Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ας δείξουμε οίκτο για τους κακόμοιρους Γερμανούς...


Αν ψάχναμε στα βιβλία της Ιστορίας, θα διαπιστώναμε ποιο κράτος διέπραξε τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο όνομα μιας νέας τάξης πραγμάτων, πατώντας με τη ναζιστική του μπότα όλους τους λαούς και πίνοντας το αίμα τους για να εξασφαλίσει «ζωτικό χώρο». Παρόλα αυτά, ας μην αποκαλέσουμε τη Γερμανία «βρωμερή χώρα». 
Αν θέλαμε να ψάξουμε, θα βρίσκαμε ποιοι πολιτικοί πρόδωσαν τους μεγάλους ηγέτες της ίδιας τους της χώρας, ποιοι πρόδωσαν εκείνους που πίστεψαν στο ευρωπαϊκό όραμα, που πίστεψαν στην ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή κοινότητα δεν είναι, ούτε επιθυμεί να γίνει κλαμπ πλουσίων. Παρόλα αυτά, ας μην αποκαλέσουμε τη Γερμανία «βρωμερή χώρα».
Αν σοβαρευόμασταν λίγο όλοι, θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε ποια χώρα κινδυνεύει να γίνει το «βαρίδι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμπεριφορά της και με τα γελοία της επιχειρήματα, ποια χώρα «αηδιάζει» με την ιδέα μιας πραγματικής ευρωπαϊκής ενότητας, αφού η ίδια ποτέ δεν έμαθε στ’ αλήθεια τι σημαίνει Ευρώπη. Παρόλα αυτά, ας μην αποκαλέσουμε τη Γερμανία «βρωμερή χώρα». 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Να μη βάλουμε την στάχτη σε Λήκυθο


ο συν. Δάκογλου και ιστορικός αρχηγός του
ΕΝ.Ε.Κ. από δημόσια παλαιότερη ομιλία του
γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δώσαμε τη μάχη και ζήσαμε με την Ελπίδα, την Πίστη και την Ψευδαίσθηση ότι «εμείς θα ήμασταν αυτοί που διάλεξαν, οι Έλληνες από το μέλλον, για να σπάσουμε την αλυσίδα της δουλείας και της παρακμής». Κάναμε λάθος. Γι’ αυτήν την Τιμή, όπως η ίδια η ζωή μας έδειξε, «ήμασταν λίγοι».

Πρέπει να καταλάβουμε ότι χάσαμε τη μάχη. Οι ιδέες του Ελληνικού Εθνικισμού κείνται πεσμένες και περιμένουν να τις λεκιάσουν ή να τις εξαγνίσουν. Αγωνιούν, αν θα προλάβουν οι βάρβαροι να τις πατήσουν και να τις λασπώσουν ή αν θα έρθει «της ψυχής το πύρωμα» να σώσει το μέλλον, μετατρέποντάς τες σε στάχτη.

Ο 30χρονος Έλληνας μαθηματικός που έλυσε τον «Γρίφο του Νας».


Έλληνας μαθηματικός λύνει τον γρίφο Nash που για 60 χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν όλοι οι μαθηματικοί του κόσμου!!
Εξαιρετική η διάκριση του 30χρονου μαθηματικού Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, που στα 27 του έγινε επίκουρος καθηγητής στο ΜΙΤ, και τρία χρόνια αργότερα – τώρα – έλυσε την εξίσωση John Forbes Nash που επί 60 χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν όλοι οι μαθηματικοί του κόσμου!!
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό 9,98 στα 10, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, καθηγητής πληροφορικής στο MIT, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά διεθνώς.
Οι γνώσεις και ικανότητές του αδιαμφισβήτητες, ωστόσο, αυτό που εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στην επιστημονική κοινότητα, ήταν το επίτευγμά του – το 2009 – να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της πληροφορικής, που έμενε άλυτος από το 1950.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ


Ζούμε στην εποχή των μεγάλων Αυτοκρατοριών, της Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας. Ζούμε στην εποχή των κρατών-τεράτων που διακατέχονται από μία ακατανίκητη τάση για επέκταση και για κυριαρχία.
Τί είναι επί τέλους όλο αυτό το Σοβιετικό κρατικό σύστημα με τον αυστηρά καθωρισμένο κομματικοτεχνοκρατικό του μηχανισμό, την μυστική του αστυνομία, τους πειθαρχημένους στρατούς και στόλους του, την πολιτική ηγουμένη ομάδα του από ανθρώπους ψυχρούς, υπολογιστικούς και αδίστακτους, αυτούς τούς νέους Τσάρους του Κρεμλίνου; Δεν είναι μία Αυτοκρατορία;
Τί είναι επί τέλους όλο αυτό το Αμερικανικό κρατικό και επιχειρησιακό σύστημα, με το γιγαντιαίο πλέγμα των βιομηχανιών του - δεινοσαύρων, τις τεράστιες υπηρεσίες πληροφοριών, τα μονοπώλια και τους στρατούς τους, που έχουν επικεφαλής τους εκείνες τις μυστικές διοικητικές επιτροπές των εγκεφάλων που καθορίζουν την μοίρα ολοκλήρων Λαών; Δεν είναι μία Αυτοκρατορία;

GREXIT ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση, σταθερή και αταλάντευτη σε αρχές και αξίες, στο πλαίσιο της ενωτικής Εθνικής-Πατριωτικής πρωτοβουλίας που πρώτη αυτή έχει αναλάβει το βαρύ -αλλά όχι ακατόρθωτο - φορτίο, μέσα στο χώρο των Εθνικιστικών - Πατριωτικών κινήσεων , δηλώνει τα εξής και περιμένει από όλους να πάρουν δημόσια θέση:
Με αφορμή την έξοδο της Βρετανίας από την οικονομική δικτατορία της Ευρώπης ,παρ'όλη την προπαγάνδα των παγκόσμιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτικών που είναι υποτελείς της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ζητάμε τις θέσεις όλων των Ελλήνων που αντιστέκονται!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η πολιτική αλλάζει. Μαζί κι ο κόσμος μας!


Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το τελικό αποτέλεσμα αυτού, έχει ανακινήσει απόψεις και θεωρήσεις που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, όχι μόνο από την οπτική μιας στενής πολιτικής αντίληψης, αλλά και υπό την έποψη της πολιτικής φιλοσοφικής θεώρησης.
Παρότι είναι αναμενόμενο τέτοιες σοβαρές πολιτικές αποφάσεις να χωρίζουν τους πολίτες σε στρατόπεδα, διαγράφηκε μια γενικότερη στάση από αυτούς που δεν συμφώνησαν με την απόφαση του περίφημου Brexit που, τουλάχιστον, για οποιονδήποτε ασχολείται με την πολιτική φιλοσοφία και επιστήμη, συνιστά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, όσο και χρήσιμο, case study (Μελέτη Περίπτωσης στα ελληνικά). 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

BREXIT or REMAIN: Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.


γράφει ο Ζαφείρης

Η ιστορία, είχε πει σε μια συνέντευξη του ο Εβραίος Χένρυ Κίσινγκερ, είναι φτιαγμένη όπως και το μετρό του Λονδίνου. Το 10% του στην επιφάνεια και το 90% υπόγεια.

Το βράδυ του δημοψηφίσματος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήγα για ύπνο σίγουρος όπως είχα γράψει και σε άρθρο μου (εδώ) για το αποτέλεσμα που θα έδειχνε παραμονή.  Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε το πρωί όμως, καθώς είδα πως αυτό που γνωρίζαμε από μέρες, την επικράτηση του BREXIT  από την Ε.Ε.  να είναι αποτυπωμένο  και στους επίσημους πίνακες αποτελεσμάτων. Στο άρθρο μου δεν άφησα κανένα περιθώριο καθώς και δεν πίστεψα ότι μπορεί να αφήσουν να διαταραχθεί ή να κινδυνεύσει το τόσο παλιό σχέδιο τους για την αποεθνοποίηση  της Ευρώπης, αφού πρώτα,  έχουν αλλοιώσει τα έθνη προωθώντας τον πολυπολιτισμό και μετατρέποντας σε ένα φυλετικό συνονθύλευμα τον πληθυσμό της για

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… και εδώ… και εδώ…


άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει σαν Πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά, κάνει την Κυριακή εκλογές για ανάδειξη Νομαρχιακών Επιτροπών. Ένα άλλο κομμάτι, αυτό που έχει σαν Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε εχθές πολιτική εκδήλωση στο ΙΣΤΑΜΕ, για τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα. Ένα τρίτο κομμάτι, με αρχηγό τον Κώστα Σημίτη, έχει δημιουργήσει τον «Πολιτικό πάγκο» προς χρήση από τις διάφορες υπηρεσιακές κυβερνήσεις. Ένα τέταρτο,  με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, θα κάνει το Συνέδριό του τον Σεπτέμβριο. Ένα πέμπτο, με μπροστάρηδες τους ευρωπαϊκά εξωνημένους, περιμένει την πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη για να παρακάμψει τη σειρά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και να αναλάβει βουλευτικές έδρες και υπουργικές καρέκλες στην επόμενη κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Τα βασανιστήρια των Άγγλων στην Κύπρο. Μαστίγωναν 13χρονα παιδιά


Λίγους μήνες μετά την έναρξη του ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο η βρετανική διοίκηση ίδρυσε τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσοι Ελληνοκύπριοι πατριώτες συλλαμβάνονταν κατά τους πρώτους μήνες του αγώνα, οδηγούνταν στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας ή στο κάστρο της Κυρήνειας. Στη συνέχεια άρχισε να λειτουργεί το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης, της Κοκκινοτριμιθιάς, στο οποίο φυλακίσθηκαν χιλιάδες αγωνιστές. Μικρότερα στρατόπεδα λειτούργησαν στα χωριά Πύλα, Πέργαμος, Μάμμαρι κ.ά.
AdTech Ad
Οι αστυνομικοί σταθμοί της Ομορφίτας, της Πάφου και των Πλατρών χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι κράτησης, προσωρινού κυρίως χαρακτήρα. Οι έγκλειστοι των κρατητηρίων διακρίνονταν σε δύο κατηγορίες: σ’ αυτούς που είχαν καταδικασθεί και σ’ αυτούς που κρατούντο επ’ αόριστον, εν αναμονή της δίκης.