Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Προδότη και Εφιάλτη αποκάλεσαν τον Βορίδη στην Λαμία


      

- Προδότη και βολεψάκια, χαρακτήρισαν τον πρώην υπουργό τα μέλη της Χρυσής Αυγής
Έξω από το ξενοδοχείο "Σαμαράς" στο κέντρο της Λαμίας, όπου ο Μάκης Βορίδης θα μιλούσε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, περίμεναν τα μέλη της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής για να τον στολίσουν με πολλά και διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Ο Ορυκτός Πλούτος της Μακεδονίας


Ο Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει και θα συνεχίσει να δημοσιεύει  άρθρα, όπως αυτό για τον ορυκτό πλούτο, τα πετρέλαια αλλά και τις θέσεις των Εθνικιστών είτε για την Ευρώπη, είτε για άλλα εθνικά ζητήματα όπως εκφραζόταν τότε μέσα από το Ενιαίο Εθνικιστικό ΚΙΝΗΜΑ το ΕΝΕΚ για να μάθουν οι Έλληνες πως σκεφτόμασταν, πως σκεφτόμαστε, πως αντιδρούσαμε τις τοποθετήσεις μας, τις λύσεις που προβάλλαμε αλλά και τις προβλέψεις που κάναμε, όχι με την ιδιότητα του "Προφήτη" αλλά με την διορατικότητα του Εθνικιστή που έβλεπε  τις καταστάσεις και προέβλεπε τις εξελίξεις μέσα από το αληθινό εθνικό συμφέρον .Το παρακάτω άρθρο έχει δημοσιευθεί στο επίσημο όργανο του ΕΝΕΚ την εφημερίδα Νέα Θέσις το 1989  τεύχος 96 σελ. 2

Σχέδιο Αφελληνισμού της Ελλάδας


Του Δημήτρη Κόρακα
Σε πολλά κείμενα και ομιλίες ανθρώπων υπόδουλων της παγκοσμιοποίησης (‘‘αντιρατσιστικές’’ Μ.Κ.Ο., αναρχοκουλτουριάρηδες, παράγοντες της συγκυβέρνησης κλπ), εσκεμμένα συγχέονται οι έννοιες λαθρομετανάστες (εισήλθαν στη χώρα παράνομα), μετανάστες (είναι όσοι μεταναστεύουν νόμιμα σε άλλη χώρα πχ για εργασία ή για μόνιμη διαμονή) και πρόσφυγες (αφορά ακραίες περιπτώσεις πολέμου, πολιτικών διώξεων κλπ).
Συχνά οι λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως "μετανάστες" ή ως "πρόσφυγες".
Ορισμένες φορές δικαιολογούν έξυπνα την λαθρομετανάστευση λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι

Ξεπουλά η κυβέρνηση ότι έχει απομείνει στη δημόσια περιουσία


Η Κυβέρνηση της τρόϊκας ξεπουλά την δημόσια περιουσία. Κάπως έτσι θα βρεθούν στην μετά κρίση Ελλάδα μεγαλοεπιχειρηματίες με κυβερνητικές διασυνδέσεις ακόμα πλουσιότεροι
Και τα κεφάλαια που θα κληθούν να δώσουν για αυτά τα ακίνητα θα είναι ψίχουλα μπροστά στην απόδοση που θα αποφέρουν αργότερα.
Με 290 ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να προικιστεί τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 
Στο συγκεκριμένο πλάνο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μία έκταση 500 περίπου στρεμμάτων. 
Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 1.000 ακίνητα που πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στα ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του 2013, η οποία μάλιστα έχει ήδη καθυστερήσει, καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η μεταφορά έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εθνικισμός με ανθρώπινο πρόσωπο


του Γιάννη Κουριαννίδη
Γίνεται πια όλο και πιο φανερό, ότι τα ρήγματα μέσα στην ελληνική κοινωνία συνεχώς βαθαίνουν. Για να ακριβολογούμε, μάλιστα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή πια ουσιαστικά δεν είναι ούτε ελληνική ούτε κοινωνία.

Και δεν είναι ελληνική, διότι αφενός η σύνθεσή της αποτελείται πια σε μεγάλο βαθμό από αλλοεθνείς και αφετέρου ο τρόπος ζωής της, η συμπεριφορά της και η κοσμοαντίληψή της όλο και απομακρύνονται από τα ελληνικά πρότυπα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην ιστορική της πορεία.

Πίσω από τις λέξεις έρχεται.. ο συστημικός Αλέξης


Απόλυτα συστημικός και απίστευτα μνημονιακός εμφανίστηκε προχθές βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τίπρας στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ κ. Παπαχελά. Η συνέντευξη αυτή αποκάλυψε μια νέα πολιτική κυβίστηση του κ. Τσίπρα, σε σχέση με αυτά που λέγονταν τον τελευταίο καιρό μέσα...
στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το «όχι στο ευρώ πάση θυσία» κ.λ.π.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης μερικών εξ όσων είπε χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας για να αντιληφθούμε τι παίζεται.

1) Είπε πως αν βγούμε από το ευρώ θα είναι καταστροφή. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά οπαδός του ευρώ και δεν πιστεύει στην εναλλακτική λύση του Εθνικού Νομίσματος, ούτε έχει κάποιο έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο. Επομένως εδώ έχουμε πλήρη ταύτιση με την τρικομματική συγκυβέρνηση.

2) Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με κανένα από τα κόμματα της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα είπε «ποτέ μην λες ποτέ», χωρίς να αποκλείσει συγκυβέρνηση ακόμα και με τη Νέα Δημοκρατία, για να συμπληρώσει ότι εκείνο που θα εφαρμοστεί θα είναι αντιμνημονιακό πρόγραμμα.

«Σίγησε» το Indymedia – Ασαφής η κατάσταση – Βρισκόμαστε υπό καταστολή, λένε οι ίδιοι..


Εκτός λειτουργίας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, είναι από το βράδυ της Πέμπτης ο ιστότοπος του αναρχικού χώρου Indymedia.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση των διαχειριστών του site, μέσω μιας εναλλακτικής διεύθυνσης που διατηρούν, «τo Athens Indymedia και ο 98fm βρίσκονται υπό καταστολή».
Μάλιστα, ζητούν τη συμπαράσταση των πολιτών και την προσέλευσή τους σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Βάστα, Ρόμελ!


(Διαβάστε τι έγραφε ο Δημήτρης Ψαθάς για τη δύσκολη θέση που βρέθηκαν οι μαυραγορίτες της Κατοχής μετά τη νίκη των Συμμάχων στο Ελ Αλαμέιν!.. Λέτε να συμβεί κι εδώ μετά την άνοδο των τιμών στα σούπερ μάρκετ;)

-Βάστα, Ρόμελ! Αντιλαλούν οι δρόμοι.
-Βάστα, Ρόμελ! Ωρύονται οι άνθρωποι.
-Βάστα, Ρόμελ!
Το λένε στα σπίτια και στα μαγαζιά κι ολούθε. Χαρά. Και γέλια. Κι ούτε κανένας λογαριάζει πια τις φάτσες των Γερμανών και Ιταλών, που τριγυρνούνε πολύ κατσούφηδες στους δρόμους. Μας έχει συνεπάρει ο ενθουσιασμός. Δεν θέλουμε, άλλωστε, πολύ. Τι έτρεχε; Έγινε θαύμα. Η πρώτη μεγάλη κι αποφασιστική νίκη των συμμάχων: Ελ Αλαμέιν. Έκαναν την επίθεσή τους οι Εγγλέζοι και τσάκισαν τον Γερμανό στρατάρχη, που πήρε τα βρεμένα του και φεύγει. Γύρισε το φύλλο η Ιστορία. Ο πόλεμος

Αποκάλυψη σοκ: Η κόρη του Αναστασιάδη και ο υπουργός Οικονομικών έβγαλαν χρήματα από την Κύπρο λίγο πριν το κούρεμα


Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, έπειτα από την αποκάλυψη πως ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν την απόφαση του πρώτου Eurogroup, βρίσκεται η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Έλσα Αναστασιάδη και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.
Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου, παρουσιάστηκε μέρος της λίστας με τους καταθέτες που «γλίτωσαν» σημαντικά ποσά από το κούρεμα καταθέσεων, ανάμεσα

Στην...κολυμβήθρα του Σιλωάμ


Στην εκπομπή του Κών/νου Μπογδάνου μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μεταξύ άλλων έκανε και την απαιτούμενη δήλωση που οι άλλοι δύο του …πατριωτικού χώρου έχουν ήδη κάνει .
Όταν ρωτήθηκε γιατί πωλούσε τα βιβλία του Κώστα Πλεύρη  όπως το "ας μιλήσουμε για Εβραίους",  είπε πως δεν συμφωνεί με τους απόψεις του "γκουρού" του εθνικισμού, αλλά πωλούσε το βιβλίο του, όπως όλοι οι εκδοτικοί οίκοι. Πρόσθεσε πάντως πως ο Κώστας Πλεύρης είναι φίλος του, όπως άλλωστε έχει φίλους και... κομμουνιστές.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Οι τροποποιήσεις των νόμων ενισχύουν τον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων

Του Νίκου Τζιόπα
Οι νόμοι θεσπίζονται για να διέπουν την ζωή των ανθρώπων και να εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Οι νόμοι τροποποιούνται ή και αλλάζουν όταν δημιουργούνται νέες συνθήκες και ανάγκες διότι ως γνωστόν τα πάντα στη ζωή εξελίσσονται, άρα και τα κοινωνικά σύνολα.
Πριν λίγες μέρες τροποποιήθηκε  το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα με το άρθρο 66 του Ν. 4139/2013 (ΦΕΚ Α΄ 74/20-3-2013), το οποίο λέει στην πρώτη (1) παράγραφό του:
Κατά την επιμέτρηση της ποινής στα όρια που διαγράφει ο νόμος το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη: α) τη βαρύτητα του εγκλήματος που έχει τελεστεί και β) την προσωπικότητα του εγκληματία.
Στη συνέχεια ακολουθούν οι παράγραφοι 2 και 3. Ηπαράγραφος αφορά την βαρύτητα του εγκλήματος και η 3η, η οποία αποτέλεσε και το έναυσμα για να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο

Αποταξάμην τον Αλάριχο! - του Γιώργου Ν. Μουσταΐρα


Με αυτό μου το σημείωμα, σήμερα, θέλω, οριστικά και αμετάκλητα, να απορρίψω και να καταδικάσω 38 χρόνια ενός αδικαιολόγητου φιλογερμανισμού, που με διακατείχε, ως αντιστάθμισμα μιας μόνιμης απέχθειας προς την αποπνικτική εις το διηνεκές ανθελληνική συμπεριφορά των βρετανών απέναντι στην πατρίδα μου, έχοντας πρόσφατη την εμπειρία της πρόστυχης συμπεριφοράς της Αλβιόνος απέναντι στην πολύπαθη Κύπρο.
Ως Αργείος κατ’ αρχάς οφείλω να ενθυμούμαι πως το Άργος κατεστράφη το 396 από τις ορδές των Βησιγότθων του Αλάριχου, ο οποίος ρήμαξε και την υπόλοιπη χέρσο Ελλάδα, εξαλείφοντας, μαζί με τις ιστορικές πόλεις και τα τελευταία απομεινάρια των Μυστηρίων στην Ελευσίνα, θέτοντας τέλος σε μια πανάρχαια παράδοση των απόκρυφων θρησκευτικών τελετών που διήρκεσε από την Εποχή του Χαλκού.
Από τότε οι γερμανοί συνέδεσαν την παρουσία τους στον ελλαδικό χώρο με καταστροφές και δηώσεις.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


Την στάση των εκπροσώπων των παλαιοκομματικών σχηματισμών στην ευρωβουλή λίγο πολύ την γνωρίζετε όλοι Και φυσικά τα αποτελέσματα της εκπροσώπησης της Ελλάδας (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ήταν πάντα αρνητικά . Δυστυχώς όμως αυτές ήταν οι επιλογές του Ελληνικού λαού τον οποίο ξεγελούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι δημαγωγοί και πολιτικάντηδες της κομματοκρατίας με «χάντρες» και «καθρεφτάκια» .
Δυστυχώς το εθνικιστικό κίνημα δεν αποτέλεσε επιλογή του εξαπατημένου ελληνικού λαού παρ΄ ότι οι τότε θέσεις μας με την σημερινή εξέλιξη μας δικαιώνει πλήρως ως Εθνικιστικό Κίνημα (διαβάστε ΕΔΩ τις θέσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ )  
Το παρακάτω άρθρο αποτελεί απλά μια ιστορική αναδρομή 

Του Δημήτρη Κόρακα
Την ανάγκη συσπείρωσης για τις Ευρωεκλογές του 2014 όλων των Ελλήνων πατριωτών και εθνικιστών γύρω από το

Η δεύτερη πολιορκία και η έξοδος του Μεσολογγίου


Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.
Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: α) 15 Απριλίου έως 12 Δεκεμβρίου 1825 και β) 25 Δεκεμβρίου 1825 έως τις 11 Απριλίου 1826. Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω του εμφυλίου πολέμου, και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο. Την οργάνωση της άμυνας ανέλαβε τριμελής επιτροπή υπό τους Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, Δημήτριο Θέμελη και Γεώργιο Καναβό.

Τους πήρανε όλοι ...χαμπάρι !



Πολωνικό περιοδικό παρουσιάζει στο εξώφυλλό του, φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ στην οποία απεικονίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος να είναι φυλακισμένη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Το περιοδικό Uwazam RZE έχει την Μέρκελ, ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων, φορώντας ένα σκουφί στο κεφάλι και φυσικά, πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Ωνάσης στην διαθήκη του: Ο Σκορπιός μόνο σε χέρια Ελληνικά !


Ο μεγιστάνας δεν αφήνει το νησί να περάσει σε ξένα χέρια ούτε μετά θάνατον! 
Σύμφωνα με μια αποκάλυψη που φέρνει στο φως τα parapolitika  ανατρέπει την είδηση που κάνει τον γύρο των ΜΜΕ, περί πώλησης του Σκορπιού σε ρώσο μεγιστάνα από την Αθηνά Ωνάση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης, είχε γράψει ρητά στην διαθήκη του πως το νησί του, αν δεν μπορούν να το συντηρήσουν οι κληρονόμοι του, δεν πωλείται, αλλά περνά αυτόματα στα χέρια του ελληνικού δημοσίου και μετατρέπεται αυτομάτως σε...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«Κλαίγω για την πατρίδα»

Οπως συνηθίζω να κάνω κάθε χρόνο αυτές τις ιστορικές ημέρες, έτσι και φέτος ξεσκόνισα το βιβλίο του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Απομνημονεύματα», ενός από τους σημαντικότερους ηγέτες της Επανάστασης. Κατ’ αρχήν, πρόκειται για ένα φιλολογικό αριστούργημα. Πρόκειται όμως και για ένα εγχειρίδιο ανιδιοτελούς πατριωτισμού. Εχει, λοιπόν, πολλά να εξιστορήσει ο Στρατηγός για την Επανάσταση. Πολλά από τα οποία, παρ’ όλα τα χρόνια που πέρασαν, παραμένουν ανατριχιαστικά επίκαιρα και πικρά: «Ο ζήλος της Πατρίδος μου δίνει αυτή την αγανάκτησιν και δεν μπόρεσα να γράψω γλυκώτερα» εξομολογείται. Iδού, λοιπόν, μερικά αποσπάσματα: »...και οι προκομμένες του οι Bουλές (του Κωλέτη) και άλλοι τοιούτοι οπού δεν άφησαν λεπτό εις το ταμείο και όλο το κράτος το έφεραν σε μιαν μεγάλη δυστυχία και ανωμαλία και ένας

Το μεγάλο ατού της Ελλάδας μας!


Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για το χρέος της χώρας της κ. Μέρκελ προς την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πολεμικές επανορθώσεις, που ακόμα οφείλονται στην πατρίδα μας από την «ατμομηχανή» της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος στα ποσά που πρέπει να λάβουμε για την «ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών», αλλά και σ' εκείνα για το «κατοχικό δάνειο», που υποχρεώθηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση προς τις κατοχικές δυνάμεις την περίοδο 1942-1944.

Συνολικά, σύμφωνα με το «Spiegel», έχουμε να... παίρνουμε από τους Γερμανούς 162 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 80% του σημερινού ΑΕΠ της υπερχρεωμένης κοινής εστίας μας. Είναι αυτονόητο ότι αν διευθετείτο το ζήτημα, θα τακτοποιούσαμε -ακόμα και με αυτή τη... φειδωλή

Θα πάθουμε όλοι διάτρηση στομάχου!


Ίσως ο τίτλος να φαίνεται αστείος όμως ταυτίζεται με την πραγματικότητα αφού νέα παράλογη ρύθμιση της τρικομματικής, απαγορεύει σε καρδιολόγους, ορθοπεδικούς κ.ά. να συνταγογραφούν τα φάρμακα που μας προστατεύουν από το έλκος!
Νέος απίστευτος ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης, καταδικάζει χιλιάδες Έλληνες σε βέβαιο έλκος, αιμορραγία και διάτρηση στομάχου, με πρόσχημα (πάλι) τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης!
Τι συνέβαινε ως τώρα; Υπάρχουν συγκεκριμένες φαρμακευτικές θεραπείες -εξαιρετικά συχνές σε καρδιολογικά και ορθοπεδικά περιστατικά- οι οποίες είναι τόσο ισχυρές που με βεβαιότητα προκαλούν σοβαρές γαστρεντερολογικές διαταραχές. Είναι τόσο βέβαιον ότι οι συγκεκριμένες αγωγές θα επιφέρουν τα πολύ συγκεκριμένα προβλήματα που

Ψάχνετε δουλειά στη Γερμανία; Θα πάρετε και…επιδότηση!


Κλέβουν τα λεφτά, μετά τα μυαλά, μετακατοχική αφαίμαξη για να μείνει η Ελλάδα..μπανανία 

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.

Αναζητείτε μια δουλειά, ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό; Ε, λοιπόν οι…Γερμανοί έχουν φροντίσει! Η Γερμανία λόγω της ιλιγγιώδους ανάπτυξης έχει πλέον θέσεις εργασίας κι…
επιδοτεί κιόλας όσους θέλουν να πανε εκεί!

Ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη έχει αυτή τη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες, όπως λέει η κ. Ζηνοβία Λουιζάκη που εντόπισε και το πρόγραμμα! Η κ.Λουιζάκη η οποία είναι ομογενής- μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία και σήμερα ζει στο Ηράκλειο- από ενδιαφέρον έψαξε όλα τα προγράμματα και καθώς η ίδια προετοιμάζει γιατρούς που θέλουν να πανε στη Γερμανία έβγαλε…Λαυρακι!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα, το μέγιστο εθνικό θέμα


του Σωτήρη Μητραλέξη
Με αφορμή την συζήτηση για το επίδομα γάμου θα επιχειρήσουμε να συνοψίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα βασικά στοιχεία σχετικά με το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα. Όσο κι αν κάποιοι το θεωρούν «πασέ», το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα – ή τουλάχιστον ένα από τα μεγαλύτερα. Υπονομεύει ευθέως το ενδεχόμενο ύπαρξης ελληνικού έθνους-κράτους στην αυγή του 22ου αιώνα. Η πολιτική εξουσία ρυθμίζει τις προτεραιότητες, το ποιά ζητήματα αξιολογούνται ως σημαντικώτερα, κρισιμώτερα, πλέον επείγοντα, ποιά όχι. Αν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι «δεν έχουμε χρήματα για να λύσουμε αυτό το ζήτημα»… Προσέξτε μην και απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος! Τί είναι το ελληνικό

Έλληνας αναλαμβάνει τη διοίκηση του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού


Νούμερο ένα του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού μέσα στον Απρίλιο θα είναι ένας Έλληνας με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα ο Ναύαρχος Σερ Γιώργος Ζαμπέλας. Η επιλογή του εν λόγω προσώπου μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ήταν κυβερνήτης ναρκαλιευτικού, ενώ συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην Καραϊβική και θεωρείται ως ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς για να διευθύνει και να καθοδηγήσει το Ναυτικό της Βρετανίας.
Ποιος είναι ο Γιώργος Ζαμπέλας: Γεννημένος στη Νότια Ροδεσία, οικογενειακός φίλος του Ωνάση και πρώην «βατράχι» 
Ο Γιώργος Ζαμπέλας πατέρας τριών παιδιών, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1958 στη Νότια Ροδεσία (Ζιμπάμπουε), γιος του Μιχάλη Ζαμπέλα ο οποίος κατάγεται από τα Δωδεκάνησα και της Ρόζμαρι Λίντσεϊ. Ο θείος του Απόστολος Ζαμπέλας, ήταν στενός συνεργάτης και και δεξί χέρι του Αριστοτέλη Ωνάση.

Αντίδραση της δημοτικής κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη, πόλη Ελληνική» για τις δηλώσεις Μπουτάρη


Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη, πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τον Μουσταφά Κεμάλ, αλλά και για τη λειτουργία στο πρώην αρχαιολογικό μουσείο της πόλεως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προκλήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν έχουν τέλος. Προκλήσεις εναντίον της εθνικής μνήμης, της αξιοπρέπειας και της νοημοσύνης των Ελλήνων κατοίκων της πόλης μας. Η εξύμνηση ενός σφαγέα, όπως ο Μουσταφά Κεμάλ, το λεπίδι του οποίου βίωσε το σύνολο του προσφυγικού Ελληνισμού από Μικρασία Πόντο και Θράκη, συνιστά ευθεία προσβολή προς τους απογόνους των Ελλήνων αυτών των περιοχών, που η θυσία τους παραμένει ακόμη αδικαίωτη από την ελληνική πολιτεία. Επίσης, η παραχώρηση του πρώην αρχαιολογικού

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ - Ιδεολογικό κείμενο


Ό σύγχρονος κόσμος είναι τό αποτέλεσμα τής μακράς εξε­λικτικής διαδικασίας ενός πολιτισμού: του Ευρωπαϊκού. Απο­τελεί την φυσική προέκτασι τής δημιουργικής προσπαθείας τών Λαών τής Ευρώπης, στη χιλιετηρίδα πού μεσολαβεί άπό τόν 9ον μέχρι τόν 20ον αίώνα μ.χ. Ό τεράστιος αυτός κύκλος υπάρξεως μιας ολόκληρης εποχής βρίσκει την τελική του κατάληξι στό κο­σμοϊστορικό φαινόμενο τής Ιδιας τής καταρεύσεώς του. Πρόκει­ται γιά τίς σπάνιες εκείνες στιγμές τής Ιστορικής εξελίξεως πού σημαδεύουν τίς μεγάλες καμπές τής ανθρώπινης μοίρας, καί κά­νουν την Ιστορία νά παρουσιάζεται σάν ένα γιγαντιαίο φαινόμε­νο πού ξεπερνά την περιορισμένη ζωή ενός άτομου ή μιας γενεάς. Στέκεται αδύνατη ή κατανόήσι ενός παρομοίου γεγονότος χωρίς την μελέτη τών μεγάλων εκείνων μαζικών ρευμάτων σκέψεως πού ονομάζονται Ιδεολογίες καί πού χαρακτηρίζουν την ποιότη­τα κάθε εποχής. Διότι ή ζωή καί ή κίνησι τών Φυλών συντελεί­ται μέσα άπό τίς συγκρούσεις τών Λαών τους, τών κοινωνιών τους, τών ομάδων τους, ενσαρκωμένες πάντα σέ κάποια Ιδεο­λογία.

Ένας ωραίος ξεχωριστός Έλληνας!


O Χρήστος Τετριμίδας είναι ένα ξεχωριστός Έλληνας εδώ και δυο χρόνια ξεκίνησε και κάνει των ΄΄ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑ,,

Μια πορεία  πού ξεκινά από τις Θερμοπύλες και τερματίζει στην Σπάρτη, Στην διάρκεια της διαδρομής περνά μέσα από αρχαίες πόλεις που έλαβαν μέρος,  κάνει ομιλίες σε μαθητές και κατοίκους και δείχνει με τον δικό απλό τρόπο τον σεβασμό προς τους πρόγονους μας.  Η πορεία είναι 490 χλ και  όπως μας είπε ο ίδιος την κάνει  προς τιμή των Σπαρτιατών αλλά και όλων

Περικλής Γιαννόπουλος : Ο προφήτης του Ελληνισμού


Ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος γεννήθηκε στὴν Πάτρα τὸ 1871 καὶ ἐτέλεσε τὴν ἡρωική του ἔξοδο ἀπὸ τὴν ζωὴ στὴν θάλασσα τοῦ Σκαραμαγκᾶ τὴν Μεγάλη Πέμπτη, 8 Ἀπριλίου 1910. Ὑπῆρξε ἑλληνολάτρης διανοητής, λογοτέχνης, μεταφραστὴς και δοκιμιογράφος, αἰσθητικὸς καὶ φυσιολάτρης, ρομαντικὸς ὁραματιστής, μαχητικός καὶ διαπρήσιος κήρυκας τῆς ἀναγεννήσεως τοῦ Ἑλληνισμοῦ μέσῳ τῆς ἀναζητήσεως καὶ ἀναδείξεως τῆς γνήσιας ἑλληνικότητος, ὅπως αὐτὴ πηγάζει ἀπὸ τὴν Ἑλληνική Φύση καὶ ἐκφράζεται διαχρονικῶς στὴν λαϊκὴ παράδοση καὶ Ἱστορία. Δριμὺς κατήγορος τῆς ξενομανίας καὶ τοῦ συμπλέγματος μειονεξίας ἔναντι τῆς Δύσεως, τῆς δουλοπρέπειας καὶ τῆς διαφθορᾶς, ὅπου αὐτὲς ἐκδηλώνονται, ἀπὸ τὶς τέχνες ἔως τὴν πολιτική. Πατέρας καὶ κορυφαία μορφὴ τοῦ πνευματικοῦ κινήματος τοῦ ἑλληνοκεντρισμοῦ στὸν 20ὸ αἰώνα, στὶς τέχνες, τὴν αισθητική, τὴν φιλοσοφία, τὴν πολιτική. 

Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα




Μία πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ για κάθε απόλυση επίορκου ή κοπανατζή στο Δημόσιο
Για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο που απομακρύνεται από το Δημόσιο επειδή είναι επίορκος ή κοπανατζής, η κυβέρνηση μπορεί να προσλαμβάνει έναν άλλο για να αναπληρώσει το κενό.
Αυτή η συμφωνία προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και έχει στόχο να ενθαρρύνει την ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και να στείλει μήνυμα ότι εφαρμόζονται κανόνες αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.

Κανένας πολιτικός από την Ελλάδα στην παρέλαση της Νέας Υόρκης για την 25η Μαρτίου


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Είναι η πρώτη φορά, στη νεότερη ιστορία της Ομογένειας, που στη μεγαλειώδη παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Υόρκης δεν παρίσταται κανένας εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Κι αυτό αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής για λόγους οικονομίας. Οπως είπε  ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, Τάκης Κάμπρας, ήταν μία απόφαση που ελπίζουμε

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σεμινάριο από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ


Σεμινάριο για την συναισθηματική νοημοσύνη στους «Δεσμούς Ελλήνων»

Την Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. ο Δημήτρης Βαλασίδης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα «Η δύναμη της συναισθηματικής νοημοσύνης (ΣΝ) στην ηγεσία» στους «Δεσμούς Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα). Πληροφορίες: τηλ. 2310-453192, 6942-477645, e-mail: valasidis.dimitris@gmail.com. Χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά.

Συνοπτικό πρόγραμμα
Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη (ΣΝ) και πως αναπτύσσεται.

Το διάγγελμα και το μεγάλο ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου - 9 χρόνια πριν


Πέρασαν ακριβώς 9 χρόνια  από την 7η Απριλίου του 2004, όταν  Μεγάλη Τετάρτη ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Έλληνας Τάσσος Παπαδόπουλος με εθνικό και πολιτικό σθένος, παρότρυνε μέσω του ιστορικού εκείνου Διαγγέλματος τον κυπριακό λαό να ταχθεί ενάντια στο καταστροφικό Σχέδιο Ανάν, διαφυλάσσοντας τη σωτηρία του τόπου, μακριά από νέα «πάθη». Ένα διάγγελμα που το πλήρωσε με την ζωή του αλλά και μετά θάνατον όταν οι ορκισμένοι προσωπικοί εχθροί του και του Ελληνισμού, σύλησαν τον τάφο και έκλεψαν το πτώμα του

Δηλωσεις Μπαρόζο και Όλι Ρεν: «Γλυκάθηκε η γριά στα σύκα, θέλει να φάει και τα συκόφυλλα»


Προφανώς οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι γλυκάθηκαν στα σύκα θέλουν να φάνει και τα συκόφυλλα .Έτσι τα δυο τσιράκια τους με δηλώσεις μας δείχνουν τον δρόμο τι πρέπει να κάνουμε (όσοι έχουν ) με τα χρήματά μας καθώς οι κλέφτες  τραπεζίτες με αποφάσεις βάζουν ότι ώρα θέλουν χέρι στις καταθέσει του κόσμου. Και όσοι πολίτες σκέφτονται ότι είναι απλά καταθέσεις ας αναλογισθούν πόσες ώρες από την ζωή τους έχουν δαπανήσει δουλεύοντας για να βγάλουν αυτά τα κεφάλαια. Επίσης ας αναλογισθούν τι έχουν στερηθεί για να αποταμιεύσουν αυτόν το κόπο .
Κι όμως, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ δεν είναι πλήρως διασφαλισμένες -τουλάχιστον έως το 2015- ούτε στο εσωτερικό της Ελλάδας (και των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης), αλλά ενδεχoμένως ούτε και σε τράπεζες σε κάποιες χώρες του εξωτερικού. Πόσο μάλλον όταν στο Σώμα

Νεοταξική Προπαγάνδα στα Σχολεία - ΕΝΤΟΛΗ: «Η Εκπαίδευση να μετασχηματίσει τον προσανατολισμό της »


ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

τοῦ Ἀναστασίου Στάμου , Διευθυντοῦ ΕΠΑΛ Λευκάδος

Δὲν μᾶς φτάνει ὁ Οἰκονομικὸς πόλεμος ποὺ δέχεται σύσσωμος ὁ Ἑλληνισμός, ὑποχωρῶντας φεῦ ὁλοταχῶς καὶ συντεταγμένως μὲ ἀνοίκειες πολιτικὲς ἀποφάσεις καὶ πολλαπλὰ νομοθετικὰ διατάγματα εἰς βάρος τῶν Ἑλλήνων Πολιτῶν, ἡ Μάχη ἄναψε καὶ μὲ Ἰδεολογικὸ πόλεμο, ποὺ εἶναι ἡ χειρότερη μορφὴ πολέμου. Διότι χρειάζεται ἀφ' ἑνὸς βαθειὰ γνῶσι τοῦ ἑλληνικοῦ τρόπου νοεῖν καὶ πράττειν, ἀφ' ἑτέρου πανδερκὴ ἐπίγνωσι νὰ ἀναγνωρίζουμε τὰ ἐχθρικὰ ὅπλα καὶ μέσα «πυρός» γιὰ νὰ παίρνουμε τὰ ἀναγκαῖα ἀντίμετρα.

Πρὶν ἀπὸ δύο ἑβδομάδες (5-3-2013) καταιγισμὸς ἐγγράφων – ἀπὸ ἕξι διαφορετικὲς πηγές(!) – μᾶς ὑπεχρέωσε νὰ προβοῦμε σὲ ἐκδηλώσεις γιὰ τὴν «σχολικὴ βία καὶ τὸν ἐκφοβισμό»… Μισαλλοδοξία, ξενοφοβία, ρατσισμό, φασισμό, σιωπή, φόβο, βία (ἀμάν-ἀμάν…), ὅλα τὰ ἀρνητικὰ αὐτὰ φαντάσματα