Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Περί Σκεπτομένων και Διανοουμένων


Ποιος είναι ο σκεπτόμενος; Οι δάσκαλοί μας μάς δίδαξαν, ότι σκεπτόμενος είναι εκείνος που παρατηρεί, που παρακολουθεί μετά προσοχής, εκείνος, ο οποίος, κατά μίαν έννοια κατασκοπεύει. Επίσης είναι αυτός, που προσέχει, που εξετάζει, που ερευνά, που διερευνά. Είναι αυτός ο οποίος ενεργοποιώντας τον νού του θεωρεί και εφιστά την προσοχή, την διάνοιά του σε κάτι. Είναι αυτός, που παρατηρεί μετά σκέψεως και που λαμβάνει υπ’ όψη του τα δεδομένα. Είναι αυτός, που διαλογίζεται, που συλλογίζεται, που στοχάζεται, που βασανίζει ένα παρατηρούμενο στοιχείο μέσα στην και από την διάνοιά του. Είναι αυτός, που κρίνει, που συμπεραίνει, που νομίζει, που υπολογίζει ότι ένα πράγμα έχει ούτως ή αλλέως. Είναι αυτός, που προνοεί, που εκ των προτέρων συλλογίζεται, ότι μία κατάσταση, έτσι όπως εξελίσσεται θα οδηγήσει σε κάτι. Είναι αυτός, που παρασκευάζει μία ιδέα ή μία πράξη

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ



Μια αφίσα των Εθνικιστών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ από την εποχή της ΕΝΕΠ που αγωνίζονταν για τις αλύτρωτες πατρίδες. Την σημερινή εποχή οι έχοντες το "μαχαίρι και το πεπόνι" στον Εθνικιστικό χώρο, περνούν μια χαρά στις παραλίες όταν θα έπρεπε να οργανώνουν διαδηλώσεις χιλιάδων Εθνικιστών στην Αλβανική πρεσβεία με τις τελευταίες προκλήσεις των Αλβανών στην Πρεμετή. Αντί αυτών περιορίζονται σε δηλώσεις ηπιότερες και αυτών του ΚΚΕ ! Ο Κοινός Παρονομαστής στέλνει το μήνυμα...   

Ένα, δύο, τρία...πολλά Πολυτεχνεία


Στην ανάρτησή μας με τίτλο "Μαζί να κάνουμε τον Εθνικισμό Πολιτική Επιλογή" ένα άρθρο του Αρχηγού του ΕΝΕΚ Πολύδωρου Δάκογλου από το αρχείο της Νέας Θέσεως (μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ ) υπήρξε ένα σχόλιο από ένα παλαιό συναγωνιστή τον Α. Δημητρίου. Η βαρύτητα και η ουσία του μας έκανε όχι μόνο να το αναρτήσουμε ως σχόλιο, αλλά να του δώσουμε άλλη διάσταση ως ανάρτηση.
Ακολουθεί το σχόλιο:

Δημαγωγία και δημαγωγοί .


του Νίκου Παπαγεωργίου 
«Το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο κουτός όσο κι οι ακροατές του, ώστε να νομίζουν πως είναι τόσο έξυπνοι όσο κι εκείνος - Καρλ Κράους.»

Από αρχαιοτάτων χρόνων και μέχρι τις μέρες μας, οι δημαγωγοί, οι πολιτικοί αυτοί σαλτιμπάγκοι, έχουν καταφέρει να εξασκούν μία ιδιαίτερη έλξη, μία γοητεία θα λέγαμε στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Εάν ανοίξουμε ένα εγκυκλοπαιδικό λεξικό στην λέξη δημαγωγία θα διαβάσουμε: «Δημαγωγία, η ιδιότητα του δημαγωγού. Η ικανότητα του να άγει και να φέρει τα πλήθη δια της πειθούς και κατ' επέκτα­ση, η δημοκοπία ή δια της απάτης ευνοϊκή διάθεσης των πολιτών προς το πρόσωπο του».

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Θανάση έφυγες "τζάμπα"... (του Νίκου Τζιόπα)

Η άποψη που καθημερινά κερδίζει έδαφος μέσα στην ελληνική κοινωνία, λέει ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας είναι, κυρίως, ηθική.
Χρειάστηκε να πεθάνει ο 19χρονος Θανάσης για ένα εισιτήριο, ώστε αυτή η άποψη να επιβεβαιωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι ένας νέος συμπατριώτης μας έχασε την ζωή του σε έναν καυγά που ξέσπασε για ένα εισιτήριο αλλά στα όσα ακολούθησαν και ειπώθηκαν με αφορμή αυτό.
Για άλλη μια φορά, οι Έλληνες βρήκαν (ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω) την αφορμή να «βγάλουν τα μάτια τους» σκυλεύοντας την μνήμη του νεαρού ο οποίος σαφέστατα ήταν παραβάτης αλλά όχι εγκληματίας που να του αξίζει η ποινή του θανάτου, ούτε καν να διασυρθεί το όνομά του αν υποθέσουμε ότι απεφεύγετο το μοιραίο.
Σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στον πολιτισμένο,

Μαζί να κάνουμε τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ πολιτική προοπτική - του Πολύδωρου Δάκογλου


Ανασύραμε από το αρχείο της εφημερίδας ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ επίσημο όργανο του ΕΝΕΚ (τότε) το τεύχος 91 λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές .Το άρθρο  "Μαζί να κάνουμε τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ πολιτική προοπτική " υπογράφεται από τον Αρχηγό του Κινήματος συναγωνιστή Πολύδωρο Δάκογλου και αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο ωριμότητας της ηγεσίας και των στελεχών του ΕΝΕΚ οι οποίοι 23 χρόνια πριν μεθόδευαν με αγώνα και καθημερινή προσπάθεια τρόπους προκειμένου να γίνει ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ πολιτική προοπτική των Ελλήνων.

Ο χαρακτήρας του Εθνικιστικού κινήματος.


Η ιδεολογική τοποθέτηση ενστικτώδης κατ’ αρχήν, επεξεργασμένη στη συνέχεια, διαμορφώνει τη δυνατότητα να εξηγείς τα γεγονότα και να σχηματίζεις την εικόνα του κόσμου που θέλεις. Να αρνείσαι, να καταδικάζεις, να προτείνεις και να οικοδομείς. Ο εθνικιστής πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να δημιουργήσει.
Η συγκυρία που βιώνουμε όλοι, σε ένα σύστημα που καταρρέει παρουσιάζει μια δυναμική που είναι ταυτόχρονα ελπιδοφόρα και προβληματική. Ελπιδοφόρα γιατί αποκαλύπτει τα σχέδια των επικυρίαρχων κατά της Ελλάδας και τοποθετεί την πολιτική τάξη εκεί που της αξίζει: στην περιφρόνηση.

Προβληματική γιατί η ελληνική κοινωνία είναι ανέτοιμη απέναντι στις δραματικές συνθήκες και ο καθοδηγητικός ρόλος που οι εθνικιστές οφείλουν να διαδραματίσουν έχει μεγάλες απαιτήσεις
Ακριβώς σε αυτή την κοινωνία που συνήθισε να ζει για δεκαετίες στο ψέμα, στην πελατειακή διαρκή λειτουργία, στην κοινωνία που απαξίωσε την εργασία και αποθέωσε τον εύκολο

Το Εθνικό Μέτωπο Αργολίδας τίμησε τους σφαγιασθέντες στο Αγιονόρι

                         
Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 τελέστηκε μνημόσυνο στο Αγιονόρι Κορινθίας για τους αθώους Έλληνες από την Αργολίδα και την Κορινθία που σφάχτηκαν από τους κομμουνιστές το 1944.

Κλιμάκιο του Εθνικού Μετώπου από την Αργολίδα έδωσε το παρών στο μνημόσυνο, κλείνοντας την τελετή με την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώον-Θυσιαστήριο που βρίσκεται έξω από το χωριό. Η υποδοχή του κόσμου στα μέλη του Εθνικού Μετώπου ήταν θερμή και τα σχόλια ιδιαίτερα

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο Δρόμος της Ουγγαρίας. (Σχόλιο Πολατίδη σε άρθρο Βιλιάρδου)


Ο Ηλίας Πολατίδης, τ. Βουλευτής Σερρών με το κόμμα ΛΑΟΣ, Εθνικιστής ο ίδιος, ήταν ο άνθρωπος που είχε προτείνει την «στροφή προς τον Εθνικισμό», ως λυτρωτική πορεία του καταρρέοντος ΛΑΟΣ. Είναι ο ίδιος πολιτικός που, ως Βουλευτής, είχε προτείνει (με επαρκή τεκμηρίωση) την παράλληλη χρήση Ευρώ και Δραχμής, ως τρόπου αποφυγής της πτώχευσης, αποπληρωμής του χρέους και ανόρθωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Διαβάζοντας το εκπληκτικό άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου, που δημοσιεύουμε κατωτέρω, σχολίασε: "Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν μία χώρα, σαν την Ουγγαρία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου ίδιο με την Ελλάδα, μηδαμινό πλούτο και το μισό ΑΕΠ, να διώχνει το ΔΝΤ και να βάζει στη θέση της τη Γερμανία - ενώ η Ελλάδα, παρά τον τεράστιο υλικό και πολιτιστικό πλούτο της, καθώς επίσης τις απίστευτες φυσικές ομορφιές της, να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παγίδα του χρέους.
Αδιανόητο είναι επίσης το ότι η πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας, εφαρμόζοντας δουλικά τις εντολές των εισβολέων, συνεχίζει ανόητα να «παροπλίζει» τους Έλληνες - στοιβάζοντας όλο και περισσότερους πεινασμένους στα αμπάρια ενός βαποριού που πλέει ακυβέρνητο σε μία τρικυμισμένη θάλασσα, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως με τον τρόπο αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πλοίο θα βουλιάξει".

Με αφορμή τα εγκαίνια του «μουσείου Κεμάλ»

Δημοτική Κίνηση Πολιτών
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

                                                    Θεσσαλονίκη, 19/08/2013 
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη, πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή τα εγκαίνια του «μουσείου Κεμάλ» μέσα στον χώρο του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ότι τα εγκαίνια του μουσείου γενοκτονίας και μίσους πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος μέσα σε έναν χώρο ιδιοκτησίας του, δηλαδή στο προξενείο του στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι βεβαίως το μείζον. Το μείζον και ντροπιαστικό είναι η εκπροσώπηση της ελλαδικής κυβέρνησης από τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο. Πολύ γρήγορα ξέχασε τις «πατριωτικές» κορώνες του ο εβρίτης πολιτικός, ότι «θα κόψει τα χέρια όσων επιβουλεύονται τη Θράκη μας». Με τα δικά του χέρια

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ελλάδα παντού - Το μεγαλείο της...απύθμενο !


Την ώρα που στην Ελλάδα οι ..προοδευτικοί ,οι θολοκουλτουριάρηδες  ,οι ανθέλληνες οι δήθεν αλλά και οι συνοδοιπόροι τους έχουν επιδοθεί σε απαξίωση και προσπάθεια καταστροφής κάθε τι ελληνικού στον κόσμο όλο αναδεικνύεται το μοναδικό μεγαλείο της Ελλάδος .
Ο Κοινός Παρονομαστής εξασφάλισε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν από διάφορα μέρη της γής αυτό που οι πνευματικοί μας ταγοί θέλουν να εξαφανίσουν.
Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται το σύμβολο του Boston College της Μασσαχουσέτης... «αἰὲν ἀριστεύειν... καὶ

Η ιδεολογική ένδεια της συντηρητικής παρατάξεως


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Διάβασα πριν από χρόνια, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Ιορδανίδη, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής: «η μάχη στον ιδεολογικό τομέα, στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως εχάθη όχι λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων, αλλά διότι πρακτικώς δεν δόθηκε ποτέ. Η συντηρητική παράταξη λειτούργησε συμπλεγματικά έναντι της Αριστεράς και του Κέντρου….»  Θα διαφωνήσω!
Η άποψή μου είναι ότι, η αποκαλούμενη συντηρητική παράταξη δεν λειτούργησε συμπλεγματικά έναντι της Αριστεράς. Αντιθέτως, με τους τρόπους που μπορούσε και με την πολιτική παιδεία που είχε, προσπάθησε. Προσπάθησε, όμως, ανεπιτυχώς. Ακριβώς επειδή αντιτάχθηκε, τέθηκε υπό κατηγορία και καταδιώχθηκε. Παρ’ όλα αυτά, επέμεινε. Επέμεινε επί τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας και στηρίζοντας πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι δεν εντρέποντο να αποκαλούν τα πράγματα με το

Τα νεοταξικά απόβλητα του ΣΥΡΙΖΑ


Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και επαγγελματίας επαναστάτης-παραγωγός του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» εύχεται σε όλους τους Έλληνες..για τον 15αύγουστο ..βρίζοντας την Παναγία, την Ορθοδοξία και  το Έθνος.   Αυτά είναι τα σκουπίδια που θέλουν να πάρουν τους ψήφους των Ελλήνων και να κυβερνήσουν αυτό τον ιερό τόπο που λέγεται Ελλάδα  

Ένας ακόμα ανθέλληνας στον σωρό του κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ μετά τους Διαμαντόπουλους την Γαιτάνη τον Θεοδωρίδη τον ΤσαΤΣΟπουλο έβγαλε την μάσκα Απλά ζορίστηκε γιατί καρφώθηκε Δείτε τις αναρτήσεις του από το Facebook

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Είσαι ακόμα εραστής του...κοινοβουλευτισμού ;


Αύγουστος 2013 Οι Έλληνες οδηγούμαστε στον αφανισμό ακόμα και ως φυλή, από τους εκπροσώπους της διεθνούς τοκογλυφίας και τα ανθελληνικά κέντρα.Οι πολιτικοί του νεοφιλελευθερισμού ακονίζουν τα "μαχαίρια" της εξαθλίωσης μέσω της ανεργίας, της πείνας και σύντομα και του ξεσπιτώματος. 
Αυτή η γενοκτονία των Ελλήνων είναι σε εξέλιξη και την ώρα όμως που ο Ελληνικός λαός πεινά, την ώρα που χάνονται ζωές για 1 ευρώ, την ώρα που οι αυτοκτονίες έχουν γίνει καθημερινότητα χάνοντας κυριολεκτικά το μέτρημα, η κυβέρνηση Σαμαρά φροντίζει να αμείβει πλουσιοπάροχα τα στελέχη της. Και μάλιστα τους χθεσινούς "εχθρούς" της που αποδείχθηκαν οι καλύτεροι σύμμαχοι στις δύσκολες στιγμές του κοινοβουλευτικού συστήματος .Διαβάστε στο ΦΕΚ της 14ης Αυγούστου 2013 τον μισθό που απολαμβάνει ο αριστερός Παντελής Καψής και αναρωτηθείτε; (εάν τους στηρίζετε ακόμα)