Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Είναι καιρός... (του Γιώργου Ροϊδοδήμου)


Γράφει ο Γιώργος Ροϊδοδήμος
Η μελέτη της Ιστορίας είναι θεμελιώδης για την κατανόηση της κοινωνικής ψυχής παγκόσμιας αλλά φυλετικής και εθνικής. Είναι θεμελιώδης για την κατανόηση της πολιτικής, διεθνούς-γεωπολιτικής, αλλά και τοπικής-εθνικής.
Συμβάλει ουσιαστικά στον εντοπισμό των πα­ραμέτρων εκείνων που πάντοτε είναι παρούσες. Είτε αυτοί οι παράγοντες λέγονται συμφέροντα εθνικά,οικονομικά είτε καμιά φορά ιδεολογικά ή θρησκευτικά άλλοτε αληθινά και άλλοτε υποσυνείδητα ή παραπλανητικό-και άλλοτε κοινωνικές ή εθνοφυλετικές συμπεριφορές. Η κα­τανόηση αυτών των διαχρονικών παραμέτρων και παραγόντων πρέπει να λειτουργεί ως κωδικός για τπν ερμηνεία των τωρινών καταστάσεων. Αυτή είναι και η χρησιμότητα της Ιστορίας στη πολιτική.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ζήτω η Ελλάδα! 300 διανοούμενοι από όλο τον κόσμο υπογράφουν επιστολή στήριξης


Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος Mediapart, του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της Monde Εντι Πλενέλ.
Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».
Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Και ζήτω η Ελλάδα... Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογραμμίζεται ότι οι υπογράφοντες είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, ονόματα διάσημα όπως οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι:

ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Lebensraum;


Lebensraum ή ζωτικός χώρος. Σύμφωνα με την στρατηγική αυτή, ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε εδάφη, που του είναι αναγκαία, προκειμένου να ικανοποιηθούν δημογραφικές και οι εξ αυτών παραγόμενες οικονομικές ανάγκες του. Οι δημογραφικοί αυτοί λόγοι θεμελιώνονται επί της έννοιας πάντοτε του φυσικού δικαιώματος ενός λαού να μη στερείται του αναγκαίου γι αυτόν εδαφικού χώρου, άνευ της ικανοποίησης του οποίου κυοφορείται ο κίνδυνος να υποστεί τις ολέθριες συνέπειες του υπερπληθυσμού. Από οικονομικής πλευράς η επιζητούμενη επέκταση αυτή δικαιολογείται από την ιδέα του να επιτευχθεί τουλάχιστον αυτάρκεια ως προς τα κυριότερα οικονομικά αγαθά και τις πρώτες ύλες.
Βάσει λοιπόν της παραπάνω θεωρίας, ως Ζωτικός Χώρος κατά τη δεύτερη περίπτωση μπορεί να αφορά ένα απομακρυσμένο έδαφος όπως για παράδειγμα μια υπερπόντια κτήση ή αποικία.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Με την δύναμη της Βούλησης - Η Ελληνίδα φοιτήτρια που εντυπωσίασε τον Στίβεν Χόκινγκ


Στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ επικρατεί ένας «μύθος»: είναι γούρι για κάποιον φοιτητή ή ερευνητή να συναντήσει και να γνωρίσει τον διάσημο φυσικό και διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ.
Μία φοιτήτρια από την Ελλάδα, η Τζένη Λειβαδάρου που κάνει το διδακτορικό της στο Κέιμπριτζ, είχε αυτήν την τύχη!
Η ίδια αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» το μυστικό της επιτυχίας της να προκαλέσει το ενδιαφέρον του διάσημου φυσικού, αλλά και να κάνει το διδακτορικό της στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, παρά τις οικονομικές στενότητες.«Δε χρειάζεται να είσαι απαραίτητα διάνοια ή πλούσιος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Ή για να σπουδάσεις σε ένα πανεπιτήμιο, όπως το Κέιμπριτζ. Εγώ δεν είμαι τίποτα από τα δύο. Χρειάζεται επιμονή και πείσμα», αναφέρει απευθυνόμενη, κυρίως, στα νέα παιδιά της χώρας μας.

Το τι, το πώς, το πότε και το ποιοι, του μέλλοντος του Ελληνικού Εθνικισμού


Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν! Το τι, το πώς, το πότε και το ποιοι, του μέλλοντος του Ελληνικού Εθνικισμού
«… μόνο η οικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με προοπτική εξουσίας είναι η ενδεδειγμένη και ορθολογική λύση. Ενός μετώπου εθνικών δυνάμεων οι οποίες δεν θα αναλώνονται απολογούμενοι σε παρελθοντολογία αλλά με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που θα απασχολήσουν την πατρίδα, με την στροφή προς τα αριστερά που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτήν την πρωτοβουλία, καλούνται οι Έλληνες πατριώτες να πάρουν όσο πιο σύντομα γίνεται, χωρίς ΑΡΧΗΓΙΣΜΟΥΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ και ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ».
Αυτός είναι ο επίλογος, αλλά και η πολιτική ουσία, του άρθρου που έγραψε ο συναγωνιστής Νίκος Τζιόπας. (Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ της 31ης Ιανουαρίου 2015 και αναρτήθηκε στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ, τρεις ημέρες μετά, στις 3 Φεβρουαρίου 2015).(εδώ)

Το Ευρωκοινοβούλιο θέλει να περάσει ψήφισμα που θα καταδικάζει τον Καμμένο για ξενοφοβία


Για ρατσισμό και ξενοφοβία, όπως ο Αυστριακός Γεργκ Χάιντερ, κατηγορείται από τους συντηρητικούς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με το κόμμα του να δίνει σφοδρή απάντηση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, «οι συντηρητικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτίθενται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να καταδικάσουν μέσω της ψήφου τους το ακροδεξιό κόμμα -μέλος του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα, παρόμοια με εκείνη που είχε λάβει η ΕΕ επιπλήττοντας την Αυστρία πριν από 15 χρόνια».
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο κατέχει και τις περισσότερες έδρες, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφριντ Βέμπερ, «είπε την Τρίτη ότι θα πιέσει τους κεντροαριστερούς να στηρίξουν (εντός ευρωβουλής) μια απόφαση παρόμοια με εκείνη που είχε περάσει το 2000, όταν ο Γεργκ Χάιντερ της ακροδεξιάς Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας είχε μπει στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η προσδιοριστική κατάρρευση του όρου "ακροδεξιός πατριώτης"


"όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει"

Πράγματι όλο το τεχνικό οικοδόμημα του καπιταλισμού, κυρίως στην πολιτική του έκφραση - που είναι ο κοινοβουλευτικός  υποκριτικός πλουραλισμός - στηρίχθηκε στην λαϊκή αυτή διαχρονική θυμοσοφία. Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί, υπηρετούν έως και αυτή την ύστατη στιγμή, την Αγγλική διαχρονική συνταγή του "Διαίρει και Βασίλευε". Όλα τα κομματικά στελέχη, στηρίχθηκαν και ανδρώθηκαν από τους χρηματοοικονομικούς κρουνούς των αδηφάγων  και ισοπεδωτικών - για τις αξίες του έθνους - εργολάβων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που είναι τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες και τα όργανά τους: οι ντόπιοι έλληνες πουλημένοι κεφαλαιοκράτες, οι βιομηχανίες των ειδήσεων και οι αργυρώνητοι πολιτικάντηδες, οι θυρωροί αυτοί του Δ.Ν.Τ.

Η ΕΝΔΟΧΩΡΑ, το περιοδικό - σύμβολο της Θράκης , ξανά κοντά μας!

Η ΕΝΔΟΧΩΡΑ, το περιοδικό - σύμβολο της Θράκης για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ξανά κοντά μας! Μετά από μία πενταετή περίοδο διακοπής, το 98ο τεύχος της είναι ήδη στα βιβλιοπωλεία.
Με την ευκαιρία της επανέκδοσης του περιοδικού, ο ομότιτλος Πολιτιστικός Σύλλογος που το εκδίδει, πραγματοποιεί στην έδρα του συλλόγου, στην Αλεξανδρούπολη, πανηγυρική εκδήλωση, με ομιλητή τον Θρακιώτη καθηγητή Φυσικής (Ακουστικής) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χαράλαμπο Σπυρίδη, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα «Το δαχτυλίδι του Εζέροβο».
Πρόκειται για μια ομιλία που τιμά τη Θράκη και την Ιστορία της και αναδεικνύει την διαχρονική

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ - Η έννοια του Έθνους


'Αν ρίξει κανείς ένα βλέμμα στο Γεωγραφικό Χάρτη, θα δεί  ότι η υδρόγειος είναι διαιρεμένη σε τμήματα. Κάθε ένα από τα Τμήματα αυτά αποτελεί ιδιαίτερη χώρα.
"Όλες όμως οι χώρες δεν είναι εθνικές. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνίες, πού ζουν σε κάθε μία από τις χώρες αυτές, δεν είναι εθνικές ομοιογενείς δηλαδή δεν είναι εθνικές κοινωνίες, αλλά αποτελούνται σε μερικές χώρες από πληθυσμούς ανομοιογενείς. Με άλλους λόγους όλες οι κοινωνίες δεν αποτελούν "έθνος.
Το 'Έθνος  είναι ένα ιδιαίτερο είδος κοινωνίας, το Έθνος προϋποθέτει μία κοινωνία, άλλα περιέχει κάτι περισσότερο από μια απλή κοινωνία, είναι ένα σύνολο ανθρώπων, τούς οποίους συνδέουν μεταξύ τους πλην των κοινωνικών σχέσεων και ορισμένα άλλα στοιχεία, φυσικά, βιολογικά  ψυχολογικά, ιστορικά. Τέτοια στοιχεία είναι η κοινή Πατρίδα, ή κοινή καταγωγή, ή φυλετική ομοιογένεια, η κοινή γλώσσα, η κοινή θρησκεία, ό κοινός πολιτισμός ,ή κοινή νοοτροπία, τα κοινά ήθη και έθιμα, οι κοινές παραδόσεις, ή κοινή Ιστορία, κοινές εθνικές δόξες ή περιπέτειες , ή κοινή εθνική υπερηφάνεια .

Ενότητα και Συνεργασία του πατριωτικού χώρου με Σοβαρότητα και Υπευθυνότητα


Η εθνικιστική θεώρηση της ζωής και της πολιτικής, επιβάλλει την πολυδιάστατη θεώρηση των όσων συμβαίνουν. Και είναι φυσικό κι επόμενο να μην επικεντρώνεται σε μία μόνο διάσταση της εθνικής μας ζωής (π.χ. οικονομία).  Η αναμενόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επετεύχθη ακριβώς γιατί ο ελληνικός λαός δεν σκέφτεται εθνικά. Σκοπίμως το πεδίο αντιπαράθεσης μετεφέρθη από το πολιτικό σύστημα στην οικονομία και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε όταν προβλέπαμε προεκλογικά ότι ακόμη και  Έλληνες που διατείνονται ότι ανήκουν στη λεγόμενη δεξιά με εθνικά χαρακτηριστικά, ψήφισαν την αριστερά ώστε να «τιμωρήσουν» την λεγόμενη κεντροδεξιά για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε από το 2012 και μετά.
Οι αναλύσεις  για το αποτέλεσμα των εκλογών επικεντρώνονται στην ΕΛΠΙΔΑ που υποτίθεται ότι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό. Κι αν, για χάρη της συζήτησης, αυτό το δεχθούμε για την οικονομία, δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τους υπόλοιπους τομείς: τον τομέα των εθνικών μας θεμάτων που είναι ανοιχτά, της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την σύνθεση του

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Παραμένουμε στην πατρίδα μας και αγωνιζόμαστε για αυτή


Βλέποντας αριστερά την εικόνα που δημοσίευσε ο Γιάννης Κουριανίδης, αυτόματα, συνειρμικά σχεδόν, μου ήλθαν στο νου δύο ιστορικά στιγμιότυπα:
1. Την άρνηση του καταδικασμένου σε θάνατο Σωκράτη να αποδράσει από την φυλακή του, αποφεύγοντας την βέβαιη και επικείμενη εκτέλεσή του, έχοντας σαν κυριότερο επιχείρημα στην πρόταση του Κρίτωνα, το ότι δεν μπορεί ένας πολίτης να καταργήσει τους νόμους αγνοώντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού οι νόμοι και κατ’ επέκταση η πατρίδα (=πολιτεία), είναι φύσει ανώτεροι από κάθε πολίτη ενώ βέβαια «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνώτερον και αγιώτερον εστίν η πατρίς και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν» και

ΤΣΑΜΗΔΕΣ


Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλβανού σοσιαλιστή βουλευτή  Ταουλάντ Μπάλλα πριν λίγες ημέρες στο « A1Report»,   ότι στην αλβανική πολιτική ατζέντα είναι το τσάμικο ζήτημα και το οποίο περιμένουν μαζί με το θέμα των συντάξεων των Αλβανών μεταναστών να επιλυθούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία τόνισε στήριξαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα με την ψήφο τους (ψηφίζουν κιόλας)  ό Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει ένα άρθρο για τους Τσάμηδες που αξίζει να διαβαστεί
Το άρθρο πού ακολουθεί, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου 1945 στην εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ. Τό αναδημοσιεύουμε σήμερα πιστεύοντας ότι ή αναφορά στους Τσάμηδες τής Θεσπρωτίας έχει μια αναλογία με τούς Τούρκους-Μουσουλμάνους τής Θράκης. Καί με την ευκαιρία αυτή πρέπει να θυμίσουμε στους Έλληνες ότι το πρόβλημα των Τσάμηδων το έλυσαν ριζικά οι αντάρτες των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ. Καί ότι ακόμη μέσα στις προθέσεις των ήταν καί ή απελευθέρωση τής Β. Ηπείρου, πράγμα πού τελικά δεν έγινε εξ αιτίας του ΚΚΕ καί των παλαιοκομματικών.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το ανθελληνικό ΠΟΤΑΜΙ.....αποκαλύφθηκε..


Τι έγραψε στο Facebook για τη συνάντηση Βαρουφάκη  - Ντάισελμπλουμ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media και οδήγησε στην παραίτησή του
«Γερούν γερά σπάστου τον τσαμπουκά» έγραφε στο Facebook ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, τομεάρχης Υγείας του «Ποταμιού» την περασμένη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισκέφθηκε τη χώρα μας για να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τζιτζιφιόγκο» τον Ντάισελμπλουμ και να σχολιάσει «ποιος περίμενε η Ελλάδα να είναι με το μέρος του». 

Κράμερ εναντίον Κράμερ

                                             
Χρονογράφημα του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
Καλογυρισμένη ταινία με τον Ντάστιν Χοφμαν και την Μέριλ Στρίπ το 1979. Τριάντα έξ χρόνια αργότερα την ξαναζούμε στην πολιτική ζωή του τόπου. Λιτή ζωή εναντίον λιτότητας. Πιάσε τα αυγό και κάντου ένα κουρεματάκι
με την ψιλή. Να μην μείνει τρίχα απάνω. Λέει ο κ. Στρατούλης πως τελείωσε η λιτότητα. Τον ακούει ο κ. Βαρουφάκης και εκνευρίζεται, να ζούμε λιτά τονίζει με όλη την σοβαρότητα που έχουν οι εξ Αμερικής σοσιαλιστές. Εγώ, είχα κάνει τα κουμάντα μου, πέντε χρόνια ζαχάρωνα μια τρακοσάρα Mercedes και μου
φεύγανε τα σάλια. Σκεφτόμουνα πως μόλις βγεί ο Σύριζα και αρχίσει η ομαλή ροή χειμάρρων χρήματος θα το έπαιρνα το ρημάδι το Mercedes.

Κρούγκμαν: «Θέλετε να βάλουμε στοίχημα;»


Στο σχετικό άρθρο του στην εφημερίδα New York Times, o κ. Κρούγκμαν θέτει δύο στοιχήματα: το πρώτο, στο οποίο υποστηρίζει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και επιβιώσει από 1-2 χρόνια μεγάλων αναταραχών θα συμπαρασύρει σε έξοδο κι άλλες χώρες του Νότου και το δεύτερο, στο οποίο διατείνεται ότι η νέα συγκυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω μπροστά στη Μέρκελ που ακολουθεί τακτική... Κορλεόνε! 
Αναλυτικότερα το άρθρο του έχει ως εξής:
Οι αγορές πανικοβάλλονται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν αποτελεί ετυμηγορία των αγορών επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ή εν πάση περιπτώσει όχι μόνο επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Οι αγορές κρίνουν ότι ο κίνδυνος της μη επίτευξης συμφωνίας και η άτακτη κατάρρευση της μέχρι σήμερα διαδικασίας είναι υψηλός.