Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δεν ακολουθούμε τις εξελίξεις. Τις δημιουργούμε !


γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος
Ένα "κοινωνικό" μέρισμα εξαγοράς ψήφων, δυο προεκλογικές υποσχέσεις και ένα αίσθημα «ασφάλειας» που καλλιεργήθηκε από τους επιχορηγούμενους καναλάρχες ήταν αρκετά για να οδηγηθεί, ο εκπληκτικά εύκολα προβλέψιμος Έλληνας ψηφοφόρος, στο ίδιο λάθος που κάνει εδώ και 40 χρόνια. Όπως έγραφα και προεκλογικά Δικαιολογίες τέλος. Λίγες μέρες μετά, το μεταπολιτευτικό μόρφωμα άρχισε, να βγάζει δόντια πάλι. ετοιμάζοντας  νέες επιθέσεις στον ελληνικό λαό, αλλά και παραχωρώντας ότι απέμεινε,  αφού πρώτα πήραν από τον ίδιο το πράσινο φως. Τα δύο κόμματα που καταλήστεψαν και ασέλγησαν στην πατρίδα μας, μοιράζοντας οφίτσια στους ανεπαρκείς και πιονέρους τους, πολιτικάντηδες και παρατρεχάμενους σφουγγοκωλάριους  προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία παντοιοτρόπως. Ο ανασχηματισμός ήταν ακόμα μια παρόμοια προσπάθεια. Αυτή της δημιουργίας εντυπώσεων και ανανέωσης των ελπίδων των αστών ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με την εναλλαγή προσώπων.. Και από την άλλη να δώσουν το κοκαλάκι της εξουσίας να το γλύψουν οι κολεγιές που στηρίζουν αυτό το σάπιο πολιτικό κατεστημένο..

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ελληνικής μαθητικής ομάδας σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρομποτικής!


Η ομάδα Robot Masters κατέκτησε τη 3η θέση στην ρομποτική απόδοση (Robot Performance Award) και τη 2η στην ρομποτική επίδειξη (Robot Demo Award) ανάμεσα σε 96 ομάδες από 42 χώρες* που συμμετείχαν στο Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FLL (Open European FIRST LΕGO League Championship) έλαβε χώρα στη Παμπλόνα της Ισπανίας 28 με 31 Μαΐου και ήταν το μεγαλύτερο που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.
Σημείωση: Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχε και η ελληνική ομάδα RoboTrainers από το 1ο Λύκειο Κομοτηνής. Αμφότερες ομάδες είχαν προκριθεί έπειτα από διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL. 

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι Εκλογές τελείωσαν. Τα κεφάλια μέσα


Το ΔΝΤ ακυρώνει τις φρούδες ελπίδες
«Το καλό πράγμα αργεί να γίνει» λέει η παροιμία. Αυτό δεν ισχύει για τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του θεσμού που έχει επιβάλλει τη θέλησή του στους Ελληνες, καταστρέφοντας -με την «πολύτιμη» συνεργασία των Ευρωπαίων- το παρόν και το μέλλον του έθνους μας.
Η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Η δημοσίευση έγινε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, αλλά παρότι άργησε η... αποκάλυψη τίποτε καλό δεν είχε να κομίσει ο συντάκτης της στην ελληνική κοινωνία.

Η Δικαιοσύνη


Χωρίς νά είναι τωρινό μόνο τό φαινόμενο, εί­ναι γεγονός ότι άπό 3 χρόνια τώρα, ή «Δημοκρα­τία τοϋ 74» έχει καταρρακώσει τελείως την έν­νοια τής Δικαιοσύνης...

"Οταν κάποια τυχάρπαστη πλειοψηφία, άνεγείρη σέ δόγμα και «συντακτικές πράξεις» τά απω­θημένα τών μελών της.

Όταν δημιουργεί «νόμους» μέ αναδρομική έν­νοια, εναντίον μιας μερίδος μόνο τοϋ λαού — και μάλιστα τής Εθνικιστικής — ας μήν παραξενευθή καθόλου όταν θά ελθη ή ώρα νά ύποστή τά ίδια...

"Οταν κάθε σαλταδόρος και κάθε συμπλεγματι­κός και ανίκανος «άνθρωπος», έχει την δυνατότη­τα νά ταλαιπωρή τά αντικείμενα των απωθημέ­νων του μέ μηνύσεις χωρίς αδίκημα.

Μέ μάρτυρες χωρίς ουσία καί μέ χορωδία πλη­ρωμένων ή πολιτικά κατευθυνόμενων συκοφαντών, άς μήν παραξενευθή καθόλου γιά τά μέλλοντα νά συμβοΰν, όταν θάρθη κάποια άλλη ώρα...

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σφαγή Διστόμου: 218 Έλληνες ζητούν δικαίωση


Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα. Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.
Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Εκδήλωση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα


Εκδήλωση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στην καρδιά του Λονδίνου από την κορυφαία σοπράνο κ. Σόνια Θεοδωρίδου και το μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και το παγκόσμιο πολιτιστικό κίνημα "Beautiful People".


ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...
Η έναρξη έγινε από την Πλατεία Συντάγματος, θέλοντας να δώσουμε τον συμβολισμό που απαιτείται. Όπως οι Έλληνες το 1843 απαίτησαν σύνταγμα από τον Γερμανό Όθωνα, μέσα σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές για το ελληνικό έθνος, έτσι και σήμερα πρέπει να διεκδικήσουμε το ακατόρθωτο.Αυτό που έχουμε είναι ο πολιτισμός μας και από τα μεγαλύτερα

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ


Πριν χρόνια δυο από τα εθνικιστικά συνθήματα που πέρασε στην συνείδηση του λαού το ΕΝΕΚ ήταν τα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ και το ΘΥΜΑΣΑΙ ή ΚΟΙΜΑΣΑΙ; και με την γνωστή αφίσα με τον σφαγέα κομμουνιστοσυμμορίτη στην αιματοκυλισμένη Ελλάδα, που ταπετσαρίες ολόκληρες κάλυπταν τους τοίχους του Πολυτεχνείου του Χημείου και άλλων "προοδευτικών" καταλυμάτων που σήμερα δεν τολμά να πλησιάσει κανείς. 
Δεν ήταν τυχαία συνθήματα. Προβλέπαμε ότι στόχος ήταν να ξεχαστούν αυτά τα εγκλήματα και αν ήταν δυνατόν να διαγραφούν και από τα βιβλία της ιστορίας. Οι συνοδοιπόροι των κομμουνιστών, αυτοί της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν ένα από τα πιο απίθανα. Όχι μόνο δεν τα διέγραψαν αλλά τα άφησαν να μετατραπούν σε ηρωικές πράξεις επιβραβεύοντας τους με συντάξεις αντιστασιακών !! Όσοι σήμερα αμφιβάλουν αν ποτέ δουν σύνταξη καταλαβαίνουν τι εστί αυτό. Την διπλή σημασία του.  Και με αφορμή την φρικαλεότητα της Στιμάγκας, βάζουμε το άρθρο αλλά και ολόκληρες τις σελίδες από το ΚΙΝΗΜΑ τεύχος 37 1ης Ιουνίου 1977 που αναφέρεται στους δήμιους του ελληνικού λαού. Και για αυτούς που προτρέχουν και βαφτίζουν τις ιστορικές αυτές μνήμες γιορτές μίσους θα τους ζητήσουμε να ανατρέξουν στα συνθήματα που ακούσθηκαν στις συγκεντρώσεις αναρχοκομμουνιστών, για τον Μελιγαλά που έγινε "μισή" δουλειά.. Εμείς δεν ΞΕΧΝΑΜΕ όσα προσωπεία και αν αλλάξουν..Όσες ετικέτες βάλουν πάνω από τις συνιστώσες τους.. Όσο κι αν το κόκκινο γίνεται ροζ... Και από όπου και αν χρηματοδοτούνται...  

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο Εθνικιστής δεν βαδίζει. Χορεύει!


Γράφει η Ποσειδωνία
Παρά την προφανή άνοδο του Εθνικισμού στην Ευρώπη, ο ευρύτερος “εθνικιστικός χώρος” στην Ελλάδα, θα έλεγα συλλήβδην, ότι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και κάποια από αυτά, προέρχονται από την έλλειψη συλλογικότητας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κυριαρχεί ο ατομισμός και το συμφέρον, ακόμη και αν τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν συνάδουν φυσικά με τις ιδέες και τις αξίες που πρεσβεύει ένας Εθνικιστής.
            Παρά το γεγονός ότι, οι βάσεις του κοινωνικού πλαισίου γενικότερα, αλλά και οι κοινωνικές δομές της χώρας μας, διέπονται από συγκεκριμένα