Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

1 Απριλίου 1955: Έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ. 1η Απριλίου 2021:Το σύνθημα ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ επίκαιρο όσο ποτέ!


Συνεχίζοντας μία μακραίωνη παράδοση εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, ο Κυπριακός λαός ξεσηκώθηκε την 1η Απριλίου 1955 εναντίον του Αγγλικού ζυγού. Η Ένοπλη αγωνιστική του πρωτοπορία ήταν μία ολιγομελής αλλά με καθολική λαϊκή αποδοχή και συμμετοχή οργάνωση, η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών, η θρυλική ΕΟΚΑ, με Αρχηγό της τον μπαρουτοκαπνισμένο συνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό Διγενή και μέλη της ελάχιστες εκατοντάδες νεαρών κυρίως αγωνιστών. 
Στρατηγικός στόχος της ΕΟΚΑ, ήταν η εκπλήρωση της επιταγής του Δημοψηφίσματος της 15ης Ιανουαρίου 1950, το οποίο με συμμετοχή πάνω από 90% και αν και διεξήχθη κάτω από τον βαρύ ίσκιο της Αγγλοκρατίας, αποφάσισε σε ποσοστό 97,5% ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα.


Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ζωντανεύοντας τους πίνακες! (βίντεο)

 

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης

Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι, ποιητές και λογοτέχνες εμπνεύστηκαν από την ελληνική εθνεγερσία του 1821, τα κατορθώματα και τα δεινά των Ελλήνων, και δημιούργησαν έργα που έμειναν ως καλλιτεχνική και πνευματική κληρονομιά της ανθρωπότητας, το καθένα με τη δική του προσέγγιση, τη δική του οπτική και τα δικά του χαρακτηριστικά.