Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η συλλογική μνήμη του ανθρώπινου είδους και η αποστολή της Φυλής των Ελλήνωv



γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι δυνατότητες του κάθε ανθρώπου είναι πεπερασμένες και διαφορετικές. Το ίδιο και οι δυνατότητες των μεγάλων ενοτήτων (Φυλές). Έχουν τα δικά τους όρια, πεπερασμένα και διαφορετικά. Τέλος, όλο και περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την ιδέα ότι οι εμπειρίες του ανθρώπινου είδους είναι καταγεγραμμένες στην συλλογική του μνήμη. Μια μνήμη που ο βασικός της πυρήνας μεταφέρεται μέσω του DNA μας φυλασσόμενος μέσα σε αυτό.


Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Με αυτά σαν βάση, θα εκφράσω την άποψη ότι οι πεφωτισμένοι συγγραφείς Επιστημονικής Φαντασίας (είτε αναφέρονται στο διάστημα, είτε στον μικρόκοσμο, είτε καταστροφολογούν, είτε περιγράφουν ένα κάποιο –διαφορετικό μέλλον) δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ανασύρουν από την συλλογική μνήμη του ανθρώπινου είδους, καταγεγραμμένα περιστατικά και να μας τα παρουσιάζουν ως δυνάμενα να συμβούν.
Είναι, κατά κάποιο τρόπο ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ. Αυτοί που επικοινωνούν με το παρελθόν και μας δείχνουν εικόνες από το μέλλον (κοντινό ή απόμακρο), που θα έρθει και πάλι. Για την ακρίβεια, που θα το δημιουργήσουμε και πάλι εμείς, το ανθρώπινο είδος.
Γιατί, όπως λένε οι επιστήμονες, όταν επαναλαμβάνεις τις ίδιες ενέργειες, αν δεν παρέμβει κάποιος άλλος παράγων, θα προκύπτει πάντοτε το ίδιο αποτέλεσμα. Και αφού ο αέναος κύκλος της ζωής ξεκινά με την δημιουργία και ολοκληρώνεται με την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο της Έλικας, είναι λογικό να επαναλαμβάνουμε (με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο έκφρασης) τα αξιακά μας συστήματα, τις στοχεύσεις των τεχνολογικών προσδοκιών, τα λάθη και τις καταστροφές των οργανωμένων κοινωνιών.
Αν στις σκέψεις αυτές προσθέσουμε τα διδάγματα των μύθων του Σίσυφου και του Ταντάλου, τότε κατανοούμε ότι, το αξιακό σύστημα των Αρχαίων Ελλήνων έφτασε τον άνθρωπο στα όρια (κατά την μαθηματική έννοια) των δυνατοτήτων του είδους… Προσέγγισε στη Θέωση και μετά….. κουρασμένο, παραχώρησε προσωρινά την σκυτάλη στο έτερο σύμβολο του δυαδικού συστήματος των κυρίαρχων και αντιμαχόμενων κοσμοθεωριών οι οποίες χαράσσουν και καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Εμείς, ο Ελληνισμός, είμαστε η Μονάδα του δυαδικού συστήματος. Η αρχή της δημιουργίας!
Αυτοί, ο Σιωνισμός, είναι το Μηδέν του δυαδικού συστήματος. Το τέλος της πορείας προς το φως.
Αέναος ο κύκλος. Συνεχής η εναλλαγή. Ο καθείς εφ’ ό ετάχθη. Και εμείς ταχθήκαμε με τον Άνθρωπο. Με αποστολή την προσέγγιση στο φως. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε σαν Λαός -Φυλή και Έθνος οδηγός! Σαν Λαός -Φυλή και Έθνος Δημιουργών. Με Πίστη και με Γνώση πως ο κύκλος της Παρακμής θα κλείσει.
Ο Θησαυρός της ανθρώπινης αποστολής, που οι Έλληνες είναι ταγμένοι να φυλάσσουν προστατευμένη στα βάθη του DNA της φυλής, θα ανασυρθεί και πάλι μετατρέποντας κομμάτια της συλλογικής μνήμη του ανθρώπινου είδους, από καταγεγραμμένα περιστατικά του παρελθόντος σε δημιουργήματα του μέλλοντος χρόνου.
Δημιουργήματα των Ελλήνων που, υπερνικώντας τον παράγοντα χρόνος θα προσθέσουν μία ακόμη διαδρομή στην πορεία της ανθρωπότητας προς τα όρια του ανθρώπινου είδους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους τυχόν το αγνοούν, στο δυαδικό σύστημα στηρίζεται η λειτουργία των υπολογιστών.

2 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΕ ΠΟΛΥΔΩΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
    ΔΕΝ ΕΣΒΥΣΕ ΟΥΤΕ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ
    ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ
    ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΟΥΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρε συναγωνιστή
    Είναι αλήθεια πως η Τ.Ο. Αγρινίου ήταν μια διαφορετική οργάνωση, με τα δικά της χαρακτηριστικά και πολλούς και ανυπότακτους νέους στις τάξεις της. Με πολιτικά στελέχη, όπως ο Σπύρος ο Σταθόπουλος, που “έφυγε” νωρίς χωρίς να αξιοποιηθεί επαρκώς.
    Είναι επίσης αλήθεια ότι πολλά μέλη της Τοπικής, μετά το κλείσιμο του κύκλου ύπαρξης του ΕΝΕΚ, εντάχθηκαν και “γονιμοποίησαν” άλλους πολιτικούς φορείς, αξιοποιώντας και κεφαλαιοποιώντας τους “μοναδικούς” αγώνες που είχαμε κάνει την δεκαετία ζωής του Κινήματός μας.
    Όπως ήταν ανθρώπινο, υπήρξαν ακόμη και Μηδίσαντες.
    Όσοι όμως κράτησαν αναλλοίωτες τις αξίες για τις οποίες αγωνισθήκαμε, είναι άξιοι κάθε τιμής.
    Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του Λαού των Ελλήνων στην κοίτη της μεγάλης αποστολής, με νέες μορφές αγώνα.
    (Πάρε με τηλέφωνο στο 6936921884 να μιλήσουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π