Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ανακαλύφθηκε άγαλμα του Σιληνού - Ένα εκπληκτικό μαρμάρινο αριστούργημα της ελληνιστικής περιόδου


Η Ελλάδα συνεχίζει να εκπλήσσει τους αρχαιολόγους - Ποιος είναι ο Σιληνός, το μαρμάρινο άγαλμα της ελληνιστικής περιόδου, που ανακάλυψε η ανασκαφή του ΑΠΘ στην αγορά της Πέλλας...
"...εν τούτοισι και ο Σιληνός τοίσι κήποισι ήλω, ως λέγεται υπό Μακεδόνων υπέρ δέ των κήπων όρος κείται Βέρμιον ούνομα, άβατον υπό χειμώνος ενθεύτεν δέ ορμώμενοι, ως ταύτην έσχον, κατεστρέφοντο και την άλλην Μακεδονίην"
Το απόσπασμα από το 8ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου, περιγράφει το αδιάβατο, τον χειμώνα, Βέρμιο, πάνω από τους κήπους του Φρύγα βασιλιά Μίδα, όπου πιάστηκε με παγίδα ο Σιληνός, θεότητα του κρασιού, που θεωρείται μάλιστα ότι ανέθρεψε τον Διόνυσο.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Κράτος: Η πάλη των ηγουμένων μειοψηφιών


Συνεχίζοντας την ανάρτηση ιδεολογικών θεμάτων από το βιβλίο μας " η Ιδεολογία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος -ΕΝΕΚ και που αποτέλεσαν μέρος από τα μαθήματα της έδρας της Ιδεολογίας της Σχολής Στελεχών (Σ.Σ.) του Κινήματος, περνάμε  στο 8ο κεφάλαιο "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΙΑ" και ξεκινάμε με το Κράτος: Η πάλη των ηγουμένων μειοψηφιών Θα ακολουθήσουν άλλα τρία α) Μορφές πολιτευμάτων: Τα κόμματα β)Γενική εισαγωγή πρακτικής εφαρμογής και γ) Το κυρίως θέμα: Η Ελληνική Εθνεγερσία  
Κράτος: Η πάλη των ηγουμένων μειοψηφιών
Ή θεωρητική Πολιτειολογία εΐναι εκείνη ή πνευματική επιστήμη, πού εξετάζει τήν πολιτεία ώς φαινόμενο κοινωνικό, τά βασικά χα­ρακτηριστικά της και τις μορφές κάτω άπό τις όποιες εμφανίζεται στις διάφορες εποχές άπό τούς διαφόρους Λαούς.
Από τά παραπάνω φαίνεται ή στενή εξάρτηση, πού υπάρχει ανά­μεσα στη Θεωρητική Πολιτειολογία και στη Κοινωνιολογία. Εκείνο, πού εΐναι κοινό και στις δύο επιστήμες εΐναι ή μεθοδολογία. Εκείνο πού διαφέρει, εΐναι τό αντικείμενο. Ή μία εξετάζει τό Κράτος, ή άλλη τήν Κοινωνία.
"Ενας πρώτος ορισμός, πού δίνεται για τό Κράτος έχει αφετηρία νομική και αποτελεί τήν βάση γιά τήν κοινωνιολογική έρευνα της έννοιας. "Ετσι τό Κράτος είναι οργάνωση λαού σέ νομικό πρόσωπο, πού χαρακτηρίζεται άπό διάρκεια, μόνιμη εγκατάσταση σ’ ώρισμένη χώρα, και τήν δυνατότητα εξασκήσεως αυτοδύναμου εξουσίας. "Ενα και μόνο άπό αυτά τά στοιχεία νά λείπει, τό φαινόμενο του Κράτους παύει νά υπάρχει.

Ο πολιτισμός δεν παράγεται. Δημιουργείται!



Έχω κουραστεί να διαβάζω συνεχώς ότι "παράγουμε πολιτισμό... παράγουμε πολιτισμό...". Είναι μια μαρξιστική άποψη που την υιοθετούμε άκριτα,
υποβαθμίζοντας μια δημιουργική δυνατότητα του ανθρώπου σε ένα επίπεδο 
απλής εργασίας. 
Ιδιαίτερα, εμείς οι Έλληνες, που δημιουργήσαμε τρία τουλάχιστον αξιακά 
συστήματα που έδωσαν τα πολιτισμικά μας δημιουργήματα στους άλλους λαούς, δεν πρέπει να 
πέφτουμε στην παγίδα. 

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

3 Χρόνια ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ: Τα δικά μας γενέθλια!




Ο Κοινός Παρονομαστής συμπλήρωσε 3 χρόνια παρουσίας στον κόσμο της διαδικτυακής ενημέρωσης. 
Όπως στα νεανικά μας χρόνια χτίζαμε εθνικιστικά μετερίζια, με την ορμή της νιότης και κόντρα σε κάθε «λογική», έτσι και τώρα με την ακατάβλητη νεανική εθνικιστική μας καρδιά, καταγράφουμε ανακεφαλαιώνοντας κάθε μέρα, τρία χρόνια τώρα, τους αγώνες μας τα οράματά μα, τις ιδέες μας , τις στρατηγικές μας, τις τακτικές μας, τις παρακαταθήκες μας.
Όμως δηλώνουμε και καθημερινά παρόντες στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας, παρεμβαίνοντας και διαμορφώνοντας συνειδήσεις, προβάλλοντας θέσεις, επηρεάζοντας άτομα και συλλογικότητες.
Μετά από τρία χρόνια δεν θα απαριθμήσουμε εδώ ούτε τους κόπους ούτε την ηθική ανταμοιβή που νιώθουμε από τα αποτελέσματα, γιατί απλά σαν εθνικιστές νιώθουμε την μοναδική αποστολή μας, να προσφέρουμε όπως αυτό προκύπτει από την βιοθεωρία μας, τον Ηρωικό τρόπο ζωής.

Περί της ...φασαρίας από τα γιουσουφάκια των τοκογλύφων για τον Βαρουφάκη


Μεγάλη φασαρία από τα γιουσουφάκια των τοκογλύφων, τους συμβιβασμένους και κάθε λογής σφουγγοκωλάριο και μάλιστα δικαστική (πρωτοφανής εγρήγορση) εμπλοκή για διερεύνηση, για το Plan B του Βαρουφάκη όταν:
1. Είναι υπό αμφισβήτηση η ύπαρξή του
2. Ο "εμπνευστής" του είναι εκτός των δομών της εξουσίας
3. Το Plan A ούτε εφαρμόστηκε ούτε θα εφαρμοστεί
4. Βρίσκεται υπό εφαρμογή το σχέδιο των τοκογλύφων με τις ευλογίες ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των γιουσουφακίων ΝΔΠΑΣΟΚΠΟΤΑΜΙ και των συμβιβασμένων ΣΥΡΙΖΑίων.
Πιθανές εξηγήσεις:
1. Διασπάθιση της προσοχής της κοινής γνώμης (με την αρωγή των βρωμοκάναλων βεβαίως), παλιά και δοκιμασμένη συνταγή και

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η χθεσινή εκδήλωση τιμής στον Ίωνα Δραγούμη αποτελεί πυξίδα για το μέλλον


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η εκδήλωση τιμής στον πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού Ίωνα Δραγούμη στο σημείο που δολοφονήθηκε στην λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας στην λευκή στήλη. 
Παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες, καιρικές καθώς η θερμοκρασία εχθές ήτανε στα ύψη, μετακίνησης καθώς τα οικονομικά πολλών δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν αλλά και εν μέσω αδειών αφού πολύς κόσμος λείπει σε καλοκαιρινές άδειες, η εκδήλωση φέτος είχε άλλο χρώμα, άλλο ύφος, αυτό που πρέπει να έχουν οι εκδηλώσεις τιμής στους μεγάλους Έλληνες, στους Εθνικιστές. Ήταν ενωτικό και φεστιβαλικό αφού οι διοργανωτές με επικεφαλής και κύριο "υπεύθυνο" τον συναγωνιστή Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, μετά το πέρας των ομιλιών, κάλυψαν με ζωντανή μουσική την εκδήλωση και με αποσπάσματα-απαγγελίες από τα γραπτά του Ίωνος. 

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η γιορτή του ΙΩΝΟΣ 2015: Σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015


Την Δευτέρα 27 Ιουλίου, από τις 7μμ, η Επιτροπή Μνήμης και Τιμής του Ίωνος Δραγούμη, διοργανώνει την “Γιορτή του Ίωνος 2015”, μπροστά από την Λευκή στήλη στο σημείο της δολοφονίας του (Βασ. Σοφίας 73, έναντι Χίλτον). Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, που από το 1983 κρατάνε ζωντανή την μνήμη της θυσίας του μεγάλου Έλληνα, φέτος διοργανώνεται μια Γιορτή που φιλοδοξεί κάθε χρόνο να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Εκεί, μπροστά στο σημείο της δολοφονίας του, διότι για τους Έλληνες η θυσία είναι γιορτή...
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Καρποί του Ίωνος Δραγούμη

Η καρδιά του χτυπούσε ρυθμικά. Σ’ ένα ρυθμό αλλιώτικο από τους άλλους .Σ ένα ρυθμό που τον συνέπαιρνε. Σ’ ένα ρυθμό γαλάζιο που θύμιζε Μαραθώνες ,Θερμοπύλες και κλεφτόπουλα. Ο ίδιος ήξερε γιατί είχε γεννηθεί, γιατί ζούσε ,ποιος ήταν ο προορισμός του. Ήξερε ότι ήταν Έλληνας και ότι έσερνε επάνω του μια βαριά μα και υπέροχη κληρονομιά.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !
Ήξερε καλά ότι έπρεπε να φανεί αντάξιος των προγόνων του .Πως έπρεπε να αγωνισθεί για να δημιουργήσει κι αυτός κάτι…Κάτι το μεγάλο, κάτι το Ελληνικό !
Και σκέφτηκε τι ήταν αυτό το μεγάλο και Ελληνικό που μπορούσε να κάνει αυτός. Μπορούσε άραγε μόνος του να φτιάξει μια Μεγάλη Ελλάδα ; Μπορούσε να φτιάξει ένα νέο πολιτισμό ; Τον τρίτο Ελληνικό πολιτισμό. Μπορούσε να φτιάξει μια νέα ζωή που όλοι να είναι ευτυχισμένοι ; Ναι μπορούσε !