Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Παρα-Ολυμπιακοί: Ο Αγώνας ενάντια στο αδύνατο!




Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας αναφορά στο γεγονός της σύνδεσής τους με την οικονομική κατάσταση της χώρας (της όποιας χώρας) που συμμετέχει σ’ αυτούς. Υπό το πνεύμα αυτό, θυμίζω, η Goldman Sachs είχε «προβλέψει» μηδενική συγκομιδή μεταλλίων. Πράγμα που διαψεύστηκε.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους λεγόμενους Παρα-Ολυμπιακούς. Το σίγουρο, πάντως είναι ότι οι Αγώνες αυτές δεν συγκινούν το ίδιο. Τα αποτελέσματα των αθλητών που συμμετέχουν σ’ αυτούς αναφέρονται στα πολύ «ψιλά» των αθλητικών εφημερίδων (αν αναφέρονται κιόλας). Αλλά η αξία αυτών των Αγώνων και των αθλητών είναι τεράστια. Αξία ανεκτίμητη, ακριβώς επειδή δεν έχουν αλλοιωθεί, ούτε αλωθεί από την υλιστική αντίληψη που διέπει, κατά κύριο λόγο, τους «κανονικούς» Ολυμπιακούς.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακτώντας την ελευθερία


Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά
γράφει η Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά*

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου με σκοπό να καλύψει προσωρινά την μαύρη τρύπα των εσόδων. Φαύλος κύκλος αυξήσεων των τιμών των αγαθών και μειώσεως της αγοραστικής δυνάμεως. Το κράτος -τσαρλατάνος παγιδεύει τους πολίτες ζητώντας τους να δηλώσουν τα …πηγάδια και εκ των υστέρων τα φορολογεί. Πληροφορίες φέρουν την Ε.Ε. να σχεδιάζει τον διορισμό 30 εξωκοινοβουλευτικών προσώπων που θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διακυβερνήσεως της χώρας. Το ηθικώς χειρότερο; Οι ελλαδικές κυβερνήσεις από καταβολής ευρώ έχουν βάλει φαρδιές -πλατιές τις υπογραφές τους, συναινώντας στην υποδούλωση της Πατρίδας. Αν τις κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό, απαντούν πως είναι «δημοκρατικά εκλεγμένες». Μόνο που καμιά τους δεν είπε στον λαό τι σκόπευε να υπογράψει, πριν ζητήσει το κόμμα την ψήφο του λαού, και ο λαός έκλεινε τα αυτιά του για να μην ακούει ό,τι θα μπορούσε να τον ξεβολέψει από τις καπιταλιστικές του φαντασίες. Αλλά ακριβώς αυτό συμβαίνει στα σύγχρονα καθεστώτα και τους κατ’ επίφασιν δημοκρατικούς θεσμούς: Εξαπατούν και δέχονται να εξαπατηθούν.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ευρήματα τεράστιας αρχαιολογικής αξίας στο Λισβόρι της Λέσβου - Η ηλικία τους κυμαίνεται από 165.000 ως 475.000 χρόνια


Νέα πολυάριθμα ευρήματα προστέθηκαν φέτος στον ήδη μεγάλο αριθμό των λίθινων εργαλείων, που έχουν εντοπιστεί στα Ροδαφνίδια στο Λισβόρι της Λέσβου, θέση η οποία ανήκει στην Κατώτερη Παλαιολιθική Εποχή (ξεκινά πριν από περίπου 200.000 χρόνια).
Η συστηματική ανασκαφή του Πανεπιστημίου Κρήτης, που διεξάγεται τα τελευταία πέντε χρόνια υπό τη διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας αρχαιολογίας Νένας Γαλανίδου, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για φέτος, με τα νέα ευρήματα να δίνουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα προγονικά μας είδη, που ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη σχέση με την περιοχή αυτή του Αιγαίου.
«Τέτοια αρχαιολογική θέση * δεν έχουμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Έχει αποδώσει δεκάδες σπάνια μεγάλα κοπτικά εργαλεία λαξευμένα σε λίθο, τη στιγμή που 80 χρόνια παλαιολιθικών ερευνών στον ελλαδικό χώρο μας είχαν δώσει λιγότερο από μια ντουζίνα χειροπελέκεων.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση του ψευτο - αριστερού Τίποτα «χτύπησε» και πάλι! Κατάργηση της πρωινής προσευχής στα Δημοτικά ..ονειρεύεται.


Εν αναμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση του ψευτο - αριστερού Τίποτα «χτύπησε» και πάλι. Με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να καταργήσει την πρωινή προσευχή στα Δημοτικά Σχολεία. Σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο, η ξεκάθαρη αναφορά στη συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών στην πρωινή προσευχή, η οποία όμως προβλέπεται νομοθετικά, έχει διαγραφεί τεχνηέντως. 
Άσχετα με τα θρησκευτικά "πιστεύω" καθενός, η πρωινή προσευχή συνιστά, εκτός των άλλων, στοιχείο της κουλτούρας μας και σημείο αναφοράς της σχολικής κοινότητας.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σεπτεμβριανά 1955: Η δεύτερη "Άλωση" που δεν πρέπει να ξεχασθεί ποτέ !


Ή βαρβαρότης αποτινάσσεται σαν μιά κακή κληρονομιά άπό τούς καθυστερημένους λαούς πού δέχονται μέ χαρά τή γλυκεία πνοή του πολιτισμού.
Ή ιστορία τής άνθρωπότητος διδάσκει ότι οί άνθρωποι έξήλθον, μέ τήν πάροδο του χρόνου, άπό τήν βαρβαρότητα καΐ απέκτησαν συνείδησιν τής υπεροχής των ή αντελήφθησαν πώς πρέπει νά ζούν καΐ νά πολιτεύωνται ώς άνθρωποι καΐ γενικά τι σημαίνει «ανθρωπισμός». Όλοι οι λαοί, λευκοί ή έγχρωμοι, θέλουν νά λέγωνται καΐ νά φαίνωνται πολιτισμένοι.
Αντιγράφονται συνεχώς άπό τό σύνολον τών ανθρώπων αί άνώτεραι ήθικαΐ άρχαΐ καΐ άξίαι πού λέγονται: Ελευθερία, Ηθική, Δικαιοσύνη ή Πολιτική καΐ Κοινωνική αρετή, ύπό τήν έπίδρασιν τών οποίων προήχθησαν αί πολιτεΐαι καΐ αί κοινωνίαι τών ανθρώπων καΐ εθεμελιώθη ο πραγματικός πολιτισμός.
Ό μόνος λαός πού δέν κατώρθωσε νά αποτινάξη τήν βαρβαρότητα είναι ο τουρκικός.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Καπιταλισμός, Σολιαλισμός και Εθνικό συμφέρον


Το παιχνίδι των λέξεων και των όρων,ή έντεχνος προπαγανδιστική μετα­βολή της πραγματικότητος,ή δημιουργία συρμών εποχιακών, παίζουν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στην εποχή μας, στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Φαινόμενο ιδιαίτερα έντονο στήν· σημερινή Ελληνική πραγματικότητα, όπου τά κόμματα, τόσο της αριστεράς, όσο και της δεξιάς καί του "κέντρου", συναγωνίζονται στο να εκπέμπουν νεφελώδη κηρύγματα νοθεύουν τήν πραγματικότητα η πολλές φορές να τήν διαστρεβλώνουν τελείως. Παράδειγμα ό όρος Σοσιαλισμός. Συνεπείς η ασυνεπείς σοσιαλιστές, κάθε είδους, έχουν κατάκλυσει την αγορά των κηρυγμάτων.