Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η ιστορία έχει και λευκές σελίδες που περιμένει να τις γράψουμε εμείς


γράφει ο Ζαφείρης

Για μια ακόμη φορά η πατρίδα μας διασύρεται διεθνώς. Το χτύπημα που δέχεται ο Ελληνικός Στρατός στον ψυχολογικό τομέα είναι τεράστιο. Δύο στρατιώτες του να περιφέρονται από τους τούρκους με καλυμμένα τα κεφάλια λες και είναι τίποτα κλεφτρόνια, είναι η χειρότερη εικόνα που μπορεί να βγει προς τα έξω. Οι τούρκοι γνωρίζοντας ότι σε κάθε αντιπαράθεση με τον στρατό μας (υπό πολιτική διοίκηση των επίγονων του Ζαχαριάδη) αυτός θα υποχωρεί και αυτοί θα αποκομίζουν οφέλη σε όποιο επίπεδο, δημιουργία γκρίζων ζωνών, συνεκμετάλλευση Αιγαίου, ανταλλαγή αιχμαλώτων κλπ.  Ανύπαρκτη είναι η αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας, ανύπαρκτη  είναι η διπλωματική της άμυνα.  Η δε  στρατηγική της και ο σχεδιασμός τους δεν υπάρχουν κάν ούτε ως σκέψη.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο πλανήτης των πιθήκων


«Ο άνθρωπος διαφέρει από όλα τα άλλα ζώα, γιατί μόνο αυτός είναι προικισμένος με λόγο, ο οποίος τον καθιστά ικανό να διακρίνει το δίκαιο από το άδικο, το αγαθό από το κακό, το ωφέλιμο από το βλαβερό». Αριστοτέλης, Πολιτικά.

Συνεπώς, θα μπορούσε να πει κανείς μετά βεβαιότητας ότι ο άνθρωπος είναι «πολιτικό ζώο».
Από την άλλη μεριά, είπαν οι πρόγονοι:
Μέτρω χρω (Να κάνεις κάθε τι με μέτρο) Πιττακός.
Μη τείκειν άγαν (Να μην το παρακάνεις) Βίας.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Σαν σήμερα το 1943, σε ηλικία 84 ετών, «έφυγε» ο Κωστής Παλαμάς


Σαν σήμερα το 1943, σε ηλικία 84 ετών, "έφυγε" ο Κωστής Παλαμάς. Ο Παλαμάς δεν ήταν απλά ένας "καλός" ή έστω "μεγάλος" ποιητής, αυτοί οι τίτλοι από μόνοι τους δεν μου λένε και πολλά...ο Παλαμάς ήταν μύστης...μέσα από τους στίχους του εισήγαγε (ή τουλάχιστον προσπάθησε) εμάς τους αμύητους στις μεγάλες τραγικές αλήθειες της Ζωής, στην πολυπλοκότητα και μοναδικότητα του Νέου Ελληνισμού και, βεβαίως, σε αυτό που αποκαλούμε "μελέτη θανάτου".
Ο Νέος Ελληνισμός, φυσικός κληρονόμος και συνεχιστής του Αρχαίου και του Βυζαντινού, συνιστά ταυτόχρονα ένα διακριτό μέγεθος που αυτονομείται απέναντί τους, όπως ακριβώς ο γιος και η κόρη αυτονομούνται απέναντι στους γονείς που αγαπούν, όταν ενηλικιώνονται...το γιατί δεν "ενηλικιώθηκε" ακόμα, είναι άλλης τάξης ζήτημα. 

Γιώργος Γαλέος: «Παραμένω μαχόμενος δίπλα σας

Γιώργος Γαλέος: «Παραμένω μαχόμενος δίπλα σας
για κάθε Εθνικό θέμα ή διεκδίκηση της κοινωνίας»

Βιώνουμε, από την έναρξη του 2018, μια μοναδική καταιγίδα Εθνικών προκλήσεων και κυβερνητικών υποχωρήσεων. Καταστάσεων που μειώνουν την Εθνική μας Αξιοπρέπεια και δημιουργούν προϋποθέσεις περαιτέρω απωλειών Εθνικής κυριαρχίας.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα των προθύμων, κάνουν συνεχείς παραχωρήσεις και αγνοούν την θέληση και τις αντοχές του λαού μας. Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η αριστερή εκδοχή του «Νόμιμον και Ηθικόν» και η εντυπωσιακή άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου


Πήρε δύο στελέχη που σταδιοδρομούσαν στις ΗΠΑ (προερχόμενα από το Ινστιτούτο Levy του Bard College) και τα έκανε εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς σε κορυφαία και κρίσιμα υπουργεία. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας) και η Ράνια Αντωνοπούλου (υφυπουργός Εργασίας), είναι σύντροφοι στη ζωή και η προσωπική τους περιουσία υπερβαίνει τα 5.000.000 δολάρια. Μια περιουσία που απέκτησαν στις ΗΠΑ, πριν ο προερχόμενος από την ΚΝΕ Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό του προνόμιο τους διορίσει υπουργούς της κυβέρνησής του.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Το αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης …ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ –ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ…


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ κέρδισε κάποιους χαρακτηρισμούς, γνωστούς σε όλους, τους κέρδισε με το σπαθί της. Και απατεώνες (πολιτικοί) είναι, και κλέφτες (ελπίδων) είναι και προδότες(αρχών) είναι και δουλικά (ξένων εντολέων) είναι και ξεπουλητάρια (ιδεών και συντρόφων) είναι. Ο Ερντογκάν έφερε στην επιφάνεια έναν ακόμη χαρακτηρισμό …και Μπρανκαλεονιστές είναι.