Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΑΤΕ, Αγροτική Τράπεζα ή Αγροτική Κοινωνία


Παλαιότερα, όταν κυκλοφορούσαν ληστές στα βουνά και ήθελες να μετακινηθείς, πήγαινες σε έναν που είχε ένα
τραπέζι στην αγορά, του έδινες τα χρήματά σου και σου έδινε μια επιστολή, ένα γραμμάτιο, ένα τραπεζογραμμάτιο. Έτσι αντί να κουβαλάς χρήματα μαζί σου, που μπορεί να στα λήστευαν οι ληστές στα βουνά, όταν έφθανες εκεί που ήθελες, πήγαινες σε έναν άλλο με τραπέζι στην αγορά εκεί που πήγαινες, που αναγνώριζε τον εκδότη και σου έδινε τα χρήματα που αναγράφονταν στην

Ιωάννης Συκουτρής - Ο θάνατος του ήρωος.


Από την ηρωική αντίληψη της ζωής του Ιωάννη Συκουτρή βάζουμε ένα απόσπασμα που αφιερώνουμε στους Έλληνες Μαχητές της μάχης του Μακρυγιάννη που χάρις στην θυσία τους υπήρξαμε ελεύθεροι εμείς.
Γράφει ο Συκουτρής

Εκούσιος ή ακούσιος ο θάνατος του ήρωος, είναι πάντοτε μία έκρηξις ηφαιστείου. Να έτσι εξαφνικά σπα το δο­χείον της ζωής του,

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ '44 ΘΥΜΑΣΑΙ Η ΚΟΙΜΑΣΑΙ ;


Συμπληρώνονται 69 χρόνια από την Μάχη του Μακρυγιάννη . Μια Μάχης που ήταν εφάμιλλη των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα. Στου Μακρυγιάννη οι Έλληνες άνδρες των σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού απέκρουσαν τους κομμουνιστές και κράτησαν την Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα ελεύθερη .Ένας από αυτούς τους επιζώντες  αγωνιστές ο τότε Ανθυπολοχαγός Πεζικού Βασίλης Λευκαδίτης και Υποστράτηγος ε.α. μετά εξιστορεί με λεπτομέρειες  την Μάχη αλλά και την σημασία αυτής. 

Την 6η Δεκεμβρίου 4.500 Ελασίτες κινούνται εις την περιοχή του Θησείου δια της Ακροπόλεως προς το Σύνταγμα και προσκρουουν στην φρουρά του Συντάγματος της χωροφυλακής Μακρυγιάννη 390 Χωροφύλακες και 137 Αξιωματικοί αποτελούν την φρουρά υπό τον συνταγματάρχη Χωροφυλακής Γ.Σαμουήλ .
Προς ενίσχυσή τους αφίχθησαν την 4η και 5η Δεκεμβρίου επτά αξιωματικοί και εθελοντές υπαξιωματικοί του πυροβολικού μεταξύ των οποίων και ο γράφων, υπ΄τον Υπολοχαγό (ΠΒ) Γ. Σβαρνιά με δυο μικρά αντιαρματικά πυροβόλα και ο Υπολοχαγός (ΠΒ) Ν. Λιαράκος με ένα

Νίκος Ντερτιλής ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ !



Ο εν ζωή επαναστάτης Νίκος Ντερτιλής 
ξεφτίλισε, για μια ακόμα φορά την Κυνο-βολευτική ψευτοδημοκρατία τους και έδειξε το μεγαλείο της ψυχικής του δύναμης .Πως και πως περίμεναν τα κοράκια του πολιτικού συστήματος να τον γονατίσουν. Είτε με την άδεια που δεν του έδιναν,  είτε με την διακριτική παρουσία, είτε με το ..χωρίς χειροπέδες . Όμως ο Ντερτιλής μας παραδίδει μαθήματα ακόμα και από την φυλακή του. Δεν θέλει "χάρες" από αυτούς τους απατεώνες .Γιατί η αποδοχή έστω και αυτής της "χάρης" να μεταβεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη είναι

Πολιτισμός και Εθνικισμός


Να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους! Πολιτισμός δεν υπάρχει χωρίς Θυσία, Τιμή, Αφοσίωση σε Υψηλά Ιδανικά, υπέρβαση του ‘ζωώδους’ ατομικού συμφέροντος προς όφελος της Κοινωνίας. Τα Εθνη που έχτισαν πραγματικά Πολιτισμό είναι πολύ λίγα, με προεξέχον σε αυτά το Ελληνικό. Διότι εξύψωσε τον Ανθρωπο με την Φιλοσοφία, την Τέχνη και την Επιστήμη. Για αυτό λλωστε και τα περί ‘πολύ-πολιτισμού’ είναι αστείες μπούρδες!
Αραγε ποια πολιτική θεωρία μπορεί να συνταυτισθεί με την εξυπηρέτηση του Πολιτισμού; Τόσο ο ‘δεξιός’ φιλελευθερισμός, όσο και ο αριστερός μαρξισμός, είναι

Θέλουν να μας αφοπλίσουν - Προτάσεις Indymedia κάνει η Τρόικα !


Με το πρόσχημα της εξοικονόμησης και της δημοσιονομικής προσαρμογής οι Ευρωπαίοι δυνάστες της Ελλάδας θέλουν να μας αφοπλίσουν για να μπορέσουν να μας αποτελειώσουν και εθνικά και να μας καταστήσουν βορά στους βαλκάνιους εχθρούς μας αλλά και στους Μογγόλους .Ας είμαστε έτοιμοι για όλα και για αυτά γιατί γνωρίζουμε ότι όταν κάτι πέφτει σαν ιδέα, μετά το περνάνε στην κοινή γνώμη τα προδοτικά ΜΜΕ και στο τέλος

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αν αγαπάς την πατρίδα σου βρίσκεις τρόπους να παλέψεις για Αυτήν .


Στην οδό Ακομινάτου, κάποτε, υπήρχε ανάμεσα στους οίκους ανοχής και ένα σπίτι που έμενε μια οικογένεια .Ο ιδιοκτήτης είχε βάλει και ταμπέλα έξω που έγραφε ότι εδώ μένει οικογένεια για να μην ενοχλούν. Κάθε φορά που πηγαίναν οι πελάτες ..τσάρκα στον συγκεκριμένο δρόμο, χτύπαγαν και στο συγκεκριμένο σπίτι, οι περισσότεροι επειδή γνώριζαν την εξαίρεση, για πλάκα . Είδε και απόειδε ο ιδιοκτήτης αποφάσισε το εξής : Να μην μετακομίσει. Να μείνει και να το παλέψει. Έτσι πήρε το δίκαννο έβαλε φυσίγγια με χοντρό αλάτι και ...περίμενε. Μόλις χτύπησαν οι...πελάτες τους άνοιξε.Αυτοί αντίκρισαν το δίκαννο και τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο κάποιοι κουβαλάγανε και το αλάτι στα οπίσθια

Οπαδοί Μαρσέιγ : «Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή μας» !


NE RENIONS PAS L' ORIGINE DE NOTRE VILLE

«Εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας» έγραφε το πανό που ύψωσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στον αγώνα της Κυριακής με τη Λιλ, κάτω από ένα τεράστιο coreo με την ελληνική σημαία στο κέντρο της οποίας απεικονιζόταν ένας αρχαίος Έλληνας.
Οι Μαρσεγιέζοι  υπενθύμισαν με αυτό τον τρόπο, τις ελληνικές ρίζες

Νεκροθάφτης της Ελληνικής φυλής ο Σαμαράς


H τρόϊκα πέρα από όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στη χώρα, τώρα κτυπά "στην καρδιά" και το ελληνικό Έθνος, οδηγώντας το σε πληθυσμιακή συρρίκνωση μέσω της φορολόγησης των παιδιών που θα κάνει η κάθε οικογένεια. Όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα, υπάρχουν πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για να τεκνοποιούν οι πολίτες τους, στην Ελλάδα, πλέον η γέννηση κάθε Ελληνόπουλου θα συνοδεύεται από βαριά φορολόγηση, βάσει του νομοσχεδίου που συνέταξαν οι τροϊκανοί (αυτοί συντάσσουν τα νομοσχέδια και οι υπάλληλοί τους στο υπουργείο Οικονομικών απλά τα "σφραγίζουν").

Εκδήλωση για τα «Δεκεμβριανά». Το πολιτικό μήνυμα τότε και τώρα.


Εκδήλωση για την ιστορική μνήμη των γεγονότων του «Δεκεμβρίου 44» που καθόρισαν τις εξελίξεις στην πατρίδα μας, καθώς και για την σημερινή σημασία τους, διοργανώνει στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως το Εθνικό Μέτωπο.
 Η ηρωϊκή αντίσταση της Χωροφυλακής  και των άλλων δυνάμεων που έδρασαν με αποφασιστικότητα για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Ελλάδας, είναι πάντα επίκαιρη.
 Η αστυνομία και σήμερα ήδη διεξάγει εθνικό αγώνα εναντίον των λαθρομεταναστών, των εγκληματιών, των αναρχικών συμμοριών, που αναμένεται στον αμέσως

Σαμαράς Η Ν.Δ είναι υπερήφανη που έχει τον Ταμήλο

          
Ακούστε για ποιον άνθρωπο μιλάει ο κύριος Σαμαράς με μεγάλο θαυμασμό
 Να γιατί στην Ελλάδα μας κυβερνούν οι εργολάβοι ,οι έμποροι ναρκωτικών και οι νταβατζήδες.

Γωγώ Αντζολετάκη : Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό


Ο Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει την επιστολή της Γωγώς Αντζολετάκη, μιας επιστολής που δεν χαιδεύει αυτιά αλλά το αντίθετο δίνει ένα ράπισμα και απομυθοποιεί όλη την καλή εικόνα που προσπαθεί η κυβέρνηση και τα εγκάθετα ΜΜΕ να παρουσιάσουν. Αξίζει να την διαβάσουμε μιας και εκφράζει σίγουρα το σύνολο των Ελλήνων.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ
Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια “καινούργια μέρα” για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !
Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται :
Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε ; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το καράβι βυθίζεται ; Τα αμπάρια έχουν πάρει πολύ νερό και ήδη -εκεί στα βάθη- πνίγονται πολλοί, αβοήθητοι… κι άλλοι πηδούν αλλόφρονες από τη γέφυρα σε απονενοημένα διαβήματα διαφυγής.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Περικλής Γιαννόπουλος - Αποφθέγματα

Πάρτα...Αβραμόπουλε


Τόσο καιρό φωνάζουμε οι Εθνικιστές  και οι Έλληνες πατριώτες μέσα από τα ιστολόγια, αλλά αυτός τίποτα ! Σηκώνουν οι Αλβανοί την σημαία τους στην Ακρόπολη τίποτα .Παραβιάζουν σύνορα δημιουργώντας επεισόδια τύπου Ιμίων τίποτα.Σκοτώνουν τους Βορειοηπειρώτες γιατί τόλμησαν να μιλάνε Ελληνικά πάλι τίποτα .Μας σκοτώνουν, μας κλέβουν, μας βιάζουν, ασυδοτούν και ασελγούν στην Ελλάδα η μαφία της Αλβανίας και οι κακοποιοί που λυμαίνονται την χώρα και η ελλαδική κυβέρνηση τους ασφαλίζει, τους επιδοτεί και τους επιχορηγεί . Ανεβάζουν βίντεο οι Αλβανοί "μετανάστες" μέσα στην Ελλάδα, βρίζοντας μας,

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι Έλληνες φεύγουν… οι λαθρομετανάστες ήρθαν για να μείνουν


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Ποιοτικά και ποσοτικά, οι Έλληνες -εντός Ελλάδος-, μειώνονται. Το 2010, ο ρυθμός γεννήσεων μειώθηκε κατά 2,7% έναντι του 2009 και το 2011 αναμένεται μια ακόμη μείωση. Γεννάμε όλο και λιγότερα Ελληνόπουλα. Από την άλλη μεριά, έρχονται στην χώρα μας, και στην συνέχεια γεννοβολούν, όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες.
Δαπανάμε σημαντικό μέρος του Εθνικού εισοδήματος για την εκπαίδευση των νέων μας. Από αυτούς, οι πιο "ανήσυχοι" και όσοι έχουν καλύτερες προοπτικές, μεταναστεύουν σε χώρες της Ευρώπης ή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, τελικά πληρώνουμε για να εκπαιδεύουμε επιστήμονες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ξένους λαούς. Συγχρόνως, όλο και περισσότεροι  Έλληνες αδυνατούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας που θα έπρεπε να τους προσφέρει η πολιτεία ενώ αντιθέτως, κάνουν χρήση -και μάλιστα δωρεάν- όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες. Το ίδιο συμβαίνει και με την προνοιακή λειτουργία του κράτους μας.

ΒΟΥΛΗΣΗ - ΕΞΕΛΙΞΗ & ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ


Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην έννοια τής Βουλήσεως, την οποία αντιδιαστείλαμε από τις δύο υπόλοιπες Αρχές τού Σύμπαντος: Την Ουσία και τον Λόγο. Είδαμε ότι ή Βούλησις ή Δύναμις είναι ή Αρχή εκείνη πού κινεί το Σύμπαν και το ωθεί σε τελειότερες μορφές ή καταστάσεις.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα τής Βουλήσεως είναι ότι είναι ενεργητική και δρώσα. Είναι αυτή πού κινεί την αδρανή ουσία τού Σύμπαντος και παράγει εξ αυτής μορφές, πού αποτελούν τα όντα. Είναι γι' αυτή ή αρσενική αρχή.

"Έχουμε ήδη πει ότι ή Ουσία, το Ενιαίο Πεδίο τής Φυσικής είναι στην αγνή της μορφή μία απολύτως ομοιόμορφη, ομοιογενής, παθητική και αδρανής κατάστασις, στην όποια δεν μπορεί να αποδοθεί κανένα συγκεκριμένο γνώρισμα. Είναι τα αλληγορικώς καλούμενα πρωταρχικά ύδατα η πρωταρχική θάλασσα. Είναι ή θηλυκή αρχή. Λόγω της ανυπαρξίας γνωρισμάτων, φιλοσοφικά ταυτίζεται με το Μη "Ον.

Το ιστορικό της λογοκρισίας των αρχείων - Ποιοι καίνε βιβλία στην Ελλάδα


Το 1981 το αριστερό κόμμα του ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία. Αμέσως άρχισε ή κατάργηση εορτών που θύμιζαν μάχες του Ελληνικού λαού κατά των Κομμουνιστών, υπερμνησία της εξορίας κομμουνιστών στρατιωτών στην Μακρόνησο (οι περισσότεροι από αυτούς πολέμησαν με πείσμα μερικούς μήνες αργότερα στον Γράμμο), ανέγερση μνημείου σε αυτήν, γκρέμισμα αγαλμάτων πραγματικών ηρώων πού έχυσαν το αίμα τους για την Ελληνική πατρίδα, γκρέμισμα μνημείων θυμάτων των κομμουνιστών, ανέγερση αγαλμάτων αριστερών προσώπων αμφιλεγόμενης πατριωτικής δράσεως, κατάργηση ονομασιών σε οδούς με ονόματα πού ανδραγάθησαν γενικά στους πολέμους τού Έθνους, μετονομασίες οδών και πλατειών προς τιμήν κομμουνιστών και εορτές προς τιμήν των

Επιλογή, ονομασία, εκπαίδευση και διατροφή σκύλων στην Αρχαία Ελλάδα


Φανταστείτε τον εαυτό σας να ζει στην αρχαία Ελλάδα και να διαλέγετε για κατοικίδιο ένα κουταβάκι. Τι όνομα θα του δίνατε άραγε;
Στην αρχαιότητα υπήρχε ολόκληρη διαδικασία για να δώσει κάποιος όνομα στο σκύλο του. Ποιο είναι το καλύτερο κουτάβι από μία γέννα; Όπως και στη σύγχρονη εποχή, οι αρχαίοι κοιτούσαν να αναγνωρίσουν στο κουτάβι που θα υιοθετούσαν στοιχεία ενεργητικότητας και φιλικής συμπεριφοράς. Όμως, τελικά αυτό που ακολουθούσαν για να διαλέξουν εκείνο που θα υιοθετούσαν μπορεί να φανεί σε εμάς σήμερα ιδιαίτερα σκληρό. “Άσε τη μητέρα να διαλέξει για εσένα,” συμβουλεύει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες σκύλων ο Νεμεσιανός, ένας Ρωμαίος συγγραφέας που ήταν ειδικός στα κυνηγόσκυλα. “Πάρε από αυτήν τα κουταβάκια της, περικύκλωσέ τα με ένα σκοινί που θα το έχεις βουτήξει σε λάδι και βάλε του φωτιά. Η μητέρα θα πηδήσει μέσα από τη φωτιά και θα σώσει τα κουτάβια το ένα μετά το άλλο σε σειρά προτίμησης.

68 χρόνια από την Μάχη των Αθηνών

Το κτίριο του Συντάγματος Χωροφυλακής στην συνοικία Μακρυγιάννη των Αθηνών.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σ.Α. υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Θεόφιλος Αθανασίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας προσκαλούν να παραστείτε στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, υπέρ πίστεως και πατρίδος, στην μάχη των Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 1944.

Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, θα

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία του Μάνου Κώνστα στις «Θερμοπύλες»



 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η ομιλία του γενικού γραμματέα του Εθνικού Μετώπου Μάνου Κώνστα, στην αίθουσα των «Θερμοπυλών» στο Περιστέρι. Μετά την προσφώνηση του Σωκράτη Ψαρά, που αναφέρθηκε στον ενωτικό και διαρκή αγώνα του πατριωτικού συλλόγου, τον λόγο έλαβε ο κ. Κώνστας.

Η πορεία του πατριωτικού συλλόγου, που παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει την μάχη στην σκληρά δοκιμαζόμενη δυτική περιοχή του λεκανοπεδίου, αποδεικνύει, όπως τόνισε

Κτηνοβασία ..στο DNA των Γερμανών !



Που να φανταζόμασταν όταν έβγαινε εκείνο το περιοδικό το Focus προβάλλοντας ως πρωτοσέλιδο το κλεμμένο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου το οποίο επεξεργάστηκαν με fhotoshop "δείχνοντας" μας το δάχτυλο και αποκαλώντας μας προδότες της ευρωπαϊκής οικογένειας,  ότι θα ερχότανε η ώρα που τελικά θα αποτελούσε τιμή για εμάς η μη συμμετοχή σε μια οικογένεια που εμπλέκονται απολίτιστοι λαοί σαν τους Γερμανούς .Διότι δεν είναι ένδειξη πολιτισμού η βαριά βιομηχανία της χώρας αλλά είναι ένδειξη πολιτισμού το αν ένας...άνθρωπος  συνευρίσκεται (δε το λες ) ερωτικά με ζώο !
Έχει γίνει μεγάλος ντόρος αυτές τις μέρες μετά την απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης  να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων ! Θα μπουν πολλά

Απόψε στους Δεσμούς Ελλήνων «Ίμβρος παιπαλόεσσα»



Σήμερα στις 22:00 στὴν εκπομπή «Δεσμοί Ελλήνων» με τον Γιάννη Κουριαννίδη, «Ίμβρος παιπαλόεσσα» ο λαογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης, μας ξεναγεί στο ιερό νησί του Ερμού, τ᾽ουρανού και των δακρύων.

Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας 3 χρόνια Δράσης


Η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας αποτελεί ένα ενεργό σύνολο Ελλήνων που πιστεύουν στον Ελληνικό Εθνικισμό .Οι συναγωνιστές μας κλείνουν 3 χρόνια δράσης και τους ευχόμαστε καλό Αγώνα.
Πρόσφατα είχαν οργανώσει και την αντιρατσιστική διαμαρτυρία-πορεία με τεράστια επιτυχία .Είναι αυτοί που είπαν όχι στον ρατσισμό ενάντια στους Έλληνες. Παραθέτουμε και ένα εορταστικό βίντεο από την 3χρονη δράση τους .

Διευκρίνιση περί Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ


Ο Κοινός Παρονομαστής σε ότι αφορά κείμενο που ανέβηκε εχθές 26 Νοεμβρίου σχετικά με την κατάθεση στεφάνων από το ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή στον Γοργοπόταμο και την οπτική γωνία που το αντιμετώπισε διευκρινίζει ότι δεν υιοθετούμε σε καμιά περίπτωση την συγκεκριμένη άποψη την οποία θεωρούμε πολιτικά επιπόλαιη και ευκαιριακή για αυτό και προχωρήσαμε σε υποστολή , αντίθετα θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να παρίσταται με κάθε επισημότητα στην εκδήλωση για την

Ελληνική ΑΟΖ και timing - του Νίκου Λυγερού


Το χτένι έχει φτάσει στον κόμβο. Όλη η προετοιμασία της διαδικασίας της θέσπισης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι πια τελειωμένη. Το νομοσχέδιο είναι πλέον μελετημένο από όλους τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε συνδυασμό με αυτά που περιμένουμε από τις ΗΠΑ για την Αρκτική και το Δίκαιο της Θάλασσας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενεργειακή στρατηγική της για το 2020 και το 2050, έχουμε ένα ιδανικό timing για την θέσπιση της ΑΟΖ μας. Επίσης τα δεδομένα της Κύπρου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης μέσω των υδρογονανθράκων, που

Σοκ !! Σε πολυεθνικές η διαχείριση του νερού – Απαγόρευση χρήσης βρόχινου…!!!


Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (πήγες, ποτάμια, λίμνες) από τις Περιφέρειες στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει:
Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού. Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως ‘πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία’. Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν).
Αν πάμε στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, βλέπουμε πως στην προέλευση του νερού, αναφέρεται ‘μεταβατικά ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο’. Το νερό της βροχής, άνετα μπορεί να

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΣ Ναπολέοντα Ζέρβα


Ο Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει την συνοπτική έκθεση του Ναπολέοντα Ζέρβα προς το Υπουργείο Στρατιωτικών τον Φεβρουάριο του 1949 όπου και περιγράφει το ιστορικό και τους λόγους της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου .Με αυτό το γραπτό κείμενο μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα λεγόμενα του Ζέρβα που ήταν παρόν και πρωταγωνιστής σε όλα αυτά η στα λεγόμενα αυτών που τα γράψανε όπως ήθελαν
Η επιλογή είναι δική σας .



ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΣ 

Μετ τινν στοιχείων τς ργανώσεως θνικς ντιστάσεως π τν πωνυμίαν θνικς 

Δημοκρατικς λληνικός Σύνδεσμος “ΕΔΕΣ” κα τν θνικν μάδων λλήνων νταρτν 

Τα μονοπάτια του Εθνικισμού



γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Τι έχουμε να χάσουμε; Τι έχουμε να κερδίσουμε; Ερωτήματα αδιάφορα, ερωτήματα που η θέση τους πρέπει να είναι στον σκουπιδοτενεκέ είτε αυτός βρίσκεται κάτω από ένα γραφείο, είτε στο desktop του υπολογιστή μας. Ότι έχουμε είμαστε εμείς. Δεν έχουμε ούτε να χάσουμε, ούτε να κερδίσουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το να δώσουμε. Να δώσουμε τον εαυτό μας, το μυαλό μας, τον χρόνο μας, τις ιδέες μας.
Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και πέρα από ποιητικές διαθέσεις και καλλιτεχνικές ανησυχίες, η κύρια αποστολή της δικής μας γενιάς των εθνικιστών στην χώρα μας, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτοί δραστηριοποιούνται, είναι το να

Το παράλογο των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και μη.


Πού είναι ευτυχισμένοι οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι;
Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι ...........
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο.....
Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν

«Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες και οι στάχτες της ΑΤΕ…..»


του Ευθύμιου Βασιλείου

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που είχε έρθει στην επιφάνεια το καλοκαίρι, αλλά έκτοτε «πνίγηκε» όπως άλλως τε και η Ελληνική Οικονομία και το οποίο φαινομενικώς ενδιαφέρει μόνο αυτούς των οποίων «καίγονται άμεσα τα οπίσθιά τους», αλλά στην πραγματικότητα όλους μας. Αυτό είναι το κλείσιμο κάποιων Συνεταιριστικών Τραπεζών και της Αγροτικής Τραπέζης.
Η έλλειψη ρευστότητος των Ελληνικών Τραπεζών και δή των μεγαλυτέρων δημιούργησε την άμεση υποχρέωση του Οικονομικού Επιτελείου για ενέσεις και ροές χρήματος προς αυτές. Πολλές οι προτάσεις που ετέθησαν στο τραπέζι. Ως τελευταία λύση το επιτελείο εφηύρε τις πωλήσεις-συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.

Μωσαικό 1800 Ετών με Ελληνική Γραφή - Ελλάδα παντού !


Κατά την διάρκεια ανασκαφών στην υπαίθρια αγορά στην Ταρσό της Μερσίνας, βρέθηκαν μεταξύ των ιστορικών ερειπίων Ρωμαϊκής εποχής 1800 ετών, και πάτωμα με μωσαϊκό με ανθρώπινες μορφές. Στις ανασκαφές διάσωσης που συνεχίζονται βρέθηκαν σωλήνες που ανήκαν σε αρχαία βρύση, δύο μικρές πισίνες, τοξωτά τούνελ νερού, κατσαρόλες από ψημένο χώμα, ιατρικά εργαλεία, και καντήλια. Τέλος βρέθηκε και πάτωμα με μωσαϊκό που έχει 5 ανθρώπινες φιγούρες. Αρχαιολόγοι που το εξέτασαν είπαν

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΔΕΣ


Γιορτάστηκαν τα 70 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από την ενωμένη εθνική αντίσταση και τους Άγγλους
Μια πράξη που για πολλά χρόνια η προπαγάνδα της αριστεράς δεν άφησε να αναδεχθεί ως ιστορικό γεγονός κάτω από μια κομματική αντίληψη
Από την άλλη μεριά τα κόμματα της (δεξιάς) κάτω από το κόμπλεξ που κουβαλούσαν
δεν τόλμησαν ποτέ να σηκώσουν το ανάστημα τους
Τα χρόνια πέρασαν οι αγωνιστές γέρασαν ο

Παροξυσμός Παρακμής...


Στίς 18/10/12, στά πλαίσια τν ορτασµν νός αώνα λεύθερης Θεσσαλονίκης, διεξαγόταν στό συνεδριακό κέντρο το Μεγάρου Μουσικς τς πόλης τό συνέδριο «Θεσσαλονίκη: µιά πόλη σέ µετάβαση, 1912-2012». Ξαφνικά σκάει µύτη µιά γέλη νωµαλοαυτόνοµων µέ τίτλο «Μπάσταρδες µέ µνήµη» (ναί!) καί φέρνουν στό µφιθέατρο πανώ πού γραφαν συνθήµατα πως «100 χρόνια λλάδας, πατριαρχίας, καπιταλισµο εναι ρκετά» (!!!) καί φειγβολάν που ξέθεταν τά µισελληνικά συµπλέγµατά τους: « Θεσσαλονίκη φορ τά καλά της γιά νά γιορτάσει τά 100 χρόνια πό τήν µέρα πού λληνικός στρατός εσλθε στήν πόλη λεηλατώντας, σφάζοντας, βιάζοντας τόν πολυεθνικό πληθυσµό της» καί λλα τέτοια! Μυξοκλαίγοντας γιά τούς καηµένους τούς µή λληνες πρώην

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αλβανική πρόκληση στο κέντρο της Αθήνας


Αυτό που κάποτε -και όχι πολύ παλιά, μόλις δύο δεκαετίες πριν- θα ήταν απλώς αδιανόητο, τώρα φαντάζει ως εφιαλτική πραγματικότητα. Οι Αλβανοί μετανάστες, που κάποιοι φρόντισαν να τους αφήσουν να εισέλθουν στη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκχωρώντας παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική υπηκοότητα σε πολλούς από αυτούς, θέλουν να ιδρύσουν και αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα.

Τα σχέδια αυτά δίνουν μάλιστα και μιαν άλλη διάσταση στην εκδήλωση που διοργανώνουν, σήμερα Κυριακή, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ στον Αγ. Ελευθέριο, οι Αλβανοί μετανάστες για την 100ή επέτειο

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Εορτασμού της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου - Φωτογραφίες




Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου καθώς συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια από τότε που οι Έλληνες σταμάτησαν την τροφοδοσία των Γερμανικών στρατευμάτων του Ρόμελ στην Αφρική αλλά και ανέστειλαν την ενίσχυση τους στο εσωτερικό της Ελλάδας
Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα στον τόπο που έγινε το σημαντικό αυτό σαμποτάζ, στην Φθιώτιδα παρευρεύθησαν εκπρόσωποι του κράτους, οι στρατιωτικές αρχές

Η Σατανικότητα του συστήματος : Ο διαμελισμός των Κρατών και η διάλυση των Εθνών


Επειδή στον Κοινό Παρονομαστή δεν μας αρέσει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι βάζουμε και αυτό το άρθρο του Μακεδών από την εφημερίδα Βόρεια που μιλάει ευθέως για την σατανικότητα του συστήματος όχι απλά να διαιρέσει αλλά να κόψει σε κομμάτια τα κράτη, να διαλύσει αν είναι δυνατόν τα έθνη για να μπορεί να είναι του χεριού του .Καθώς το σύστημα έχει υπομονή να έχουμε υπ όψιν μας ότι στα σχέδια τους είναι και η Κρήτη .Διαβάστε το άρθρο :

Μια σημαντική απώλεια αυτή του Βασίλη Ντερτιλη




Οι παλαιοί στρατιωτικοί συντάκτες τον λέγαμε “Έλληνα 007”. Όχι μόνο για το παρουσιαστικό του ,αλλά και για τις πολλές μυστηριώδεις αποστολές που είχε κατά καιρούς αναλάβει. Ο Βασίλης Ντερτιλής ο επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Αποστολών που γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 90 ,δεν υπάρχει πια. Μετά από μία τελευταία δύσκολη μάχη ηττήθηκε και αναχώρησε για την τελευταία αποστολή.
Ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης απεγκλωβισμού ομογενών από το Σοχούμι. Η περίφημη επιχείρηση“Χρυσόμαλλο Δέρας”, που σχεδόν κάθε φορά που συναντιόμαστε κάποιοι 

Κώστας Καρδαράς .."Μαζεύω οργή"



Τα μαύρα χρόνια ο δύσμοιρος Ρωμιός
πως εγελάστη αμέτρητες φορές,
κι ωσότου να του λείψει το φαΐ,
εκοιμάτο...
Νικόλας Άσιμος

...σαν ξυπνήσεις μονομιάς
θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Κώστας Βάρναλης

Στους φίλους που ρωτάνε έτσι τυπικά ή και από αληθινό ενδιαφέρον, "τι κάνω", πολλές φορές απαντώ και σχεδόν όλες σκέφτομαι: "Μαζεύω οργή".
Οργή για το βάραθρο που προμελετημένα και ενορχηστρωμένα σέρνουν τον λαό μας οι ολετήρες του.
Οργή για το ρημαγμένο παρόν και μέλλον της πατρίδας μου, των παιδιών μας και του καθ'