Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Το κλειδί του μεγάλου μυστικού του Ιωάννη Μεταξά στον Κοινό Παρoνομαστή

Ό Ιωάννης Μεταξάς έχει τρεις μεγάλες σελίδες στην νεώτερη ιστορία μας. Η πρώτη ανήκει στον Στρατιωτικό. Η δεύτερη στον Πολιτικό. Η τρίτη, αυτή που αρχίζει στις 28 Οκτωβρίου 1940 και τελειώνει στις 29 Ιανουαρίου 1941 είναι ένας Θρύλος. Δεν σβήστηκε τίποτα, δεν λησμονήθηκε τίποτα, δεν υποτιμήθηκε τίποτα από όσα γεμίζουν και φωτίζουν τις δυο πρώτες σελίδες.

Αλλά με την τρίτη σελίδα ο Μεταξάς κάνει ένα θαυμαστό πήδημα και βρίσκεται πέρα, πολύ πέρα από την πολιτική. Οδηγεί ένα λαό στην πιο απίστευτη Νίκη, δίνει παράδειγμα ανεκτίμητο και αμέσως καρποφόρο στους ελεύθερους ανθρώπους, ξυπνάει κοιμισμένες δυνάμεις και δημιουργεί νέες, μέσα σε μια εκπληκτική ανάταση της Ελληνικής ψυχής. Γίνεται Εθνικός Θρύλος . 
Ο Ιωάννης Μεταξάς σε έναν από τους

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ώρα Μηδέv


γράφει ο Κώστας Τάταρης
Ξημέρωσε η τελευταία ημέρα του Ιουλίου...31 Ιουλίου,μια ημερομηνία χαραγμένη στη ψυχή μας με πυρωμένο σίδερο... 31 Ιουλίου 1920...πριν από 97 χρόνια..αφού κακοποιηθεί, εκτελείται από παραστρατιωτικούς του βενιζελικού παρακράτους, κυριολεκτικά "μέρα μεσημέρι" ο Ίων Δραγούμης ! Το πιο αγνό αίμα θυσία στις ελεεινές σκοπιμότητες ενός παρακράτους και ίσως στην σκοτεινή εκδικητικότητα ενός αντιπαθέστατου μεγαλοαστού, του Εμμανουήλ Μπενάκη, για πολλούς ηθικού αυτουργού της δολοφονίας και κατά δήλωση του ίδιου του Γύπαρη. Την "Ώρα Μηδέν" αντίκρυσε τους εκτελεστές του με Ολύμπια αταραξία, "σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος" ' η ηρεμία του σάστισε τα μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος σε σημείο να μην μπορούν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του..."άλλοι μας βάλανε...δεν είπε λέξη (ο Δραγούμης).

Eθνομηδενιστές στο τιμόνι της Παιδείας


της Νεφέλης Λυγερού
Μπορεί ο σημερινός υπουργός Παιδείας Κώστας Γιαβρόγλου ιδεολογικά να κινείται στη γραμμή του προκατόχου του Νίκου Φίλη, αλλά κατά γενική ομολογία είναι πιο ευέλικτος από αυτόν. Αποφεύγει τις μετωπικές συγκρούσεις, κάνοντας συχνά υποχωρήσεις, ενώ ο πληθωρικός Φίλης σχεδόν τρεφόταν πολιτικά απλό τη σύγκρουση.
Πρόσφατο δείγμα της τακτικής Γαβρόγλου είναι ότι άδειασε τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μάκη Κουζέλη στο ζήτημα των εξετάσεων. Στις αρχές του χρόνου θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η πρωτοβουλία για καθιέρωση εβδομάδας για τις «έμφυλες ταυτότητες». Τότε είχε γίνει και η καταγγελία ότι η Αντιγόνη του Σοφοκλή πάει προς απόσυρση.

Μία σεμνή και άνoστη τελετή

Χρονογράφημα
Έληξε χθες χωρίς ούτε μία σφαίρα και χωρίς κανέναν φόνο, μέσα σε κλίμα συμφιλίωσης όλων των πολιτικών  παρατάξεων, η σεμνή τελετή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη της Λαμίας.  Η αστυνομία είχε αφήσει ελεύθερους στην κυκλοφορία μερικούς συνοικιακούς πεζόδρομους σε ένδειξη δημοκρατικής αντίληψης. Όλοι οι άλλοι ήταν κλειστοί. Στο δύσκολο αυτό έργο στάθηκαν αρωγοί είκοσι δημοκρατικές κλούβες ΜΑΤ, 50 εκπαιδευμένα σκυλιά και πεντακόσιοι μυστικοί δημοκρατικοί πράκτορες με πολιτική ενδυμασία.  Ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά παρά την χαλαρότητα των

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΙΩN ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ «Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ» (της Άννας Πρoκόπη)


γράφει η Άννα Προκόπη
«Αξίζει να κάνεις πολιτική μόνο όταν καταφέρνεις να υψώσεις τη στάθμη γύρω σου -το φρόνημα και τη θέληση των ανθρώπων» 
Είναι Παρασκευή 4 το απόγευμα της 31ης  Ιουλίου 1920. Ο καυτός ήλιος του απομεσήμερου πυρακτώνει την  Βασιλίσσης Σοφίας, που τότε λεγόταν Κηφισσίας Ο Ίωνας Δραγούμης, ασχροντυμένος προχωράει μπροστά   ήρεμος-αμΐλητος και πίσω του ένα απόσπασμα από το τάγμα ασφαλείας του Παύλου Γύπαρη, αποτελούμενο από οχτώ αμούστακους στρατιώτες  Μετά από λίγο ο ασπροντυμένος άνδρας θα πέσει νεκρός από τα πυρά των οχτώ στρατιωτών στην καρδιά της Αθήνας.
Λίγες ώρες πριν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από δυο βασιλόφρονες στον σταθμό της Λυών. Επέστρεφε κρατώντας στα χέρια του την συνθήκη των Σεβρών. Το νέο της με ταχύτητα αστραπής και ένα