Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Βρέχει μετάλλια για την Ελλάδα !!


Βρέχει μετάλλια τις τελευταίες ώρες για τους Έλληνες αθλητές που εν μέσω αντίξοων συνθηκών παλεύουν και αγωνίζονται κλείνοντας τα αυτιά τους στο γενικότερο  αντιελληνικό κλίμα που καλλιεργείται τεχνηέντως.

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος θα επιστρέψει απ’ τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συνεχίζοντας τη συλλογή μεταλλίων μετά και την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους κρίκους, πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρόγραμμα -που προκάλεσε ενθουσιασμό στις εξέδρες του γηπέδου- και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση.

ΗΡΑΚΛΗΣ KΑΙ.....HERCULES (ή περί της σημασίας και καθυβρίσεως των Αρχετύπων)


"Μεγαλομάρτυρα Ηρακλή που ανεβαίνοντας από άθλο σε άθλο
σκοτώνεις τα πλήθια μέσα σου πάθη για να γενείς ίδιος Θεός    "
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Όσοι από εμάς έχου­με "μυηθεί" έστω κι ελάχι­στα στην Εθνικιστική Κο­σμοθεωρία γνωρίζουμε αρκετά καλά την Εσωτερική Δύναμη και την τεράστια σημασία των Αρχετύπων μιας Φυλής, όσον αφορά τη δημιουργία αλλά και τη συνέχεια του διαχρονικού της Πολιτισμού. Αρχέτυπα είναι οι αρχικές εκείνες "Εικόνες" που μία Φυλή στις απαρχές της Προϊστορίας ή της Ιστορίας της "κατασκευάζει" για τον ευατό της και αποτελούν τις Μυστικές Σφραγίδες που εν'συνεχεία δημι­ουργούν , "ομοιώματα", παραπλανήσιες εικόνες και Πρότυπα.
Τα Αρχέτυπα είναι τα δυνατά θεμέλια, η βάση του οικοδομήματος οποιου­δήποτε εθνικολάίκού πολι­τισμού, επί των οποίων και δια των οποίων παράγονται και αναπαράγονται τα Συλλογικά Πρότυπα, τα Σημεία Αναφοράς και οι Κώδικες Συμπεριφοράς ενός έθνους. Κάθε Φυλή σηματοδοτείται από τα δικά της Συλλογικά Αρχέτυπα, τα οποία φυσικά (δια του Αίματος και της Βούλησης), αλλά και μετά-φυσικά (δια της Ενιαίας Εθνικής Ψυχής) μεταβιβάζονται από Γενιά σε Γενιά και από τον ένα Πολιτισμικό Κύκλο στον άλλον.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απαρνήθηκε τον εαυτό του


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 για πολλούς λόγους. Ένας από τους σημαντικότερους ήταν η στρατηγική που εφάρμοσε και που συμπυκνώνεται στην φράση «Επενδύω στην ελπίδα». Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν του ζητήθηκε να κρίνει την εκλογική στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά. Είχε πει τότε: «Ποτέ ο φόβος δεν νίκησε την Ελπίδα».
Όλα όσα έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να κερδίσει τις εκλογές και δημιουργώντας προσδοκίες και ελπίδα σε μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων, είναι γνωστά. Όπως γνωστά είναι και τα απωθητικά και φοβικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθειά της να περιορίσει το μέγεθος της ήττας ή ακόμα και να κερδίσει μια εκλογική μάχη που, κάθε λογικός άνθρωπος έβλεπε πως είχε χαθεί, πριν ακόμα ξεκινήσει.
Όμως, τώρα πια, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Στην νέα μάχη, αυτή των «διαπραγματεύσεων», που «δίνεται», δεν ακολουθείται η στρατηγική της Ελπίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τη στρατηγική του Φόβου.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ


Βιοπολιτική ονομάζεται εκείνη ή έφηρμοσμένη έπιστήμη, πού βα­σίζεται πάνω ατούς βιολογικούς νόμους και ρυθμίζει τίς σχέσεις ανάμεσα στό Λαό και στο κράτος. Ή βιοπολιτική δέν αποτελεί τί­ποτε άλλο παρά τήν πρακτική εφαρμογή της φυλολογίας. Με άλλα λόγια ή βιοπολιτική προτείνει τί πρέπει νά γίνει στό φυλετικό υπό­στρωμα ενός Λαού, ενώ ή φυλολογία υποδεικνύει απλώς τήν σύνθεση του, τήν ιδιοσυστασία του. Ή πρώτη είναι επιστήμη δεοντολογική, ενώ ή δεύτερη είναι επιστήμη οντολογική.
Ή Βιοπολιτική ώς δεοντολογική επιστήμη εξυπηρετεί μία τρυΐλή σκοπιμότητα: τήν διατήρηση, τήν ισχυροποίηση και τήν ανάπτυξη όλων τών δυναμικών φυλετικών χαρακτηριστικών. Αυτή ακριβώς ή εξυπηρέτηση της τριπλής σκοπιμότητος οδηγεί στόν διαχωρισμό της βιοπολιτικης σε διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους.
Οί βασικοί αυτοί επιστημονικοί κλάδοι, πού συνθέτουν τήν επι­στήμη της βιοπολιτικής είναι τέσσερις: ή Καθαρογονία, ή Ευγονία, ή Γενετική Υγιεινή και ή Πολυγονία.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Επειδή πιστεύω ότι υποχρέωση και καθήκον κάθε πολίτη είναι

Επειδή πιστεύω ότι υποχρέωση και καθήκον κάθε πολίτη είναι να ενδιαφέρεται και να συμμετέχει, με όποιο τρόπο μπορεί και κρίνει πρόσφορο,  στα  κοινά,  έστειλα την παρακάτω επιστολή στους  επικεφαλείς της Τ.Α. της Στ. Ελλάδας και της Φθιώτιδας με κάποιες σκέψεις μου.             ΛΑΜΙΑ   10 Ιουνίου 2015
 Προς  : Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος
            κ. Κ. Μπακογιάννη 
Κοιν  :Αντιπεριφερειάρχη Φθ  
 κ. Ευθ. Καραΐσκο
                             Δήμαρχο Λαμιέων
                           κ. Ν. Σταυρογιάννη
                             Δήμαρχο Λοκρών
                      κ. Ν. ΛιόλιΔήμαρχο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου
                                                                                κ. Ι. Συκιώτη
Ακόμη κι αν η διαπραγμάτευση για το χρέος έχει θετικό αποτέλεσμα - κάτι που προφανώς εύχεται κάθε λογικός πολίτης - η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ξεφύγει

Συμφωνία μόνο με άνευ όρων παράδοση επιδιώκουν οι δανειστές


Αντιμέτωπος με σκληρό δίλημμα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. Από τη μία πλευρά η –σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες– προειδοποίηση-απειλή του Ντράγκι ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία οι ελληνικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να επιβάλουν έλεγχο στις κινήσεις κεφαλαίων. Από την άλλη, το σαφές μήνυμα των δανειστών πως συμφωνία θα έχει μόνο εάν ουσιαστικά αποδεχθεί τον κορμό των απαιτήσεών τους.
Όταν η Μέρκελ δηλώνει πως «όταν υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος», ουσιαστικά εννοεί ότι η Αθήνα πρέπει να αποκτήσει τη βούληση όχι απλώς για να κάνει βήματα πίσω, αλλά ουσιαστικά για να παραδοθεί. Εξ ου και οι πολλές αναφορές στην ανάγκη ο Τσίπρας να λάβει δύσκολες αποφάσεις.
Όλα δείχνουν πως μετά από μία μακρόσυρτη και με υψηλό κόστος για την ελληνική οικονομία διαπραγμάτευση, η επίτευξη συμφωνίας έχει καταστεί μονόδρομος για τον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειές του πλέον εστιάζονται στο να αμβλύνει κατά το δυνατόν τις πιο επώδυνες απαιτήσεις και να εξασφαλίσει επίσης κατά το δυνατόν κάποιες αναφορές για ζητήματα που η Αθήνα θεωρεί κρίσιμα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ειλικρίνεια της κας Μέρκελ


χρονογράφημα
του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
Η ΄Ανγκελα Μέρκελ έχει εκλεγεί τρείς φορές  Καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 μέχρι σήμερα. Είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής και αποφασιστικός. Κυρίως όμως είναι ειλικρινής στις σχέσεις της και τις υποσχέσεις της με τον Γερμανικό λαό. Σε κάθε εκλογική μάχη παίρνει σαφή, ειλικρινή  και τελείως ξεκάθαρη θέση για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει. Ακριβώς  αυτό εκτιμούν οι ψηφοφόροι και την ψηφίζουν φανατικά κάθε φορά. Η κ. Ανγκελα  δηλώνει απερίφραστα σε κάθε ομιλία της πως γραμμή του κόμματός της είναι να υποστηριχθούν από το κράτος οι Βιομήχανοι, οι Εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Στηρίζει την πολιτική της στο γεγονός πως οι επιχειρηματίες θα επιχειρήσουν, θα ρισκάρουν, θα πετύχουν και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Πιστεύει στους επιχειρηματίες, στέκεται δίπλα τους, τους βοηθάει και με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει συνεχώς το μεγάλο οικονομικό θαύμα της Γερμανικής οικονομίας.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τι θα ψηφίσουν την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ; Την Ελπίδα μιας νέας εποχής ή το τέλος του κόμματός τους;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Το ΠΑΣΟΚ, με χαμηλό το ηθικό των στελεχών του και ακόμη χαμηλότερη την ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα (μια ανταπόκριση που ήδη ακουμπά το όριο του 3%), επιχειρεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Ζητά να ανακτήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και μέσω αυτού το δικαίωμα της εκ νέου διακυβέρνησης της χώρας. Και αναρωτιέται κανείς:
Για ποιο σκοπό; Με τι πρόγραμμα; Με ποια στελέχη;
Είναι 3 ερωτήματα τα οποία χρειάζονται απαντήσεις.
Θα έλεγα πως οι 3 υποψήφιοι για την Προεδρία, (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος), προσωποποιούν ο καθένας την απάντηση σε ένα από αυτά τα ερωτήματα. 
Ο Αντρέας Λοβέρδος, απαντά στο ερώτημα «για ποιο σκοπό». Ο πυρήνας των λεγομένων του είναι ότι, θα ασκήσει «δομική αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση.
Η Φώφη Γεννηματά, απαντά στο ερώτημα «με τι πρόγραμμα». Ο πυρήνας των λεγομένων της είναι ότι, θα πρέπει «να γίνει επανασυγκόλληση» όλων των κομματιών της τέως κραταιής παράταξης.