Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Την ιστορία την γράφουν οι νικητές


άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Στον Γράμμο και στο Βίτσι κάποιοι νίκησαν και κάποιοι ηττήθηκαν. Με μόνη την διαφορά ότι «κάποιοι, σκεπτόμενοι υστερόβουλα, φρόντισαν να μην βρεθούν στην πρώτη γραμμή του πολέμου». Εκεί δηλαδή όπου σημειώνονται οι απώλειες. Έτσι, και από τους μεν και από τους δε, σκοτώθηκαν, σακατεύθηκαν ή περιθωριοποιήθηκαν αυτοί που είχαν Πίστη (σε ιδανικά) και Γενναιότητα (ψυχής). 
Απορφανίσθηκαν οι ηγετικές πυραμίδες των αντιμαχόμενων πλευρών. Και ανέβηκαν στις κορυφές οι δεύτεροι. Αυτοί που έμειναν πίσω, «τα βρήκαν μεταξύ τους». Νεκροί και τραυματίες της μιας παράταξης έδωσαν συντάξεις στους συγγενείς τους, σχεδόν αμέσως, ενώ της άλλης παράταξης, μερικές δεκαετίες αργότερα.
Τη ιστορία την γράφουν οι νικητές. Όχι όμως αυτοί, των πεδίων των μαχών, αλλά εκείνοι που κερδίζουν τον πολιτικό πόλεμο. Και ακόμη πιο σωστά, αυτοί που εδραιώνουν την πολιτιστική τους κυριαρχία. Αυτό ζούμε σήμερα. Την πολιτιστική ήττα των αξιών του Ελληνισμού. Γι’ αυτό οι αιώνιοι αντίπαλοι, εφαρμόζοντας το δόγμα «ο εχθρός υποχωρεί, εμείς επιτιθέμεθα», εντείνουν τις επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα.

Με αφορμή ένα σχόλιο του κ. Απόστολου Μπαμίχα στο f/b


Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον κ. Απόστολο Μπαμίχα
Με αφορμή ένα σχόλιο στο facebook του αξιότιμου και αγαπητού κ. Απόστολου Μπαμίχα με τον οποίο πορευθήκαμε για έξι χρόνια στον ΛΑΟΣ(δεν γνωρίζω αν ο ίδιος παραμένει στις τάξεις του) σχετικά με το άρθρο μου «Ο μύθος περίεπανάκαμψης του Γ. Καρατζαφέρη» και όσα επακολούθησαν θέλω κατ’ αρχάς να τον ευχαριστήσω διότι αποκαθιστά την αλήθεια σε όσα ανεύθυνα, ατεκμηρίωτα και κακεντρεχή αναφέρθηκαν από τον εκπρόσωπο τύπου (!!) του ΛΑΟΣ κ. Χάρη Καλούδη.  

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συναγωνιστή Καραμπέτσο σου χρωστάμε !


Ο Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει από το βιβλίο του συν. Αλέξανδρου Κουτούζου "Πού πήγαν κείνα τα παιδιά" το κομμάτι που αναφέρεται στον εκλιπόντα συν. Θεόδωρο Καραμπέτσο που εκδόθηκε από το εθνικιστικό βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ το 1989. Είναι ένα μικρό αφιέρωμα καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα. Όπως έγραψε και σε σχόλιο του ο ιστορικός αρχηγός του ΕΝΕΚ Πολύδωρος Δάκογλου ο συν. Καραμπέτσος πέρασε την εικόνα του, την πίστη του και τις αρχές του σε εκατοντάδες νεότερους συναγωνιστές. Τους έμαθε να χαμογελούν, να διαβάζουν, να αναζητούν και να συζητούν. Τους δίδαξε με το παράδειγμα του και με τα κείμενα του, ότι ο καθένας μπορούσε να παραλάβει από αυτόν. Όλοι εμείς, που τα πέτρινα χρόνια οριοθετούσαμε τον Ελληνικό Εθνικισμό, αυτό του το χρωστάμε!  


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ  
Αποτελεί τον δεύτερο από την ιστορική ηγεσία TOU ΕΣΕΣΙ. Το 1968 τον ευρίσκει σχεδόν τελειόφοιτο φοιτητή  Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της κομμουνιστοκρατούμενης ιταλικής Μόδενας στον βορρά. Ασυμβίβαστος εθνικιστής και φλογερός αγωνιστής θα δοθεί με πάθος στον εθνικοεπαναστατικό αγώνα του ΕΣΕΣΙ αποτελώντας έναν από τους κυριώτερους  πρωτεργάτες και οδηγούς του. θα σταθεί δίπλα στον ΕΣΕΣΙ από τις πρώτες ημέρες της δη­μιουργίας του κατέχοντας την θέση του αντιπροέδρου της Κεντρικής Διοίκησης. Εκτός αυτού είναι ο κυριότερος οργανωτικός νους της οργάνωσης του ΕΣΕΣΙ σε

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αποχώρησε ο συναγωνιστής Θεόδωρος Καραμπέτσος


Εχθές αποχώρησε από την ζωή ο συναγωνιστής Θόδωρος Καραμπέτσος και σήμερα τον υποδέχθηκε η Αγρινιώτικη γη στις 11:00 το πρωί.
Δυστυχώς έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο που από καιρό τον ταλαιπωρούσε.
Ένας αληθινός Εθνικιστής, ένας πραγματικός συναγωνιστής. Ο Κοινός Παρονομαστής μεταφέρει την δυσάρεστη είδηση και θα επανέλθει με αφιέρωμα για τον συναγωνιστή Καραμπέτσο. Καλό ταξίδι αδερφέ.. 
Στην φωτογραφία από το 4ο Συνέδριο του ΕΝΕΚ ο συναγωνιστής Καραμπέτσος

Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, γι 'αυτό αφήστε τον να εξαπατηθεί - mundus vult decipi..ergo decipiatur


Εάν θέλεις να εξευτελίσεις μία Ιδέα...
βάλ' την στο στόμα ενός βλάκα...
όρισε εκπρόσωπό της έναν επηρμένο...
χρίσε υπερασπιστή της έναν τραμπούκο...
Εάν θέλεις να απαξιώσεις ένα γεγονός...
άσε να μιλά γι' αυτό, κάποιος που σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν θα καταδεχόσουν να

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κατευθύνσεις Αγώνος..


Όταν σου λένε συναγωνιστή μου: «Εμείς έχουμε Αρχηγό», έού θά πρέπει νά τούς λες «ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ». Και νά θυμίζης στόν καθένα ότι, ό Αρχηγός,  όσο αγαπημένος καί άν είναι -έρχεται καί παρέρχεται. Ό σκο­πός όμως - καί μάλιστα όταν αυτός είναι τό "Εθνος - δεν χάνεται ποτέ. Νά μή διστάσης νά τούς πής πώς ό Αρχηγός - σάν άν­θρωπος πού είναι - μπορεί καί νά λαθέψη. Ενώ ό σκοπός - ή δύναμι δηλαδή - δεν κάνει ποτέ λάθος.

"Οταν σού λένε συναγωνιστή μου: «Εμείς ξέρουμε γιά ποιόν κατεβαίνουμε», εσύ θά πρέπη νά τους λές «ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Θ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ». Καί άς επι­μένουν νά μήν καταλαβαίνουν σέ τί διαφέρει ή προσωπολατρεία από τόν αγώνα ιδεών.

Γιατί κέρδισε το μειονοτικό κόμμα της Θράκης


Της Αριστοτελίας Πελώνη από τα Σαββατιάτικα Νέα
Η είδηση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε σαν βόμβα. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι όταν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έμαθε (από ραδιοφώνου) τα νέα κλείδωσε το φαρμακείο του στην Ξάνθη και σε κατάσταση πανικού έσπευσε στο τουρκικό προξενείο.
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε τη δυσφορία του στο γεγονός ότι η Κουμουνδούρου δεν διαβουλεύθηκε μαζί του για τον ορισμό της υποψήφιας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Ρομά υποψήφια θα έκοβε πολλές ψήφους στην Ξάνθη και στον Εβρο από το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, DEB) που κατέβηκε αυτόνομα.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οικογενειοκρατία και Αρχηγισμός: Τα..βαμπίρ του Έθνους


Άμεση ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού τοπίου

Το έχουμε ξαναγράψει από τη στήλη αυτή, εδώ και καιρό.
Ότι δύο είναι βασικά τα αρνητικά φαινόμενα που καταταλαιπωρούν την ελληνική πολιτική σκηνή και τον λαό μας, οδηγώντας σε πλήρες αδιέξοδο: η γεροντοκρατία και η οικογενειοκρατία! Η τάση δηλ. των Ελλήνων πολιτικών να θέλουν οπωσδήποτε να διατηρούνται σε καίρια πολιτικά πόστα, ως (δήθεν) αγέραστοι «Ντόριαν Γκρέι», εμποδίζοντας έτσι την ανανέωση της πολιτικής σκηνής με νέα πρόσωπα. Καθώς και η απαράδεκτη νοοτροπία αυτής της αποκομμένης απ’ τον ελληνικό λαό κάστας να «αυτοαναπαράγεται» στην εξουσία με «κληρονομικό δίκαιο»: τη θέση του πατέρα παίρνει αυτονόητα ο γιος (έστω κι αν ο ίδιος είναι άχρηστος...) κτλ.

Το Facebook μας μαγνητοφωνεί και μας παίρνει φωτογραφίες και βίντεο χωρίς την άδεια μας !!


Το νού σας τώρα νάστε ανά πάσα στιγμή όμορφοι.
ΠΡΟΣΟΧΗ.
Η Νέα εφαρμογή του Facebook απαιτεί από τους χρήστες να συμφωνήσουν να παρακολουθούνται από το μικρόφωνο ανά πάσα στιγμή χωρίς την άδειά τους 
( Paul Joseph WATSON )  
Οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων που προσπαθούν να εγκαταστήσουν  την εφαρμογή Facebook Messenger τους ζητάται  να συμφωνήσουν με τους όρους της υπηρεσίας, που επιτρέπει στον γίγαντας της  κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο στην συσκευή τους, για την καταγραφή ήχου ανά πάσα στιγμή, χωρίς την άδειά τους .
Όπως βλέπετε παραπάνω το δείχνει στο screenshot (κάντε κλικ για μεγέθυνση ) οι χρήστες θα πρέπει  να δεχθούμε μια συμφωνία που επιτρέπει στο Facebook την  ” εγγραφή ήχου με το μικρόφωνο …. ανά πάσα στιγμή χωρίς την έγκρισή σας . “

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Νικολαΐδου, ασημένιο για την τετράκωπο !


Την πρώτη θέση στο σκιφ ελαφρών πήρε η Κατερίνα Νικολαΐδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, διατηρώντας τον τίτλο της. Ασημένιο για την πλήρωμα μας στην τετράκωπο. 

Υπερασπίστηκε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών η Κατερίνα Νικολαΐδου. Στον σημερινό τελικό αν και δεν είχε καλή εκκίνηση, επικράτησε της Μαρί-Αν Φρένκεν από την Ολλανδία κατά 1,5’’, καθώς έκανε 7:33.120 και η αντίπαλος της 7:34.950. Τρίτη ήρθε η Γερμανίδα Λεόνι Πλες.
«Είμαι περήφανη και ευτυχισμένη. Για δεύτερη χρονιά κατακτώ το χρυσό

Πού είπαν ΟΧΙ οι Ευρωπαίοι.


«Ηταν μια κακή μέρα για την Ε.Ε.» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Χένρι Μαλός προχώρησε την «απαισιοδοξία» του κ. Σουλτς ακόμη πιο πέρα: «Αν δεν αλλάξει η Ευρώπη, τότε ίσως να μην ξαναγίνουν ευρωπαϊκές εκλογές». Το αίτιο των προβλέψεων των προαναφερθέντων αλλά και πολλών άλλων πολιτικών, δημοσιογράφων και αναλυτών ήταν η άνοδος της επιρροής της άκρας Δεξιάς, των εθνικιστών, των ευρωσκεπτικιστών και άλλων δυνάμεων που δεν είναι συμπαθείς στους διαχειριστές της καθημερινότητάς μας.