Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η αλήθεια πάντα επικρατεί στο τέλος!


Με αφορμή την έκδοση του "Βερονάλ"
Ο Συκουτρής μια από τις μεγαλύτερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νεότερου Ελληνισμού και ένας από την σημαντικότερους διανοητές της Ελληνικής αφύπνισης στα χρόνια του μεσοπολέμου, παρέμεινε για πολλά χρόνια στην σιωπή. Εκεί τον ήθελαν τα κατεστημένα της πολιτικής και του πολιτισμού γιατί δεν εξυπηρετούσε τις ιδέες τους, γιατί δεν ήθελαν η τόσο σημαντική του παρακαταθήκη να αποτελέσει εφαλτήριο σκέψης και δράσης για τους νεότερους. Το τεράστιο έργο του και η πυκνή ζωή του δεν μπορούσαν παρά να γίνουν αντικείμενο έμπνευσης και εξιστόρησης, έστω και με μερική ή κατά περίπτωση και στρεβλή απεικόνιση. Το γεγονός όμως ότι η μεγαλοσύνη δεν μπορεί να αποσιωπηθεί ούτε να μειωθεί, είναι ουσιώδες γιατί μας διδάσκει ότι δεν υπάρχει μάταιη προσπάθεια.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Διαχρονικός Σιωνισμός: «Εμείς σπέρνουμε τον τρόμο»


«…Στις μέρες μας, εάν κάποια κράτη διαμαρτύρονται εναντίον μας αυτό γίνεται για το θεαθήναι και μετά από δική μας επιθυμία και διαταγή, διότι ο αντισημιτισμός τους μας είναι αναγκαίος με τον τρόπο που κυβερνάμε τους μικρούς αδελφούς μας. Δεν θα σας το εξηγήσω αυτό σαφέστερα γιατί η υπόθεση αυτή έχει πλέον εξεταστεί στις συνελεύσεις μας…»
«..Εμείς είμαστε εκείνοι από τους οποίους προέρχεται ο τρόμος, ο οποίος σκιάζει τα πάντα. Έχουμε στην υπηρεσία μας ανθρώπους όλων των αρχών, όλων των δογμάτων, επαναρθωτές της μοναρχίας, δημαγωγούς, κοινωνιστές, στασιαστές και παντός είδους ουτοπιστές,  έχουμε συνδέσει όλο τον κόσμο στην αποστολή: καθ’ ένας από αυτούς υποσκάπτει τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, προσπαθεί να ανατρέψει ότι έμεινε όρθιο ακόμη..»

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν


Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν στην Γαλλία στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου και του προσφυγικού "τσουνάμι" που έχει πλήξει (και...) την Γαλλία.
Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στη Γαλλία το δεξιό Εθνικό Μέτωπο είναι πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου και προηγείται σε 6 από τις 12 περιφέρειες της Γαλλίας!
Το μοναδικό κόμμα που επωφελείται από την αλλαγή κλίματος στη Γαλλία, μετά τις επιθέσεις, είναι το Εθνικό Μέτωπο. Ενώ ως τώρα η πρώτη προτεραιότητα των πολιτών ήταν η ανεργία, μετά τις επιθέσεις είναι η ασφάλεια.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τα αρχαία ελληνικά σύμβολα

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ.
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη,
ο οικονομολόγος Αλκαίος - Στυλιανός Χράπης
θα ομιλήσει με θέμα

«Τα αρχαία ελληνικά σύμβολα»

Τα σύμβολα είναι το αλφάβητο μίας γλώσσας παντελώς άγνωστης και παραμελημένης στην πατρίδα μας. Είναι ένας κώδικας από πολύ απλά, έως πολύ σύνθετα σχήματα, εικόνες, ζώα, φυτά, αντικείμενα, αριθμούς.
Ο ομιλητής θα αναφερθεί σε πανάρχαια σύμβολα του Ελληνισμού, όπως το κηρύκειο, τον μαίανδρο, το τρισκέλιο (τρινακρία), το γαμμάδιο, το αστέρι της Βεργίνας (σε όλες τις εκδοχές του), το σκάκι, το γράμμα Υ, το ζάρι, το κουκουνάρι, τον σταυρό, τον αετό, το ρόπαλο και τη λεοντή του Ηρακλέους, το σκήπτρο, το στεφάνι ελιάς, την τρίαινα, το αμπέλι, τον κεραυνό, το δελφίνι, το στάχυ, τον δαυλό, τον ρόδακα των Ελευσινίων, το ορφικό ωόν, τον λαβύρινθο, τον φοίνικα κ.α.

Είσοδος ελεύθερη

Τότε θα μιλήσουμε για επανάσταση.


" Όταν ο λαός αισθανθεί ότι δεν υπάρχει πλέον διέξοδος το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα εξεγερθεί. Θα δραπετεύσει για να διασωθεί. Δεν είμαστε στον 18ο, 19ο ή στις αρχές του 20ού αιώνα. Κι αν εξεγερθεί απλώς θα πληρώσει με το αίμα του την καταστροφή που του προκάλεσαν οι δυνάστες του. Δεν θα αλλάξει κάτι τις, εκτός από τους παλαιούς με νέους σωτήρες του. Η αίσθηση του αδιεξόδου για να οδηγήσει σε αλλαγή πρέπει να συνοδεύεται με πρόταγμα αλλαγής. Τότε θα μιλήσουμε για επανάσταση. Επομένως σήμερα δεν υπάρχει πρόταγμα αλλαγής, παρά μόνο διαμαρτυρία κατά των κυβερνώντων. Για να γίνει αυτό σήμερα οφείλει να προϋπάρξει η αιτία της απόρριψης της παλαιάς αντίληψης για την φύση των φαινομένων, η συνειδητοποίηση δηλαδή ότι στο παρόν σύστημα δεν εφικτή η παραγωγή συσχετισμών που θα προσανατολίσουν το σκοπό της πολιτικής προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑΤΟ:«Άλλο οι τουρκικές παραβιάσεις στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία»


Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg,ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είπε: «Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία» δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που «βλέπουν» το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί.
Πάλι μίλησε για το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της αλλά όταν αναγκάστηκε από σωρεία δημοσιογρφικών ερωτήσεων να αναφερθεί στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να «κοκκινήσει είπε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».
Ο δημοσιογράφος από το CNN Χάλα Γκοράνι , σχολίασε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εφαρμόζει την γνωστή πολιτική των « δύο μέτρων και δύο σταθμών» ή κοινώς «ότι μας συμφέρει λέμε»
Ο δημοσιογράφος θύμισε στον Γ.Γ τα σχόλια-tweets του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα (αργότερα τα κατέβασε) που τράβηξαν την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Είμαστε στο χείλος του γκρεμού

Πού είναι οι σωστοί, τίμιοι ακαδημαϊκοί η πνευματική ηγεσία του τόπου ; πού είναι οι ακομμάτιστοι , ανιδιοτελείς πανεπιστημιακοί ; πού είναι οι επιστήμονες ; πού είναι οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πνεύματος ; πού είναι οι δημιουργικοί επιχειρηματίες ; πού είναι οι επιτυχημένοι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό ; Που είναι όλοι αυτοί ; Γιατί δεν συνεννοούνται , γιατί δεν αποφασίζουν να ενεργοποιηθούν για να βάλουν στην άκρη όλους του σημερινούς ανίκανους , πουλημένους, προσκυνημένους, ιδιοτελείς πολιτικάντηδες που οδηγούν την χώρα στην καταστροφή ; Γιατί δεν συνεννοούνται ώστε αυτοί να αναλάβουν με ανιδιοτέλεια ,με τις γνώσεις τους, με τις εμπειρίες τους και τον πατριωτισμό τους να

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σε αυτή την Ευρώπη εμείς δεν έχουμε θέση


Απλοί παρατηρητές μόνο για τους τύπους και οι δυο κυβερνήτες, Ελλάδος και Κύπρου-ο μόνος ρόλος τους οι υπογραφές τους που επιβεβαιώνουν τις συνεχείς εθνικές μας ήττες. Ακόμα και όταν του ξέφυγαν κάποια σχόλια του κ. Τσίπρα όπως«Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας» προς τον Νταβούτογλου και πήρε δημοσιότητα, μετά από το "τράβηγμα των αυτιών" από τους Ευρωπαίους προισταμένους, έσπευσε να διαγράψει τα tweets και να δηλώσει μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου...: Σημειώθηκε λάθος.. Και η Ε.Ε. ανοίγει τις αγκάλες της, προσφέροντας γη και ύδωρ, στην Τουρκία των δολοφόνων, των γενοκτονιών, του νεοθωμανισμού, της ανελευθερίας,  των χορηγών των Τζιχαντιστών ενεργοποιώντας τον χρονοδιακόπτη της αυτοκαταστροφής της και επιβεβαιώνοντας με την πολιτική της για μια ακόμη

Εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ανατολικής Αττικής



                
Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23-11-2015 η εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ανατολικής Αττικής, με ομιλητές τους Σάββα Καλεντερίδη, εκδότη, αρθρογράφο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Συρία – Τουρκία και οι

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ας τελειώνουμε με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του δοσιλογικού τόξου.


Το αύριο για την Ελλάδα, για την πατρίδα μας, φαντάζει καταστροφικό. Δυστυχώς η μεταπολίτευση οδηγεί την χώρα, με τιμονιέρη τον νεοταξικό κομμουνιστή Τσίπρα, με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Πρώτη του προτεραιότητα η ολοκλήρωση της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Εάν ολοκληρώσει αυτό τον στόχο του, τότε οι Έλληνες αδύναμοι και χωρίς αντιστάσεις, θα βρεθούν κυριολεκτικά σκλάβοι του διεθνούς ιερατείου που συντονίζει αυτές τις κινήσεις και υπό αφανισμό το ίδιο το ελληνικό έθνος. Και αυτά θα συμβούν ταυτόχρονα με άλλα βήματα που δρομολογούνται παράλληλα, όπως τον εποικισμό της χώρας και την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με μουσουλμάνους που εισέρχονται κατά χιλιάδες στην πατρίδα μας. Αν αναλύσουμε τις κινήσεις Τσίπρα – κυβέρνηση του δοσιλογικού τόξου- ίσως να μπορέσουμε να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί.
Προ λίγο καιρού λέγαμε πως κάθε οικογένεια έχει έναν άνεργο. Τώρα πια μπορούμε να πούμε πως ολόκληρες οικογένειες διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης με μηδενικά έσοδα. Και γιατί συμβαίνει αυτό;

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα η εκδήλωση στην Λάρισα για τον Ελληνικό Κοινοτισμό από τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο


Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα στο κέντρο «Αχίλλειον» στον Πλατύκαμπο Λαρίσης (10ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαρίσης-Βόλου) με θέμα «Οι θεωρητικοί του Ελληνικού Εθνικισμού (Ίων Δραγούμης, Περικλής Γιαννόπουλος, Ιωάννης Συκουτρής, Δημήτριος Βεζανής, Δημήτριος Τσάκωνας) και ο Ελληνικός Κοινοτισμός». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο παιδαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων Γεώργιος Σαγιάς, ο εκδότης του