Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΘΝΟΣ: O κεντρικός φορέας πολιτιστικής δημιουργίας


Εισηγητής: Δημήτριος Εύαγγελίδης, 31 ετών, βιολόγος, συν­τονιστής Πολιτικής Δράσεως Τ.Ο. Θεσσαλονίκης.  

Η δημιουργία (οργανωμένων κοινωνικών συνόλων απετέλεσε αναμφισβήτητα τήν απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτιστική εξέλιξη του άνθρωπου.
Ύπό τήν μορφή ΙΙατριών και αργότερα Φυλών, τά οργανωμένα αυτά κοινωνικά σύνολα, υπήρξαν τά πρώτα φυτώρια ΙΙολιτισμού, άλλά και Τεχνικής Αναπτύξεως.
Μέ τήν πάροδο των αίώνων και τήν συσσώρευση πνευματικών επιτευγμάτων, ώρισμένες φυλές επέτυχαν νά ανέλθουν σέ ενα ανώ­τερο ποιοτικώς επίπεδο, στό έπίπεδο του "Εθνους, τήν άνώτερη εξελικτική βαθμίδα τών ανθρωπίνων ομάδων.
Τό "Εθνος, επομένως, αποτελεί τήν τελείωση του βιολογικού φαινομένου τής φυλής, ή δε δημιουργία του είναι φαινόμενο κυρίως ψυχολογικό, άποτελεί δέ πνευματικό γεγονός αναπτυσσόμενο μέσα στους κόλπους μιας ομοιογενούς

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Δοξάστε» τους !!


Στον κοινοβουλευτισμό τελικά όντως δεν υπάρχουν αδιέξοδα..Εμείς το γνωρίζαμε ανέκαθεν κάποιοι ακόμα "εραστές της.. σαπουνάδας" δεν το έχουν καταλάβει. Μπορούν να μαγειρέψουν ότι θέλουν, όποτε το θέλουν και με ότι συστατικά θέλουν. Βγήκε λοιπόν ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρος Τσακυράκης και μας είπε  ότι μπορεί να γίνει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 170 ψήφους, Ναι αλλά πως; 
Mέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, o κ. Τσακυράκης προτείνει στις πολιτικές δυνάμεις και στους ανεξάρτητους βουλευτές(του δημοκρατικού τόξου βεβαίως βεβαίως) να πράξουν με τρόπο που να αποκλείει να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, είτε υπέρ είτε κατά της εκλογής. (πόση δημοκρατία!!! )
Όπως αναφέρει o καθηγητής στο tsakyrakis.wordpress.com, αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν οι.... δημοκρατικές δυνάμεις (πήξαμε στην δημοκρατία!!) συμφωνήσουν ότι η δεύτερη ψηφοφορία είναι αποφασιστική και καθοριστική για την εκλογή και υπολογίσουν αναλόγως τις πλειοψηφίες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του καθηγητή και "δοξάστε" τον-τους !!!

«Αρχαία Αμφίπολις»

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ.,
στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθν. Αμύνης 1, έναντι Λευκού Πύργου),
θα ομιλήσουν
ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής κ. Γιώργος Λεκάκης
με θέμα «Αρχαία Αμφίπολις» και

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Απελπισμένοι.. Επανέφεραν πάλι το γνωστό «Καραμανλής ή Τάνκς !





























Το κολάζ των φωτογραφιών με ελάχιστα από τα θέματα της επικαιρότητας δείχνουν, το "σπρώξιμο" προς την εκλογή του Σταύρου Δήμα για πρόεδρο. Φυσικά ποσώς τους αφορά το πρόσωπο, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ζητούσαν να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δικό του υποψήφιο. Το μόνο που ενδιαφέρει τα μνημονιακά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η αποφυγή των εθνικών εκλογών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δεδομένη απώλεια της εξουσίας για να προλάβουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή της Ελλάδας και την εξαθλίωση των Ελλήνων και να υποδουλώσουν πλήρως υπογράφοντας και νέα συμβόλαια με τους περιούσιους δανειστές.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ.,

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ.,
στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (άνωθεν «Ρωμαϊκής Αγοράς»),
θα παρουσιαστεί το βιβλίο
«Εξουσιαστικά σχέδια της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας»
που συνέγραψαν ο Νίκος Κάντζουρας και ο Γρηγόρης Πέτρου.
Το βιβλίο ουσιαστικά αναλύει και σχολιάζει το περίφημο έργο του Richard Nikolaus Coudenhove – Kalergi, «ADEL, Η Τάξη των Ευγενών», που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μόνο στα γερμανικά το 1922 και για πρώτη φορά εκδίδεται μεταφρασμένο εξ ολοκλήρου σε μία άλλη γλώσσα. Ο εμπνευστής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (εδώ και χρόνια έχει θεσπιστεί βραβείο στη μνήμη του στην Ε.Ε.), μιας Ευρώπης χωρίς έθνη και πατρίδες, αποτυπώνει κυνικά τις βασικές αρχές για την

21ος ΑΙΩΝ 1994-2003


Από σήμερα θα αρχίσουμε σταδιακά να ξεφυλλίζουμε τις σελίδες μιας ακόμα αγωνιστικής εθνικιστικής εκδοτικής προσπάθειας που για σχεδόν δέκα (10) χρόνια κάλυψε ένα αγωνιστικό κενό που άφησε η αναστολή της πολιτικής δράσεως του ΕΝ.Ε.Κ. συντηρώντας τον εθνικιστικό λόγο έστω με τα πενιχρά μέσα που διέθετε διατηρώντας την φλόγα του εθνικισμού αναμμένη.
Μιλάμε εδώ για την εφημερίδα «21ος ΑΙΩΝ» την μηνιαία εθνικιστική έκδοση η οποία έκανε την πρώτη της έκδοση τον Απρίλιο του 1994 σε δίχρωμη μορφή και με τον συμβολικό τίτλο ΚΑ’ ΑΙΩΝ μόνο για το πρώτο τεύχος. Ψυχή και εκδότης του 21ου Αιώνα το στέλεχος του ΕΝΕΚ και μέλος της διοικούσης επιτροπής του επί χρόνια συν. Νίκος Παπαδόπουλος. Ο 21ος ΑΙΩΝ συσπείρωνε ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών στελεχών του ΕΝΕΚ αλλά και του ευρύτερου εθνικιστικού κινήματος οι οποίοι

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το «Πλεύρησμα» των εθνικιστών


Την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής δέχθηκα  ένα απρόσμενο τηλεφώνημα… «ευχών», από πρόσωπο γένους θηλυκού και με σχέση συγγένειας α’ βαθμού προσφάτως ορκισθέντος βουλευτή της Ν.Δ…
….Βουλευτή, που τα χρόνια της σύντομης χρονικά ακμής του ΛΑΟΣ, τον πήραμε από το χέρι, «μικρό παιδί και άβγαλτο» τότε, και τον γυρίσαμε στις συνοικίες και τις γειτονιές της Α’ Αθηνών και μέσα σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, του διπλασιάσαμε την εκλογική «προίκα» του πατέρα του και από 5.500 σταυρούς τον φτάσαμε στις 11.000 πιστεύοντας ότι εκπροσωπούσε τις εθνικιστικές ιδέες.
Αυτό που αποδείχθηκε ήταν ότι το μόνο που εκπροσωπούσε ήταν ο εαυτός του, η πολιτική του καριέρα, το βουλευτιλίκι με όσα αυτό συνεπάγεται ..

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Στον κοινοβουλευτισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα! (Παύλος Μπακογιάννης)


Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

«Στον κοινοβουλευτισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα»! Είναι μια φράση που καταγράφηκε στο DNA των αστών πολιτικών, οι  οποίοι και την χρησιμοποιούν –έκτοτε- όταν θέλουν να αποφύγουν τις δυσάρεστες (για τον κόσμο) αλήθειες. Την είπε πρώτος ο Παύλος Μπακογιάννης, ένα χρόνο πριν τον δολοφονήσουν οι υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, φονιάδες της 17ης Νοέμβρη.
Την εφάρμοσε, πρώτος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν οδήγησε την χώρα (εσπευσμένα) σε εκλογές, επιχειρώντας «φυγή προς τα εμπρός», ζητώντας την ψήφο των Ελλήνων για να κυβερνήσει αναβαπτισμένος στην λαϊκή εντολή και ικανός να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά του προβλήματα και τις πιέσεις των Αμερικάνων. Ο λαός όμως, δεν τον ακολούθησε. Το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την εξουσία και …. Προκόψαμε!

Η Νέα Δημοκρατία βάζει την ταφόπλακα στην ιδιοκτησία των Ελλήνων.


Αντιλαϊκό νομοσχέδιο
Ο καταιγισμός των αρνητικών ειδήσεων περισσότερο συσκοτίζει παρά βοηθά τους πολίτες να διακρίνουν την αληθινά σημαντική επικαιρότητα. Ένα από τα κομμάτια του μνημονιακού παζλ φαινομενικά δεν είναι και τόσο κρίσιμο για τον συλλογικό βίο: Η αποχή των δικηγόρων δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, επειδή θεωρείται (κακώς) ότι έχει να κάνει μόνο με ζητήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη συντεχνία.

Δυστυχώς, το αίτιο της αποχής των δικηγόρων είναι κάτι πολύ πιο δυσάρεστο απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε και οι επιπτώσεις από τυχόν νομοθετική κατοχύρωσή του θα δρομολογήσουν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, είναι το αίτιο της αποχής των δικηγόρων.