Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το Πρότυπο της Κομισιόν και ο Ελληνικός δρόμος


Δὲν εἶναι τυχαῖο ποὺ ἡ Κομισιὸν ὅρισε ἕναν ἄνθρωπο ἑλληνικῆς καταγωγῆς, τὸν Μαργαρίτη Σχοινᾶ, γιὰ νὰ ξαμολᾶ κάθε τόσο τὶς ἀπειλές, τὰ τελεσίγραφα καὶ τὶς «νουθεσίες» τῶν διεθνῶν τοκογλύφων ἀπέναντι στὴν πατρίδα μας. Ὁ κ. Σχοινᾶς ἐνσαρκώνει τὸ πρότυπο τοῦ ἀνθρώπου ποὺ δὲν ἔχει πιὰ πατρίδα, κληρονομιὰ καὶ ἐθνικὸ πολιτισμό. Τοῦ ἀνθρώπου ποὺ θέτει ὑπεράνω ὅλων τὸ συμφέρον τῶν ἀφεντικῶν του καὶ ὑπερεθνικῶν ἀπρόσωπων ὀντοτήτων, τὶς ὁποῖες ὑπερασπίζεται. Σίγουρα ὑπάρχει στὴν Κομισιὸν ἀναπληρωτής του. Ἐπιλέγεται ὅμως (ἢ μήπως τὸ ἐπιλέγει καὶ ὁ ἴδιος;!) νὰ ἐμφανίζεται αὐτὸς ὡς ἐκπρόσωπός της, ὥστε νὰ στέλνει τὰ κατάλληλα μηνύματα: «Ἔτσι πρέπει νὰ συμπεριφέρεστε.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΟΛΟΓΙΑ


Ή Φυλολογία, ώς Ιδιαίτερος κλάδος της Ανθρωπολογίας, έχει ώς σκοπό από τό ένα μέρος νά απαριθμήσει καΐ νά ταξινομήσει, με βάση ώρισμένα και συγκεκριμένα κριτήρια, όλες τις ανθρώπινες φυλές με όλες τις χαρακτηριστικές τους ιδιότητες και από τό άλλο μέ­ρος νά αναπτύξει επιστημονικές μεθόδους, μέ τήν βοήθεια των όποιων θα διακρίνονται οί διάφορες φυλές ή μία από τήν άλλη.
Φυλή, ώς αντικείμενο της φυλολογίας, δέν εΐναι τίποτε άλλο παρά μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, πού μέ τήν βοήθεια της κληρονομικότητος συγγενών σωματικών και ψυχικών ιδιοτήτων, από τό ένα μέρος συνδέονται μεταξύ τους και άπό τό άλλο μέρος ξεχωρίζουν άπό άλλους ανθρώπους.
Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες για τήν ύπαρξη και τήν εξέλιξη της Φυλής, της κάθε Φυλής: ή κληρονομικότητα και τό περιβάλλον.
Ό βιολογικός νόμος, σύμφωνα μέ τόν όποιο καθορίζεται ό σχηματισμός και ή ύπαρξη της φυλετικής συναρτήσεως τόσο στό ανθρώπινο είδος δσο και σ' όλους τούς οργανικούς σχηματισμούς, εΐναι ή κληρονομικότης.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η συμμωρία του Μπουτάρη και οι συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ


4,5 έτη θητείας Μπουτάρη στη δημαρχία της Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα:
Να είναι πλέον κατεστραμμένοι όλοι οι κεντρικοί και περιφερειακοί δρόμοι της πόλεως. Οι τεράστιες λακούβες και οι πτυχώσεις του οδοστρώματος εγκυμονούν θανατηφόρους κινδύνους, κυρίως για δικυκλιστές.
Να είναι επίσης κατεστραμμένα όλα τα πεζοδρόμια της πόλεως, ακόμη και σε δρόμους βιτρίνες του ιστορικού κέντρου, όπως η οδός Αριστοτέλους.
Να βαδίζουν σκυφτοί οι πεζοί στα πεζοδρόμια λόγω των μη κλαδεμένων δένδρων.

Ο Τσίπρας βγαίνει Νικητής από την διαπραγμάτευση


άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου  
Αν ρωτήσετε δέκα  Έλληνες νεαράς ηλικίας «Ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.», είμαι σίγουρος ότι, οι περισσότεροι θα σας πουν«δεν γνωρίζω». Αν την ίδια ερώτηση την κάνετε σε δέκα Έλληνες της τρίτης ηλικίας, πιστεύω ότι, θα σας πει ο καθένας μια δική του άποψη. (Κάπως ανάλογα απαντούν και οι πολιτικοί. Οι Νεοδημοκράτες λέγοντας «δεν γνωρίζουμε» και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – ΑΝΕΛΙΤΕΣ, λέγοντας ο καθένας μια δική του άποψη). 
Εκεί όπου οι απαντήσεις όλων συγκλίνουν, είναι στο «ποιος διαπραγματεύεται και με ποιόν». Όλοι, νεαροί και ηλικιωμένοι, Νεοδημοκράτες και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, θα σας πουν ότι διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με την τρόικα (τους θεσμούς), το ΔΝΤ και την Μέρκελ.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ας πούμε την αλήθεια !

Ας πούμε την αλήθεια . Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.
Δοξάζουμε τον Θεό και ευγνωμονούμε την πολιτεία και τον στρατό που νίκησαν και εξουδετέρωσαν τον Βελουχιώτη και τους ομοϊδεάτες του. Έσωσαν την Ελλάδα από έναν εφιάλτη 40 χρόνων . Έσωσαν την Ελλάδα από μία 40χρονη δικτατορία, την κομμουνιστική δικτατορία.
Το 1945 που σκοτώθηκε ο Βελουχιώτης δεν υπήρχαν Γερμανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι στην Ελλάδα. Γιατί ήταν στο βουνό ; γιατί πολεμούσε το 1945 ο Βελουχιώτης ; Δεν πολεμούσε ενάντια στους κατακτητές , πολεμούσε ενάντια στην Δημοκρατία θέλοντας να επιβάλει στην Ελλάδα την ιδεολογία του , την κομμουνιστική δικτατορία.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σκέψεις για τον Οικολογισμό στον Εθνομελλοντισμό


του Γιώργου Σαγιά
Ο περιβαλλοντισμός και ο οικολογισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των «πολιτικών οικολόγων» οι οποίοι – ηθελημένα ή αθέλητα - λειτουργούν ως εργαλεία της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού και υπηρετούν την πολιτική της λεγόμενης «νέας τάξης».
Κοινός τόπος της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού είναι η εξαφάνιση της ταυτότητας των εθνών και η συγχώνευσή τους σε έναν ομοιόμορφο παγκόσμιο χυλό, σε μια αντεθνική ομογενοποίηση. Οι παγκοσμίως πολιτικά κατευθυνόμενοι οικολόγοι λειτουργούν ως το «μακρύ χέρι» του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, συντεταγμένοι όντες στη λογική της εθνικής ασυνέχειας. Η επιδιωκόμενη παγκόσμια μαζική κοινωνία αποτελεί   κατ’ ουσίαν οικολογική καταστροφή διότι αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον, τις γλώσσες, τις παραδόσεις, τις ξεχωριστές ταυτότητες.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γ.ΣΑΓΙΑΣ: "Η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει"

 Από την ομιλία του επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΓΙΑ σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε..

Στην Φθιώτιδα βρέθηκε  ο  Υπουργός Δημόσιας Τάξης κος Γιάννης Πανούσης , και απηύθυνε χαιρετισμό σε Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμίας,

Πέστε τραγούδια (Καπετάν Άγρας)

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ


Παναττικό - πανελλαδικό προσκλητήριο κατά της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα την Δευτέρα 8 Ιουνίου και ώρα 18:30 στο Πολεμικό Μουσείο. Γιατί λέμε όχι στην εμμονή της Πολιτείας για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού στον Ελαιώνα; Ποια είναι η στάση της Πολιτείας; Ποια είναι η στάση της Εκκλησίας; Ποια θα είναι η δική σου στάση Έλληνα; Γιατί η αλήθεια είναι η διαφαινόμενη ισλαμοποίηση της Ελλάδος.
Ομιλητές:
Κωνσταντίνος Ρωμανός: αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των ΓΟΧ (πατρώου ημερολογίου) Μακάριος

Δελτίο τύπου-Εκδήλωση για την Μάχη της Σημαίας


Τιμήθηκε την Κυριακή 7/6/2015 στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Καρδίτσης, η μνήμη των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτών του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων οι οποίοι θυσιάστηκαν για την τιμή και την αξιοπρέπεια τους αρνούμενοι να παραδώσουν την Σημαία του Συντάγματος στους Γάλλους εισβολείς στην Θεσσαλία. Η μάχη που ακολούθησε  στην περιοχή  Μεζούρλο-λίγο έξω από την Λάρισα- έλαβε χώρα το 1917 στην κορύφωση του Εθνικού Διχασμού και ονομάστηκε «Μάχη της Σημαίας». Επιπλέον, οι «σύμμαχοι» με την ανοχή της κυβερνήσεως του κράτους της Θεσσαλονίκης υπό τον Ε.Βενιζέλο, προέβησαν σε εξευτελισμούς εναντίον των κατοίκων της Λάρισας επιδεικνύοντας μία καθαρά αποικιοκρατική

Γιατί άλλες χώρες δεν χρειάζονται σώσιμο; Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου


ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ..!!!!
Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν,σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν...Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους "αρμόδιους"....
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ενότητα και Αγώνας


Ο Κοινός Παρονομαστής θέλοντας να δίνει βήμα στους αναγνώστες του και πολύ περισσότερο στα νέα παιδιά θα δημοσιεύει εφ' όσον αυτοί μας το ζητήσουν και αξιολογηθούν από την συντακτική ομάδα του, το κείμενο, άρθρο ή παρέμβαση που θα εκφράζει τις σκέψεις ή τις ανησυχίες τους. Το πιο κάτω είναι ένα από αυτά.


γράφει ο Φώτης Κραλίδης
Στις παρακάτω γραμμές προσπαθώ να παραθέσω κάποιες σκέψεις που δημιουργούνται στον δραστήριο νου ενός νέου εθνικιστή. Θυμάμαι το παλιό σύνθημα ¨ Οι εθνικιστές δεν ακολουθούν τις εξελίξεις τις δημιουργούν ¨ και αναπόφευκτα μου δημιουργούνται κάποιες σκέψεις οι οποίες πιστεύω βασανίζουν και εμένα αλλά και όλους τους συνειδητούς Έλληνες εθνικιστές . Σίγουρα οι εξελίξεις στην πατρίδα μας είναι ραγδαίες και φυσικά δεν αναφέρομαι στο οικονομικό πρόβλημα αφού για εμάς η οικονομία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ισχυρό εργαλείο για την ευημερία του λαού, εν αντιθέσει με την μαρξιστική άποψη ότι

Η Μάχη της Σημαίας: Ένα ακατανόητο τρόπαιο οδηγεί και διδάσκει 98 χρόνια μετά


12 ΙΟΥΝΙΟΥ 1917. Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.
Στην αίθουσα τελετών του 1ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων της Γαλλίας (παλαιότερα 1ο Σύνταγμα Μαροκινών Σπαχήδων) στην πόλη Valence, εκτίθεται μία Ελληνική Πολεμική Σημαία. Πρόκειται για το λάφυρο μιας άνισης μάχης του Συντάγματος εναντίον Αποσπάσματος του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων και του 5ου Συντάγματος Πεζικού, που αν και βρισκόταν σε συνθηκολόγηση αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και τη Σημαία του που με ανοίκειο και προσβλητικό τρόπο απαίτησαν οι Γάλλοι. Η μάχη αυτή, ονομάστηκε Μάχη της Σημαίας και η ίδια η Σημαία, λάφυρο ενός ακήρυκτου πολέμου, ονομάστηκε από τους Γάλλους, Ακατανόητο Τρόπαιο (Τrophee Εncombrandt).
Τον Ιούνιο του 1917 (με το παλαιό ημερολόγιο), η Ελλάδα ζούσε τις ημέρες του Διχασμού και τη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η βόρεια Ελλάδα του Βενιζελικού Κράτους της Θεσσαλονίκης, βρισκόταν ουσιαστικά υπό την κατοχή της Αντάντ, έχοντας μετατραπεί σε θέατρο