Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Οι Νεο-αριστεροί της μεταπολίτευσης (Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη)


Πρόλογος 
Πιστεύω ότι η πρωτοτυπία αυτού του βιβλίου, που μόλις κυκλοφόρησε, δεν πρέπει να αναζητηθεί στις εξεζητημένες εκφράσεις, την εύστοχη επιλογή λέξεων ή στα ισχυρά  επιχειρήματα (τα οποία σε τελική ανάλυση αποτελούν και εκφράζουν απλώς τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα), αλλά στο γεγονός ότι παραθέτει μια ποικιλία διαφορετικών απόψεων, θέσεων και τοποθετήσεων με αποτέλεσμα να αποτελεί μεν ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο ιδεών, ταυτόχρονα όμως έχει έναν μοναδικό στόχο: Να περιγράψει και να αποτυπώσει την νοοτροπία μιας μάζας ατόμων, που μέσα από συγκυρίες και υπόγειες διεργασίες κατέληξαν να έχουν μια κοινή συνισταμένη και πολιτικό χαρακτηρισμό, έτσι ώστε να διακρίνονται και να προσδιορίζονται εύκολα.
            Τα άτομα αυτής της κατηγορίας πρωταγωνίστησαν με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικούς πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους την χρονική περίοδο που είναι γνωστή μονολεκτικά ως «μεταπολίτευση» ή πιο συγκεκριμένα: «το καθεστώς της μεταπολίτευσης».

Ευρώπη συνέχισε να βυζαίνεις το δάχτυλο!


Αριστερά: Ἡ ἀφίσα γιά τήν ὁμιλία τοῦ ΥΠΕΞ Τουρκίας στήν Γερμανία, πού τελικά ματαιώθηκε.
Γιά κάποιους πού βαυκαλίζονται ἀκόμα!
Ευρώπη συνέχισε την καταστροφική πολιτική σου, συνέχισε να επιτρέπεις την ισλαμοποίηση και την αλλοίωση των Εθνών, συνέχισε να βυζαίνεις το δάχτυλο.
Ο εχθρός είναι εντός των πυλών!  

Καθώς η Γερμανία και η Ολλανδία απαγορεύουν στο έδαφός τους τις συγκεντρώσεις του AKP  που στοχεύουν στην προώθηση του  « ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου  το Βέλγιο δεν φρέναρε παρά λίγο την προπαγάνδα του  κόμματος του Ερντογάν AKP, δεν υποδαυλίζει την κατάσταση. Στην Ολλανδία οι απαγορεύσεις επέρχονται 3 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Το κόμμα του  Recep Tayyip Erdogan, και τα κινήματα που πρόσκεινται σε αυτό στη διασπορά δεν βρίσκουν παρά λίγα εμπόδια στο Βέλγιο.Την Παρασκευή ο λογαριασμός του  Facebook του κόμματος AKP στο Βέλγιο έχει μια αφίσα με πολεμικό πνεύμα. Το μήνυμα της εικόνας στα τουρκικά είναι  χωρίς περιστροφές: « Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! Συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ημισέληνο. Θα δείτε ότι είμαστε πολυάριθμοι ! »

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Να γιατί το ΚΚΕ έχει βάλει στο απυρόβλητο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, από το 1974


Με τον Χαρίλαο Φλωράκη(ψευδώνυμο καπετάν Γιώτης)
γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αυτές τις ημέρες, λόγω της σχετικής επετείου, διάβασα μια σειρά από άρθρα σε συστημικά ΜΜΕ των Αθηνών, όπου επιχειρείται το λουστράρισμα της πολιτικής εικόνας του Κωνσταντίνου Καραμανλή (Εθνάρχη). Έψαξα να βρω και την αντίθετη άποψη αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη δεν είδα τους «ντούρους κουκουέδες» αλλά ούτε και τους αναθεωρητές του ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΛΑΕτζίδες να γράφουν κάτι εις βάρος του ή έστω, κάτι αρνητικό γι’ αυτόν.
Και όμως κανένας δημοσιογράφος, αρθρογράφος ή πολιτικός αναλυτής δεν έγραψε οτιδήποτε, αναρωτώμενος «γιατί συμβαίνει αυτό», δηλαδή, γιατί οι κομμουνιστές παρέχουν στον μεγάλο διώκτη τους (μέχρι το 1965) τόσο προκλητική προστασία της υστεροφημίας του.
Καταγράφω λοιπόν τις δικές μου σκέψεις και ευχαρίστως, στον ίδιο χώρο να δημοσιεύσω την όποια πολιτική και ιδεολογική αντίκρουση ήθελε υπάρξει.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η διαμάχη Τουρκίας Ολλανδίας και οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν.


με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας
Όλη αυτή ή ..διαμάχη μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας ποιο κόμμα βοήθησε στις χθεσινές εκλογές στη χώρα τής..τουλίπας ; Γιατί εκ τού αποτελέσματος κρίνονται τά γεγονότα καί οί σκοπιμότητες πού ενίοτε εξυπηρετούν.

Προφανώς λοιπόν τό κυβερνών κόμμα, τό οποίο όμως υιοθέτησε τήν πολιτική ατζέντα τού " ακροδεξιού " κ. Βίλντερς, ό οποίος αύξησε μέν τά ποσοστά καί τίς έδρες του, δέν έκανε όμως τήν ..έκπληξη. Τό πόσο λοιπόν αληθινός ήταν ό " τσαμπουκάς " , ειδικά από πλευράς τής Ολλανδικής κυβέρνησης καί τού Ολλανδού πρωθυπουργού καί

Τι μας συμφέρει να γίνει στα Σκόπια;


Η καντονοποίηση του κρατιδίου θα αποδείξει ότι οι δήθεν «Μακεδόνες» αποτελούν μειοψηφία 

Προ ημερών παρουσιάζαμε ένα βιβλίο μαζί με τον Σάββα Καλεντερίδη και από παριστάμενο ακροατή ήλθε το ερώτημα: Τί μάς συμφέρει να γίνει στα Σκόπια; Υπενθυμίζω τα γεγονότα.
Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου προέκυψε πολιτικό αδιέξοδο. Με μικρή διαφορά βγήκε πρώτο κόμμα το εθνικιστικό VMRO-DPMNE του πρώην Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Δεν μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι τα αλβανικά κόμματα,  που εκπροσωπούν πάνω από το 25% του πληθυσμού, αρνήθηκαν να συνεργασθούν. Δεύτερο ήλθε  το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο έχει τη στήριξη των αλβανικών κομμάτων και θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση. Όμως ο Προέδρος Ιβανόφ δεν τού έδωσε την εντολή, γεγονός που χαρακτηρίσθηκε ως συνταγματικό πραξικόπημα.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μάζα και προσωπικότης.


Οί γενικές απαιτήσεις, πού προκύπτουν άπ' τήν φύση τού άντικειμένου τής Φιλοσοφίας τής Ιστορίας —τήν Ιστορική πραγματικό­τητα— γιά τον σχηματισμό τού συστήματος της, εξετάστηκαν στο προηγούμενο κεφάλαιο. (ΕΔΩ)
Σύμφωνα μ' αυτές, μία Ιστορική κατηγορία, για νά δικαίωσα τόν χαρακτήρα της ώς τέτοιας, πρέπει νά έχει ώς περιεχόμενο μία χαρα­κτηριστική κατασκευή τής Ιστορικής εξελίξεως. Ταυτοχρόνως, όμως, πρέπει έξ αιτίας τής δυναμικότητος τών Ιστορικών μορφών νά δεχθή και νά συναρθρώσει μέσα της τις πηγές τής Ιστορικής οράσεως, άπό τις όποιες ξεπηδούν οί ιστορικές μορφές και μέσα στις όποιες αυτές οί ίδιες οί ιστορικές κατηγορίες πραγματοποιούνται.
"Ετσι, ή βασικότερη Ιστορική κατηγορία, ή κατηγορία του "Ε­θνους, ικανοποιεί τήν πρώτη απαίτηση έχοντας ώς περιεχόμενο τήν χαρακτηριστική κατασκευή του Λαού στήν Ιστορική του πορεία. Ή δεύτερη απαίτηση ικανοποιείται μέ τό νά συναρθρωθούν μέσα στήν κατηγορία του "Εθνους δύο βασικές πηγές τής ιστορικής δράσεως, πού χωρίς αυτές, αυτή ή ιστορική κατηγορία, θά ήταν αδύνατο νά πραγματοποιηθή και νά υπάρξει: ή μάζα και ή προσωπικότης.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο Παλληκαρίδης και τα Πρότυπα.


Η παιδεία που έχει γεννήσει ήρωες σήμερα ξέφυγε από τον στόχο της διάπλασης ανθρώπων
Το βράδυ της 13ης Μαρτίου 1957, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι Αγγλοι αποικιοκράτες απαγχόνισαν τον νεαρό μαθητή, ποιητή και αθλητή της Κύπρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ο δεκαοκτάχρονος έφηβος δεν είχε προλάβει να αποφοιτήσει από το Εξατάξιο Γυμνάσιο, διότι προτίμησε να ανέβει στο βουνό και να ενταχθεί στην Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, τη θρυλική ΕΟΚΑ. Πόθος του, όπως και όλων σχεδόν των Ελλήνων Κυπρίων, ήταν η απαλλαγή από τη βρετανική κυριαρχία και η ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Η ελληνορθόδοξη παιδεία είχε διαπλάσει μία ηρωική γενιά.
Φεύγοντας από το σχολείο για να ενταχθεί στον αγώνα, ο Ευαγόρας άφησε στους δασκάλους και τους συμμαθητές του μία επιστολή με ένα εκτενές και λίαν συγκινητικό ποίημα. Τους εξηγούσε: «Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη λευτεριά»!

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο διαμελισμός του σκοπιανού προτεκτοράτου.


Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Όλες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας,  υποδεικνύουν ότι το 2017 πιθανότατα θα είναι το έτος λήξης του κράτους των Σκοπίων με την σημερινή του μορφή και κρατική υπόσταση. 
Βεβαίως αυτή η εξέλιξη δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι το αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιφάσεων και διεργασιών, που ταλανίζουν το κατασκεύασμα αυτό από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του. 
Είναι πλέον κοινός τόπος σήμερα, ότι το σκοπιανό κράτος προέκυψε από τις επιδιώξεις ξένων κέντρων αποφάσεων, τα οποία την εποχή της ανακήρυξής του (24-1-1991) έκριναν ότι η δημιουργία του εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους στην περιοχή και ως εκ τούτου επέλεξαν να το στηρίξουν, αγνοώντας προκλητικά τις όποιες αντιρρήσεις των γειτονικών χωρών (Ελλάδος, Γιουγκοσλαβίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας), οι οποίες εξ άλλου ήσαν ελάχιστες.