ράχη τους
την αδερφή του Μεγαλέξαντρου

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2016


Κλαίω με οδύνη για την εκούσια υποδούλωση!!!

Δρ. Θεόδωρος Ντούρος
Ιατρός π. Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας
Πλησιάζει ο ερχομός του νέου έτους 2016. Σε όλο τον κόσμο, θα τον υποδεχτούν με βεγγαλικά, με κατανάλωση σαμπάνιας και άλλων οινοπνευματωδών ποτών , με φωνασκίες, με αγκαλιές, φιλιά και πολύ γλέντι!!!!! Πολλοί συμβουλεύουν να βάλουμε νέους στόχους, να κάνουμε απολογισμό για το Έτος που πέρασε και να χαρούμε όλοι μαζί για αυτά που θα έρθουν και για αυτά που σχεδιάζουμε να πετύχουμε στην νέα χρονιά!!!!! Όλα θα γίνουν καινούργια και τα παλιά τα

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πως αντιμετώπισαν οι σημερινοί «φιλάνθρωποι» τους πολιτικούς πρόσφυγες της Β. Ηπείρου από την Αλβανία του Χότζα


Ἔτσι γιά τήν Ἱστορία:
 τότε πού ἔπεσαν τά ἠλεκτροφόρα συρματοπλέγματα τοῦ «ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ» στήν γείτονα χώρα τοῦ «χαρισματικοῦ ἠγέτη Εμβέρ Χότζα» (ὅπως ἔλεγε ἡ Ἀριστερά), νά θυμηθοῦμε λίγο πώς ἀντιμετώπισαν οἱ σημερινοί "φιλάνθρωποι" τότε τούς Βορειοηπειρώτες, πού ἦταν Χριστιανοί καί Ἕλληνες.
Τί ; ἄ ναί σωστά, ἔπρεπε νά εἶναι ἀλλογενεῖς καί μουσουλμάνοι γιά νά τούς λυπηθοῦν καί νά τούς βοηθήσουν...
Γιώργος Αναστασούλης
Η συνέντευξη που έδωσε για το εθνικό θέμα της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου ο μακαριστός Δεσπότης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ι. ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ: Προοδευτικός ως εθνικιστής! (Επίκαιρος στο κατώφλι του 2016) του Γιώργου Σαγιά


                Ο Ιωάννης Συκουτρής γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1901 και τερμάτισε την ζωή του το 1937. Στον βραχύ βίο του, σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Γερμανία και στην Γαλλία. Ομιλούσε γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά. Ήταν επιμελητής τής Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής στο Παρθεναγωγείο Αρσακείου και υφηγητής της αρχαίας φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις παραδόσεις μαθημάτων, οι αίθουσες πλημμύριζαν από φοιτητές οι οποίοι γίνονταν κοινωνοί τής αγάπης του για την ελληνική νεολαία και τής πατριδολατρείας του. Δέχθηκε τα θετικά σχόλια του Αχιλλέα Τζαρτζάνου, του Γρηγορίου Ξενοπούλου και άλλων επιφανών της εποχής, όμως πολεμήθηκε με σφοδρότητα για τα προλεγόμενα του έργου «Συμπόσιο Πλάτωνος» όπου πρότεινε ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος “έρως” (θέμα “δύσπεπτο” για τα τότε δεδομένα, το οποίο χρήζει περαιτέρω μελέτης).

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Συμπέρασμα: ή έχουμε τρελαθεί ή θέλουν να μας τρελάνουν


Ή οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αποτελούνται από άσχετους οι οποίοι πληρώνονται για να προωθούν τα συμφέροντα και τις πολιτικές των επικυρίαρχων παγκοσμιοποιητών ή ο Ελληνικός λαός αδυνατεί να σκεφτεί με στοιχειώδη λογική αδυνατεί να δει τα οφθαλμοφανή και έτσι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.
Τελευταία δημοσκόπηση που έγινε λίγο πριν τελειώσει το 2015 έδωσε τα εξής :
Το 52% των Ελλήνων δήλωσε ότι η επαγγελματική του κατάσταση είναι κακή.
Το 58% δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερέψει το 2016
Το 60% δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από την ζωή τους
Το 70% πιστεύουν ότι η επαγγελματική τους κατάσταση θα χειροτερέψει το 2016

Χρειάζεται μακροχρόνιος αγώνας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΙ


Οι εθνικιστές ήμασταν οι μόνοι που φωνάζαμε. Δεν χτυπάγαμε απλά το... κουδουνάκι αλλά αγωνιζόμαστε καθημερινά για την ενημέρωση των Ελλήνων, την αφύπνιση του λαού και την ανατροπή της κατάστασης. Το παρακάτω άρθρο δημοσιευμένο το 1983, όταν οι Έλληνες είχαν επαναπαυτεί στις πρόσκαιρες και δανεικές "παροχές" των ξεπουλημένων προδοτικών κομμάτων, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για αυτό. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Ο Αγώνας ακόμα συνεχίζεται... Όσοι ζωντανοί!
γράφει η Άννα Δημητρίου  
Γιά νά χαρακτηρίσης ένα λαό ψάχνεις τόν πολιτισμό πού έχει δημιουργήσει ό λαός αυτός.
Ό ελληνικός λαός, γεννημένος σ' αυτόν ακριβώς τόν Τόπο πού ζεϊ καί σήμερα, πρόσφερε στήν ανθρωπότητα πολιτισμούς, μοναδικούς καί ανεπανάληπτους.
Ήταν ή εποχή, πού ό Ελληνισμός κυριαρχούσε παγκοσμίως καί πνευματικά.
Μέ τήν Ίδρυση, όμως, τοϋ νεοελλη­νικού κράτους, μετά τήν έπανάστασι τοϋ 1821, ό "Ελληνισμός δίδει τήν εικόνα πνευματικού μαρασμού. Οί λί­γοι άξιοι πνευματικοί άνθρωποι δέν μπορούν νά φέρουν τήν άνοιξι. Τέλμα πολιτιστικό χαρακτηρίζει τόν λαό μας. Γιατί, όμως; Δέν είμαστε πιά ικανοί νά συνεχίσουμε τόν δρόμο τών προγόνων μας; Δέν διαφέρουμε άπό κείνους σέ τίποτα! Γιατί, λοιπόν, αυτή ή παρακμή;
Τά αίτια, πάνω άπ' όλα, είναι πολιτικά. Ή ξενομανία πού επεβλήθη στήν «απελευθερωμένη» Ελλάδα είχε σάν συνέπεια καί τήν πολιτιστική ύποδούλωσι τής χώρας στά ξένα πρότυπα. Ύποδούλωσι πού κρατά ώς σήμερα. Αλλοίμονο! Νά φανούμε έμεΐς ότι υστερούμε άπό τους-«πολιτισμένους» Ευρωπαίους;
Έτσι έξωβελίστηκε κάθε τί τό ελλη­νικό. Παραμερίστηκε ή ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ, μέ συνέπεια νά κινδυνεύουμε νά χάσου­με ολοσχερώς τήν πολιτιστική μας ταυτότητα.