Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Τσίπρας και ο Εθνικισμός


Η επίσκεψη του «κομμουνιστή» και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο γενικό επιτελείο στρατού και η παρουσία του στον θάλαμο επιχειρήσεων την ημέρα που οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. ξένισε και εξέπληξε τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους του τόπου μας, «ποτέ δεν φανταζόμασταν τον κομμουνιστή και αντικομφορμιστή Τσίπρα ότι σαν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και να δηλώσει όσα δήλωσε για τις τουρκικές προκλήσεις κ.λ.π.» Αυτή ήταν η γενικότερη άποψη που κυριάρχησε στους πολιτικούς κύκλους, τους …έκπληκτους!!  
Εμάς όμως τους Έλληνες Εθνικιστές δεν μας ξένισε και ούτε μας εξέπληξε η στάση αυτή τον κ. Τσίπρα, αντίθετα η στάση αυτή του κομμουνιστή(;) αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει την ιδεολογία μας!!

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ταμάμ: Έτσι μας ονειρεύονται!


Το "ΤΑΜΑΜ" η νέα τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 σημείωσε στο γενικό σύνολο 22,3% και 22% στο δυναμικό κοινό. Το νέο σίριαλ κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά υψηλά νούμερα τηλεθέασης, όπου προβάλλεται μετά τη καθημερινή σειρά Ρουά Ματ και έστειλε έτσι στην κορυφή το κανάλι του Αμαρουσίου!

Ὑψηλή τηλεθέαση λοιπόν, ἡ χωρισμένη Ἑλληνίδα μάνα δύο παιδιῶν, μέ τόν Τούρκο πατέρα ἐπίσης δύο παιδιῶν (ἀπό τήν Ρόδο παρακαλῶ!), πού ἀποφασίζουν νά συζήσουν. Ἀκολουθεῖ τά χνάρια τοῦ "Εὐτυχισμένοι μαζί", ἀλλά φυσικά ἔχει ἄλλο στόχο. Πόσο δόλια περνάει ἡ προπαγάνδα, πόσο μή ὑποβολιμιαῖα πιά νά τό πούνε, ὅτι μᾶς θέλουν νά γίνουμε ἕνα φυλετικο-θρησκευτικο-πολυπολιτισμικό τουρλουμπούκι μέσω ἐπιγαμιῶν μέ ξένους;
Ἀκόμη καί στό Εὐτυχισμένοι μαζί, τά δύο "ἀδέλφια" βρέθηκαν τελικά νά ζοῦν κρυφό ἔρωτα, καί ἐκεῖ περνοῦσαν πολλά μηνύματα.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Είναι η Κύπρος μακριά από μας ή εμείς μακριά από την Κύπρο;


Του Θανάση Τζιούμπα
Την ώρα που το νεοοθωμανικό καθεστώς της Τουρκίας συμπεριφέρεται ως ο τραμπούκος της Αν. Μεσογείου, την ώρα που οι επεκτατιστές της Άγκυρας γυρεύουν να αναπληρώσουν τα κέρδη που προσδοκούσαν από την συριακή κρίση, και ανέτρεψε η ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι,την ώρα που, συμφωνημένα ή όχι, η «ευαρέσκεια» των Aμερικάνων για την φραστική άρση της υποστήριξης των Τούρκων στο ISIS εξαργυρώνεται με την εισβολή τους στην κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που η επί δεκαετίες επιλογή των «συνομιλιών» για την δημιουργία διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας κεφαλαιοποιείται από την Τουρκία που διεκδικεί δικαιώματα σε αυτό που δεν κατέκτησε στρατιωτικά,

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 8.00´ μ.μ. (σεμινάριο περί συνεργατισμού και συνεταιρισμών στην αίθουσά μας, Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου, Θεσσαλονίκη):
Δρ Σταύρος Μαριάδης(συνεργατιστής, ομ. Καθηγητής Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης):
«Ιστορική εξέλιξη των σύγχρονων συνεταιρισμών, από το 1844 μέχρι σήμερα,διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Μία σύντομη αναδρομή»

«Ελληνισμός, η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα»


Πιστεύουν πως ο ελληνισμός θα σώσει την Δύση. Καταγγέλλουν το σκοταδιστικό «πολυπολιτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων» και τους «ανθέλληνες πολιτικούς» που επιδιώκουν να τον επιβάλλουν. Προτείνουν να σταματήσουμε να σκοτώνουμε...την ελληνική γλώσσα και να θυμηθούμε τα αρχαία ελληνικά και τους φιλόσοφους.
Τρείς ξένοι «φιλέλληνες» , ένας Πέρσης, μία Γαλλίδα και ένας Νιγηριανός μας κτυπούν το «καμπανάκι». Μας φωνάζουν: «Να αναλάβετε το χρέος σας προς τους προγόνους σας»! Αυτό μας λένε. Και ο καθένας ας σκεφτεί τι σημαίνει αυτό για τον εαυτό του.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αθέατοι πυλώνες..


Χρονογράφημα
Του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ 
Έτος 1973, μήνας Απρίλιος. Ένας μελαχρινός μεσήλικας αγρότης ήρθε και μου ζήτησε να αγοράσει μία αντλία νερού. Μου ξεκαθάρισε πώς η πληρωμή θα γινόταν με μετρητά, τα μισά χρήματα με την παραλαβή και τα άλλα μισά μετά τη σοδιά κατά τον Οκτώβριο. Την ακριβή αξία σήμερα δεν την θυμάμαι. Η συμφωνία τηρήθηκε, παρέλαβε ο άνθρωπος την αντλία του και έφυγε, το μισό ποσό θα πληρωνόταν το Φθινόπωρο.
΄Ηταν περίπου Αύγουστος της ίδιας χρονιάς όταν πληροφορηθήκαμε πως ο συγκεκριμένος πελάτης μας παρασύρθηκε από αυτοκίνητο λίγο έξω από την πόλη, μπροστά στο στρατόπεδο και σκοτώθηκε. Ήταν μία φυσιογνωμία ιδιαίτερα συμπαθής, σοβαρή και συνάμα φιλική, αυτό μου προκάλεσε θλίψη και μια μικρή οργή απέναντι στην τύχη. Κάποια μέρα που ξεφύλλιζα τα κιτάπια των χρωστούμενων έπεσα και πάνω στη συγκεκριμένη οφειλή.

Η Αίτηση εγγραφής στο ΕΝ.Ε.Κ. του Λεωνίδα Σταθόπουλου



ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα  το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1967.
15ετής, στις 27-7-1982 γράφτηκε μέλος στο ΕΝΕΚ και μαζί με περίπου 30 άλλους, πιτσιρικάδες τότε, δημιούργησαν την νεώτερη Τοπική Οργάνωση του Κινήματος.
Μετά την αναστολή της ενεργού δράσεως του ΕΝΕΚ συνέχισε να είναι μάχιμος στον καθημερινό εθνικιστικό αγώνα. Υπήρξε πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και ένα από τα αξιολογώτερα στελέχη της στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γιατί τώρα οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου;


Του Κώστα Ράπτη
Σε καταστάσεις κρίσης οι γλώσσες λύνονται. Έτσι και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στην Αθήνα, τοποθέτησε στο ευρύτερο πλαίσιό τους τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Γιατί όλη αυτή η αποθράσυνση αυτή την περίοδο; Μήπως διότι νιώθει [η Άγκυρα] ότι έχει κάποιου είδους προστασία, διότι οι πάντες επιθυμούν να τη δουν να εισέρχεται στο συνασπισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο Κύπριος υπουργός και πρόσθεσε: