Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η σύγχρονη έκφραση της κοινωνικής δικαιοσύνης



γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μέχρι και σήμερα ακόμη, ο πολύς κόσμος πιστεύει πως Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι να μοιράζεις επιδόματα και άλλες παροχές σε ανέργους, σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα, σε ανάπηρους και γενικά σε μειονεκτούσες ομάδες.
Είναι μια αντίληψη που υπηρετούν κράτος και εκκλησία, κόμματα και αιρετοί. Βεβαίως, και όλοι οι ευεργετούμενοι από τις παροχές, μαζί με τους συγγενείς και φίλους τους.
Πολύς ο κόσμος. Πολλά τα χρήματα. Πολλοί οι αμέσως ή εμμέσως ωφελούμενοι από την αντίληψη αυτή. Είναι μια αντίληψη που εδραιώθηκε με το πέρασμα των δεκαετιών και κατέληξε πια να είναι μια καθεστωτική λειτουργία απέναντι στην οποία δεν τολμά κανένας να σταθεί. Εγώ θα το κάνω!

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ἀντίφα, τά Τάγματα Ἐφόδου τοῦ καθεστῶτoς


Πάει καιρός πού ὁ ρόλος τῶν “ἀναρχοαυτόνομων” καί “ἀντεξουσιαστῶν” Ἀντιφάδων συζητεῖται εὐρέως καί ἔχουν ἀποκαλυφθεῖ οἱ χρηματοδότες καί ὑποβολεῖς τους. Ὅμως τίποτε δέν περιγράφει καλύτερα τήν βρώμικη ἀποστολή τους ἀπό τήν ἀβάντα πού τούς κάνει τελευταίως τό πιό βαθύ καθεστώς τῶν ΗΠΑ.
Ξεκίνησαν οἱ New York Times (18/8/17) μέ πρωτοσέλιδο ἄρθρο (“Antifa Grows as Left-Wing Faction Set to, Literally, Fight the Far Right”) τῶν Thomas Fuller, Alan Feuerκαί Serge F. Kovaleski. Τό ἄρθρο παρουσιάζει τήν Antifa ὡς μιά σοβαρή δύναμη καταπολέμησης τοῦ φασισμοῦ, ἐπιδοκιμάζοντας καί τή χρήση βίας (γροθιές, ράβδοι, σπρέυ πιπεριοῦ…) κατά τῆς “φασιστικῆς ἀπειλῆς στήν ἀμερικανική δημοκρατία”.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΕΠ: Η απόφαση για συνέχιση του αγώνος ( 11ο και τελευταίο κεφάλαιο)


Παρακολουθήσαμε μέχρι στιγμής την τεράστια συνεισφορά της ΕΝΕΠ
στον προεκλογικό αγώνα της Εθνικής Παρατάξεως. Είδαμε τον τρόπο με τον
οποίο αγωνίσθηκε η νεολαία, η οποία έφθασε στο σημείο τις δέκα τελευταίες
ημέρες να διοική ουσιαστικά το κόμμα, αφού τα μέλη της ΚΔ του κόμματος ήταν υποψήφιοι σε κάποια εκλογική λίστα ή —ανεξήγητα για την εποχή εκείνη— εξαφανίσθηκαν την τελευταία στιγμή.
Συνοψίζοντες σε γενικές γραμμές τα σημαντικώτερα στοιχεία της προεκλογικής περιόδου έχουμε να παρατηρήσουμε τα έξης:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Οι συμπληγάδες του Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝΕΠ 10ο κεφάλαιο)


Παραιτείται ή ηγεσία της ΕΝΕΠ
Η ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ (αριθμός φύλλου 67 κ.ε.) έφερε στην δημοσιότητα για πρώτη φορά ένα απόρρητο υπόμνημα, που υπέβαλε η ηγεσία του Κινήματος
προς, κατ’ επιλογήν, στελέχη της Εθνικής Παρατάξεως.
Αθήναι, 19 Νοεμβρίου 1977 Σας υποβάλλουμε το ακόλουθον υπόμνημα, υπό την ιδιότητα μας ως ηγετικής ομάδος της «Ελληνικής Νεολαίας Εθνικής Παρατάξεως», στην οποίαν ο Αρχηγός της «Εθνικής Παρατάξεως», κ. Στέφανος Στεφανόπουλος, ανέθεσεν εγγράφως την ευθύνην της δημιουργίας, οργανώσεως και διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνος της Νεολαίας του Κόμματος.
Ανάγκη δημιουργίας της ΕΝΕΠ Η ύπαρξις Νεολαίας είναι απαράβατος κανών και προυπόθεσις ουσιαστικής υπάρξεως και επιβιώσεως οποιουδήποτε πολιτικού οργανισμού με φιλοδοξίες εκπροσωπήσεως στο Κοινοβούλιο και διαχειρήσεως της Εξουσίας. Η «Εθνική Παράταξις» νεοπαγής πολιτικός οργανισμός,

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Οι μπούρδες περί Δημοκρατίας, Διαφορετικότητας και Συμμετοχής, …στην εκπαίδευση


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Λέτε πως πρώτη αξία, για σας, είναι η δημοκρατία. Πως ο διάλογος και η ανοχή της διαφορετικότητας των απόψεων είναι πυλώνες του συστήματος με το οποίο πρέπει να εκπαιδεύονται οι νέοι. Λέτε ακόμη πως είναι ζητούμενο, για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, η συμμετοχή.
Είσαστε υποκριτές και λέτε μπούρδες! Ούτε τα πιστεύετε ούτε έχετε τα κότσια να τα κάνετε πράξη. Φούμαρα πουλάτε εφαρμόζοντας την τακτική «έχω το μαχαίρι, τρώω το πεπόνι… εγώ κόβω και τρώω, εσύ βλέπεις και πληρώνεις». Και τα κάνετε όλα αυτά με χρήσιμους έμμισθους υπηρέτες, την πλειοψηφία των προσκυνημένων εκπαιδευτικών.
 
Βαριά η μομφή για χιλιάδες ανθρώπους που «διαχειρίζονται τη νιότη». Ρωτάω όμως, και μακάρι να υπήρχε ο αντίλογος.