Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος του Eurogroup


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος του χθεσινού Eurogroup.
«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των λίγων τελευταίων εβδομάδων διεξαγάγαμε, από κοινού με τους θεσμούς, έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση σήμερα.
Το Γιούρογκρουπ σημειώνει, στο πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement, MFFA), η οποία θεμελιώνεται σε ένα σύνολο δεσμεύσεων.

Η ντροπή της Αμυγδαλέζας και η έλλειψη ντροπής των κυβερνητών!


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Η επιστημονική αρτιότητα και η προσωπική αγωγή του καθηγητή κ. Πανούση είναι γνωστές και αναγνωρισμένες. Σήμερα, όμως, κρίνεται πλέον, ως υπουργός.
Η δήλωσή του περί αθλίων συνθηκών διαβίωσης των «φιλοξενούμενων», στο Κέντρο της Αμυγδαλέζας, μου προκάλεσε πολλές σκέψεις. Περισσότερες όμως, μου προκάλεσε η περιγραφή ενός ένστολου που υπηρετεί στην Αμυγδαλέζα, και που κατέγραψε «τις ντροπιαστικές συνθήκες κράτησης».
1.- Οι λυόμενοι οικίσκοι που παραχωρήθηκαν, είναι ίδιοι με αυτούς που το κράτος δίνει στους σεισμοπαθείς και στους πλημμυροπαθείς. Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιήθηκαν για την διαμονή των ένστολων Ολυμπιάδα του 2004.
2.- Ο εξοπλισμός των οικίσκων, στους οποίους διαμένουν μέχρι 4 παράνομοι μετανάστες, περιλαμβάνει  δυο A/C, δυο WC, δυο ντουζ, δυο νιπτήρες, τέσσερα κρεβάτια σε κάθε λυόμενο, Πλυντήρια και Στεγνωτήρια σε κάθε πτέρυγα, τηλεοράσεις και χώρο προσευχής (τζαμί). 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο πολύ τυχερός κ. Αλέξης Τσίπρας


Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Τον Αλέξη Τσίπρα δεν τον ψήφισα. Προερχόμαστε από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους και ήταν θέμα ιδεολογίας και όχι πολιτικής. Πλην όμως, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία αυτής της χώρας, δείχνει στοιχεία που μου αρέσουν και που θα ’θελα να έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Στοιχεία που έλειπαν από τους προηγούμενους, όπως Ευπρεπή Εθνικό Τσαμπουκά, Κοινωνική Ευαισθησία, Όραμα, Σεβασμό στην Ιστορία…. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κριθεί, και κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχίσει έτσι ή θα τσαλακωθεί και θα αφομοιωθεί από το γνωστό και φαύλο Πολιτικοοικονομικό Κατεστημένο που δυναστεύει αυτό τον τόπο δυο αιώνες τώρα… Όμως μιλώ για τις πρώτες εικόνες… Και είναι καλές.
Δεν ξέρω επίσης αν αυτός ο Εθνικός Τσαμπουκάς που βγαίνει τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από τον Υπουργό Οικονομικών προέρχεται από απειρία, ή υπάρχει κάποιο Plan B… Ή από ένα συνδυασμό και των δύο… Το Ζάλογγο και το Κούγκι που μας θύμισε ο Υπουργός

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κοινωνικά ευαίσθητη" κυβέρνηση ή μια από τα ίδια ;


"Σερφάροντας" στο διαδίκτυο και διαβάζοντας τις ειδήσεις έπεσε το μάτι μου σε αυτό το παιδικό βλέμμα και οδηγήθηκα στην ανάγνωση της είδησης: Έκκληση για βοήθεια σε τετράχρονο αγγελούδι που δίνει μάχη με τον καρκίνο. Μόνο ο τίτλος μου δημιούργησε ένα σφίξιμο στο στομάχι..Προχωρώντας στην ανάγνωση ανακαλύπτω ότι είναι μέλος μιας επταμελούς οικογενείας και με τους δύο γονείς στην ανεργία. Αναλογισθείτε το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι άνθρωποι. Θα αναπαράγω την είδηση ως έχει αλλά από την άλλη θα προσπαθήσω να συγκρατήσω το στόμα μου(ή μάλλον τα δάχτυλά μου) για να μην στολίσω αυτή την "κοινωνικά ευαίσθητη" κυβέρνηση. Που είναι κύριοι της

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Επιτέλους σε ρήξη με το σύστημα !!


Εχθές καπνοί υψώνονταν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας  και η πυροσβεστική έτρεχε να σβήσει τις φωτιές που είχαν ανάψει οι λαθρομετανάστες που έκαιγαν  τα κοντέινερ που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς Έλληνες αλλά τελικά στέγασαν την αφεντιά τους.. Το ερώτημα που απασχόλησε τα  αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι γιατί οι αλλοδαποί επιχείρησαν να εξεγερθούν φωνάζοντας Ελεύθεροι Ελεύθεροι,  όταν την ίδια ώρα η κυβέρνηση πήρε μια ιδιαίτερα ευνοΐκή για αυτούς απόφαση. Προφανώς οι «εκδηλώσεις» αυτές ήταν αποτέλεσμα χαράς για την απόφαση της συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση-ενημέρωση στην Λάρισα για τον κίνδυνο ισλαμοποίησης της Ελλάδας.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αξιόλογη εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ με θέμα «Ισλάμ: απειλή για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία», η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2015 στο οικογενειακό κέντρο «Αχίλλειον» στον Πλατύκαμπο Λαρίσης, με ομιλητή τον κο Γεώργιο Σαγιά, παιδαγωγό με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία. Παρέστη πλήθος κόσμου και, προς τιμήν του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λαρίσης κος Δημήτριος Παπαδημόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν το αδελφό του Π.Ε.Σ. Σωματείο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ελλάς και Ευρωπαϊκή Ένωση


Ή φαντασιακή θέσμιση τής Εύρώπης-Σωτήρα βρίσκεται μόνο στους ευσεβείς πόθους τής φιλελεύ­θερης ουτοπίας. Μόνο πού μέ ουτοπίες τα έθνη δεν σώζο­νται. Μόνο ναρκώνονται και πεθαίνουν. Μήπως αυτό στο­χεύουν oi ντόπιοι εκφραστές τοϋ "Ευρωπαϊσμού";
Το άρθρο δημοσιεύθηκε πριν 19 χρόνια στην Εθνικιστική εφημερίδα 21ος ΑΙΩΝ τεύχος 26 τον Μάιο του 1996. Ο χρόνος και η πραγματικότητα δικαιώνουν τις αναλύσεις των Εθνικιστών 

Γράφει ο Χρήστος Χαρίτος
Τά τελευταία χρόνια γινό­μαστε μάρτυρες μιας εκτετα­μένης φιλολογίας και παραφι­λολογίας για τήν αξία της "Ε­νωμένης Ευρώπης", για τά κριτήρια σύγκλισης τοϋ Μάαστριχτ και της αναγκαιότη­τας, τοϋ νά γίνουμε Ευρω­παίοι.
Τήν ϊδια ώρα και σε παράλ­ληλη διάταξη, θεσμοί και έν­νοιες, όπως 'έθνος-κράτος", εθνική κυριαρχία", "εθνική πολιτική", "έλληνοκεντρισμός", "εθνικά θέματα", εξο­βελίζονται άπό τό κυρίαρχο πολιτικό και κοινωνιολογικό λεξιλόγιο ώς "αναχρονιστι­κοί" και αντιτιθέμενοι στήν κυ­ρίαρχη αξία της Ευρώπης".

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Αποχαιρετισμός στον Αλέκο Κιτσάκη


...Βόρειος Ήπειρος καημένη που 'σαι χρόνια σκλαβωμένη
περιμένεις με λαχτάρα Ένωση με την Ελλάδα...
αυτό είναι ένα από τα πολλά τραγούδια που έχει τραγουδήσει για το Έθνος μας  ο Αλέκος  Κιτσάκης που έφυγε πριν λίγες μέρες από κοντά μας..
 Ο Κοινός Παρονομαστής σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτό τον τεράστιο τραγουδιστή κάνει αυτή την ανάρτηση. Να σημειωθεί ότι το Αηδόνι της Ηπείρου όπως τον ήξεραν όλοι, είχε τραγουδήσει σε εκδήλωση του ΕΝΕΚ. Θα ανατρέξουμε στα αρχεία μας να βρούμε φωτογραφίες αλλά και λεπτομέρειες και να τις δημοσιεύσουμε.
Η φωτογραφία αριστερά είναι από την προσωπική συλλογή του όταν ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά,  ορφανό παιδί με τραγίσιο παντελόνι, τραγίσιο σακάκι και δύο αριστερά χιλιομπαλωμένα παπούτσια.Γεννημένος στο Ριζοβούνι του νομού Πρέβεζας το 1934, ορφανεύει μικρός και εγκαθίσταται στην Αθήνα όπου και αρχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης Ομοσπονδίας. 

Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων!


Επίκληση στο πατριωτικό καθήκον των Ελλήνων φορολογουμένων έκανε η  αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ζήτησε να πληρωθούν φόροι και να ρυθμιστούν οι οφειλές.
Η αναπληρώτρια υπουργός πιο συγκεκριμένα ζήτησε άμεσα οι πολίτες  να προστρέξουν να ενταχθούν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις όλοι όσοι χρωστούν στην εφορία, αλλά και να πληρώσουν όσοι δεν πλήρωσαν ακόμα τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, ενώ παρουσίασε και ένα δραματικό τοπίο αναφορικά με το πώς πηγαίνουν τα φορολογικά έσοδα τους τελευταίους μήνες. Οι αλλαγές και φοροελαφρύνσεις όμως που εξήγγειλε η κυρία Βαλαβάνη, θα εξειδικευτούν και θα εφαρμοστούν στο β΄εξάμηνο του 2015 ή από το 2016.