Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Εγκαίνια των Τοπικών Οργανώσεων της ΕΝΕΠ και οι «Βαρβάρες» (κεφάλαιο 6ο)


 Το παράδειγμα της Κ.∆. της ΕΝΕΠ ακολούθησαν με μεγάλη επιτυχία και οι Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών εγκαινιάστηκαν πάνω από σαράντα τοπικά γραφεία, με πρωτοβουλία πάντα των νέων, αλλά και με την ενεργό πλέον συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας. Το μελανό σημείο όλων αυτών των εκδηλώσεων ήταν η προσπάθεια αυτοπροβολής των υποψηφίων, που κατά κανόνα γέμιζε με πίκρα και αηδία τους νεολαίους, πρωταγωνιστές της επιτυχίας.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ της ΕΝΕΠ (φωτογραφίες - κεφάλαιο 5ο)


Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η Ε.Ε. της ΕΝΕΠ, έπραξε άριστα όταν από ένα
σημείο και μετά άρχισε να μη δίνη μεγάλη σημασία στις άνωθεν «συμβουλές».
Προχώρησαν, λοιπόν, οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια, ώσπου έφτασε και η
συγκεκριμένη μέρα.
Την αγωνία για την επιτυχία του σχεδιασμού, την έσπασε το τηλέφωνο
της Κ.Δ. της ΕΝΕΠ, Ντίνος Γιαννάκος, πρόεδρος ΕΝΕΠ Παπάγου: «Εχουμε μαζί
μας τις νεολαίες Αγ. Παρασκευής, Χολαργού, Ψυχικού και Χαλανδρίου και
ξεκινάμε την πορεία» .
Σπύρος Κρητικός, πρόεδρος ΕΝΕΠ Αχαρνών (Αγιος Νικόλαος): Ξεκινάμε !
Στέλιος Παρασκευόπουλος πρόεδρος ΕΝΕΠ Κυψέλης: Ξεκινάμε !
Γιώργος Αντωνάκος, πρόεδρος ΕΝΕΠ Πειραιώς: Ξεκινάμε !
Γιώργος Χαρίτσης, πρόεδρος ΕΝΕΠ Δάφνης: Ξεκινάμε !
Οι προαναφερθέντες υπήρξαν οι βασικοί συντελεστές της επιτυχίας των
πορειών, μιας και τα υπόλοιπα τοπικά γραφεία δεν είχαν προλάβει ακόμα να
οργανωθούν.
• Ακολουθούν έξι φωτογραφίες που αποδεικνύουν το πάθος για αγώνα
των συγκεντρωθέντων, τον παλμό και τον δυναμισμό τους.

Αναβίωσις… (του Γιώργου Τσιτώνα)


Πριν καμιά εβδομάδα περίπου βρισκόμουν στην παραλία της Νέας Περάμου, Μεγάλο Πεύκο για όσους είχαμε την τιμή να φορέσουμε τον πράσινο μπερέ. Κουβεντιάζοντας με έναν καλό συνάδελφο για το πόσο κοντά βρίσκεται η απέναντι ακτή της Σαλαμίνας, αναβιώσαμε με την φαντασία μας σκηνές από την Ναυμαχία που έμελλε να σταματήσει την θυελλώδη προέλαση των βαρβάρων..!
  Tην -ανήκουστη για τα έθιμα της εποχής- εκτέλεση του Πέρση απεσταλμένου που ζήτησε Γη και Ύδωρ από τους Αθηναίους, διότι όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, στο βίο του Θεμιστοκλή (6,4,2): “Επαινείται δ’ αυτού και το περί τον δίγλωσσον έργον εν τοις πεμφθείσιν υπό βασιλέως επί γης και ύδατος άτησιν. Ερμηνεία γαρ όντα συλλαβών δια ψηφίσματος απέκτεινεν ότι φωνήν Ελληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν ετόλμησε χρήσαι”!!

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΠ ( κεφάλαιο 4ο)


Η επίσημη εμφάνιση της νεολαίας έγινε στο ξενοδοχείο CARAVEL με
συνέντευξη Τύπου προς τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Απετέλεσε
υπόδειγμα οργανώσεως και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει μια αλυσσίδα
αναλόγων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σημαντικώτερη από αυτές
υπήρξε η συνέντευξη που οργάνωσε στον Βόλο ο τότε πρόεδρος της ΕΝΕΠ
Κώστας Μπόζας παλαιό μέλος του ΕΣΕΣΙ.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CARAVEL ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠ. ΘΕΟΤΟΚΗ
Όταν οι κομματικοί παράγοντες έμαθαν το σχέδιο για την συνέντευξη
Τύπου έσπευσαν να πληροφορήσουν τον Σπύρο Θεοτόκη. Ο Θεοτόκης,
κατεχόμενος από σύνδρομο ανασφάλειας και αυτοπροβολής απαίτησε την
ματαίωση της εκδηλώσεως. Μεταφορεύς της σχετικής επιθυμίας - εντολής προς

Με αφορμή την «επίσκεψη» Μακρόν


Ποιος θυμάται την άλωση και την λεηλασία του πλούτου της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που βασίζεται σε πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα είναι ο τρίτος λιγότερο ελκυστικός τόπος για ξένες επενδύσεις μετά τη Νότιο Αφρική και το Ισραήλ.
Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα, όταν κανένας δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει στην Ελλάδα τα λεφτά του, γιατί έρχονται με τον Μακρόν τόσοι Γάλλοι διευθύνοντες κορυφαίες (κρατικές οι περισσότερες) επιχειρήσεις; 

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ (κεφάλαιο 3ο)


Η φάση της εμφανίσεως προέβλεπε σειρά ενεργειών που ξεκίνησαν με το
προσκλητήριο προς τους νέους. Συνεχίσθηκαν με καθημερινά δελτία τύπου προς τις εφημερίδες, όπου ανεφέροντο δεκάδες προσχωρήσεις επωνύμων στελεχών της
ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ στην ΕΝΕΠ (μέ κορυφαία την προσχώρηση του Προκόπη Δεσποτίδη, επικεφαλής μεγάλου αριθμού φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).
Κλιμακώθηκαν με την αναγγελία δεκάδων επιτροπών νεολαίας σε
ολόκληρη την Ελλάδα. Πλαισιώθηκαν με εκτεταμένες αφισσοκολλήσεις και
αναγραφές συνθημάτων. Κορυφώθηκαν με την συνέντευξη τύπου της ΕΝΕΠ στο
ξενοδοχείο CARAVEL (για την οποία όπως θα δούμε στο επόμενο, αντέδρασε
λυσσωδώς ο Σπ. Θεοτόκης).

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝΕΠ (κεφάλαιο 2)


η Νεολαία Έκπληξη!
Το σχέδιο πολιτικής δράσεως της ΕΝΕΠ για την προεκλογική περίοδο,
ήταν τολμηρό και φιλόδοξο. Βασίστηκε στον αιφνιδιασμό του πολιτικού κατεστημένου (εντός και εκτός Εθνικής Παρατάξεως) και στις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες των νέων Εθνικιστών.
Αξιοποίησε την ύπαρξη της εκπαιδευμένης, ικανής και άγνωστης
στελεχικής ομάδος του «Κινήματος», που κατώρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συνεγείρη τα Εθνικιστικά νειάτα και να τα οδηγήση όχι σε μια απλή εκλογική μάχη, αλλά σε έναν αγώνα κατά του παλαιοκομματισμού, της διαφθοράς και της παρακμής.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η ιστορία της δημιουργίας της εθνικιστικής νεολαίας Ε.Ν.Ε.Π (1ο κεφάλαιο)


Όπως είχαμε προαναγγείλει, από σήμερα ξεκινάμε την ανάρτηση τού ιστορικού τής δημιουργίας τής Νεολαίας Έκπληξη,  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ -- Ε.Ν.Ε.Π τον Σεπτέμβριο τού 1977.  Τό Ιστορικό των γεγονότων τής δημιουργίας τής Ε.Ν.Ε.Π μέχρι την αποφράδα ημέρα τής φράξιας των εντολοδόχων τού παλαιοκομματισμού, θά αναρτηθεί σε 11 συνεχείς δημοσιεύσεις. Το Ιστορικό των δημοσιεύσεων έχει δημοσιευθεί στην ιστορική εβδομαδιαία εφημερίδα τού ΕΝ.Ε.Κ " ΝΈΑ ΘΈΣΙΣ " το οποίο ψηφιοποίησε ο συναγωνιστής Γιάννης Σχοινάς και παρέδωσε στον διαχειριστή του Κοινού Παρονομαστή. Θεωρούμε ότι τέτοιες δημοσιεύσεις βοηθούν τούς παλαιότερους συναγωνιστές, και όχι μόνον, να θυμηθούν αλλά και να τούς διευκρινιστούν, ίσως, κάποιες απορίες, και τούς νεότερους συναγωνιστές να μάθουν και να ενημερωθούν για την ιστορία τού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Εθνικιστικού Κινήματος 

«...Νέοι και νέες, από όλας τας κοινωνικάς τάξεις, επιστήμονες, σπουδασταί και εργαζόμενοι, έσπευσαν όχι να ταχθούν υπό την σημαίαν της Εθνικής Παρατάξεως, αλλά να γίνουν αυτοί οι σημαιοφόροι, επήραν το λάβαρον εις τα στιβαρά χέρια τους και ετέθησαν επικεφαλής του αγώνος...». Απόσπασμα από άρθρο του Σάββα Κωνσταντόπουλου στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ» πριν τις εκλογές του 1977. 
 «...Η νεολαία, κύριοι, δε φτιάχτηκε από τό κόμμα. Η νεολαία φτιάχτηκε αντίθετα προς την θέληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ε.Π. κ. Θεοτόκη. Η νεολαία φτιάχθηκε γιατί ΘΕΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ να την φτιάξουμε...» Απόσπασμα από ομιλία του Πολύδωρου ∆άκογλου σε συνεστίαση στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης στις 28-3-1979.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Από αύριο η δημοσίευση του ιστορικού τής δημιουργίας τής Νεολαίας Έκπληξη, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞEΩΣ -- Ε.Ν.Ε.Π


Όπως είχαμε προαναγγείλει, από αύριο ξεκινάμε την ανάρτηση τού ιστορικού τής δημιουργίας τής Νεολαίας Έκπληξη,  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ -- Ε.Ν.Ε.Π τον Σεπτέμβριο τού 1977. 

Τό Ιστορικό των γεγονότων τής δημιουργίας τής Ε.Ν.Ε.Π μέχρι την αποφράδα ημέρα τής φράξιας των εντολοδόχων τού παλαιοκομματισμού, θά αναρτηθεί σε 11 συνεχείς δημοσιεύσεις. Το Ιστορικό των δημοσιεύσεων έχει δημοσιευθεί στην ιστορική εβδομαδιαία εφημερίδα τού ΕΝ.Ε.Κ " ΝΈΑ ΘΈΣΙΣ " το οποίο ψηφιοποίησε ο συναγωνιστής Γιάννης Σχοινάς και παρέδωσε στον διαχειριστή του Κοινού