Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑΤΟ:«Άλλο οι τουρκικές παραβιάσεις στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία»


Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg,ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είπε: «Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία» δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που «βλέπουν» το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί.
Πάλι μίλησε για το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της αλλά όταν αναγκάστηκε από σωρεία δημοσιογρφικών ερωτήσεων να αναφερθεί στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να «κοκκινήσει είπε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».
Ο δημοσιογράφος από το CNN Χάλα Γκοράνι , σχολίασε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εφαρμόζει την γνωστή πολιτική των « δύο μέτρων και δύο σταθμών» ή κοινώς «ότι μας συμφέρει λέμε»
Ο δημοσιογράφος θύμισε στον Γ.Γ τα σχόλια-tweets του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα (αργότερα τα κατέβασε) που τράβηξαν την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

«Ποια είναι η αντίδραση του ΝΑΤΟ σε αυτό»;
Και τότε ο Jens Stoltenberg ξεκίνησε την βασιζόμενη σε «στέρεα» επιχειρηματολογία «ανάλυσή» του. «Είναι διαφορετικές καταστάσεις, στα σύνορα με Συρία και Ιράκ, η Τουρκία είναι μπλεγμένη μέσα σε μια περίπλοκη και ρευστή κατάσταση και αυτόματα τοποθετείται σε ειδικές καταστάσεις!»

Μόλις ο Gorani του είπε ότι αυτό στο… «χωριό» το λένε «δύο μέτρα και δύο σταθμά», τότε ο Stoltenberg είπε «Όχι! δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο σεβασμό των εναέριων χώρων όλων των χωρών, αλλά (πάντα υπάρχει ένα «Αλλά» όταν κάποιος ετοιμάζεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) πρέπει να καταλάβετε ότι η Τουρκία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης στη Συρία και στο Ιράκ και λόγω της αυξημένης ρωσικής παρουσίας»
Τότε ο δημοσιογράφος του ρωσικού Ria έκανε μια πολύ αυτονόητη ερώτηση:«Θέλετε να πείτε ότι η Τουρκία πρέπει να της είναι επιτρεπτό να παραβιάζει τα σύνορα της Ελλάδας, επειδή βρίσκεται σε προβληματική περιοχή και σε δύσκολη κατάσταση;»

Ο Γ.Γ τοτε έπαιξε επανάληψη την «κασέτα» και είπε εκ νέου ότι «πρέπει να είναι σεβαστός κάθε ενάεριος χώρος, αλλά σημειώνω την την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Συρία»!
Δηλαδή μία χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να παραβιάζει ελεύθερα τα εναέρια σύνορα μιας άλλης , χωρίς αυτή να επιτρέπεται να αντιδράσει.
Το ΝΑΤΟ οφείλει να προστατεύσει όλες τις χώρες όχι μόνο από εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από εσωτερικούς ως προς την Συμμαχία για να διατηρηθεί η συνοχή της.
Εν ολίγοις η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «Συμμαχία» από την οποία δεν μπορεί να περιμένει καμιά υποστήριξη κατά του βασικού της γεωπολιτικού και ιστορικού αντιπάλου, που είναι η Τουρκία.
Προκαλεί εντύπωση πως οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ, αλλά και η ΕΕ (που ενέκρινε το «δώρο» των 3 δισ.ευρώ προς την Άγκυρα) θεωρούν την Τουρκία χώρα «ειδικού χειρισμού» με αποτέλεσμα να την τοποθετούν εκτός περιορισμών και Διεθνούς Δικαίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π