Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Ανδρεία, γενναιότητα, θάρρος, τόλμη, αρετή, φιλοπατρία, ήθος και παλληκαριά. Είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν εκείνο το μεγαλείο της Εθνικής (κι όχι ταξικής που θέλουν κάποιοι) Επαναστάσεως του 1821. Ήταν τότε που «για την Πίστη του Χριστού την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» ξεσηκωθήκαν οι επί 4 αιώνες σκλαβωμένοι στους Τουρκομογγόλους  Έλληνες. Μέρες σαν την 25η Μάρτη μας κάνουν να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια για την λεβεντιά των προγόνων μας αλλά ταυτόχρονα μας κάνουν να στεναχωριόμαστε και να ντρεπόμαστε για τη σημερινή κατάσταση – κατάντια του Ελληνικού Έθνους. Γιατί  η γενναιότητα αντικαταστάθηκε από δειλία; Γιατί το θάρρος μετατράπηκε σε φόβο; Γιατί η τόλμη μεταμορφώθηκε σε ραγιαδισμό; Γιατί τα ΟΧΙ γίνανε ΝΑΙ; Ναι σε όλα, στους διεθνής τοκογλύφους, στην τρόικα, στο ΔΝΤ, στις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων. Δεν δικαιούστε να εκπροσωπείται τον Ελληνικό λαό κύριοι της Τρικολόρ συγκυβέρνησης. Ο

Αγωνιστικό ημερολόγιο - To ENΕΚ καταδικάζει την δολοφονία του εκδότου της «ΒΡΑΔΥΝΗΣ» και συμμετέχει στην κηδεία του


Το ΕΝΕΚ στην κηδεία του Αθανασιάδη
 Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης) Σχοινάς 
Την Τρίτη 22α Μαρτίου 1983 δολοφονείται από την «Αντιστρατιωτική πάλη» ο εκδότης της εφημερίδος «Βραδυνή» Τζώρτζης Αθανασιάδης.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΝΕΚ εκδίδει ανακοίνωση στην οποία από τότε επισημαίνει ότι «όλοι οι δολοφονηθέντες ανήκουν στον μη μαρξιστικό χώρο».
Το πλήρες κείμενο της ανακοινώσεως είχε ως εξής :
«Το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα -ΕΝΕΚ-, συνεπές προς τις αρχές του, εκφράζει τον

Το Ελληνικό Έθνος, ο «Ιόνιος λαός», οι Μαρξιστές και οι πράκτορες των Άγγλων


του Σπύρου Χατζάρα 
 Η ξένη κατοχή, που επεβλήθη στους Έλληνες μετά την δολοφονία του Καποδίστρια, κατασκεύασε με διάφορους απατεώνες και παραχαράκτες «Μινχάουζεν», το παραμύθι της ανύπαρκτης Φιλικής Εταιρείας, για να κρύψει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.
Τους εθνικιστές της Εταιρείας των Φίλων του Γένους των Ελλήνων.
Τους Φιλογενείς. Το πρώτο ελεύθερο Ελληνικό Κράτος μετά την Άλωση , η Επτάνησος Πολιτεία, δημιουργήθηκε στα 1800, και ταυτόχρονα γεννήθηκε η Μεγάλη Ιδέα.
Οι Εθνικιστές Φιλογενείς της Κέρκυρας, με κορυφαίες τις Οικογένειες Θεοτόκη , Βούλγαρη, και Καποδίστρια, διακήρυξαν ότι, «αναγεννήθηκε το ελληνικό Έθνος μας που απόκτησε όνομα ελληνικό, πατρίδα ελληνική και ελευθερία ελληνική».

Προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα και τα Ελληνικά καταστήματα


Του Δημήτρη Κόρακα
Όλοι οι Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα μας, πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις ελληνικές εταιρείες και τα προϊόντα τους. Αυτή την εποχή οι περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας μας, ιδίως αυτές που δεν έχουν σημαντικές εξαγωγές, δοκιμάζονται άγρια από την κρίση. Η μεγάλη πτώση του τζίρου και η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας και υπάρχει θέμα επιβίωσης για τις περισσότερες από αυτές.
Στηρίζοντας τις ελληνικές εταιρείες υπάρχουν και έμμεσα οφέλη. Βάζουμε ανάχωμα στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα βοηθούμε και την ελληνική οικονομία αφού το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών είναι μία σημαντική αιτία της κρίσης.

Ψηλά τις Σημαίες



Παραμονές της μεγάλης εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου και η Σημαία μας έχει την τιμητική της .Αν και δεν πρέπει να την κατεβάζουμε παρά μόνο όταν φθείρεται από τον καιρό, όσοι φίλοι και γνωστοί το έχουν ξεχάσει τους το θυμίζουμε . Ας γεμίσουν γαλανόλευκες τα μπαλκόνια, τα σπίτια, τα

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εθνισμός και Αριστερά


του Δημήτρη Μάρτου από το Άρδην τ. 91 που κυκλοφορεί
Πολλές φορές στελέχη της Αριστεράς ταυτίζουν την έννοια του έθνους και του εθνικισμού/πατριωτισμού με τον φασισμό και κατ’ επέκταση με τη Χρυσή Αυγή. Η εθνομηδενιστική υστερία νομίζει ότι μπορεί ακόμη να συγκαλύπτεται πίσω από εκείνη την «γκάφα» του Κάρλ Μάρξ ότι τα έθνη αποτελούν ένα λάθος της ιστορίας και ότι μόνο οι τάξεις είναι τα αληθινά υποκείμενα της. Ο Μάρξ βέβαια μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω του ότι οι εθνολογικές εμπειρίες του περιορίστηκαν στον δυτικοευρωπαϊκό χώρο και σε μια πρώιμη φάση του σύγχρονου εθνικού φαινομένου. Κάποιοι όμως φαίνεται να μην κατανοούν τις διαψεύσεις της παγκόσμιας ιστορίας. ότι η κινητήριος δύναμη της προόδου της ανθρωπότητας ήταν οι εθνικοί αγώνες και περιστασιακά οι εργατικοί. Κάποιοι επιμένουν να αγνοούν τη σημαντικότερη πτυχή των αγώνων της Αριστεράς στην Ελλάδα. ότι αυτοί είχαν πρωτίστως εθνικό πρόσημο και πάντως οι ταξικοί αγώνες είχαν

Εβραιοκρατία και στην λίστα Λαγκάρντ !


Αντιγράφουμε από το Πρώτο Θέμα την ανάρτησή του σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματα που είναι σε αυτή. Από τα 4 πρώτα ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά τα 3 είναι Εβραϊκά Το σύνολο του ποσού είναι 1.201.455.000 $ 
Ο Σάμπυ Μιώνης Εβραίος που δηλώνει και Έλληνας έχει το μεγαλύτερο μέρος. Για τον συγκεκριμένο έχουμε κάνει παλαιότερη αναφορά (ΕΔΩ) και βάλαμε και το βίντεο που ως εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού σχολίαζε τις εξελίξεις .

Πίνακα με όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους  έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσά.

Η τοποθέτηση του Κοινού Παρονομαστή στο άρθρο: Εθνικισμός εναντίον συστημικής ακροδεξιάς


Την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο ΚΠ δημοσίευσε ένα άρθρο του Βασίλη Πανδή Επικεφαλής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν.Κερκύρας
Υποσχεθήκαμε στους σχολιαστές του άρθρου πως θα τοποθετηθούμε επάνω σε αυτό. Ακολουθεί η τοποθέτηση μας από τον συναγωνιστή ΣΠ.Α.Π μέλος της συντακτικής ομάδος του Κοινού Παρονομαστή 

Ένα πολύ καλό άρθρο και γεμάτο ψυχή κείμενο του συναγωνιστή Βασίλη Πανδή μέσα από το οποίο, με τον δικό του τρόπο, επιχειρεί ένα..ιδεολογικό «ξεκαθάρισμα» ανάμεσα στον ελληνικό εθνικισμό και  στις διάφορες «ακροδεξιές» διαστρεβλώσεις τις οποίες εμείς τις χαρακτηρίζουμε με τον όρο «παιδικές ασθένειες του Εθνικισμού» (βλ. κείμενο)
Μερικές μόνο επισημάνσεις επιγραμματικά :

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε Έθνος Ανάδελφον !


γράφει ο Σοφοκλής Χαραλάμπους
Δυστυχώς θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια αλλά και να πάθουμε πολλά εμείς οι Έλληνες για να χωνέψουμε ότι είμαστε έθνος ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ .
Ποιοι Ρώσοι, ποιοι Σέρβοι,  ποιοι ποιοι ?  ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ ! Οι περισσότεροι στην Ελλάδα έχουνε την σκέψη επιπέδου νηπιαγωγείου που νομίζουνε ότι το είναι Ορθόδοξοι συνιστά τον εξορισμού αδελφό και σύμμαχο . Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε τον ρόλο των «αδελφών»  Η Κύπρος δέχεται μια ακόμα επίθεση μετά αυτή του Αττίλα . Και βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες Ευρωπαίων και Ρώσων . Και ζητούν και οι δυο την εκπόρνευση της . Θέλουν να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα αλλά και στην γεωστρατηγική της θέση . Αυτή την στιγμή στην Κύπρο τα αδέλφια μας ζουν τραγικές στιγμές . Η οικονομική δικτατορία επιτίθεται με αιχμή του

Σημαντική συνέντευξη Νίκου Λυγερού σήμερα 21/3



Μια πολύ σημαντική συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο στο ράδιο 98.4fm στις 21/03/2013

"Η μάχη της Ματαράγκας – Πετρομαγούλας και το «ΟΧΙ» της Κύπρου, οδοδείκτες διαχρονικής πορείας"


Με την φράση «η Κύπρος κείται μακράν», ο αλήστου μνήμης γενάρχης της μεταπολιτευτικής φαυλοκρατίας, άφησε το 1974 την Κύπρο στο έλεος των Τούρκων επιδρομέων, παρά το αξιόμαχο των ελληνικών δυνάμεων,
την πολύ μεγάλη τότε υπεροπλία μας συγκριτικά με την Τουρκία και παρά το γεγονός ακόμη, ότι η τουρκική αποβατική δύναμη βρισκόταν στο στόχαστρο των ελληνικών υποβρυχίων «τσέπης» και στην σαρωτική εμβέλεια των «Φάντομ» της Κρήτης, όπλων που τα τουρκικά μέσα της εποχής αδυνατούσαν να αναχαιτίσουν.
Η Κυπριακή τραγωδία, στοίχειωσε το μεταπολιτευτικό καθεστώς που χτισμένο από τις στάχτες της τραγωδίας της, οδήγησε με χαρές και πανηγύρια μέσα από ένα όργιο διαφθοράς και εθνικής μειοδοσίας την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα.

Απάντηση στην Μεγάλη Στοά – Φιλική εταιρεία και Τεκτονισμός


γράφει η Άννα Δημητρίου

Ό διεθνής σιωνισμός διά τών έδώ πρακτόρων του τεκτόνων προσπάθεί νά μας πείση ότι ό λυτρωμός του γένους μας τό 1821, ούτε λίγο ού­τε πολύ, οφείλεται σ' αυτόν, φυσικά διά της μασσωνικής στοάς, της ο­ποίας δήθεν ή Φιλική Εταιρεία υπήρξε προέκταση!! "Οτι οι φιλικοί υ­πήρξαν συγχρόνως καί μέλη τής στοάς! Μάλιστα, παλιότερα, τό Τεκτο­νικό Ίδρυμα στή χώρα μας έφτασε στό σημείο νά ύποβάλλη σχετικό υπόμνημα στήν Ιερά Σύνοδο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος. "Ετσι ζητού­σε τήν αναγνώριση καί άπό τήν Εκκλησία μας!! Σήμερα θά καταρρί­ψουμε τούς αίσχρούς αυτούς Ισχυρισμούς, γιά νά πάψη ή μασσωνία τής Ελλάδος νά διεκδικεί εθνικό έργο!!

Ή περίοδος τής Τουρκοκρατίας υ­πήρξε ή πλέον σοβαρή δοκιμασία, γιά τό Έθνος μας. Ό φόβος, ή φτώχεια, ή καταπίεση, ή σκλαβιά, στήν μακρότα­τη

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εθνικισμός εναντίον συστημικής ακροδεξιάς


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Επικεφαλής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν.Κερκύρας
Καταρχάς, για να οριοθετήσουμε τα όρια και να εντοπίσουμε τις διαφορές μεταξύ Εθνικισμού και συστημικής ακροδεξιάς πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει συστημική ακροδεξιά (τουλάχιστον για την χώρα μας, αφού το κάθε εθνικό πολιτικό σύστημα παρουσιάζει πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα).
Ως συστημική ακροδεξιά στην Ελλάδα ορίζουμε όλες εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δυνάμεις οι οποίες τοποθετούνται "δεξιότερα" του χώρου της ΝΔ και που ιδεολογικά δεν ξεφεύγουν από τον παραδοσιακό ξενόδουλο ντόπιο συντηρητισμό της δεκαετίας του '50 και του '60 (χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και εντός της ΝΔ δεν υπάρχουν εσωκομματικές πλατφόρμες με παρόμοιο προσανατολισμό).

Ένα σενάριο επιστροφής στην Δραχμή


Γράφει ο Δημήτρης Κόρακας
Αν και η επιστροφή στη δραχμή χωρίς πρωτογενή τομέα στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Παραθέτω ένα σενάριο για την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Αρχικά θα κλείσουν οι τράπεζες της χώρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για 5 – 10 μέρες για να προσαρμοστούν κατάλληλα και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της υποτίμησης, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η εκτύπωση των δραχμών. Οι καταθέσεις στις τράπεζες και οι διάφορες χορηγήσεις από τις τράπεζες θα μετατραπούν σε δραχμές, στην ισοτιμία 1 Ευρώ = 340,75 δραχμές. Η Ελληνική κυβέρνηση θα δραχμοποιήσει όλες τις δανειακές συμβάσεις και θα αναστείλει προσωρινά την ελεύθερη εξαγωγή κεφαλαίων. Οι μισθοί, οι συντάξεις και οι φόροι του δημοσίου θα πληρώνονται σε δραχμές.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ιστορικό ΟΧΙ της Κύπρου μετά το σχέδιο Ανάν


Είδηση της τελευταίας στιγμής : Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων ! Ούτε ένα ΝΑΙ ! Είμαστε δίπλα στα αδέρφια μας . Έλληνες της Κύπρου κρατάτε γερά .Ας γίνει η υπόλοιπη Ελλάδα παράδειγμα για τους αδελφούς μας .Ας γίνει η Κύπρος το δεύτερο Μάλεμε των Γερμανών 

Εκδηλώσεις στην Νάουσα Γειά σας ωραίοι ΕΛΛΗΝΕΣ!



Βρεθήκαμε  αυτές τις ημέρες  στην Νάουσα και απολαύσαμε από κοντά τις γιορτές και τα  δρώμενα των εκδηλώσεων της αποκριάς
Ένα παλλαϊκό γλέντι γεμάτο από Ελλάδα βασισμένο στην παράδοση και τους ανθρώπους της ,που με το πάθος τους, την φιλοξενία τους και την Ελληνοκεντρική τους πολιτιστική δράση μας κάνανε υπερήφανους
Ελληνοπούλα κάθε ηλικίας με παραδοσιακές στολές κρατώντας το γιαταγάνι στο χέρι  δείχνανε ότι ξέρουν και θέλουν να

Σήμερα διαμαρτυρία έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία στις 16:00.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας με το γεγονός αυτό. Οι Έλληνες της Κύπρου έχουν ουκ ολίγες φορές περάσει από ένα Γολγοθά και πρέπει η ηγεσία τους να τους προστατέψει επιτέλους αντί να τους αφήνει στο έλεος των ξένων.

Για το λόγο αυτό καλούμε σύσσωμο το φοιτητόκοσμο της Αθήνας, αλλά και τους απλούς πολίτες όπως παρευρεθούν σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία η ώρα 16:00.

Η Πολιτική διάσταση της Ινδοευρωπαϊκής απάτης


Με τον διάλογο που άνοιξε πρόσφατα στον Κοινό Παρονομαστή γύρω από το θέμα  περί «Ινδοευρωπαίων» και αυτόχθονου, θεωρώ σκόπιμο να αναρτήσετε τον επίλογο από το βιβλίο  « ΘΡΑΚΟΛΟΓΙΑ» έκδοση της εταιρίας Θρακολογικών μελετών τεύχος του έτους 1982.
Βέβαια δεν θα ήταν δυνατόν να αναρτηθεί όλο το υλικό των 140 σελίδων το οποίο έχει σαν αποκλειστικό θέμα : Αναθεώρησις της υποθέσεως περί «Ινδοευρωπαίων»
με συμπληρωμένη ανακοίνωση, που όπως αναφέρεται στην εισαγωγή, έγινε στο Γ’ Διεθνές Θρακολογικό Συνέδριο στην Βιέννη, κατά τη Συνεδρία της 3ης Ιουνίου 1980, και στο οποίο στην κυριολεξία κονιορτοποιείται το θέμα περί Ινδοευρωπαϊκής ομοεθνίας κ.ο.κ.

Π. Καμμένος: Βορίδης και μπουμπούκος ήταν καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής !


Βρήκαμε ένα βίντεο με τον Πάνο Καμμένο το οποίο το βάζουμε έτσι για να διασκεδάσουμε λίγο τους αναγνώστες μας . Πέρα του αστείου όμως είναι ντροπή ένας πολιτικός που ηγείται ενός κόμματος να είναι τόσο πολύ παραπληροφορημένος .Ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ( που ο Καμμένος δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία) γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα. Ας τον ρωτήσει ο Πάνος αντί να λέει, και με τόση σιγουριά, ανακρίβειες Ακούστε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αυτός ο τόπος γεννά και θα γεννά μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ


         


ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων παρουσιάζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «λουλούδια σπασμένα» (διάρκεια 10' λεπτά). Το ντοκιμαντέρ αφορά στην ανακάλυψη του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων (1390

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης απαντάει στους "εκπαιδευτικούς" του ΠΑΜΕ


Καί βγῆκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνῆτες, Ἕλληνες, σπορά τῆς ἐβραιουργιᾶς, πού εἶπαν νά μᾶς σβήσουν τήν Ἁγία Πίστη, τήν Ὀρθοδοξία, διότι ἡ Φραγκιά δέν μᾶς θέλει μέ τέτοιο ντύμα Ὀρθόδοξον. Καί ἐκάθησα καί ἔκλαιγα διά τά νέα παθήματα.

Καί ἐπῆγα πάλιν εἰς τούς φίλους μου τούς Ἁγίους. Ἄναψα τά καντήλια καί ἐλιβάνισα λιβάνιν καλόν ἁγιορείτικον. Καί σκουπίζοντας τά δάκρυά μου τούς εἶπα: "Δέν βλέπετε ποῦ θέλουν νά κάνουν τήν Ἑλλάδα παλιοψάθα; Βοηθεῖστε, διότι μᾶς παίρνουν, αὐτοί οἱ μισοέλληνες καί ἄθρησκοι, ὅ,τι πολύτιμον τζιβαϊρικόν ἔχομεν.

Ξύπνα.. Σε αντικαθιστούν !



Αφίσα του Bloc Identitaire («Χαμογελάστε, έχετε αντικατασταθεί») με τα βέλη της εισόδου των μεταναστών και της εξόδου των γηγενών να δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Άρθρο από το δικτυακό τόπο του γαλλικού εθνικιστικού κινήματος ‘Bloc Identitaire’:

Πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, το Roubaix είχε κατοικηθεί από ευρωπαίους εργαζόμενους. Σήμερα, περισσότερο από το 60% της πόλης καταλαμβάνεται από Βορειοαφρικανούς. Ακριβώς πενήντα χρόνια πριν, το Belleville ήταν ακόμα μια γειτονιά της εργατικής τάξης του Παρισιού. Σήμερα, είναι μια αφρικανική γειτονιά.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όπως αυτά στη Γαλλία: ο καθένας έχει δει την περιοχή του να μεταμορφώνεται, σε διάστημα μόλις λίγων ετών.

17 Μαρτίου 1821 Όρκος Μανιατών


Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Αρεόπολη συγκεντρώθηκαν οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που είχε εκλεγεί αρχηγός από τη Συνέλευση των Κιτριών. Εκεί μετά τη δοξολογία, μπροστά στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα, δηλαδή τη Μανιάτικη Σημαία. Η σημαία ήταν λευκή, με μπλε σταυρό στη μέση. Στη πάνω πλευρά έγραφε «ΝΙΚΗ Η’ ΘΑΝΑΤΟΣ» και στη κάτω το ένδοξο «ΤΑΝ ‘Η ΕΠΙ ΤΑΣ».

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Νίκος Αναστασιάδης : Ο λόγος του ...συμβόλαιο (βίντεο)


Έχω υπογράψει εγώ ...συμβόλαια
«Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο μνημόνιο που θα περιέχει την οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων», έλεγε ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 12 Φεβρουαρίου του 2013, δηλαδή λίγες μέρες πριν εκλεγεί πρόεδρος.



«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρο και

Καταλάβατε ή ακόμα θέλετε ευρώ ;


Γράφει ο Τσανούσης Στάμος
Την Παρασκευή βγήκε μια απόφαση για την Κύπρο σύμφωνα με την οποία και με σκοπό την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος θα υπάρχει μερική κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων.
Η απόφαση αυτή δεν έχει κανένα πραγματικό σκοπό πέρα από το να καταστρέψει την Κυπριακή οικονομία και να κάνει ένα κράτος που μέχρι πρότινος είχε μια αξιόλογη οικονομία , μια οικονομία ζόμπι.
Αποδεικνύει αυτή η απόφαση πόσο επικίνδυνο, πόσο κακό και αυτοκαταστροφικό είναι να μετέχει ένα οποιοδήποτε κράτος στην ίδια νομισματική Ένωση με την Γερμανία για πολλούς λόγους.