Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Διαχρονικός Σιωνισμός: Η μασονική αλληλεγγύη του τύπου.


«... Η φιλολογία και η δημοσιογραφία είναι δυο σπουδαίες παιδαγωγικές δυνάμεις, για αυτό η κυβέρνησή μας θα είναι ιδιοκτήτρια των περισσοτέρων εφημερίδων. Με αυτόν τον τρόπο η επιβλαβής επιρροή του ιδιωτικού τύπου θα εξουδετερωθεί και θα αποκτήσουμε μεγάλη επιρροή επί της κοινής γνώμης.
Το κοινό δεν θα υποπτευθεί τίποτε. Όλες οι εκδιδόμενες από εμάς εφημερίδες θα έχουν κατ’ επίφαση τις πλέον αντίθετες τάσεις και γνώμες, πράγμα που θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη και θα ελκύσει προς εμάς, τους αντιπάλους μας χωρίς δυσπιστίες. Θα πέσουν στην παγίδα και θα καταστούν ακίνδυνοι.
Τα επισήμου χαρακτήρα όργανα θα είναι στην πρώτη σειρά. Θα επαγρυπνούν πάντοτε γα τα συμφέροντά μας και για αυτό η επιρροή τους θα είναι μηδαμινή.
Στην δεύτερη γραμμή θα είναι τα ημιεπίσημα όργανα τω οποίων ο ρόλος θα είναι να προσελκύουν αδιάφορους και χλιαρούς...»

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ύστατος αποχαιρετισμός στον Ιπποκράτη Δάκογλου


Στίς αρχές τής δεκαετίας τού 1930 ένας νέος, καταγόμενος από τήν βασιλεύουσα, βαδίζει απογοητευμένος στούς δρόμους τού κέντρου τών Αθηνών. Έχει επισκεφθεί όλους τούς συγγενείς στήν προσπάθειά του να συγκεντρώσει τό χρηματικό ποσόν πού τού χρειάζεται γιά νά εγγραφή στό Ε.Μ.Π., αλλά τού λείπει ένα πεντακοσιάρικο. Ξαφνικά εκεί στό πεζοδρόμιο πού βαδίζει βρίσκει ένα νόμισμα τών πεντακοσίων δρχ. Τό αρπάζει καί τρέχει, τρέχει καί προλαβαίνει νά κάνει τήν εγγραφή του λίγο πρίν εκπνεύσει η προθεσμία. Ο νέος αυτός ονομάζεται Ιπποκράτης Δάκογλου και μένει νά δούμε αν υπήρξε τυχερός άνθρωπος.

Βούρ όλα τα Νεοδημοκρατόπουλα μέσα!


La renaissance λοιπόν, η αναγέννηση. Τούτες τις μέρες με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου αισθάνομαι ένα κύμα ευφορίας να πλημμυρίζει την καρδιά μου. Είχα νομίσει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε μείνει μόνος να πολεμάει με κύκλωπες και Λαιστρυγόνες απέναντι στον απαίσιο καπιταλισμό και τον αντιλαϊκό νεοφιλελευθερισμό. ΄Όμως ανακουφίστηκα όταν άκουσα τον Βαγγέλη Μειμαράκη να δηλώνει πως ήταν λάθος οι απολύσεις των καθαριστριών και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Renaissance λοιπόν, αναγέννηση του Αλέξη μάσα από τον Βαγγέλη. Επιτέλους μπαίνουμε στην λεωφόρο προς την δικαίωση των λαϊκών πόθων, των λαϊκών αναγκών, μπαίνουμε στην

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ιπποκράτης Δάκογλου: Ένας από τους γνωστότερους-άγνωστους επιστήμονες του σύγχρονου Ελληνισμoύ.


του Παναγιώτη Λιάκου
Ο Ιπποκράτης Δάκογλου είναι ένας από τους γνωστότερους-άγνωστους επιστήμονες του σύγχρονου Ελληνισμού. Μπορεί να μην τον ξέρει το πανελλήνιο, αλλά ήδη τον ευγνωμονούν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι που έχουν πάρει από εκείνον μουσικό CD με την «αρμονία των ουρανίων σφαιρών», στο οποίο ακούγεται ο ήχος των μαθηματικών μηνυμάτων του Πυθαγόρα! Αυτό το παράδοξο μουσικομαθηματικό έργο που έφερε σε πέρας ο κ. Δάκογλου με την βοήθεια του ιδρύματος του συνθέτη Ιωάννη Ξενάκη άλλαξε την ζωή πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν από αϋπνίες μέχρι κατάθλιψη και άλλα, σημαντικά προβλήματα.
Ο κ. Δάκογλου είναι ένας αεικίνητος άνθρωπος, που έχει συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής ανάμεσά μας, μελετώντας τον Πυθαγόρα και λύνοντας σύνθετα (και για πολλούς άλυτα) μαθηματικά προβλήματα, με την ευκολία και την άνεση ενός μικρού παιδιού που λύνει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Ανήκει σε αυτή την ειδική κατηγορία των Ελλήνων που έζησαν στην Κωνσταντινούπολη και βίωσαν το μεγαλείο της Βασιλεύουσας,

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ.


Αφίσα του ΕΝΕΚ που κολλήθηκε σε
όλη την κομμουνιστικοκρατούμενη
μεταπολιτευτική Ελλάδα   
Εκπαιδευτικές παρακαταθήκες
Αναρτώντας σήμερα ένα ακόμη εκπαιδευτικό θέμα "Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ" που διδάσκονταν στους εκπαιδευτικούς πυρήνες του κινήματος, παραθέτουμε επίσης αυτούσιο ενημερωτικό φυλλάδιο* που εκδόθηκε την δεκαετία του '90 από την διεύθυνση εκπαιδεύσεως, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται όλο το οργανωτικό πνεύμα αλλά και η φιλοσοφία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για το πως και με ποιες μεθόδους πρέπει να λειτουργεί και να πορεύεται το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα  

*Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 
Η συγκρότησις, η διοίκησις και η καθοδήγησις των οργανώσεων και των μελών μας, πραγματοποιείται καθ' ολοκληρίαν από στελέχη τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες του Κινήματος. Διαδικασίες που απαιτούν χρόνο, προσπάθεια, επιμονή, γνώσεις και αντοχή

Την Πέμπτη, η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Ιπποκράτη Δάκογλου


Από σεβασμό προς όλους εσάς, τους 5.000 περίπου Έλληνες που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους επισκεπτόμενοι την σελίδα της Ενημέρωσης Πελοποννήσου ή το προσωπικό μου προφίλ στο F.B., νοιώθω την υποχρέωση να σας πληροφορήσω ότι η Εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στις 3.30 μμ.
Η εκκλησία βρίσκεται στην 5η στάση Χολαργού. Όποιος θελήσει να την παρακολουθήσει προσερχόμενος με το Μετρό, θα πρέπει να κατέβει στην στάση Χολαργός. 

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;


Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).
Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.

Ιπποκράτης Δάκογλου: Έφυγε σε ηλικία 102 ετών ο Έλληνας που «έσπασε» τον Μυστικό Κώδικα του Πυθαγόρα, και έδωσε ζωή στην Μουσική των Ουρανίων σφαιρών


Όμορφος γλυκός και γαλήνιος. Η φωτογραφία βγήκε στο
κρεββάτι του θαλάμου 241 της β' παθολογικής κλινικής του
νοσοκομείου Γεννηματάς. 
Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2016. 
Μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσε για την Ελλάδα και την Οικουμενικότητα του Ελληνισμού. Ανησυχούσε για τις δυσκολίες που έρχονται. Εκφραζόταν απαξιωτικά και υποτιμητικά για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Τον ενοχλούσε που δεν πρόλαβε να εκδώσει το βιβλίο του για τον Παλαμήδη και μια ακόμη μελέτη που είχε υπό σκέψη.
Διαβλέποντας το τέλος του, διατύπωσε την άποψη ότι «εκεί που θα πάει η επικοινωνία θα γίνεται με συμβολισμούς και όχι με τις γνωστές γλώσσες».
Ο σπουδαίος Πυθαγόρειος ερευνητής γεννήθηκε στην υπόδουλη πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και έκλεισε τον κύκλο της ζωής του, στην υπό κατάληψη πρωτεύουσα του Ελλαδικού κρατιδίου.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

«ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του Σπύρου Παπαδόπουλου


Οι Βρυξέλλες, ο Μινώταυρος και ο ...Θησέας.

Τον Δεκέμβριο του 1983 σε μια πολιτική ομιλία εν όψει τότε των ευρωπαικών εκλογών του Ιουνίου 1984, όπου το ΕΝΕΚ είχε αποφασίσει την πρώτην του συμμετοχή, ο ιστορικός αρχηγός του συν.Πολύδωρος Δάκογλου μέσα από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση με θέμα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ» προς το τέλςο της ομιλίας του είχε πει τα εξής αναφερόμενος στην τότε Ε.Ο.Κ. (Ε.Ε.)
«Στα αρχαία χρόνια, οι Κρήτες είχαν κατακτήσει όλο τον τότε κόσμο. Στους Αθηναίους είχαν επιβάλλει την αποστολή κάθε χρόνο δέκα αγοριών και δέκα κοριτσιών για να ταΐζουν ένα τέρας, τον Μινώταυρο που κατοικούσε σε ένα πολύπλοκο οικοδόμημα, τον Λαβύρινθο.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η επιστροφή των Εθνών και η Παγκοσμιοποίηση.


αφίσα μας από παλαιότερη ανάρτηση άρθρου μας με
τίτλο Ευρώπη Ελευθερώσου 
του Μενέλαου Τασιόπουλου
Η θεωρία της παγκοσμιοποίησης του χρηματιστηριακού καπιταλισμού, που εξελίχθηκε σε κυρίαρχη θεώρηση πραγμάτων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την ένταξη στη διεθνή διάρθρωση όχι μόνο των χωρών του σοβιετικού μπλοκ, του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», αλλά και της Κίνας ή της Ινδίας, των πληθυσμιακών δηλαδή υπερδυνάμεων της Ασίας, βρίσκει τα όριά της.
Ενα και μόνο στατιστικό στοιχείο δείχνει πού οδηγεί αυτή ή τάχα φιλελεύθερη και εκσυγχρονιστική αναπτυξιακή αντίληψη. Είναι η κατανομή του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με μια μη αμφισβητούμενη μέτρηση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου, ήτοι 112,9 τρισ. δολάρια. Από την άλλη πλευρά, το 71% του παγκόσμιου πληθυσμού, ήτοι 3,4 δισ. άνθρωποι, έχει στη διάθεσή του 7,4 τρισ. δολάρια, μόλις το 3% του παγκόσμιου πλούτου.