Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Honore de Balzac


Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
Πρόκειται για έναν γίγαντα της παγκόσμιας διανόησης επηρεασμένον από τον Βολταίρο αλλά κυρίως από τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και τους Ελληνες τραγικούς. Τους αναφέρει συχνά-πυκνά στα έργα του και δείχνει μεγάλη εκτίμηση για την Ελληνική γραμματεία. 

Τον Balzac μετέφραζε και ο Ντοστογιέφσκι από τά Γαλλικά στα Ρωσσικά και από αυτόν πήρε το έναυσμα για να γράψη κατόπιν τά αριστουργήματά του ‘’Εγκλημα και Τιμωρία’’ , ‘’Αδελφοί Καραμαζώφ’’ και άλλα. Ας μην μακρυγορούμε και ας σταχυολογήσουμε κάποια από τά καλλίτερα ευφυολογήματα του μεγάλου Γάλλου διανοητή.
1.       Είναι φυσικό ο άνθρωπος να κοιτάζει τά αποτελέσματα πρίν αναλύσει τά αίτια
2.       Η γυναίκα προτιμάει να δή τον εραστή της στον τάφο παρά στο κρεβάτι μιάς άλλης

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κληρονομικότης και Περιβάλλον - του Κωνσταντίνου Χατζησταύρου


Ανατρέχοντας στο πολιτικό μας αρχείο ανασύραμε και θεωρούμε σκόπιμο να σας το παρουσιάσουμε όλο (των 33 σελίδων βιβλίο ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ) Πρόκειται για ένα επιστημονικό πόνημα το οποίο επεξεργάστηκε και συνέγραψε το 1978 ο ιατρός Κωνσταντίνος Χατζηστάυρου, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και καθηγητής της έδρας ιδεολογίας της Σχολής Στελεχών .  

Μια ακόμη επιστημονική εργασία με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις που αποδεικνύει πόσο μπροστά από την εποχή του βρίσκονταν το νεαρό τότε εθνικιστικό κίνημά μας.

Εισαγωγή 
Πολλοί είναι αυτοί πού θεωρούν τίς μαρξιστικές αντιλήψεις σάν επιστημονικές. Παρ' όλα τά επιχειρήματα καί τούς χιμάρους των συλλογισμών, άν έξετάση κανείς μέ προσοχή τήν πραγματι­κότητα θά ανακάλυψη τήν ψευδαίσθησι αυτή. Είναι μάλιστα κα­νόνας, μέ ελάχιστες εξαιρέσεις, τό γεγονός, ότι πίσω άπ' όλες τίς σοβαροφανεΐς καί δήθεν επιστημονικές θεωρίες των μαρξιστών κρύβονται

20 χρόνια μετά: Εκλογές ξανά για το Μακεδονικό;


Οι Έλληνες, λαός με εξαιρετικά «κοντή» μνήμη, δεν θυμούνται τι συνέβη πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια. Έχουν ξεχάσει, ειδικά οι «δεξιοί» που πίνουν ανέκαθεν τον «λωτό της λησμονιάς», τι προκάλεσε τότε το άτομο που βρίσκεται σήμερα στην «πρωθυπουργία» της χώρας μας:
ο Αντώνης ο Σαμαράς... Ο οποίος ήδη από τον Δεκέμβριο του 1991 αποφάσισε να «τορπιλίσει» το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, προκειμένου πάνω στο «πτώμα» του να χτίσει τη δική του πολιτική καριέρα, με απώτερο στόχο την ηγεσία της ΝΔ. Προξένησε απίστευτη αναστάτωση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του 1992 και τους περισσότερους μήνες του 1993, εμποδίζοντας έτσι το έργο ανασυγκρότησης της Ελλάδας, μετά την πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ (1981-1989). Εν τέλει, στις 30 Ιουνίου του 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη, κόμμα ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και σύμμαχο του ΠΑΣΟΚ, και στις 9 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους έριξε αδίστακτα την κυβέρνηση, επτά ολόκληρους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας της...

Η Μακεδονία θα μας σώσει


«Να ξέρετε πως, αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρόμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε». Αυτά έγραφε ο εθνικιστής στοχαστής, ήρωας και μάρτυρας του γένους Ιων Δραγούμης στο «Μαρτύρων και ηρώων αίμα». Η Ιστορία, θέλοντας επίμονα να μας βάλει μυαλό, να μας συνετίσει, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να αποδεικνύει ότι ο Δραγούμης είχε δίκιο. 
Εχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του αιώνα από την ημέρα που δημοσιεύτηκε αυτό το σπουδαίο έργο του Δραγούμη και το μακεδονικό ζήτημα βρίσκεται ακόμη στην επικαιρότητα. Δυστυχώς, όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Νέμεσις...


Mιά ακόμη είδηση, που μας δείχνει την αποτυχία της ''ανοιχτής κοινωνίας'' μας, έρχεται από την Σουηδία. Δώδεκα Αφγανοί λαθρομετανάστες βίαζαν επί ώρες μια νεαρή Σουηδέζα μητέρα. Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη βεβαίως, η Στοκχόλμη, είναι αυτή την στιγμή η παγκόσμια πρωτεύουσα των βιασμών, πίσω μόνο από την Νότιο Αφρική και έχοντας ξεπεράσει και τις ΗΠΑ.
Όμως, αυτό είναι το τίμημα, που έρχεται να πληρώσει η ανεκτική Ευρώπη και ειδικά κοινωνίες, όπως η Σουηδική, γιατί υιοθέτησαν τις πιο παρακμιακές αριστερές ιδεοληψίες περί πολυπολιτισμού ανοχής και διαφορετικότητας. Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες, πεθαίνουν, γιατί μπέρδεψαν την Ελευθερία με την Ελευθεριότητα...

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κατεδαφίζουν το "ελληνικό όνειρο" με πρόσχημα το «εθνικό συμφέρον»


Όλοι οι ιδιοκτήτες σε θέση ενοικιαστή
Μόνο η Σοβιετική Ένωση και ομόλογα καθεστώτα, όπως εκείνο της κομμουνιστικής Αλβανίας και της Βορείου Κορέας, μπορούν να συναγωνιστούν τη μνημονιακή Ελλάδα στην επίθεση εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας. Η βουλιμία των πιστωτών μας και η εκμετάλλευση των αδυναμιών της ημεδαπής πολιτικής τάξης οδηγούν γοργά τους Έλληνες στην ακτημοσύνη και την εξαθλίωση.

Από το 2014 κι έπειτα, όλοι οι Έλληνες που έχουν ακίνητη περιουσία θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος! Λες και το κράτος δεν έχει εισπράξει φόρο μεταβίβασης, χαράτσια, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και άλλες φορομπηχτικές εφευρέσεις που επιβάλλονται από καιρού εις καιρόν με πρόσχημα το «εθνικό συμφέρον». Ο φόρος που θα επιβληθεί θα αφορά -κυριολεκτικά- κάθε πέτρα που βρίσκεται πάνω σε πέτρα. Οικόπεδα, αγροτεμάχια, ακίνητα επιχειρήσεων, τα πάντα θα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το μέλλον των ηρώων..


Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ                                                                            
Ήρωες δεν είχαμε μόνον στο παρελθόν, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον. Είναι η χώρα μας, είναι το εύκρατο κλίμα μας, είναι οι θάλασσες και τα βουνά μας πού ευνοούν την ανάπτυξη
και το ξεπέταγμα των ηρώων. Αυτό διαπίστωσα από την τελευταία σύσκεψη των ηρώων συνδικαλιστών της ΛΑΡΚΟ στην Αταλάντη. Φάνηκε ξεκάθαρα το σθένος των συνέδρων για αγώνα και προκοπή
τόσο των ιδίων όσο και των πτωχών εργατών. Ε, τι να κάνεις, κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί και γι αυτούς τους άμοιρους εργάτες. Διετρανώθη λοιπόν το σθένος και η αποφασιστικότητα να παραμείνει η εταιρεία υπό κρατικό-συνδικαλιστικό έλεγχο για το καλό του τόπου των τοπαρχών και όχι και τόσο των φορολογουμένων πολιτών.
Ο καθένας στο ρόλο του, οι συνδικαλιστές στις άδειες και στα επιδόματα και οι

Αγλαΐσματα πολιτικής


Γράφει  ο  Σωκράτης  Τσουμελέκας 
Ήταν  να  μην  αποκαλυφθούν. Στον  παροξυσμό  της   κονόμας  όλα  επιτρεπτά.  Λίγο  ο  ένας,  λίγο  ο  άλλος , λίγο  ο  στραβισμός  και η αδιαφορία    κάλυπταν  την    ανομία  στο  σκότος  .  Αγλαΐσματα  πολιτικής  περιφέρονταν  πανελλαδικά  διαλαλώντας  επικερδή  προϊόντα  με  στόμφο  βολευτικό  η  ταυτόσημο  συνδικαλιστικό. Καμίνηδες  και  Μπαλασόπουλοι  ,  ομοϊδεάτες  μεν   , αλαλάζοντες  δε, προσέλκυαν  οπαδούς.  Στο  τόξο  της  δημοκρατίας  υπάρχει  αλληλοεκτίμηση... Ο  καθένας  στα  ποσοστά  του.

Η Δεξιά, ο Βορίδης και η Χρυσή Αυγή


'Ο μεσοαστός είναι «πατριώτης» μόνον εφόσον η «πατρίδα» εγγυάται σ' αυτόν την ησυχία του, τις δουλειές του και την ασφάλειά του. Όταν ο Εθνικισμός δεν τον εξυπηρετεί πια, ο μεσοαστός γίνεται ο μεγαλύτερος κοσμοπολίτης και αντι - Εθνικιστής''
Γιόζεφ Γκαίμπελς


Για να ερμηνεύσει κάποιος την πολιτική ζωή της Ελλάδος, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει ότι το κράτος Ελλάς ουδέποτε υπήρξε πραγματικά ανεξάρτητο κράτος. Η Ελλάς, από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας της  και μέχρι σήμερα, υπήρξε προτεκτοράτο και πεδίον βολής

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο κ.Σαμαράς ο Αντετοκούμπο και η .. «ημετέρα παιδεία» (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


Στη συνεδρίαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν ξέχασε να αναδείξει με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση την γνωστή πια περίπτωση του νέγρου μπασκετμπολίστα  Αντετοκούμπο η οποία έχει γίνει «μέγα εθνικό θέμα !»
Και βέβαια αφού έπλεξε το εγκώμιο του Νιγηριανής καταγωγής αθλητή που με την πρόσκλησή του στο ΝΒΑ μας έκανε «υπερήφανους» σαν Έλληνες δεν παρέλειψε να περάσει και το ..μήνυμα ότι «.. Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ημετέρας παιδείας..» αποκόβοντας ως συνήθως πέντε λέξεις από μια ολόκληρη σελίδα με τελείως διαφορετικό νόημα από τον Ισοκράτη..
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Ισοκράτης ούτε οι μετέχοντες της ημετέρας παιδείας αλλά στο τέλος τέλος αυτή η ίδια παιδεία και πόσο σήμερα, τέλος πάντων, «ημετέρα» και ελληνική είναι .. 

Στουρνάρας.. αριστούχος σε ασκήσεις υποταγής και πειθήνιος Νενέκος


ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΑ ΝΙΑΤΑ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ…

Ένα ομορφόπαιδο, ο 18χρονος Φώτης Σιουτάρης, είναι το μεγάλο ταλέντο των πανελλαδικών εξετάσεων, με επίδοση 19.642μόρια, που αγγίζει τα όρια της τελειότητας, αφού έγραψε 100/100 στα Μαθηματικά, τη Φυσική και την ΑΟΔΕ, μαθήματα στα οποία σημειώθηκε πανωλεθρία.
Μαζί με άλλους αριστούχους, ο Φώτης  εκμυστηρεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα» ότι θα πάρει τα μάτια του να φύγει, να σπουδάσει αεροναυπηγός  στην Αμερική, γιατί εδώ δεν βλέπει προκοπή. Οπως έκαναν κατά καιρούς όλοι όσοι διέπρεψαν,  από τη Μαρία Κάλας ως τον Μητρόπουλο και από τον Παπανικολάου ως τον Καραθοδωρή….
Το «ευγενές καύσιμο» της πατρίδας, η νεολαία, φεύγει γιατί ξέρει ότι το μουχλιασμένο Σύστημα φθονεί όσους διακρίνονται, τους ισοπεδώνει, τους σβήνει… Δεκάδες συνομήλικοι έγραψαν στο

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Την πρόδωσαν για να ξαναγυρίσουν


γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
Το σύνθημα αυτό που στις αρχές της δεκαετίας του '80 κοσμούσε μία αφίσσα του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974. Προδόθηκε και αιματοκυλίσθηκε η Κύπρος, για να μπορέσει η τάξη των πολιτικών να επιστρέψει στην χώρα μετά την "επάρατη" παρένθεση της 21ης Απριλίου.
Αυτό ακριβώς είναι η Μεταπολίτευση. 

Ένα καθεστώς που στηρίχθηκε σε ένα ψέμα και μία προδοσία. Αυτά του Πολυτεχνείου και της Κύπρου. Οπότε, είναι απόλυτα φυσικό και λογικό ένα τέτοιο καθεστώς να είναι και εγκληματικό απέναντι στον λαό που κυβερνά. Με τις περγαμηνές της κυπριακής προδοσίας δεν είναι παράλογα ούτε οι υποχωρήσεις σε όλα τα εθνικά θέματα, ούτε η εθνική αλλοίωση από τους μετανάστες, ούτε η οικονομική καταστροφή, ούτε η τρόικα, ούτε τα μνημόνια, ούτε οι αυτοκτονίες, ούτε τίποτα.
Σήμερα όλοι μιλούν για το τέλος της Μεταπολίτευσης. Ακόμη και οι πιο σκληροί εκφραστές της ακόμα και τα

Η προδοσία δεν έχει τέλος ! Ξεπούλησαν και την μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου


Βάφουν το Αιγαίο κόκκινο και οι πάντες σιωπούν....
Επόμενος στόχος είναι η Χίος....
Η επικίνδυνη και στημένη κατηφόρα αποτελεί την κερκόπορτα  που στο όνομα του χρέους ανοίγουν οι υπήκοοι Ελλάδος πολιτικοί της κοινοβουλευτικής χούντας. Δημιουργεί όχι μόνο τεράστια θέματα στο Αιγαίο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και υποκρύπτει κινήσεις εθνικής προδοσίας. Είναι δεδομένο πως η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πληρώσουν ακριβά αυτές τις "επενδύσεις" των γραικύλων που κυβερνούν την χώρα.
Το θέμα ανέδειξε ο Βουλευτής  των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, κάνοντας την εξής δήλωση:
«Μόλις τώρα μου επιβεβαιώθηκε ότι στα χέρια των Τούρκων πέρασε και η μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου!
Είναι η δεύτερη μαρίνα, μετά από εκείνη της Μυτιλήνης, που τίθεται υπό έλεγχο των Τούρκων, οι οποίοι τώρα αναζητούν τουλάχιστον άλλη μία, έχοντας ήδη κάνει βολιδοσκοπήσεις για τη μαρίνα της Χίου.