Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τι διαφέρει η «Γενοκτονία» από την «εθνοκάθαρση»


Για να μην πέφτουμε στην παγίδα των Εθνοαποδομητών της αριστεράς και της παγκοσμιοποίησης

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, η Ελληνική πολιτεία, εις εφαρμογή απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και υποχρέωσης προς την Ιστορική Μνήμη των θυσιών του Ελληνισμού, εορτάζει επισήμως, με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως αναφέρει το σχετικό πρόγραμμα της αντιπεριφέρειας Αργολίδας,«…ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου που διήρκεσαν από 1916 έως και το 1923».
Επειδή όπως είναι γνωστό, μια μερίδα στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (Φίλης, Λιάκος κλπ), αρνούνται το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και προωθούν την (χωρίς συνέπειες) άποψη της Εθνοκάθαρσης, παραθέτουμε τον ορισμό των δύο εννοιών, όπως αυτός καταγράφεται από τον ΟΗΕ.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

΄΄Σιωπηρή Άλωση" ομιλία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου η προγραμματισμένη ομιλία του Αναστάσιου Λαυρέντζου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με θέμα: "Το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό Πρόβλημα στην Ελλάδα".
Ο συγγραφέας του βιβλίου "Σιωπηρή Άλωση" μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο ελληνισμός, σύμφωνα και με τις παραπάνω διαπιστώσεις, οδεύει προς μια κατάσταση στην οποία πιθανώς θα πάψει να αποτελεί ένα αυτοσυνείδητο και ιστορικά προσδιορισμένο συλλογικό υποκείμενο το οποίο θα κυριαρχεί σε έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο. Στο κομβικό σημείο της ιστορίας που βρισκόμαστε απαιτούνται άμεσες, καίριες και ουσιαστικές πρακτικές επίλυσης των προβληματικών καταστάσεων που ταλανίζουν την ελληνική

Ο λαός ξέχασε τι σημαίνει αριστερά και τώρα το πληρώνει ακριβά με την εξόντωσή του!


Καταρρέει το αριστερό αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ
Το 4ο Μνημόνιο «σαρώνει» τα πάντα: Δείτε όλες τις οδυνηρές αλλαγές
Xρήστος Μπόκας, Αργύρης Παπαστάθης

 Συντάξεις και αφορολόγητο στο σφαγείο - Αποκρατικοποιήσεις χωρίς τέλος - Πλειστηριασμοί πρωί-βράδυ με ένα κουμπί - Ομαδικές απολύσεις δίχως όριο
Το ύψος… και το βάθος των επώδυνων παρεμβάσεων που φέρνει το τέταρτο μνημόνιο σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής αποκαλύπτεται με λεπτομέρειες καθώς η συζήτηση των μέτρων συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, αποτυπώνεται με ακρίβεια και το μέγεθος της μετάλλαξης -αν όχι αποκάλυψης- του ΣΥΡΙΖΑ σε υπερ-μνημονιακό κόμμα. Ψηφίζει όσα κατήγγειλε, ξεπουλά όσα υπερασπιζόταν και παραβιάζει το Σύνταγμα αν και είχε υποσχεθεί ότι θα είναι κάθε του λέξη.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας. Ποιο κόμμα αναγνωρίζει τον εαυτό του, όπως το περιγράφω;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αφού πρώτα συμφώνησαν για την ανάγκη του τρίτου μνημονίου, χωρίς όμως να έχει προκαθοριστεί το περιεχόμενό του, ήρθαν μετά να μας πουν ότι διαφωνούν ως προς τα μέτρα που νομοθετούνται. Εξέφρασαν την διαφωνία τους, σε όλους τους τόνους και με όλα τα μέσα αλλά … αρνήθηκαν επίμονα να μας διευκρινίσουν «τι μέτρα θα νομοθετούσαν αυτοί αν ήσαν κυβέρνηση». Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κατηγορηματική αναφορά τους ότι το κράτος έχει συνέχεια και πως οι συμφωνίες θα εφαρμοστούν γιατί «εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ».
Στις πιο προχωρημένες εξαγγελίες τους, λένε καμιά κουβέντα παραπάνω και αναλαμβάνουν δέσμευση ότι «αυτό το μέτρο θα το καταργήσουμε» ή ακόμη, «θα  αποκαταστήσουμε την αδικία που σας έγινε». Παραλείπουν όμως να πουν ότι, αφού οι συμφωνίες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και κάποια μέτρα οικονομικής φύσεως, όπως δηλώνουν θα τα καταργήσουν, θα πρέπει να λάβουν άλλα μέτρα ισόποσου αποτελέσματος λόγω των οποίων κάποιοι θα επιβαρυνθούν. Ποιοι θα είναι αυτοί;

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Οι...«ΝΑΙ σε όλα» που ψηφίζουν και «με τα δυο χέρια»


Όταν βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης ή έδιναν τους συνδικαλιστικούς τους αγώνες, ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά των Μνημονίων. Σήμερα, τα ίδια πρόσωπα, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛ., ετοιμάζονται να υπογράψουν τα μέτρα-λαιμητόμο, έτσι ακριβώς όπως το είπε πριν από λίγα 24ωρα ο συνάδελφός τους, Νάσος Αθανασίου: «Με τα δυο χέρια».
Η διατήρηση της εξουσίας και όλων των προνομίων που εξασφαλίζει ο τίτλος του βουλευτή είναι προτεραιότητα και κανένα μέλος των κοινοβουλευτικών ομάδων της συγκυβέρνησης δεν είναι διατεθειμένο να τα ρισκάρει. 

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Υπάρχει μέλλον για το κρατίδιο των Σκοπίων; (του Χρήστου Μπίσδα)


Το κρατίδιο των Σκοπίων προέκυψε από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η ύπαρξή του εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυρίως των Η.Π.Α. στα Βαλκάνια. Ως περίκλειστο κράτος, χωρίς ισχυρή οικονομία και με πληθυσμό ποικίλης εθνικής καταγωγής δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα προτεκτοράτο, που συντηρείται επειδή η ύπαρξή του εξυπηρετεί τους προστάτες του.
Οι βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2016 στα Σκόπια οδήγησαν το κρατίδιο σε ακυβερνησία, με αποτέλεσμα πλέον να χαρακτηρίζονται διεθνώς ως «αποτυχημένο» κράτος[1]. Η ακυβερνησία οφείλεται στο γεγονός ότι κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί μόνο με την σύμπραξή των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων.