Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η αριστερή εκδοχή του «Νόμιμον και Ηθικόν» και η εντυπωσιακή άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου


Πήρε δύο στελέχη που σταδιοδρομούσαν στις ΗΠΑ (προερχόμενα από το Ινστιτούτο Levy του Bard College) και τα έκανε εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς σε κορυφαία και κρίσιμα υπουργεία. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας) και η Ράνια Αντωνοπούλου (υφυπουργός Εργασίας), είναι σύντροφοι στη ζωή και η προσωπική τους περιουσία υπερβαίνει τα 5.000.000 δολάρια. Μια περιουσία που απέκτησαν στις ΗΠΑ, πριν ο προερχόμενος από την ΚΝΕ Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό του προνόμιο τους διορίσει υπουργούς της κυβέρνησής του.

Η πάμπλουτη εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός, κάνοντας χρήση του δικαιώματος του νόμου που έφερε το 3ο Μνημόνιο (νόμου που το ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων), ζήτησε και έλαβε επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Άγνωστο για ποιόν λόγο, η Νέα Δημοκρατία και ο φιλικός της τύπος «έκαναν μούγκα» στη «νόμιμη αλλά μη ηθική» προκλητική χρήση αυτού του προνομίου που, μέχρι 14-8-2015, απολάμβαναν μόνον οι εκλεγμένοι βουλευτές από την επαρχία που όμως δεν είχαν σπίτι στην Αθήνα.

Η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύντροφός της είχαν (πέραν της τεράστιας περιουσίας τους) και μία κατοικία στην Γλυφάδα. Η δημοσιοποίηση του καλά κρυμμένου μυστικού έφερε (με καθυστέρηση) στο φως, μία ακόμα γκρίζα πτυχή του λεγόμενου «Ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», που τόσο πολύ θαύμαζαν και συχνά ανέφεραν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Μαρία Σπυράκη.
Το κράξιμο που δέχτηκε ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, από χιλιάδες χρήστες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν έκαμψε την Βοναπαρτική νοοτροπία της Συριζαίας υφυπουργού, η οποία περιορίσθηκε να πει «κίνησα τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που είχα εισπράξει». Αξίζει να καταγράψουμε και την επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, δια στόματος της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη: «Δεν ζητάμε την παραίτηση της κας Αντωνοπούλου. Μόνο να επιστρέψει τα χρήματα εντόκως».

Το πολιτικό ένστικτο του Αλέξη Τσίπρα τον οδήγησε, τελικώς, να την αποπέμψει από την κυβέρνηση και, για να κρατήσει το κύρος του, να καταργήσει την φαύλη διάταξη για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.
Η διορισμένη σύντροφος, του διορισμένου υπουργού οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, λίγο πριν αποπεμφθεί (με καθυστέρηση και λόγω λαϊκής κατακραυγής) ζήτησε να κριθεί για το έργο της και όχι για την πράξη και τη νοοτροπία της. Μια νοοτροπία που συμβαδίζει με παλαιότερη δήλωση του συντρόφου της υπουργού ο οποίος είχε πει:«άτομα όπως ο Τζωρτζ Σόρος και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχουν συμβάλει στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας χρηματοοικονομικής τεχνικής».


Π.Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π