Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΕΟΣ Η ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ


Ό Σωκράτης τοϋ Σωφρονίσκου, ό προγο­νός μας, θεωρείται σάν ένας έκ τών σοφωτέρων ανθρώπων κυρίως γιά ένα λόγο: Διεπίστωσε τήν σύμφυτη άγνοια τοϋ ανθρωπίνου νοός. Ό άνθρωπος, τουλάχιστον στό σημερινό του εξελικτικό επίπεδο, δέν είναι σέ θέσι νά άντιληφθή τήν άγνή αλήθεια. "Αντι­λαμβάνεται μόνο τις αντανακλάσεις ή παρα­ποιήσεις της. Γι' αυτό καί λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι βυθισμένος μέσα στό δίχτυ τής πλάνης. Ό μέσος άνθρωπος δέν αντιλαμ­βάνεται τήν πεπλανημένη του αυτή κατάστασι. Ό Σωκράτης όμως έκανε τό πρώτο βήμα πρός τήν αλήθεια: Διεπίστωσε αυτή ακριβώς τήν πεπλανημένη κατάστασι στήν οποία εύρίσκεται. "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα. "Αν λοιπόν μοϋ αποδίδεται ό χαρακτηρισμός αμαθέστα­τος μέ αυτή τήν έννοια είμαι υποχρεωμένος νά τον αποδεχθώ, διότι καί έγώ πράγματι, πο­λύ υποδεέστερος τοϋ Σωκράτους, έν οίδα, ότι ουδέν οίδα.  Σέ επιστολή του Παύλου (πρός "Εβραίους) γράφεται ότι ό Χριστός είναι Ιερεύς ή άρχιερεύς τή τάξει Μελχισεδέκ.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έλληνες ιπτάμενοι «έβαλαν τα γυαλιά» σε ΝΑΤΟϊκούς συναδέλφους τους



Για δεύτερη φορά στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας κατέκτησαν την πρώτη θέση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της βορειοατλαντικής συμμαχίας

Την άρτια εκπαίδευσή τους και το αξιόμαχο πνεύμα τους απέδειξαν για άλλη μια φορά τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα τα στελέχη της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης που συμμετείχαν στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2014 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία, κατέκτησαν την πρώτη θέση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης: Ο άνθρωπος που εκλειούσε μέσ' τα στέρνα του όλη την Ελλάδα


γράφει η Άννα Δημητρίου


Μελετώντας τό έργο τοϋ Αριστοτέλη Βαλαωρίτη διερωτάσαι, άν τό έργο αυτό είναι άπλα ποίησι ή Δράσι Εθνική; Είναι ποιητής ό Βαλαωρίτης ή ένας θερμός πατριώτης, πού όλα του τά βιώματα -οί 'Αγώνες του Έθνους- τά εξέφρασε ποιητικά; 

Γιά ένα, όμως, είσαι σίγουρος. Γιά τήν απέραντη αγάπη του πρός τήν Ελλάδα, Ιδίως εκείνη, πού στέναζε ακόμα κάτω άπό τόν Τούρκικο ζυγό.
Ό Βαλαωρίτης έμπρακτα πήρε μέ­ρος σ' όλες σχεδόν τίς άπολυτρωτικές κινήσεις τών υποδούλων τμημάτων τού ελληνισμού Στά 33 του χρόνια πρωτοεκλέγεται στήν Λευκάδα βου­λευτής και αρνούμενος την προνομιούχο θέση του έπαρχου που του προσφέρουν οι Άγγλοι για να τον δελεάσουν, τους γνωστοποιεί  πως «η ψυχή του δεν είναι προς πώληση».
Ή ένωσις τών Έπτανήσων μέ τήν Ελλάδα γίνεται τό λάβαρο του. Μέσα στήν επτανησιακή Βουλή άπό τό 1857 έως τό 1863 ή φωνή του φλέγει τίς

Παγκόσμιο ρεκόρ 240 κιλά και χρυσό ο Μάμαλος !



Ο Παύλος Μάμαλος σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Ντουμπάι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της άρσης βαρών σε πάγκο! Συγκλονιστικός στην τρίτη του προσπάθεια όπου σήκωσε 240 κιλά.

Εκπληκτική επίδοση και παγκόσμιο ρεκόρ από τον Παύλο Μάμαλο στο Ντουμπάι. Ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών σε πάγκο, στην τρίτη του προσπάθεια σήκωσε 240 (!) κιλά και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! 

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Προπαγάνδα – Αγκιτάτσια


Αγκιτάτσια το πιο επικίνδυνο είδος Προπαγάνδας, ολέθριο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία, καταπέλτης για τον άνθρωπο που θέλει να έχει υπόσταση και κοινωνική ταυτότητα, έστω και ως ψευδαίσθηση. Σε συνέχεια του άρθρου τι είναι και τι κάνει η Προπαγάνδα, σήμερα θα εξετάσουμε τους κλάδους και τα μέρη, της Προπαγάνδας, θα δούμε πως δεν είναι όλοι κακοί για την ανθρώπινη επιβίωση, γιατί υπάρχει και η λευκή προπαγάνδα, που δεν είναι όμως για τον μαζάνθρωπο. Μπορεί συνήθως κι από βιασύνη, ή από εμφύτευση, να λέμε “Η Προπαγάνδα” αλλά δεν είναι μια ή ενός είδους, είναι πολλές και όχι όλες επί κακό.
Όταν μάθεις ποιές είναι οι προπαγάνδες και τι μπορούν να πετύχουν, τότε μπορείς, αν ξέρεις, πότε κάποιος προπαγανδίζει, θέλοντας το κακό σου ή προπαγανδίζει θέλοντας να σε βοηθήσει επί καλό. Τι να αφήσεις να σε επηρεάσει και τι να απορρίψεις ασυζητητί. Επίσης όταν ακούμε την λέξη “Προπαγάνδα” αυτόματα την συνδέουμε με τον Ναζισμό (άλλος ένας –ισμός) και τον Paul Joseph Goebbels αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν, πως ο ναζισμός αντέγραψε τον κομουνισμό (κι άλλος –ισμός) και όχι μόνο στην προπαγάνδα. Σε κανενός ο νους δεν πηγαίνει στον ανιψιό του Sigmund Freud τον κατ’ εξοχήν προπαγανδιστή των μαζών του

Οι ξεχασμένες εκλογές της 25ης Μαΐου


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Με την προσοχή των Ελλήνων επικεντρωμένη στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, φαινόμαστε να ξεχνάμε ότι στις 25 Μαΐου θα ψηφίσουμε για την εκλογή και αποστολή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο 21 Ελλήνων Ευρωβουλευτών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων αγνοεί ότι θα εκλέξουμε 3 ευρωβουλευτές λιγότερους, από όσους μέχρι σήμερα. Επίσης αγνοούν ότι, η ψήφος τους (για πρώτη φορά) θα καθορίσει αποφασιστικά και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούτε γνωρίζουν ότι, από την επόμενη φορά δεν θα ψηφίζουν το Ελληνικό κόμμα που προτιμάνε, οι βουλευτές του οποίου συμμετέχουν σε μια μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα. Θα ψηφίζουμε κάποιο ευρωπαϊκό κόμμα που …(στην νομαρχία Ελλάδα) θα έχει ως υποψηφίους κάποιους «δικούς του» ευρωπαίους πολίτες. Δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που γινόταν παλαιότερα, σε κάθε νομαρχία, όταν ψηφίζαμε αυτούς που είχαν το κομματικό χρίσμα.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια - Αθλητισμός και πολιτική - Έλληνες κι ανθέλληνες..


«Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες».
«Ένωσις τζι' ας γενή το γαίμαν μας αυλάτζιν».
(Συνθήματα γραμμένα σε τοίχους τής Κύπρου)

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου -αν όχι σε όλες- στον χώρο του αθλητισμού (και ειδικά στο ποδόσφαιρο που θεωρείται ο «βασιλιάς των σπορ»), έχουμε συνήθως τα δίπολα μεταξύ μεγάλων ομάδων, με τους φιλάθλους-οπαδούς τους να τις θεωρούν ως «θρησκεία». Έτσι, π.χ. στην Ισπανία έχουμε το δίπολο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, στην Ελλάδα τους δύο «αιώνιους αντιπάλους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κ.ο.κ.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Κύπρο, μεταξύ των αθλητικών σωματείων, ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας) και Ομόνοιας. Μόνο που εδώ, η αντιπαλότητα αυτών των ομάδων -και κατά συνέπεια και των οπαδών τους- δεν έχει ως ελατήριο αυτόν καθ' αυτόν τον αθλητισμό με την διεκδίκηση του γοήτρου

Η συνέντευξη του Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής


Στην πρώτη σελίδα της Κυριακάτικης  ΕΩ η
συνέντευξη του ΓΓ του Εθνικού Μετώπου
Μάνου Κώνστα
Η συνέντευξη με τον Γ.Γ. του Εθνικού Μετώ­που κ. Μάνο Κώνστα παρουσιάζει εξαιρετι­κό ενδιαφέρον και βγάζει ειδήσεις. Ο κ. Κώνστας εκφράζει τον Ελληνικό Εθνικισμό, όχι όμως σαν «σημαία ευκαιρίας», αλλά σαν την «υπεράσπιση του εθνικού κράτους απέναντι στο α­πρόσωπο γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών, που ε­ξυπηρετεί τον γερμανικό ηγεμονισμό, το χρηματοοικονο­μικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές». Το Εθνικό Μέτωπο πι­στεύει πως «η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα θα έχει ολέθριες συνέπειες», αλλά παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή, ο κ. Κώνστας πιστεύει α­κράδαντα πως «ο Έλληνας έχει ακόμα τεράστιες εσωτερι­κές δυνάμεις. Μπορεί σε πείσμα των καιρών και των ελεγ­χομένων μέσων μαζικής ενημέρωσης να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την κοινωνία, την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις του».

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αυτοί είναι οι φίλοι μας οι Ρώσοι..Το αποκαλυπτικό βίντεο που κατέβασαν...


Τον Σεπτέμβριο του 2012 δημοσιεύσαμε ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο "Πόσο φίλοι μας είναι οι Ρώσοι" που περιείχε και ένα βίντεο αληθινή ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Μετά από λίγο καιρό διαπίστωσα ότι το βίντεο δεν λειτουργούσε. Κατέβηκε..
Έτσι το έψαξα αλλά δυστυχώς δεν το βρήκα ξανά. Μετά από αρκετό καιρό το βρήκα αλλά χωρίς ελληνικούς υπότιτλους. Το κατέβασα και από τότε άρχισα να το δουλεύω, όσο καλύτερα μπορούσα, για να μεταφράσω αυτά που έλεγε. Γιατί βλέποντας την αφέλεια που διακρίνει εμάς τους Έλληνες, που νομίζουμε ότι επειδή είναι Ορθόδοξοι είναι και φίλοι μας και μάλιστα τον τελευταίο διάστημα πολλοί αντιμετωπίζουν τους Ρώσους ως απελευθερωτές! θεώρησα ότι ήταν καλό να ακούσουν με τα αυτιά τους τη πολιτική που εφαρμόζει η Ρωσία μήπως τελικά και προσγειωθούν στην ψυχρή πραγματικότητα του Ανάδελφου Έθνους. Επίσης στο βίντεο αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο των μπολσεβίκων στον Μικρασιατικό πόλεμο. 
 Στο βίντεο εμφανίζεται ο Ρώσος βουλευτής Semion Bagdasarov του κόμματος Spravedlivaya Rossiya  να ομιλεί στην Ρωσική Δούμα στις 19 Νοεμβρίου του 2010  για την κατασκευή από την Ρωσία πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. 
Υπερείδης Γλαύκιππος