Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Που πάει η πατρίδα μoυ;



Προχθές, βγήκα για τσιγάρα στην γειτονιά. Μπροστά μου μια αλλοδαπή γυναίκα, όχι μεγαλύτερη από 25 χρόνων (συμπαθητική, με μαντήλα στο κεφάλι), με 4 παιδιά κοντά της όχι πάνω από 10-12 χρόνων το μεγαλύτερο και μωρό στο καρότσι το μικρότερο. Σκέφτηκα για λίγο ότι ένα ελληνικό ζευγάρι με 2 παιδιά το κράτος τους τιμωρεί πια, γιατί έχουνε παιδιά! Αντίθετα, στη γυναίκα με τα 4 παιδιά, ούτε φόρο θα ζητήσει, ούτε χαράτσι της ΔΕΗ, ούτε θα την σπρώξει στην αυτοκτονία. Θα κοιτάξει να της δώσει κάθε υπάρχον επίδομα και αν δεν υπάρχει επίδομα θα βρει κάθε τρόπο να την βοηθήσει να ζήσει.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ ’74: Η Μάχη της ΕΛΔΥΚ - Ο Ηρωϊκός θάνατος τον Λοχαγού ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΥ


Του Κυριάκου Θεοδωρακάκου  
"Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες· δίκαιοι και ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις, αλλά με λύπη κιόλας κι' ευσπλαχνία· γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι.κι όταν είναι πτωχοί, παλ' εις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε· πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες, πλήν χωρίς μίσος για τους ψευδόμενους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κι οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε".
Κ.Π ΚΑΒΑΦΗ

Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι χρόνια για ν'αρχίσει ν" αναδύε­ται σιγά-σιγά, το ημερολόγιο των ημερών που σημάδεψαν την πιο πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Είκο­σι χρόνια για να παραδεχτεί η πολι­τεία ότι το 1974 στην Κύπρο, έγινε πόλεμος. Στον οποίο πολέμησαν με αυταπάρνηση και σκοτώθηκαν αιχμα­λωτίστηκαν ή έμειναν ανάπηροι Έλληνες στρατιωτικοί, που πολέμησαν για την Ελλάδα. Τολμούμε να πούμε, πως αισθανόμαστε συγκίνηση και περηφά­νια, που το περιοδικό μας κάνει την πρώτη του εμφάνιση του με αφιέρωμα στη μάχη του

Σχετικά με το αίτημα για αυτονομία του Βορρά της Iταλίας.



Με αυξανόμενη ένταση προωθείται στην Ιταλία ένα παλαιότερο αίτημα για "αυτονομία τού βορρά" τής χώρας. Το όμοιον στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Οι φερέλπιδες αναλυτές τού "φμπ" -και όχι μόνο- να προσέξουν πολύ πριν γράψουν ή πουν οτιδήποτε σχετικό διότι τα γραφόμενά τους ενδέχεται να οδηγήσουν σε "ενδοομαδικές" έριδες και -κυρίως- να δώσουν επιχειρήματα σε αυτούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν αντίστοιχα επιπλέον προβλήματα στον δικό μας ενιαίο, αδιαίρετο και αδιαπραγμάτευτο εθνικό κορμό.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τυραννoκτόνoι και προπαγάνδα, αλήθειες και ψέματα!


γράφει ο Γιώργος Τσιτώνας
   Εις το όνομα της Δημοκρατίας, του πολυπόθητου μα ουτοπικού αυτού μορφώματος που χάριν λόγου αποκαλούμε Πολίτευμα, έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία, θα αναφέρω ενδεικτικά την αιματοβαμμένη Αθηναϊκή Ηγεμονία μετά τους Περσικούς Πολέμους και κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου απέναντι στους Έλληνες συμμάχους της, ενώ όσον αφορά το σήμερα ας θυμηθούμε τις… Δημοκρατικές εισβολές σε Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.
   Δημοκρατία, όπου ένας αγρότης, ένας ναρκομανής και ένας καπετάνιος έχουν την ίδια αξία ψήφου όταν βρίσκονται σε ένα καράβι μεσοπέλαγα ας πούμε… Όταν ένας αρχιτέκτονας και ένας πολιτικός μηχανικός λογομαχούν με 5 αδαείς πολίτες για την στατικότητα ενός κτηρίου και αφού είναι 5 οι άλλοι, κερδίζουν στην ψηφοφορία. Λογικό..