Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αφιέρωμα στην μνήμη του Συναγωνιστού Ηλία Ρασάϊκου


Στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 χάσαμε ξαφνικά τον πρόεδρο του ΕΝΕΚ Φλωρίνης συναγωνιστή Ηλία Ρασάϊκο.

Σήμερα παραδίδω στον Κοινό  Παρονομαστή εμπλουτισμένο το δημοσίευμα που είχα γράψει τότε.

Ι. Σχοινάς

Έγκλημα από το ΥΠΕΞ: Aναγνώρισαν το Κόσοβο !


Ναι ! ! ! ......Τολμήσαν ακόμη και αυτή την αίσχιστη προδοσία, την αίσχιστη ατιμία κατά της Σερβίας.  Έχουν παραδώσει σώμα και ψυχή, τα χουν δώσει όλα.
Την ίδια στιγμή που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, την ίδια στιγμή που τσάμηδες μαζί με κοσσοβάρους τρομοκρατούν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και θρασύτατα διεκδικούν και...άλλα κομμάτια της πατρίδος μας, ως μια επιβράβευση όλων αυτών, προχώρησαν στην έμεση, αλλά καθόλα επίσημη αναγνώριση του κατασκευάσματος-απόβρασμα των Δυτικών και Σιωνιστών που ονομάζεται Κόσσοβο... ΝΤΡΟΠΗ!  Έχει έλθει πια η ώρα για άλλου είδους δράσεις, δεν πάει άλλο...

«Ποιοι προστατεύουν τους επίορκους;» του Νίκου Χιδίρογλου


Οι επίορκοι. Ναι, πρέπει να απολυθούν… χθες. Ο «μπαξές» τους έχει από κλέφτες, ως και παιδεραστές. Κι όμως, εξακολουθούν να εργάζονται. Γιατί; Διότι ο πανίσχυρος συνδικαλιστικός μηχανισμός, τους προστατεύει. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σε οποιαδήποτε ήπειρο, αυτοί θα είχαν απολυθεί.
Αυτόματα. Και αμετάκλητα. Και χωρίς πολλές κουβέντες. Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Και το μόνο σίγουρο είναι πως αρχίζει πάντα η κωλυσιεργία, με σκοπό να προστατευθούν τα λαμόγια και οι εγκληματίες. Γιατί είναι «συνάδελφοι». Και η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, λες και κάποιοι

ΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ - Ιδεολογικό κείμενο


Ό σύγχρονος κόσμος είναι τό αποτέλεσμα τής μακράς εξε­λικτικής διαδικασίας ενός πολιτισμού: του Ευρωπαϊκοί. Απο­τελεί τήν φυσική προέκτασι τής δημιουργικής προσπαθείας των Λαών τής Ευρώπης, ατή χιλιετηρίδα πού μεσολαβεί από τον 9ον μέχρι τον 20ον αιώνα μ.χ. Ό τεράστιος αυτός κύκλος υπάρξεως μιας ολόκληρης εποχής βρίσκει τήν τελική του κατάληξι ατό κο­σμοϊστορικό φαινόμενο τής ίδιας τής καταρεύσεώς του. Πρόκει­ται για τίς σπάνιες εκείνες στιγμές τής ιστορικής εξελίξεως πού σημαδεύουν τίς μεγάλες καμπές τής ανθρώπινης μοίρας, καί κά­νουν τήν Ιστορία να παρουσιάζεται σαν ένα γιγαντιαίο φαινόμε­νο πού ξεπερνά τήν περιορισμένη ζωή ενός άτομου ή μιας γενεάς. Στέκεται αδύνατη ή κατανόηση ενός παρομοίου γεγονότος χωρίς τήν μελέτη τών μεγάλων εκείνων μαζικών ρευμάτων σκέψεως πού ονομάζονται Ιδεολογίες καί πού χαρακτηρίζουν τήν ποιότη­τα κάθε εποχής. Διότι ή ζωή καί ή κίνησι των Φυλών συντελεί­ται μέσα από τίς συγκρούσεις τών Λαών τους, τών κοινωνιών τους, τών ομάδων τους, ενσαρκωμένες πάντα σέ κάποια Ιδεο­λογία.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο Πατριωτικός «Πόλος της Ελευθερίας» του Χρήστου Χαρίτου



Οι διαχωριστικές γραμμές στην Ελλάδα σήμερα έχουν μορφοποιηθεί στο Μνημόνιο – αντιμνημόνιο. Στο πρώτο έχουμε τα κόμματα της συγκυβερνήσεως: Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ. Το δεύτερο στρατόπεδο χωρίζεται περαιτέρω στα δύο: της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ) και της «Δεξιάς» (Χ.Α. – ΑΝ.ΕΛ).

Η πρωτοβουλία ανήκει πάντοτε στα κόμματα που έχουν την διακυβέρνηση της χώρας. Το μνημονιακό μπλοκ θέλει να επαναφέρει την οικονομία σε μία ισορροπία, αν και είναι προφανές ότι αυτή θα βρίσκεται σε πολύ κατώτερο επίπεδο, από αυτό πριν την κρίση. Σε αυτή την περίπτωση όμως, θα μπορεί να πωλήσει στον Ελληνικό λαό «το φως στο βάθος του τούνελ», επιζητώντας την πολιτική ασυλία για το πως οδηγηθήκαμε εδώ.

Πειρατεία σε Ελληνικό πλοίο από Σομαλούς..Ρεσάλτο (φωτογραφίες και βίντεο )


Ο Κοινός Παρονομαστής όπως προανήγγειλε εχθές θα αναρτούσε την συνέχεια του άρθρου του συναγωνιστή Δημήτρη Δρούκα με φωτογραφίες και βίντεο από ένα τέτοιο περιστατικό.  
...Έτος 2006...καλοκαίρι...Ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, νηολόγιο Πειραιώς. Περιοχή Σοκότρα ή χαϊδευτικά πύλες της κολάσεως...Πορεία προς το κανάλι του Σουέζ με τελικό προορισμό την Ελλάδα. Φορτωμένο με αργό πετρέλαιο "πατημένο" βαθειά στο νερό...Είσοδος στην Ερυθρά Θάλασσα...περιοχή πειρατών ..."WAR RISK AREA"... Το πλήρωμα όλοι Έλληνες!
...Εμφανίστηκαν από την πλευρά του ήλιου που ζεμάταγε τα νερά...Πλησίαζαν σιωπηλά από την απόσταση που μίκραινε συνεχώς...Δύο σκάφη "γα
τες" με μεγάλες μηχανές στο φουλ και το πλήρωμα έτοιμο για το ρεσάλτο...

Αρχαία Μακύνεια



 Η αρχαία πόλη Μακύνεια βρισκόταν κοντά και NA του όρους Ταφιασσού (Κλόκοβα) προς τη μεριά του Μολύκρειου. Δεν είναι απόλυτα γνωστό πότε χτίστηκε, ίσως να πρόκειται για αρχαία ομηρική πόλη. Η Μακύνεια ήταν Λοκρική πόλη κοντά στα σύνορα με τους Αιτωλούς και δε είναι γνωστό με βεβαιότητα πότε πέρασε στην κυριαρχία των Αιτωλών. Ίσως το 338 π.Χ., την εποχή

Η ζώνη με το σύμβολο της Μασονίας, δίπλα στη Βασίλισσα (ΦΩΤΟ)



Κάνει το γύρο των Διεθνών ΜΜΕ

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η φωτογραφία κατά την έξοδο της Βασίλισσας Ελισάβετ από το νοσοκομείο "Βασιλιάς Εδουάρδος ο 7ος" όπου νοσηλεύθηκε.
Η κάτοχος του βρετανικού θρόνου συνοδεύονταν από μία ένστολη ηλικιωμένη νοσοκόμα, η οποία πάντως προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με τη ζώνη που φορούσε.
Φυσικά, επειδή δεν επρόκειτο για πολιτική ενδυμασία αλλά για επίσημο ένδυμα του

Τσακίστε τοὺς κατακτητές καὶ τὰ πολιτικὰ τσουτσέκια τους, ὅπου τοὺς βρεῖτε. Φτάνει πιά !


Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
πίθεση κατ τν λλήνων γενικεύεται. Παντο πλέον! Μετ τν Κερατέα, τν πλατεα Συντάγματος, κα που λλο ο μαχητικς ντιδράσεις τν λλήνων κατεστάλησαν, φτασε κα σειρ τς ερισσο. Τ γουρούνια το διεθνος ξουσιασμο, μ τ θλιβερ ργανα τν λλαδικν ποσιτιζομένων σωματικ κα νοητικ δυνάμεων καταστολς, εσέβαλαν σ σπίτια, ριξαν δακρυγόνα κόμη κα στ σχολεα! Τ σύστημα πιμένει ν πολώνει τ γεγονότα προσδίδοντάς τους μία εκόνα κομματικς ντιπαραθέσεως. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! δ πρόκειται γι τ γ

Επιστημονική έρευνα υποδεικνύει την Παρουσία Ελλήνων στην Βόρειο Αμερική κατά την αρχαιότητα


Αφιερωμένη στην παγκόσμια κίνηση στήριξης της Ελλάδας «Είμαστε όλοι Έλληνες» είναι η νέα έρευνα του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή η οποία αποδεικνύει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ότι οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Η έρευνα του κ. Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

Πολύ σκληρή ανακοίνωση-προειδοποίηση των εφέδρων καταδρομέων προς την αστυνομία


«Καλό είναι να ηρεμήσουν κάποιοι θερμοκέφαλοι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, λακέδες των πολιτικών, για να μην...

Οι έφεδροι ειδικών δυνάμεων μέσω της σελίδας του συνδέσμου τους στο Facebook, με αφορμή τα επεισόδια με δακρυγόνα για τα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στέλνουν στην ελληνική αστυνομία το δικό τους μήνυμα. Συνοδεύουν, μάλιστα, τις αναφορές τους με φωτογραφίες αιχμαλωτισμένων αστυνομικών.

 «Τα πράγματα έχουν “τρόπο”, αλλά και όρια. ΕΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ (στα δίκαια αιτήματά του), ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.
Και αν κατέβει ο ΣΤΡΑΤΟΣ στους δρόμους δεν μας χρειάζεται καθόλου η Αστυνομία. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή παραβατική συμπεριφορά από κανέναν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι έφεδροι καταδρομείς.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πειρατεία και πειρατές. (Του Δημήτρη Δρούκα)



Ο Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει ένα άρθρο του συν. Δημήτρη Δρούκα που αυτή την στιγμή ταξιδεύει κάπου στην Δυτική Αφρική .
Αύριο θα δημοσιεύσουμε ένα συγκλονιστικό χρονικό και την περιγραφή του από απόπειρα πειρατείας Σομαλών στο Ελληνικό πλοίο αλλά και ένα μοναδικό βίντεο από ρεσάλτο και φωτογραφίες από την κατάληψη του πλοίου και τους οπλισμένους πειρατές με RPG  και Καλάσνικοφ 
Τους προγόνους μου, τους αποκαλούσαν "πειρατές".
Και τους δικούς τους προγόνους, το ίδιο...
"Γενικό εμπόριο"...Διότι αυτή ήταν η ασχολία τους . "Αγόραζαν" τα φορτία των μεγάλων εμπορικών πλοίων, τα μετέφεραν

Παρουσίαση Βιβλίου "ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ" στον Πειραιά


Ο κδόσεις "Πελασγός" χουν τήν τιμή νά σς προσκαλέσουν, στήν παρουσίαση τς
Β' κδοσης το βιβλίου μέ τίτλο
"ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ"
το στορικο ρευνητ κ. Κωνσταντίνου Α. Δημητριάδη
πού θά πραγματοποιηθε στόν Πειραιά
στήν Αθουσα κδηλώσεων το Ε.Β.Ε.Π.
(μπορικο & Βιομηχανικο πιμελητηρίου Πειραι)
δ. Λουδοβίκου 1 - Πλατεία δησσο, 2ος όροφος
(παραπλεύρως τερματικο Σταθμο ΗΣΑΠ)
τήν Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 & ρα 7.00 μμ

Κεντρικοί μιλητές στήν κδήλωση θά εναι:
κ. ωάννης Κακολύρης, στορικός ρευνητής & Συγγραφέας, τ. ντιπρόεδρος τς ταιρείας λλήνων Λογοτεχνν καθώς καί
Συγγραφέας το Βιβλίου κ. Κωνσταντνος Δημητριάδης

Συγκρούσεις στην Ιερισσό της Χαλκιδικής για τα μεταλλεία


Καταγγελίες για ρίψη δακρυγόνων σε σχολεία
Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έξι άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου ξανά για κατάθεση, κρατήθηκαν και μεταφέρθηκαν με κλούβα και οχήματα της ΕΛ. ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους και τα ΜΑΤ να παραταχθούν απέναντί τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα ΜΑΤ έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και μέσα στο σχολείο του χωριού. Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή στην Ιερισσό βρίσκονται 6 κλούβες των ΜΑΤ και 3 εισαγγελείς.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Η ανακίνηση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος το 1978 και η συνέχεια του Αγώνος


Η πρώτη αφίσα μας για την ανακίνηση του Βορειοηπειρωτικού ( Φεβρουάριος 1978)


Η ανακίνηση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος τον Φεβρουάριο του 1978 και η συνέχεια του Αγώνος


Τα Εθνικά μας Θέματα δεν τα αντιμετωπίσαμε με εγωιστική διάθεση, τέτοια που να αποβλέπει στο οποιοδήποτε πρόσκαιρο κομματικό όφελος, αλλά υπό το πρίσμα να συνεισφέρουμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας προς μια δίκαιη και εθνικά ωφέλιμη λύση.

Θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε την τακτική μας και σε άλλες περιπτώσεις. Ωστόσο στη παρούσα ανάρτηση θα αναφερθούμε στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα με αφορμή την μεγάλη διαδήλωση που έγινε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 3η Μαρτίου του 1982.

Για να φτάσουμε όμως στην μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση είχαν προηγηθεί κάποιες άλλες ενέργειες που ξεκίνησαν από το 1978, όταν κατείχαμε την ηγεσία της ΕΝΕΠ. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 1978, με αφορμή την επέτειο της Κηρύξεως της Ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου, κάναμε την πρώτη απόπειρα

Βουλή: Άγνωστα τα ακριβή αίτια θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου


«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου» και,συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός

Στις ΗΠΑ φυγαδεύτηκαν Αρχαιοελληνικά Οστά


Ο Μητροπολιτικός Σιδηρόδρομος των Αθηνών κατασκευάστηκε για να διευκολύνει τους Αθηναίους στην μετακίνησή τους, για να μειωθεί το καυσαέριο πάνω από την πόλη, για να εκσυγχρονιστεί και να εξευρωπαϊστεί η πρωτεύουσα και ο πολίτης της.

Το σχεδόν καθόλου περίεργο, είναι πως καθώς έριξαν τον μετροπόντικα  κάτω από το αθηναϊκό έδαφος αυτός συνάντησε πολλές δυσκολίες. Μία από αυτές ήταν ότι έπεφτε συνεχώς σε σπηλαιώματα καθώς το έδαφος είναι κούφιο ή σκαμμένο από την φύση ή και από τον ίδιο τον άνθρωπο. Θυμηθείτε το περίπτερο που βούλιαξε στην Πανεπιστημίου.

"Οι εξαθλιωμένοι στρατιωτικοί δεν είναι εγκληματίες κ.Αρχηγέ"


Του Αντώνη Μυλωνάκη
Εντολή πρός τα Γενικά επιτελεία έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με επείγον σήμα του και τα καθιστά ουσιαστικά υπεύθυνα για τη συμμετοχή των στελεχών τους στη προαναγγελθείσα  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  του Σαββάτου 9 Μαρτίου φορώντας τη στρατιωτική τους στολή.
Αποφάσισε και διέταξε λοιπόν ο Μεγάλος τετράστερος Αρχηγός τους αρχηγούς των επιτελείων να στείλουν τους ανθρώπους τους να καταγράψουν ......όσους μπορέσουν απο τους εγκληματίες στρατιωτικούς που θα πάρουν  μέρος στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία ,για να ελεγχθούν. Να ελεγχθούν γιατί;
Γιατί θα διαμαρτυρηθούν με στολή ,πλάι στους

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Με τον Ναπολιτάνο η με τον Σουλεϊμάν;


Μήπως χρειαζόμαστε και εμείς εδώ κάποιον  λεβέντη ηγέτη σαν τον Ναπολιτάνο (τον πρόεδρο της Ιταλίας)  να το λέει η ψυχούλα του και να υψώνει ανάστημα στους  αλαζόνες «προστάτες» μας;

Τι είναι αυτά τα άθλια όρντινα των Τροϊκανών και του ΔΝΤ να απολύσουμε εδώ και τώρα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους γιατί αλλιώς δεν παίρνουμε δεκάρα; Και πώς οι τρείς της συγκυβέρνησης τους επιτρέπουν να απευθύνουν και μάλιστα δημοσία παρόμοιες απειλές;

Και γιατί δεν τους παραγγέλλουν, (όπως έκανε ο Ναπολιτάνο στον  Γερμανό Στάϊνπρουκ) «να

Έτσι όμως ποιος θα φυλάξει τα πρόβατα;


«Ένας άνθρωπος που δεν ημπορεί να μισήσει ποτέ, μοιάζει τη σκύλα που δεν μάχεται το λύκο, σαν

Καθαρό το DΝΑ των Ελλήνων - Μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του Ελληνικού πληθυσμού


 Το DΝΑ (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά λευκή φυλή! Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%! Το DΝΑ των Ελλήνων, όπως έδειξε παλαιότερη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι-ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Έχουμε λοιπόν τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράϊερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι

π. Χριστόδουλος : «Οι Σκουριές είναι Θερμοπύλες»


«Ελληνες, ξεσκουριάστε και απαντήστε τους μολών λαβέ!»
 Είναι αγανακτισμένος με αυτούς που έφεραν την Ελλάδα και τους Ελληνες στη χειρότερη κατάσταση της Ιστορίας τους. Χαρακτηρίζει τις Σκουριές «σύγχρονες Θερμοπύλες» και δηλώνει ότι αν για τους Σπαρτιάτες ίσχυε το «ή ταν ή επί τας», στην περίπτωση της σύγκρουσης της περιοχής με το πολιτικό διεφθαρμένο σύστημα ισχύει το «ή ταν ή... ταν». Εξηγεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι εχθροί οι κάτοικοι «που δουλεύουν στα λαγούμια των μεταλλείων εις βάρος της υγείας τους και για ένα κομμάτι ψωμί». Ο Αρχιμανδρίτης, πατέρας Χριστόδουλος Αγγελόγλου, πνευματικός και εφημέριος του Ι.Γ. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», ο ιερωμένος που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, τα λέει έξω από τα δόντια σε μια συνέντευξη-ποταμό στην «κυριακάτικη δημοκρατία». Πιστεύει ότι ο αγώνας όλων όσοι αντιδρούν στην επένδυση θα σταματήσει όταν μπουν φυλακή αυτοί που ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, χωρίς να ζητήσουν έστω ένα πινάκιο φακής για το Δημόσιο, θεωρεί πως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης στις μέρες μας είναι «πάρ' τα όλα», «λεηλατήστε ό,τι απέμεινε και στη φύση» και στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά ότι αν συνεχίσει έτσι, θα τροφοδοτήσει ο ίδιος τη φωτιά που έχει ανάψει στην περιοχή.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς «δολοφονεί εν ψυχρώ» τους Βορειοηπειρώτες


Του Δημήτρη ΚΙΚΗ
Όταν το 1989 στη Δερβιτσάνη είχε έρθει ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του Αντώνη Σαμαρά, η πλατεία μπροστά στο Πολιτιστικό Μέγαρο ήταν κατάμεστη από Βορειοηπειρώτες: από παιδιά, μεσήλικες και υπερήλικες, που είχαν έρθει από τα τέσσερα άκρα της Βορείου Ηπείρου. Ήταν η περίοδος που φαινόταν πως η Αλβανία βρισκόταν σε τροχιά «ελεύθερης πτώσης» και οι ελπίδες του λαού της για ελευθερία και δημοκρατία είχαν αναπτερωθεί. Τότε η λαοθάλασσα της Δερβιτσάνης, για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά της Αλβανίας, θα γιουχάιζε ανοιχτά των πρωθυπουργό Αντίλ Τσαρτσάνη. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού ώστε να ηρεμήσει το πλήθος. 

Eπανελληνοποίηση των τραπεζών


Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 12:00 ο εκδότης και ραδιοφωνικός παραγωγός του ράδιο Axis Γιάννης Κουριαννίδης, θα μιλήσει για το θέμα της επανελληνοποίησης των τραπεζών, στο βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, στην οδό ΠΙΝΔΑΡΟΥ 16-20 στην Αθήνα.

Πορτογαλία προ έκρηξης - Προειδοποίηση για κίνημα από τις Ε.Δ.


Για δεύτερη φορά οι ένοπλες δυνάμεις της Πορτογαλίας προειδοποίησαν με στρατιωτικό κίνημα δηλώνοντας  ότι θα «υπάρξουν επιπτώσεις εάν η κυβέρνηση του  Πορτογάλου πρωθυπουργού Pedro Coelho δεν ακούσει το λαό» δηλαδή εάν δεν χαλαρώσει τα μέτρα της εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει.
 Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος της ένωσης υπαξιωματικών της Πορτογαλίας Lima Coelho κατά τη διάρκεια των χθεσινών μεγάλων διαδηλώσεων στη Λισαβόνα και σε ακόμη 20 πόλεις της χώρας με

Το Τέλος του Μονόδρομου – του Κώνστα Μάνου


Το Έθνος Κράτος απέναντι στους μηχανισμούς του διεθνούς καπιταλισμού

Το Εθνικό Μέτωπο με συνέπεια ιδεών, ανάλυσης και πολιτικής πράξης υποστήριζε από την δεκαετία του 80 το καταστροφικό αδιέξοδο των υπερεθνικών λύσεων και προοπτικών Στράφηκε εναντίον του υπερεθνικού, γραφειοκρατικού και απρόσωπου μορφώματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-τότε ΕΟ.Κ-. Διαφώτισε εξήγησε και πρόβαλλε την εθνική άποψη σύμφωνα με την οποία η κυριαρχία της πατρίδος και το δικαίωμα των αποφάσεων για την τύχη του λαού δεν μπορεί να εκχωρείται σε υπερεθνικό κέντρα, όποια και αν είναι.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Το Εθνικό Μέτωπο τίμησε την Αγροτική Εξέγερση


κατάθεση στεφάνου από τον ΓΓ του ΕΜ Μάνο Κώνστα
Ο Κοινός Παρονομαστής ήταν εκεί .Στην εκδήλωση τιμής που οργάνωσε το Εθνικό Μέτωπο στην Καρδίτσα . Σας παραθέτουμε βίντεο αλλά και φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή.
Το Εθνικό Μέτωπο με παρουσία του αρχηγού του, Μάνου Κώνστα και στελεχών από όλη την Ελλάδα, οργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης, με κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο των γεγονότων, στο μνημείο του Αγρότη, κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καρδίτσας. σήμερα , στις  11 π.μ.

Σύνεδρος στην πασοκάρα


Αν θυμάμαι καλά, στο βιβλίο της Πιλάρ Ουρμπάνο με τίτλο «Η Βασίλισσα», το οποίο αναφέρεται στη ζωή της συμπαθέστατης Σοφίας της Ισπανίας, περιγράφεται μια ευτράπελη σκηνή από την κηδεία του στρατηγού Φράνκο, όπου έχουν πάει δύο κομμουνιστές για να σιγουρευτούν ότι ο μεγάλος διώκτης τους... πέθανε! Υπό αυτό το πρίσμα θα ήταν ιδιαίτερα ψυχαγωγική εμπειρία (και τα μάλα ανακουφιστική) να πάει κάποιος στο συνέδριο της πασοκάρας. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια βόλτα ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να σιγουρευτείς ότι το κόμμα του Ανδρέα, του Σημιταρά του Τουρκοφάγου και του ΓΑΠ τινάζει τα

Οι τρείς προσπάθειες του Σιωνισμού για την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας


Το «Μακεδονικό ζήτημα» τέθηκε ουσιαστικά όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους και ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη. Η τότε εβραϊκή κοινότητα της πόλης, δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να αναγνωρίσει τους Έλληνες σαν κυρίαρχους στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας γιατί πίστευαν πως η ανάπτυξη της πόλης οφειλόταν στην εβραϊκή κοινότητα και ότι «η μοίρα της πόλης συνταυτίζεται με τη κοινότητά τους, κινητοποιούνται διεθνώς για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη θέση τους»(Ρένα Μόλχο-Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης).
Βέβαια οι Εβραίοι, γνωστοί παγκοσμίως δεν είναι για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των περιοχών που διαμένουν, αλλά για την ικανότητά τους να δανείζουν και σκλαβώνουν με τα δάνειά τους, τους πληθυσμούς των περιοχών αυτών.