Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σεμινάριο για ...νέους Εθνικιστές


Στη φωτογραφία συγκέντρωση του ΕΝ.Ε.Κ. στα Προπύλαια
Την Κυριακή στις 4 Νοεμβρίου του 2012 έγραφα σε ένα άρθρο μου με τίτλο « Το κόμμα των πολιτικών κομμάτων ψοφάει και δαγκώνει » :
Το κόμμα των πολιτικών κομμάτων  ζει τις τελευταίες του στιγμές μαζί με μια ολόκληρη εποχή την εποχή της μεταπολίτευσης, εποχή  βρωμιάς, διαφθοράς, παρακμής που διέλυσε την παιδεία, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές παροχές, τις αξίες την οικογένεια όλη την χώρα και τη παρέδωσε στα χέρια των σιωνιστών .Έστω κι αν παίρνει ανάσες από κάποιους " μεταλλαγμένους" εμείς σαν εθνικιστές πρέπει να του δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα . Κι αν το ΠΑΣΟΚ κοντεύει να βρεθεί εκτός βουλής και η ΝΔ να ψυχορραγεί  δεν καθησυχαζόμαστε γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οι
μπαλαντέρ που το πολιτικό σύστημα θα τραβήξει από το μανίκι για να σωθεί. Και αυτοί θα είναι είτε νέα πρόσωπα, είτε νέα κόμματα, είτε νέες τακτικές . Ας είμαστε προσεκτικοί υποψιασμένοι και το σημαντικότερο : ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Οι τελευταίες εξελίξεις με δικαιώνουν θα τολμούσα να πω, καθώς σχεδόν έναν χρόνο μετά ζήσαμε πρωτόγνωρες στιγμές αλλά και καταστάσεις . Ακόμα και οι παλιοσειρές του Εθνικιστικού Κινήματος δεν ενθυμούνται τέτοια λυσσαλέα συμπεριφορά του συστήματος.  Ένας φίλος μου είπε: Ο Παπαδόπουλος μπροστά τους ήταν παιδική χαρά…Εγώ λέω πως αυτοί, το ίδιο το σύστημα, είναι η «παιδική χαρά» των εθνικιστών.  Δυστυχώς όμως οι πολλοί δεν το έχουν καταλάβει και οι περισσότεροι περιπλανώνται σπαταλώντας τους εαυτούς τους σε ανούσιες πράξεις, που δεν αποδίδουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αναλώνοντας τον χρόνο, τις ευκαιρίες που δόθηκαν σε αμυντικές και απολογητικές στάσεις δίνοντας την ευκαιρία στο σύστημα να σε «παίζει» στον ρυθμό του.  

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2013 για να ακούσουμε πρώτη φορά  ξεκάθαρη δήλωση (έστω και στην απολογία του) από τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει :
Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνικοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές. 
Εμείς στο ΕΝ.Ε.Κ. ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή Όχι μόνο Έλληνες Εθνικιστές ήμασταν και είμαστε,  αλλά δηλώναμε και πίστη στον Ελληνικό Εθνικισμό.
Πάνω σε αυτή την ιδεολογία βάδισαν οι Έλληνες Εθνικιστές. Και ας δεχόμασταν βολές και από το σύστημα και από  τους τότε …εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής να μας χλευάζουν και να μας βρίζουν να μας συκοφαντούν ως συμβιβασμένους επειδή κάναμε αυτά που κάνουν αυτοί σήμερα, αλλά και να μας λοιδορούν για την πίστη μας στον Ελληνικό Εθνικισμό. Η ιδεολογία μας όμως ήταν συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής. Ήταν τότε που ο «Ηρωικός τρόπος ζωής» του Συκουτρή εκείνο το μικρό βιβλιαράκι που μας έδινε το ΚΙΝΗΜΑ, ήταν το ευαγγέλιο που διαβάζαμε καθημερινά. Και με αυτό πορευόμαστε..

Δεν φτάνει λοιπόν να είναι η υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων ο Εθνικισμός  αλλά πρέπει να το πιστεύεις, να ζεις έτσι. Ή κοσμοθεωρία του Εθνικισμού καταξιώνει δυό μεγάλες έννοιες: τήν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της  βούλησης για την επιλογή τής ιδεολογίας καί τήν ΕΥΘΥΝΗ για την συνεπή εφαρμογή αυτής τής επιλογής μέσα από το επίπεδο τής βιοθεωρίας. Ό Τρόπος Ζωής διακρίνει τον Εθνικισμό καί τους συνειδητούς εκφραστές του από κάθε άλλο σύστημα.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που σαν νέα παιδιά που έβραζε το αίμα τους, θέλαμε να εμπλακούμε σε φασαρίες,  όταν τα «κουτσαβάκια» και οι προβοκάτορες του συστήματος είχαν απλώσει παντού τα ζωνάρια τους.. Όμως οι εκπαιδευτικές διαδικασίες που οι εθνικιστές εκπαιδεύονταν,  με συναγωνιστές στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας έδειχναν τον δρόμο που οδηγούσε στον στόχο αποφεύγοντας τις λακκούβες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν έπρεπε, και στις δύσκολες στιγμές, δεν ήμασταν στην πρώτη γραμμή. Και όπως έπρεπε. Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν το ΕΝ.Ε.Κ. έκανε συγκεντρώσεις στα Προπύλαια οι αναρχικοί ήταν στις τρύπες τους.

Μέσα από τον ίδιο τον Αγώνα οικοδομήθηκαν χαρακτήρες, σχέσεις και συντροφικότητα. Όταν στους Πυρήνες Κρούσεως διδασκόμαστε θέματα όπως «Οι παιδικές ασθένειες του Εθνικισμού» δεν ήταν γιατί είχαμε απωθημένα αλλά γιατί βλέπαμε μπροστά, όχι προφητικά αλλά με διορατικότητα κι αυτό γιατί ο Εθνικισμός αντλεί την δύναμή του από το Μέλλον.

Ας μην λοιπόν απατώνται πως κάτι άλλαξε.. Το σύστημα ακόμα δαγκώνει. Σημασία έχει να μάθεις από τα λάθη  και να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Αν και ο τρόπος που εκδηλώθηκε ο θυμός και η αγανάκτηση για όλο αυτόν τον διασυρμό, εχθές έξω από τα δικαστήρια, ήταν για αστούς και όχι για εθνικιστές. Οι Εθνικιστές λειτουργούν διαφορετικά. Είναι υπερήφανοι και όχι εγωιστές.

Εκεί που περιμένουν χιλιάδες άνθρωποι να πάρουν το μήνυμα, αυτοί που σας στήριξαν με την ψήφο τους να ακούσουν την φωνή σας, εκεί βλέπουν και ακούν χουλιγκανισμούς και απειλές. Ευελπιστώ να διαψευσθώ αλλά τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ας δουν, ας νιώσουν και ας καταλάβουν  όμως οι εθνικιστές τα σημεία αυτά των καιρών, αυτοί  που μέσα τους πιστεύουν στον Ελληνικό  Εθνικισμό. 

Δεν φτάνει λοιπόν να αναθεωρείτε  ότι πιστεύατε πάνω από τριάντα χρόνια, δηλώνοντας ότι είμαστε Έλληνες Εθνικιστές. Δεν φτάνει να γράφετε στην εφημερίδα σας πιστεύουμε στο αυτόχθονο της Ελληνικής φυλής όταν τόσα χρόνια πιπιλάγατε την καραμέλα του μύθου της Ινδοευρωπαϊκής  φυλής Για να εκφράσετε  μια ιδεολογία  πρέπει να έχετε τους κατάλληλους ανθρώπους με τα ανάλογα βιώματα και στελέχη καταξιωμένα αλλά δυστυχώς αυτοί δεν υπάρχουν ανάμεσά σας. 

Υπερείδης Γλαύκιππος

1 σχόλιο:

  1. Ο εθνικισμός τον οποίο εμείς υπηρετήσαμε μέσα από τις τάξεις του ΕΝΕΚ (ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ) δεν έχει καμιά σχέση με τον χρυσαυγιτισμό ο οποίος από ιδεολογική ομάδα με παράξενη πολιτική και ιδεολογική επιλογή Έγινε μέσω κάλυψης ανθρώπων Ακούω ονόματα βλέπω βουλευτές και ειλικρινά αναρωτιέμαι που βρέθηκαν όλοι αυτοί; που ήταν τόσα χρόνια; και τι σχέση έχουν με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π