Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Το τι, το πώς, το πότε και το ποιοι, του μέλλοντος του Ελληνικού Εθνικισμού


Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν! Το τι, το πώς, το πότε και το ποιοι, του μέλλοντος του Ελληνικού Εθνικισμού
«… μόνο η οικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με προοπτική εξουσίας είναι η ενδεδειγμένη και ορθολογική λύση. Ενός μετώπου εθνικών δυνάμεων οι οποίες δεν θα αναλώνονται απολογούμενοι σε παρελθοντολογία αλλά με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που θα απασχολήσουν την πατρίδα, με την στροφή προς τα αριστερά που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτήν την πρωτοβουλία, καλούνται οι Έλληνες πατριώτες να πάρουν όσο πιο σύντομα γίνεται, χωρίς ΑΡΧΗΓΙΣΜΟΥΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ και ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ».
Αυτός είναι ο επίλογος, αλλά και η πολιτική ουσία, του άρθρου που έγραψε ο συναγωνιστής Νίκος Τζιόπας. (Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ της 31ης Ιανουαρίου 2015 και αναρτήθηκε στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ, τρεις ημέρες μετά, στις 3 Φεβρουαρίου 2015).(εδώ)

Μέσα σε 10 γραμμές, ο αδιάλειπτα μαχόμενος Νίκος Τζιόπας περιέγραψε:
Τι πρέπει να γίνει (οικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με προοπτική εξουσίας).
Πώς πρέπει να δομηθεί πολιτικά (δεν θα αναλώνονται απολογούμενοι σε παρελθοντολογία).
Με τι πρέπει να ασχοληθεί (να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που θα απασχολήσουν την πατρίδα).
Πότε πρέπει να γίνει (αυτήν την πρωτοβουλία, καλούνται οι Έλληνες πατριώτες να πάρουν όσο πιο σύντομα γίνεται).
και τέλος,
Με ποια προαπαιτούμενα, μπορεί να επιτύχει (χωρίς ΑΡΧΗΓΙΣΜΟΥΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ και ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ»).
Εγώ, θα επιχειρήσω να συμπληρώσω την ενότητα «από ποιους»!


«Η οικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με προοπτική εξουσίας» είναι, ως αντίληψη, έξω από την πολιτική διαμόρφωση των στελεχών που κρατάνε ζωντανή την Χρυσή Αυγή. Και είναι και σε ευθεία αντίθεση με την λειτουργία του αρχηγού της ή την νοοτροπία των ψηφοφόρων της. Η στρατηγική της Χρυσής Αυγής είναι χαμηλών… «κοινοβουλευτικών» προδιαγραφών. Δυστυχώς αρκούνται μόνο στο να λένε ότι θα γίνουν ή ότι είναι «η εθνική αντιπολίτευση». Για την ακρίβεια, «η μόνη εθνική αντιπολίτευση».
Ενωτικές πρωτοβουλίες που προέρχονται από μικρούς σχηματισμούς ή από μεμονωμένα πρόσωπα, και αποβλέπουν στην κοινή πορεία με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν καμία προοπτική. (Ιστορικά προηγούμενα του τρόπου που συγκροτήθηκε το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΝ, δεν συνηθίζονται στον εθνικιστικό χώρο).
Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικές συμπολιτείες δεν είχαν ποτέ μακροημέρευση και οι πολιτικές συμπράξεις γίνονται μόνο για σημειακές, τακτικές, πρωτοβουλίες.

Η σημερινή πραγματικότητα καταγράφει την ύπαρξη δεκάδων μικρών και ελπιδοφόρων κινήσεων που εκπέμπουν άρωμα εθνικιστικό. 

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν να τις ενισχύσουμε. Να τις βοηθήσουμε και να επιμείνουμε χωρίς πολιτική υστεροβουλία ή πολιτικό ηγεμονισμό… μέχρι να φανεί και να αναδειχτεί ο Ένας. Εκείνος ο ένας που θα βρει και θα πλαισιωθεί από τους λίγους, ολοκληρωτικά δοσμένους στον αγώνα, δημιουργώντας μια απρόσμενα δυνατή και αποτελεσματική ομάδα.
Μια τέτοιων χαρακτηριστικών ομάδα, στην σημερινή συγκυρία και με τα σημερινά μέσα, μπορεί να πετύχει.
Γι΄ αυτό… «μην ασχολείστε πια με την Χρυσή Αυγή».

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

1 σχόλιο:

  1. 1) "...δεν θα αναλώνονται απολογούμενοι σε παρελθοντολογία..."
    Αυτό αν δεν θα ισχύει επιλεκτικά θα είναι ότι καλύτερο.
    Θέλω να πω ότι αν άλλοι ή για άλλους δεν θα απολογούνται για το παρελθόν ενώ κάποιοι άλλοι θα απολογούνται ο κόσμος θα μειδιάσει.

    2) "...αυτήν την πρωτοβουλία, καλούνται οι Έλληνες πατριώτες να πάρουν όσο πιο σύντομα γίνεται..."
    Μα ήδη αυτήν την πρωτοβουλία δεν την έχει πάρει το Εθνικό Μέτωπο; Ή μήπως μιλάμε για κάποιο άλλο κίνημα;(Σημειωτέον ότι έχω εκφραστεί με θετικά σχόλια για το Ε.Μ. σε προηγούμενα σχόλια μου)

    3) Η χρυσή αυγή ΤΩΡΑ είναι η εθνική αντιπολίτευση και αύριο που θα αποτύχει παταγωδώς ΚΑΙ ο συριζα θα είναι μονόδρομος η κατάκτηση της εξουσίας.Το λένε καθαρά και συνέχεια αυτό.

    4) "...μέχρι να φανεί και να αναδειχτεί ο Ένας..."
    Καλή επιτυχία σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π