Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η αποτυχία της συγκεντρώσεως στον Πειραιά (Κεφάλαιο 9ο)


Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η μεγάλη επιτυχία στο θέατρο ΜΙΝΩΑ έμελλε να αμαυρωθή από την αποτυχία της συγκεντρώσεως στον Πειραιά. Οι κομματικοί παράγοντες διέπραξαν τα έξης λάθη:
1. Επέλεξαν λάθος ήμερα. Την ήμερα που μίλαγε ο Καραμανλής στην Πλ. Συντάγματος στην Αθήνα. 2. Επέλεξαν λάθος πλατεία. Την πλατεία Τερψιθέας που είναι τεράστια. 3. Δεν άφησαν την πρωτοβουλία στην ΕΝΕΠ. (Αναφέρουμε, ότι δύο μέρες προ της συγκεντρώσεως οι αφίσσες ήταν ακόλλητες επειδή δεν ήθελαν την ανάμειξη των νέων. Τελικά οι υπεύθυνοι της ΕΝΕΠ Πειραιώς και μέλη της Ν.Ε. Αττικής μπήκαν στο εκλογικό κέντρο Πειραιώς και πήραν με το «έτσι θέλω» τις αφίσσες για να τις κολλήσουν (Γ. Αντωνάκος, Μ. Κρεμύδας κ.λπ.).

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η ανάθεση της λειτουργίας του προεκλογικού κέντρου στην ΕΝΕΠ και ο θρίαμβος του θεάτρου ΜΙΝΩΑ (κεφάλαιο 8ο)


Εκτός από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Εθνικής Παρατάξεως που εστεγάζοντο στον 17ο όροφο του Πύργου των Αθηνών, ήταν αναγκαία και η λειτουργία ενός εκλογικού κέντρου σε κεντρικό σημείο των Αθηνών. Ως τέτοιο επελέγη και νοικιάσθηκε το θέατρο «ΜΙΝΩΑ» επί της Πατησιών απέναντι από την Εμπορική Σχολή. Ενώ όμως νοικιάσθηκε το θέατρο, κανείς από το κόμμα δεν είχε την διάθεση να το λειτουργήση. Έτσι η αποστολή αυτή ανετέθη (πού άλλου;) στην ΕΝΕΠ. Ο αρχηγός της ΕΝΕΠ Πολύδωρος Δάκογλου επέλεξε για την αποστολή τον νεαρό τότε δικηγόρο Αλέκο Παπατσώρη, ο οποίος έφερε εις πέρας την αποστολή, πλαισιωμένος από άλλα στελέχη του Κινήματος και συγκεκριμένα τον Διονύση Στασινόπουλο, την Σούλα Πρεβεζάνου την Βιβή Μιχαήλ, την Άντα Γκίνη και την Ελένη Παπαδοπούλου.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κομματισμός: Το εργαλείο αποδυνάμωσης και διχασμού ΚΑΙ της ελληνικής ομογένειας.


Όλες οι γειτονικές χώρες (δεν τις λες και φιλικές, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), αξιοποιούν - χρησιμοποιούν τους μετανάστες τους ως μοχλό πίεσης. Ο απόδημος ελληνισμός παραμένει εν πολλοίς αναξιοποίητος, διχασμένος χωρίς πραγματική εθνική συνείδηση αλλά μια φολκλορικού τύπου αγάπη προς τη μητέρα πατρίδα.
Οι Τούρκοι εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν επιτυχημένες επαγγελματικές εταιρίες στις Η.Π.Α. -κυρίως- ως λόμπι προβολής των τουρκικών θέσεων. Οι Σκοπιανοί, με ολιγάριθμους απόδημους στις χώρες υποδοχής μεταναστών, δημιούργησαν κι αυτοί "λόμπι", που αφενός προσπαθεί να επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις, αφετέρου (κυρίως) αποτελεί όργανο

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πύργος Ηλείας: Οι συγκρούσεις της ΕΝΕΠ με τους ΠΑΣΟΚους και τους Κομμουνιστές του Καραμανλικού κράτους (κεφάλαιο 7ο)


Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΕΠ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο Γιάννης Σχοινάς ήταν τότε μόνιμος κάτοικος Ασπροπύργου, όπου έζησε για είκοσι έτη. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι στον Ασπρόπυργο δημιουργήθηκε η πρώτη οργάνωση της ΕΝΕΠ και μάλιστα με ένα απλό τηλεφώνημα, από την στιγμή που τα μέλη του Κινήματος
ανέλαβαν την ευθύνη για την νεολαία του κόμματος. Εκεί υπήρχαν πολλά εγγεγραμμένα μέλη στο Κίνημα, αλλά ευρύ και φιλικό περιβάλλον. Τρεις ώρες μετά το τηλεφώνημα είχαν σχηματίσει Επιτροπή Αγώνος με πρόεδρο τον Θανάση Πηλιχό και είχαν εγκατασταθή σε γραφεία επί της Κεντρικής πλατείας της πόλεως.
Ήταν λοιπόν λογικό στην δύσκολη στιγμή να επιστρατευθή η Τ.Ο. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ και για ένα πρόσθετο λόγο: επειδή ήταν εύκολη η ανεύρεση των μελών σε μία σχετικά, τότε, μικρή πόλη, όπου όλοι περιεφέροντο στην κεντρική πλατεία της.
Χωρίς πολλά λόγια ο Θανάσης Πηλιχός κατενόησε το μέγεθος της ευθύνης και ενήργησε ταχύτατα. Αποτέλεσμα κατά τις 2.00 τα μεσάνυχτα να ξεκινήση το πούλμαν από τον Ασπρόπυργο για τον Πύργο της Ηλείας, αφού προηγουμένως είχαν επιβιβασθή σ’ αυτό 4 μέλη από την ΕΝΕΠ Δάφνης και
άλλοι 5 Πειραιώτες με επί κεφαλής τον Γιώργο Αντωνάκο και τον Μίλτο Κρεμμύδα. 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Από πότε η διαπόμπευση αποτελεί ποινή;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι τραγικό. Υπάλληλοι του κράτους περιοδεύουν και διαπομπεύουν μικρούς επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων, που θεωρούνται όλοι ως εν δυνάμει κλέφτες και απατεώνες, από ένα κράτος που αποδεδειγμένα το διοίκησαν και (εν μέρει συνεχίζουν να το διοικούν) πολιτικοί απατεώνες και κλέφτες χρημάτων, δικαιωμάτων και ψήφων. Σε συμπαιγνία των συστημικών κομμάτων, αφαιρέθηκαν δικαιώματα των Πολιτών και, για 12 αποδείξεις στην Αλόννησο, κλείνουν μαγαζιά και διαπομπεύουν μικρομαγαζάτορες κολλώντας αυτοκόλλητες αφίσες μήκους 1,5 μέτρων όπου τους αποκαλούν κλέφτες, χωρίς προηγούμενη παραπομπή και απόφαση δικαστηρίου.