Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ένας εχθρός που φέρνει σοκολατάκια


Δεν υπάρχει στη σύγχρονη Ιστορία μας ούτε ένα παράδειγμα, που η Βρετανία να στήριξε θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προπάντων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε ένα παράδειγμα! Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας στον αγώνα αναζήτησης λύσης του Κυπριακού και δικαιοσύνης ή και, μόνο, στον αγώνα επιβίωσης, είναι η Βρετανία. Ακόμα και στα εξόφθαλμα γεγονότα όπου βοούν η αδικία και η παρανομία και δεν θα τολμούσε καμία χώρα να τα αμφισβητήσει για να στηρίξει την Τουρκία, η Βρετανία το κάνει με προκλητική θρασύτητα. Τελευταίο παράδειγμα, την περασμένη βδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου το θέμα ήταν η εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Μόνο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, επιχείρησε να σταματήσει την καταδικαστική αναφορά

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ! ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

         
Κάποιοι νέοι σε πείσμα των καιρών τολμούν να εκφράσουν την αγάπη τους προς την Πατρίδα και τον Ελληνισμό δημόσια, ένας από

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Εις μνήμη Θεοδώρου Καραμπέτσου ( Ο …Αντιδραστικός )


Πάνε αρκετές μέρες που ο συναγωνιστής Γιάννης Σχοινάς μου ζήτησε να του δώσω το αρχείο μου από την σειρά της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ετών 1989-1991 (!!) όταν στις σελίδες τοης φιλοξενούσε ένα τρισέλιδο με την αγωνιστική δράση του ΕΝ.Ε.Κ., τις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις κ.α. προκειμένου, μέσα από την κοπιαστική αλλά επιβεβλημένη προσπάθεια που κάνουμε να καταγράψουμε την ιστορία μας σαν ΚΙΝΗΜΑ , να το επεξεργαστεί σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να το παρουσιάσουμε αναρτώντας το στον Κοινό Παρονομαστή και να διατηρηθεί έτσι στο ηλεκτρονικό ιστορικό αρχείο μας σαν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Στα 53 συνολικά τεύχη, που έχω στο αρχείο μου υπάρχει πραγματικά ένας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΓΙΑΣ Υπάρχει εθνικό ζήτημα!

       



Γ. Σαγιάς: «Επιχειρούν να μας φιμώσουν….»

Για προσπάθεια φίμωσης της δημοτικής παράταξης «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» απ την δημοτική αρχή , έκανε λόγω σήμερα το απόγευμα λίγο πρίντην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ο επικεφαλής της κος ΓιώργοςΣαγιάς. Ο κος Σαγιάς σε ανακοίνωση του «..στηλιτεύει την δημοτική αρχή γιατί
δεν συμπεριέλαβε στο θεματολόγιο της συνεδρίασης εισηγήσεις μας…»

Μάλιστα ο κος Σαγιάς κάλεσε τους επικεφαλής των άλλων

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ.,

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ.,
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
(Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου)
ο πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως
Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ)
κ. Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης
θα ομιλήσει με θέμα
«Η προσφορά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στο Έπος του 1940»
Θα προβληθεί βίντεο μικρής διάρκειας με μαρτυρίες Βορειοηπειρωτών.
Είσοδος ελεύθερη

Πέρας προσελεύσεως 8.15´ μ.μ.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η Θέση των Εθνικιστών για τις έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου Μπαρμπαρός.


Τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες της συστηματικής και μεθοδευμένης υπονόμευσης της ανεξάρτητης υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους ιθύνοντες των Αθηνών, της Λευκωσίας, των Βρυξελλών και της Άγκυρας, ο καθένας με τον τρόπο του.
Η διείσδυση του εν λόγω τουρκικού πλοίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν είναι παρά ένα ακόμα καλοστημένο επεισόδιο αυτής της διαδικασίας, αυτή τη φορά απο πλευράς τουρκίας, μέσω της γελοιοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της διεθνοποίησης της ουσιαστικής ανυπαρξίας της.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ένα ΟΧΙ επίμονο, διαρκές και εγερτήριο


Έργο του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη 
με τίτλο «Υπέρ βωμών και Εστιών»
Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Στην συνεχή προσπάθεια απώλειας των χαρακτηριστικών της Εθνικής μας ιδιομορφίας και στην δημιουργία μιας αντίληψης που προωθεί την άποψη ότι …«όλοι ίδιοι είμαστε», οφείλουμε να αντιτάσσουμε ένα διαρκές ΟΧΙ. Θα το πετύχουμε αν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε κατ’ ευθείαν απόγονοι εκείνων, των Ελλήνων του χθες, που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα συστήματα αξιών, ικανών να διαμορφώνουν «παγκόσμιας εμβέλειας πολιτισμούς».
Και ποια καλύτερη απόδειξη συνέχειας από το να δούμε ότι, διαθέτουμε τα ίδια προτερήματα αλλά και τα ίδια ελαττώματα, με εκείνους; Ότι είμαστε, όπως εκείνοι, δημιουργικοί και καταστροφικοί …συγχρόνως. Ήρωες και προδότες… την ίδια στιγμή. Θεϊκοί και ανθρώπινοι …πάντα! Η θέση και η αντίθεση, είναι εμφανείς σε κάθε στάδιο της ελληνικής ιστορίας, δημιουργώντας κατά Μαρξ (για όσους αγνοούν τους Έλληνες φιλοσόφους) την σύνθεση και την μετεξέλιξη ή γενικότερα, την πορεία του γένους των Ελλήνων.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Υπακοή στην εξουσία.Το τρομακτικό πείραμα του Μίλγκραμ


Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή. 
Εξηγεί όμως απόλυτα την σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας και τον «κοινωνικό κανιβαλισμό» στον οποίο και στηρίχθηκαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να επιβάλλουν τα μέχρι σήμερα ληφθέντα μέτρα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
Το 1961, ο 27χρονος Στάνλεϊ Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέϊλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Εκδήλωση για την διπλή εθνική επέτειο στην Θεσσαλονίκ


 29 Οκτωβρίου 1912: Ο βασιλιάς Γεώργιος εισέρχεται έφιππος στην ελεύθερη Θεσσαλονίκη μαζί με τον διάδοχο Κωνσταντίνο.

Τιμούμε και φέτος τις δύο εθνικές επετείους (την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας και το έπος του 1940), στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που συμμετείχε αγωνιζόμενος και στις δύο αυτές περιόδους. Στην μνήμη του ήρωα συνταγματάρχη Βασιλείου Αβδελά, θα τελεστεί μνημόσυνο στον ιερό ναό των Κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας στις 27 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ. και στην συνέχεια τρισάγιο στο μνήμα του στον ίδιο χώρο στις 10.30 π.μ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Προσωπολατρεία - Οἰκογενειοκρατία - Ἀρχηγισμός: Ἡ Μάστιγα τῶν πολιτικῶν διαδικασιῶν


Εισηγητής: Αθανάσιος Κουτράκης. 26 ετών. ιατρικός επισκέπτης στή ΧΡΟΠΕΙ, Πρόεδρος Τ.Ο. Κυψέλης Αθηνών.

Ή εμφάνιση τών άνωτέρω φαινομένων στήν πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας συνετέλεσε εις τό νά μην επιτραπεί ή διαμόρ­φωση τών πολιτικών έκείνων τάσεων, οί όποιες θά οδηγούσαν την χώρα στην ιστορική της πορεία. "Εγιναν δε αφορμή τά ανωτέρω φαι­νόμενα νά σφετερίζονται την εξουσία οί γνωστοί κομματικοί οργανισμοί, οί όποιοι οδήγησαν πολλές φορές σέ εθνικό διχασμό και καταστροφές.
Ή μεμονωμένη εξέταση ενός έκαστοι) τών ανωτέρω φαινομένων θα μάς οδηγήσει στα ορθά έκεΐνα συμπεράσματα για τον καθορισμό τών νέων στόχων τους οποίους έμεΐς οί νέοι της ΕΝΕΠ θεμελιώνου­με σήμερα με τήν συνδιάσκεψη μας.
Προσωπολατρεία: "Οπως λέγει άφ' εαυτής ή λέξη, οί προσωπο­λάτρες θεωροΰν ώς πρωταρχική αξία στήν κλίμακα τών αξιών ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, στο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ΟΧΙ

Ο βασιλεύς Γεώργιος Β’ και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος» την 28η Οκτωβρίου 1940.
Ο Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914» σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Το Έπος της Βορείου Ηπείρου 1940-1941» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, πλησίον σταθμού μετρό Ευαγγελισμός).

Ομιλητές:

Δρ. Θαλής Μυλωνάς, επίτιμος δικηγόρος - διεθνολόγος: Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου.
Γεώργιος Κασσαβέτης, επισμηναγός ε.α.: Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και η