Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η συλλογική μνήμη του ανθρώπινου είδους και η αποστολή της Φυλής των Ελλήνωv



γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι δυνατότητες του κάθε ανθρώπου είναι πεπερασμένες και διαφορετικές. Το ίδιο και οι δυνατότητες των μεγάλων ενοτήτων (Φυλές). Έχουν τα δικά τους όρια, πεπερασμένα και διαφορετικά. Τέλος, όλο και περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την ιδέα ότι οι εμπειρίες του ανθρώπινου είδους είναι καταγεγραμμένες στην συλλογική του μνήμη. Μια μνήμη που ο βασικός της πυρήνας μεταφέρεται μέσω του DNA μας φυλασσόμενος μέσα σε αυτό.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Αττικόν: Σημαντικότατη ανακάλυψη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Λοιμωξιολόγοι του νοσοκομείου ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο ο κορωνοϊός προκαλεί την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και προκαλεί τη βαριά πνευμονία
Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της βαριάς πνευμονίας που προκαλεί η νόσος COVID 19, ανοίγει η ανακάλυψη που έκανε η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως πάσχοντες, στα εργαστήρια του Αττικού Νοσοκομείου, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Υπάρχουν και Ιατροί που τους αρμόζουν δυστυχώς, άλλες χειρονομίες από τα μπαλκόνια




Γράφει ο …Χάρης Μιχαλακόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας
Επικεφαλής Παράταξης ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Χάρης Μιχαλακόπουλος
Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στο 99% του προσωπικού του ΕΣΥ και άλλων όμως επαγγελμάτων -λειτουργημάτων (Στρατιωτικοί κλπ) που αυτή τη στιγμή αντί να "αυνανίζονται" με Σταλινικές ιδεοληψίες, όπως κάνουν οι "βολεμένες" μειοψηφίες, φυλάνε Θερμοπύλες σε Έβρο -νησιά -Νοσοκομεία για να μπορούν μερικοί γραφικοί να τους εγκαλούν κιόλας!!!  
Δυστυχώς εν μέσω χιλίων προβλημάτων που βαδίζει η χώρα υπάρχουν και οι αμετανόητοι με βλάβη στον εγκέφαλο που εμμονικά  επιμένουν σε διχασμό.
Κάθε θέμα -κάθε ανακοίνωση υποχρεωτικά έχει μέσα τη καραμέλα: Μπλα-μπλα-μπλα ….ακροδεξιά …μπλα-μπλα-μπλα.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Άμεση επανασύνδεση νερού και ρεύματος στα σπίτια. Αναστολή διακοπής για όσους χρειαστεί



Μια ελπιδοφόρα πανελλαδική πρωτοβουλία, καταξιωμένων αυτοδιοικητικών εκδηλώθηκε, εν μέσω κρίσης. Δεκάδες αυτοδιοικητικά στελέχη, από όλη την Ελλάδα, συγκρότησαν το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών”, με σκοπό την συντονισμένη δράση για προώθηση λύσεων υπέρ της Κοινωνίας.
Δεδομένου ότι τα θεσμικά –συστημικά όργανα (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, ΕΕΤΑΑ Αναπτυξιακές) έχουν καταστεί δυσκίνητοι μηχανισμοί και (πολλές φορές) κομματικά ενεργούμενα, η δικτύωση των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών προβάλλει σαν ελπίδα για την αποκατάσταση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.
Η πρώτη συντονισμένη πρωτοβουλία κοινωνικής στήριξης που εκδήλωσε το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” είναι η προώθηση του αιτήματος για άμεση και χωρίς όρους επανασύνδεση νερού και ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά όπου τους τα είχαν διακόψει.

Το «συνέρχεσθαι» στη νέα εποχή


Η εξέλιξη της νέας τεχνολογίας και ο κίνδυνος ανάπτυξης πανδημιών φαίνεται πως δημιουργεί νέα δεδομένα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του ανθρώπου. Πολίτες που δεν γνωρίζονται από κοντά μπορούν να ανταλλάσσουν γνώμες κι απόψεις, πληροφορίες, να σχετίζονται κοινωνικά εξ αποστάσεως και να συγκροτούν ακόμα και ομάδες πολιτικής πίεσης ή να συστήνουν ομάδες με κοινά πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Πόσο, όμως αυτά μπορούν να υποκαταστήσουν την έννοια του «συνέρχεσθαι», θεμελιώδους συστατικού των περισσότερων σύγχρονων Συνταγμάτων και, βεβαίως, των δημοκρατικών πολιτικών καθεστώτων;