Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

« Η 21η Απριλίου και πως απέτυχε» του Ανδρέα Δενδρινού (κεφ. η Νεολαία)


Με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου, ανατρέξαμε στο ολιγοσέλιδο αλλά περιεκτικότατο βιβλίο του Ανδρέα Δενδρινού (1975) « Η 21η Απριλίου και πως απέτυχε» και δημοσιεύουμε το κεφάλαιο «Η νεολαία» σελ 18,19 το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους θέλουν να βλέπουν τα γεγονότα όπως ήταν και όχι όπως θα μας άρεσε να ήταν ..
Κοινός Παρονομαστής
«Η επανάστασις έχει μια ιδεολογία: Ότι δεν έχει ιδεολογία»!

Ή νεολαία
"Ολα αυτά τά αντιφατικά αισθήμα­τα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα στό λεπτότερο σημείο του "Εθνους: τήν Νεολαία. Πάντοτε επικεφαλής του αι­σθήματος της αλλαγής, τής προόδου τής ανησυχίας, είχε γίνει  θύμα τής πολυκομματικής προπαγάνδας. Προς  αυτήν, ακολουθήθηκε συγκεχυμένη πολιτικής Μέ σκοπό τήν κατασίγασι τών παθών κοι τήν άποπολιτικοποίησί της, αφέθηκε «ανε­πηρέαστη» θεωρητικά, ώστε νά άσχοληθη μέ τόν

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣΘΕ ΔΙΟΤI..
Ο Κοινός Παρονομαστής παρουσιάζει το επετειακό φύλλο της εφημερίδος «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ» το 1980 σχετικά με το καθεστώς της 21ης Απριλίου όπου είχε αναγραφεί το κάτωθι κείμενο σαν επίσημη πολιτική θέση του ΕΝΕΚ το οποίο για ιστορικούς λόγους θεωρήσαμε σκόπιμο να το επαναδημοσιεύσουμε

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η πανάρχαια γη των Ελλήνων και οι Ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις των Αλβανοτσάμηδων


Από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ 
Παρουσίαση
Η παρούσα εργασία γράφτηκε με σκοπό να αποδείξει την πανάρχαια ελληνικότητα της Ηπειρωτικής γης -αν και αυτό το γεγονός είναι καταγεγραμμένο στην Ιστορία εδώ και πάρα πολλά χρόνια- μετά από τις ανιστόρητες και σωβινιστικές βλέψεις των Αλβανών και των γερμανοντυμένων Τσάμηδων.
Τα παρατιθέμενα ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι: Μυθολογία, Θρησκεία, Ιστορία, Γεωγραφία, έρευνες παντός είδους Ελλήνων και ξένων ιστορικών όλων των επιστημονικών Κλάδων μαρτυρούν την Ελληνικότητα της Ηπείρου από τα Πανάρχαια χρόνια.
Τάφοι, ανασκαφές, Πάπυροι, Πέτρινες μαρτυρίες, διοικητικά και πολιτικά συστήματα βρουν για την Ελληνικότητα της Ηπείρου. Πρόκειται για ένα
"Ιστορικό βάρος" το οποίο δεν θέλουν να επωμισθούν εδώ και πολλές δεκαετίες οι διαχρονικοί πολιτικάντηδες των Αθηνών. Καιρός να το επωμισθούν και να μάθουν και την Ιστορία της.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Λόρδος Βύρων ..Περί Εβραίων

Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο πλούσια σε Εβραίους ;
Όλες οι καταστάσεις. Όλα τα πράγματα.
Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
Κάνουν ένα δάνειο «απ' την Ινδία ως τον Πόλο» με μεγάλη ταχύτητα. 
Αυτοί τραπεζίτης - κτηματομεσίτης -Βαρώνος.
Βοηθούν την χρεωκοπία μας. Tύραννοι για το συμφέρον τους...
Λόρδος Βύρων (1788 - 1824)

Σαν σήμερα το 1824 πεθαίνει στο Μεσολόγγι ο Λόρδος Βύρωνας (γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788), ένας από τους γοητευτικούς "καταραμένους", τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους του Ρομαντισμού,
Ο Ρομαντισμός (με "Ρ" κεφαλαίο), σε αντίθεση με την απλοποιημένη πρόσληψή του, υπήρξε μια υγιής αντίδραση στον εργαλειακό ρασιοναλισμό του Διαφωτισμού και τη χρησιμοθηρική - ωφελιμιστική προσέγγισή του. Στο τέλος του δεκάτου ογδόου αιώνα, στη θέση της "λογικής" δόθηκε έμφαση στη διαίσθηση - ενόραση, στη "ζωική ορμή", στα δυνατά ένστικτα και πάθη, στο μυστικισμό.

Το μικρό μας προτεκτοράτο είναι πολύ πιο σάπιο από την κομμουνιστική Ρουμανία του Ceausescu


Τη δεκαετία του 1970 ο πανίσχυρος δικτάτορας και απόλυτος τύραννος της Ρουμανίας, σύντροφος Nicolae Ceausescu διέταξε τον πρύτανη του πανεπιστημίου του Ιασίου να ανακηρύξει την αγράμματη σχεδόν σύζυγό του Έλενα, γνωστή και ως συντρόφισσα Λενούτσα, διδάκτορα στο τομέα Φυσικής. Ο τότε πρύτανης αρνήθηκε να το κάνει και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του. Την επομένη δεκαετία η Ακαδημία Αθηνών, υπό την προεδρία του ποιητή Βρεττάκου ανακήρυξε τη σύντροφο Λένούτσα ακαδημαϊκό κρίνοντας την προσφορά της στην επιστημονική έρευνα στον τομέα της Φυσικής επιστήμης κι ας ήξεραν όλοι ότι οι εργασίες της ήταν ψευδεπίγραφες.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στήν επέτειο σφαγής των Ευζώνων τοΰ 5/42 και του Συνταγματάρχου ΨΑΡΡΟΥ άπό τους κομμουνιστοσυμμορίτες.


Δεκέμβριος 1942. Τό πρώτο ένοπλο μαχητι­κό τμήμα της απελευθερωτικής οργανώσεως ΕΚΚΑ δημιουργείται στην περιοχή Ελικώνος, Λίγο αργότερα ένα άλλο τμήμα αναπτύσσεται στην περιοχή Παρνασσίδος.
Ή ομάδα "Ελικώνος τόν Ιανουάριο τοΰ 1943 διαλύθηκε άπό ανθρώπους του ΕAM μέ αρχη­γό τόν Αρη Βελουχιώτη κατόπιν αιφνιδιαστι­κής επιθέσεως χωρίς ποτέ νά δικαιολογηθή ή ενέργεια αυτή. Τότε έδολοφονήθηκαν καί οί αρ­χηγοί της ομάδος Βάρδας και Άβουρίτης.
Ή ομάδα Παρνασσοϋ ύπό τόν Συν/τάρχην Ψαρρό, τό θρυλικό 5/42 σύνταγμα Ευζώνων, ή­ταν υπό τις διαταγές, του στρατηγείου Μέσης Ανατολής,. Εντός ολίγου τό μικρό αυτό ανταρ­τικό σώμα εξελίχθηκε σέ αξιόμαχη στρατιωτική μονάδα που υποσχόταν ότι θά προσφέρη, όπως και πολλές δοξασμένες νίκες οτή πατρίδα μας.
11η Μαΐου 1943. Στό χωριό Στρώμα τής Γκιώνας συναντώνται ό συνταγματάρχης Ψαρρός και ό Αρης Βελουχιώτης. Ό επιτελής του Ψαρροϋ υπολοχαγός Καϊμάρας διορατικά τόν συμ­βουλεύει νά μήν πάη. Ή συνάντησις είχε σάν.α­ποτέλεσμα τήν

Ματιά στο Μέλλον..


                                                ευθυμογράφημα

Το κουδούνι χτύπησε και τα παιδιά του Δημοτικού, όχι με ιδιαίτερο ζήλο όπως πάντα, άρχισαν να αδειάζουν το προαύλιο επιστρέφοντας στις αίθουσες για την επόμενη διδασκαλική τους ώρα.
   Ο Αντρέας ήταν μαθητής της Δ’ τάξης, 10 χρονών παλικαράκι, “πανέξυπνος μα υπερδραστήριος και μεγάλο πνεύμα αντιλογίας” σύμφωνα με τους Δασκάλους του, “μια χαρά έτσι πρέπει όχι κοιμισμένο με ένα tablet στο χέρι” έλεγε ο παππούς του, μεγάλος πια, γεννημένος το 1976, είχε περάσει τα 80..
   Αυτή την ώρα είχανε Ιστορία, έτσι μόλις μπήκε ο δάσκαλος του μαθήματος κ. Καζαμπούμπου άνοιξαν όλοι τα laptop τους και πήραν μέσω bluetooth την ύλη του σημερινού μαθήματος με τίτλο “Η καθοριστική προσφορά της Μπουζουμπούρα στον Ανθρώπινο Πολιτισμό”. Ο Αντρέας όμως έβλεπε συχνά τον αγαπημένο του παππού να διαβάζει βιβλία –παρότι δεν καταλάβαινε την χρησιμότητα της τεράστιας βιβλιοθήκης του αφού υπήρχαν πια τα laptop και τα βιβλία είχαν καταργηθεί εδώ και 10 χρόνια- για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τα μοναδικά του επιτεύγματα, ενώ του άρεσε πολύ να του διηγείται ο παππούς ιστορίες από κάποιον Αίσωπο και Όμηρο.

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Αγωνιστικό Ημερολόγιο ΕΝ.Ε.Κ.: Τιμή στους ήρωες του 5/42
ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

Με αφορμή την επέτειο της σφαγής του 5/42 και μετά από πολλά μηνύματα που λάβαμε από συναγωνιστές, επαναδημοσιεύουμε από το αγωνιστικό ημερολόγιο τις εκδηλώσεις τιμής των Εθνικιστών του ΕΝ.Ε.Κ. στο Κλήμα Δωρίδος

• Κυριακή 16η Μαΐου 1982 :
Μαζική συμμετοχή του ΕΝΕΚ στο μνημόσυνο του 5/42 Σ.Ε. εις Κλῆμα Δωρίδος.

Μετά από σχεδιασμό της Πολιτικής Διευθύνσεως και κινητοποίηση από την Διεύθυνση Οργανώσεως της Κεντρικής Διοικήσεως του Κινήματος σύσσωμη η Κ.Δ. με την συμμετοχή 28 Τ.Ο. και Ο.Σ. μετέχουν στην εκδήλωση με 18 πούλμαν.
Οι διοργανωτές της εκδηλώσεως προσπαθούν να αρχίσουν την εκδήλωση στις 11.30 όπως είχε προγραμματισθή. Ο κόσμος όμως δεν τους αφήνει. Με επί κεφαλής τους καταπληκτικούς φίλους του ΕΝΕΚ Ευσταθίου Νίκο,  Κωνσταντίνο Μπρούμα τους υποχρεώνει να περιμένουν μέχρι να φτάσει η πορεία

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Πανηγυρικός Γιώργου Σαγιά για Απελευθερωτικό Αγώνα Κύπρου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη


Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση Συλλόγου Κυπρίων Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας για τους πεσόντες του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου 1955-1959 στην προτομή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Λαμία.
Ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από τον Παιδαγωγό με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθόδοξη Θεολογία κ. Γεώργιο Σαγιά