Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Εθνικισμός έναντι του Φασισμού.


Ό Έθνικοσσσιαλισμός καί ό Φασισμός υπήρξαν σημαντικά ιστορικοπολιτικά ρεύματα στήν Ευρώπη του μεσοπολέμου μέ απόηχο πού φθάνει μέχρι τήν σημερινή εποχή. Επειδή καί τά δύο ρεύματα αναζητούν σάν φορείς εκφράσεως τους, ανθρωπίνους συλλογικούς σχηματισμούς καί συνεπώς τήν έννοια του Έθνους (άφοϋ αυτό είναι ό φυσικός ανθρώπινος συλλογικός σχηματισμός), έρχονται σε έπάφή μέ τόν Εθνικισμό, μέ τόν όποιο συχνά συγχέονται. Είδαμε, όμως, σέ περασμένες αναλύσεις μας τήν ουσιώδη ποιοτική διαφορά μεταξύ Εθνικισμού και  Έθνικοσοσιαλισμού πού συνίσταται στό είδος τής  συλλογικής Βουλήσεως πού κάθε ρεύμα αναπτύσσει  Ό μέν Εθνικισμός αναζητεί τήν ένεργόποίησι της ανωτέρας ελλόγου βουλήσεως μέ στόχο τήν αυτοπραγμάτωση τηρώνταςτό μέτρο μεταξύ συλλογικής καί ατομικής συνειδήσεως ένώ ό Έθνικοσοσιαλισμό άνάζητεί τήν
Γιγάντωσι της άλόγου βουλήσεως του. Συλλογικού υποσυνειδήτου της Φυλής, στό όποιο ζητά να άπορροφηθή κα αφανισθή,ή ατομική συνείδησις, μέ στόχο τήν κυριαρχία, άντί της αυτοπραγματώσεως.
Άλλα καί άπό τόν Φασισμό, τήν Ιδεολογία τοϋ Δεσμού (1), ό,Εθνικισμός έχει ποιοτική διαφορά, τήν οποία θά δούμε ακολούθως .

Ὁδός προσωπικῆς ἀντιστάσεως


Aς υποθέσουμε το φαντασιώδες ενδεχόμενο ιστορικής εξαφάνισής μας των Eλληνώνυμων του βαλκανικού νότου – αλλά οπωσδήποτε ηδονικής: Mας μεταφέρουν, λ.χ., όλους, ως πληθυσμικό σύνολο, στην πιο ηλιόλουστη και μαγευτική πολιτεία των HΠA, με παροχές μυθώδους διαβίωσης, αδιανόητες και για τον πιο ακραίο στις απαιτήσεις του συνδικαλιστή. Kαι στα εδάφη του σημερινού ελλαδικού κράτους δημιουργείται ένα καινούργιο μόρφωμα από την πανσπερμία των μεταναστών, ή μεταφέρονται πληθυσμοί της σφύζουσας τουρκικής Aνατολίας, ή πραγματοποιείται το όνειρο του Mπερίσα για τη Mεγάλη Aλβανία – ή ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.
O μύθος εξυπηρετεί τη διατύπωση δύο ερωτημάτων. Eρώτημα πρώτο: H εξαφάνιση του σημερινού Eλληνισμού από τη σκηνή της Iστορίας θα γινόταν έστω ελάχιστα αισθητή, και σε ποιους; Θα είχε την παραμικρή συνέπεια στην πορεία και στον πολιτισμό της ανθρωπότητας; Θα έχανε κάτι η Eυρώπη, η διεθνής κοινότητα, θα βίωναν κάποιοι πάνω στον πλανήτη επώδυνη στέρηση;

Να βράσω την δημοκρατία σας!!!

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Ανδρέας Κουρής, πρόεδρος του «Real Media Group» και γιος του γνωστού εκδότη, Γιώργου Κουρή. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 9.171.778,02 ευρώ που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ωστόσο του δόθηκε τριετής αναστολή, με αποτέλεσμα, παρά την καταδίκη του να αφεθεί ελεύθερος. Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε πρόστιμο, ύψους

Και βούτυρο και κανόνια !


Τη νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία» χτίζουν μεθοδικά οι Τούρκοι, αλλά η Ευρώπη και οι λοιποί ατλαντικοί σύμμαχοι δεν επιθυμούν να ταράξουν τα όνειρα των δερβίσηδων της απέναντι όχθης. Αν κάποιος παρατηρήσει τις κινήσεις της Αγκυρας στα Βαλκάνια, η οποία με σύστημα «στήνει» τη νέα γενιά των «Γενίτσαρων» και των «πρακτόρων» με στόχο να «αναβιώσει» το μουσουλμανικό τόξο, τότε θα συνειδητοποιήσει ίσως την απειλή που έρχεται.
Αυτές λοιπόν τις στιγμές που η ημισέληνος αναπτύσσει το νέο επεκτατικό της δόγμα, στο οποίο εντάσσεται και η κατασκευή του πρώτου της αεροπλανοφόρου (κόστους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!)

Μέσα στα φάλτσα του Εθνομηδενισμού αυτά τα παιδιά τραγουδάνε για την Ελλάδα !



Μια δυνατή αλλά ξεχωριστή νότα μέσα στην παραφωνία της πολιτικής αποτελεί το συγκρότημα των ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ .Είναι 4 νέα παιδιά που γράφουν εθνικιστικά τραγούδια στην άχρωμη και άμουση εποχή μας .Επίσης σημαντικό είναι ότι βάζουν νέους και σύγχρονους ρυθμούς αλλά και ήχους .Δεν τραγουδάν ούτε σαχλαμάρες ούτε καψουροτράγουδα αλλά τον έρωτά τους για την Ελλάδα μας .Αν ακούσετε τα τραγούδια τους είμαστε σίγουροι θα τα αγαπήσετε Οι ΕΡΩΣ ΕΛΑΣ είναι ο Φώτης Μήλιος, η Βασιλική Αϊβατζίδου, ο Αρτ Κυδωνάκης και η

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το παραμύθι της κάθαρσης ..δεν έχει δράκο.


γράφει ο Ζ.Ζαφείρης
Το πολιτικό σύστημα έπιασε πάτο .Η 38χρονη κυνοβολευτική δημοκρατία γκρεμίζεται .Ήδη μετράει αντίστροφα και προς το τέλος. Πρώτα πρώτα χάνει ακόμα και τους τελευταίους πιστούς της, τους ηλικιωμένους που παραδοσιακά και με ταμπέλα το πίστευε και μη ερεύνα, στήριζαν προσκολλημένοι τα κόμματα της μεταπολίτευσης . Η επόμενη γενιά τους έχει διαγράψει με την μία και η νεότερη δεν θα τους πλησιάσει ποτέ. Με κάποιο τρόπο οι πολιτικοί χιμπατζήδες θα πρέπει να μείνουν για λίγο ακόμα επάνω στην εξουσία για να αποτελειώσουν το καταστροφικό έργο τους. Και αν έχουν στο μυαλό τους αυτό που είχε πει ο Νίτσε το « ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό» τότε θα ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές. Το πολιτικό σύστημα και οι διαχειριστές του τα έβαλαν κάτω και είδαν πως αν δεν κάνει θυσίες το τέλος θα είναι πολύ

Πυρπόλησαν τα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά (video + φωτο)


Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων καθώς και το σπίτι του Αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πρόκειται για εμπρησμό καθώς στους τοίχους και των τριών σπιτιών οι δράστες έγραψαν την λέξη "Γερμανοπροδότη"  ενώ στις πόρτες υπάρχουν ίχνη από πυροβολισμούς.
Η σήμανση που διενεργεί έρευνες στα σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους καθώς και στο περιβάλλοντα χώρο έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η ψυχούλα μου αλυχτά - της Ελένης Α. Παπαδοπούλου


Αααχ. ελληνική πατρίδα ..Ματωμένη, αλλοπαρμένη και ακυβέρνητη. Τους αναστεναγμούς της κρίσης να μαζεύαμε σ’ έναν ασκό θα 'χαμε αλλάξει τις τροχιές των πλανητών.
Χρονιάρες μέρες και τα φονικά, οι εμφύλιες συρράξεις, η διάλυση, οι καταστροφές.- έκαμαν και το αστέρι της φάτνης να χλωμιάσει από ντροπή. Άλλοι στους δρόμους θυμωμένοι, άστεγοι και πεινα­σμένοι, άλλοι στα ανταλλακτήρια και τα παζάρια δίχως χρήμα, άλλοι στις ουρές της γκιλοτίνας των χαρατσι­ών και των συσσιτίων, άλλοι στα ψυχοφάρμακα και τους γιατρούς ταυ ελέους, άλλαι στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της φυγής, άλλοι σκυμμένοι πάνω από τα παγκόσμιας πρώτης μαθηματικά της τρόικας κι άλλοι με τα μυαλά στα κάγκελα του διαδικτύου..

Πρώην μέλος του ΕΝΕΚ ο Δένδιας !!


Και ξαφνικά ανακαλύψαμε πως ο υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" ο Νίκος Δένδιας ήταν παλιό μέλος του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος  Κατά την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλίας στην Αχαρνών τα παιδάκια του βολέματος και του παρακράτους που αυτοαποκαλούνται Αναρχικοί  έβγαλαν και μια ανακοίνωση η οποία λέει:

Από το πρωί αυτόπτες μάρτυρες είδαν ματατζήδες να μπαινοβγαίνουν στην κατά τα άλλα "σφραγισμένη" Villa Amalias. Με επιτόπια παρουσία μας, διαπιστώσαμε ότι η πόρτα της οδού Χέϋδεν είναι εμφανώς παραβιασμένη.
Υπάρχουν μαρτυρίες παραβίασης του σπιτιού από τα Ματ, τους δημοτικούς υπάλληλους, και, από διάφορους άλλους ...τύπους με πολιτικά.

Εσύ Έλληνα!


Η Ελληνική ανακάλυψη εφαρμογής της ψυχράς σύντηξης για παραγωγή αστείρευτης ενέργειας μεταφέρεται για αξιοποίηση στον Καναδά !



Οι Έλληνες έκαναν την μεγάλη εφεύρεση. Οι Τούρκοι τους πρόσφεραν 100 εκατομμύρια και τα αρνήθηκαν. Το ανθελληνικό κράτος αδιαφόρησε στις εκκλήσεις τους, ενώ η ΝΑΣΑ έδειξε ενδιαφέρον. Τελικά κατέληξαν στον ...Καναδά!!!


Αναδημοσίευση από την Ελεύθερη Θράκη

Θα θυμούνται ασφαλώς οι αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ τα ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει για την ίδρυση Εργοστασίου στην ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης που θα συναρμολογούσε επιβατικά και αγροτικά αυτοκίνητα. Επρόκειτο για μια πολύ μεγάλη επένδυση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, που όμως έμεινε στα χαρτιά. Και μην την είδατε και μην την ακούσατε. Άλλη μια παρόμοια περίπτωση που πριν από ένα χρόνο είχαμε παρουσιάσει, ήταν η επένδυση της Εταιρείας “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” για κατασκευή οικιακών συσκευών “Ψυχρής σύντηξης” που θα παρείχαν αστείρευτη ενέργεια. Για την συνέχεια και την κατάληξη αυτής της ιστορίας διαβάστε τι έγραψε “ΤΟ ΒΗΜΑ”: «Η Ελλάδα της κρίσης μοιάζει απελπιστικά με το κουτί της Πανδώρας: μύρια κακά και μόνο ένα καλό – η ελπίδα – ήρθαν στο φως.

Καρέλιας: Ο Έλληνας βιομήχανος που κάνει την διαφορά μοιράζοντας τα κέρδη στους εργαζόμενους !


Στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια για το 2012 και στο 1,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους της εταιρείας...
(Μπορεί κάποιο από τα πολιτικά λαμόγια να μας δείξει μια εταιρεία που οι''κρατικοδίαιτοι μάγοι΄΄ ...μοίρασαν κάτι εκτός απο χρέη ; 
Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην Καλαμάτα.
Αναλυτικά, οι έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους έχουν ως εξής:

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Χαρά Νικοπούλου: Προδότες ελληνόφωνοι… διαλέξτε επιτέλους τον Λεωνίδα αρχηγό…ή μήπως εφιάλτη;


Eίμαι παιδί του ’74…
Όχι μη γελιέσαι Έλληνα…
Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου…
δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου…
Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες…
εκεί στον τύμβο της μακεδονίτισσας…
22 Ιουλίου 1974…
Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…
Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα…
Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…
Μου έμαθες τα πρώτα Ελληνικά, με δασείες-περισπωμένες,… μα πριν καλά-καλά τα μάθω τα

Που είναι οι 45.000 συνταξιούχοι;

Το  κομματικό κράτος που κτίστηκε τόσα χρόνια  δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί
Η αγορά συνειδήσεων  και η παράνομη αλληλεξάρτηση είχε σαν αποτέλεσμα
45.000 συνταξιούχοι  να μην  απογραφούν στον Ο.Α.Ε.Ε.. - Τι δήλωσε ο Υπ. Εργασίας
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στην απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΣΥΡΙΖΑ Αυτοί είναι οι "προστάτες"


Δεν πέρασαν λίγες ώρες από το άρθρο που μας έστειλε ο  Αετίων  "Συμμορία με Α στον κύκλο " και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης  με τις δηλώσεις του ήρθε να μας δικαιώσει. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ποιοι είναι οι καθοδηγητές και αβανταδόροι των αναρχικών.  ."Αντικείμενα καθημερινής χρήσης" τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ! είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ .
Ο Σκουρλέτης εμμένοντας στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αστυνομική επιχείρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην πρώην ΑΣΟΕΕ ήταν

Όχι στο πετρέλαιο - Μια μικρή "επανάσταση" σε εξέλιξη


Χωρίς να το καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες έκαναν μια μικρή "επανάσταση" έναν ατομικό ξεσηκωμό .Πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα η συντονισμένη και μαζική απόρριψη του πετρελαίου ως προϊόν θέρμανσης. Ο λόγος βέβαια πηγάζει από το ετσιθελικό νταβατζιλίκι της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Ο διπλασιασμός της τιμής του λίτρου με τις γνωστές δικαιολογίες, έκαναν τους Έλληνες που οικονομικά βρίσκονται σε πρωτοφανή δύσκολη θέση να επιλέξουν τον παραδοσιακό τρόπο θέρμανσης τα ξύλα, η όσοι δεν έχουν την δυνατότητα άλλους τρόπους (ηλεκτρικό, υγραέριο).Έτσι

ΣυμμορίΑ με Α στον κύκλΟ


Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την "ευαισθησία" για τους λαθρομετανάστες που δείχνουν οι αναρχικοί που βαφτίζονται ως αντιεξουσιαστές, ; Αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε με την λογική δεν θα βρούμε άκρη.Αν όμως αφήσουμε να μας οδηγήσουν τα γεγονότα θα βρούμε πως πίσω τελικά από αυτό το Α στον κύκλο κρύβονται συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου .Για χρόνια το άνθιζε το παρεμπόριο μπροστά από την ΑΣΟΕΕ ακόμα γίνεται στα Προπύλαια.Και ίσως κάποιοι δε μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της επιχείρησης. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα ήθελε κάποιος  για να νοικιάσει τρία τέσσερα μαγαζιά στα Προπύλαια .Έξω από το μετρό. Συντήρηση ΔΕΗ εφορία ΙΚΑ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κάτω το κόμμα των πολιτικών κομμάτων!!!


Στα 7,72 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η τρίτη δόση της τακτικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα από το ελληνικό Δημόσιο για το έτος 2012, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων αποσκοπεί στην οικονομική τους ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
Συγκεκριμένα,

Le Figaro: Δυο Βουλγαρικά χωριά ζήτησαν την ένωση με την Ελλάδα !


Δυο Πομακοχώρια ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα . Η ιστορία δικαιώνει την ΖΑΓΑΛΙΣΑ
«Το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών». Mε αυτόν τον τίτλο η γαλλική, «Le Figaro», σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για τη «μεγάλη επιθυμία» των δύο χωριών της Βουλγαρίας, Tsrantcha και Brashten, να προσαρτηθούν στην Ελλάδα.
Κάπου στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει Ελλάδα - Βουλγαρία, τα δύο χωριά, που αριθμούν λίγους κατοίκους, το πρώτο 600 και το δεύτερο 800, ζήτησαν σε σχετικό τους σημείωμα να «διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα» γιατί «έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. 
Η είδηση δεν μας εξέπληξε καθόλου. Ως ΖΑΓΑΛΙΣΑ, γνωρίζουμε πολύ καλά τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην ορεινή βουλγαρική Ροδόπη, απλά, θυμηθήκαμε

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών (Μέρος Δ’) τελευταίο


Τα Πρωτόκολλα τυπώθηκαν το 1920 από μια εφημερίδα του Χένρυ Φορντ στο Μίσιγκαν, κυρίως για να επιτεθεί στους Εβραίους και τους Κομμουνιστές. Ακόμα και αφού είχαν αποκαλυφθεί σαν απάτη, η εφημερίδα του Φορντ συνέχισε να κάνει αναφορές σε αυτά.
"Η μοναδική δήλωση που με ενδιαφέρει να κάνω για τα Πρωτόκολλα είναι ότι ταιριάζουν με αυτά που συμβαίνουν. Είναι δεκαέξι χρονών και ταίριαζαν με την παγκόσμια κατάσταση μέχρι τώρα. Ταιριάζουν και τώρα"-Χένρυ Φόρντ,17/2/1921,του οποίου η εφημερίδα Dearborn Independent  ανέφερε, τουλάχιστον μέχρι το 1927, τα Πρωτόκολλα ως απόδειξη μιας υποτιθέμενης Εβραϊκής απειλής.Στο Δ’ Μέρος και τελευταίο της παρουσίασης των Πρωτοκόλλων της Σιών υπάρχουν ορισμένα αποσπάσματα από τα υπόλοιπα Πρωτόκολλα, τα οποία σε πολλά σημεία παραπέμπουν άμεσα στην κοινωνικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα

Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας - Σιωπηρή Διαμαρτυρία στην τράπεζα "Ελλάδος" βίντεο


Με μια αγωνιστική ακόμα ενέργεια αποχαιρέτησαν οι Έλληνες Εθνικιστές της   Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας  το 2012 . Έτσι την Παρασκευή που μας πέρασε  προέβησαν σε  σιωπηρή διαμαρτυρία μπροστά στην τράπεζα της Ελλάδος ,ανάβοντας ένα κερί και δείχνοντας έτσι την οργή και τον πόνο που έχουν προκαλέσει τα δολοφονικά μέτρα της Ανθελληνικής Κυβερνητικής Πολιτικής.
Πολιτικής που κατάφερε μετά από τρία

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ το όπλο του φαύλου Κοινοβουλευτισμού


          Δημαγωγία και δημαγωγοί
«Το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο κουτός όσο κι οι ακροατές του, ώστε να νομίζουν πως είναι τόσο έξυπνοι όσο κι εκείνος - Καρλ Κράους.»


Από αρχαιοτάτων χρόνων και μέχρι τις μέρες μας, οι δημαγωγοί, οι πολιτικοί αυτοί σαλτιμπάγκοι, έχουν καταφέρει να εξασκούν μία ιδιαίτερη έλξη, μία γοητεία θα λέγαμε στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Εάν ανοίξουμε ένα εγκυκλοπαιδικό λεξικό στην λέξη δημαγωγία θα διαβάσουμε: «Δημαγωγία, η ιδιότητα του δημαγωγού. Η ικανότητα του να άγει και να φέρει τα πλήθη δια της πειθούς και κατ' επέκτα­ση, η δημοκοπία ή δια της απάτης ευνοϊκή διάθεσης των πολιτών προς το πρόσωπο του».

Ευχές του Γιάννη Κουργιαννίδη και τους ¨ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ''

Καλὴ χρονιά, καλὴ λευτεριὰ στοὺς Ἕλληνες. Ἡ αὐριανὴ μέρα γιὰ τὸν Ἑλληνισμό δὲν πρέπει καὶ δὲν θὰ ἔχει καμμία σχέση μὲ τὸ σήμερα καὶ τὶς παθογένειές του. Νὰ ἀγωνιστοῦμε ὅλοι, ὥστε αὐτὸ τὸ αὔριο νὰ ἔρθει σύντομα
Τις ολόθερμες ευχαριστίες μου, ως εκπρόσωπος της ΑμΚΕ «Δεσμοί Ελλήνων», στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Πηλίτσο, για την προβολή του έργου του σωματείου μας

Αφιέρωμα στους Νέους ...και στους πάντοτε Νέους..


γράφει ο Πολύδωρος Δάκογλου
Τι διαφέρει η Νοσταλγία από το Όνειρο; Θα έλεγα πως είναι η ίδια αίσθηση. Είναι όπως η κεντρομόλος δύναμη με την φυγόκεντρο δύναμη. Είναι το ίδιο άνισμα με διαφορετική φορά. Προς τα μέσα η Κεντρομόλος (Νοσταλγία), προς τα έξω η Φυγόκεντρος (Όνειρο).
Για να νοσταλγήσεις κάτι, θα πρέπει να το έχεις γνωρίσει. Να το έχεις ζήσει. Να σε έχει χαράξει. Για να ονειρευτείς κάτι, θα πρέπει να έχεις ακούσει γι΄ αυτό. Να έχεις πλάσει με το μυαλό σου έναν μύθο. Να σε έχει προκαλέσει να το ζήσεις.
Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος ξεχωριστός. Ικανός να νοσταλγείς και να ονειρεύεσαι.

1979 - 2013 Ο Αγώνας δεν σταματά ποτέ !


Εσύ που πονάς, βλέποντας αυτά που γίνονται γύρω σου...
Εσύ που ακούς την φωνή της ψυχής σου να σε προειδοποιεί...
Εσύ που έχεις ακόμη μια γωνιά με φλόγα στην καρδιά σου...
Εσύ που μπορείς ακόμη να σκέπτεσαι στο σκοτάδι που σου ρίχνουν...
Εσύ που θέλεις να δικαιώσεις την ανθρώπινη υπόστασή σου...
Εσύ που νιώθεις γύρω σου το ψέμα, χωρίς να το συνειδητοποιείς...
Εσύ που ζητάς αλήθεια να πιστέψεις, φως για να διαβλέψεις...
Εσύ που ψάχνεις να μείνεις καθαρός μέσα στα σκουπίδια...
Εσύ που νιώθεις αμόλυντος μέσα στην αρρώστια...
Εσύ που ψάχνεις δύναμη για να τινάξεις τις αλυσίδες της ψυχής...

Ο καθυστερημένος Δήμαρχος


Καθυστερημένος κατά 3 ' αποδείχθηκε ο δημοφιλής δήμαρχος ( στους λαθρομετανάστες )
Γιώργος Καμίνης χάνοντας την μάχη με την αλλαγή του χρόνου.
 Πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος άλλαξε την χρονιά με δύο περίπου λεπτά καθυστέρηση... Η αιτία; Μα τι άλλο; Ο λόγος που έβγαζε και έπρεπε να ολοκληρώσει οπωσδήποτε, πριν μπει το 2013. Όμως το 2013 μπήκε, και ο "Λόγος του Δημάρχου" δεν είχε ολοκληρωθεί. Οι

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή Χρονιά Ευτυχισμένο το 2013


Βωμοί του Κωστή Παλαμά Μελοποιημένο από τον Γιάννη Παναγιωτακόπουλο



Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
Όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις.

Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.

Γεράσιμος Γεννατάς: «Βάζουν τούρκικα για να εντείνουν τον εθνικισμό»


Το ακούσαμε και αυτό ...Από το συμπαθή κατά τ΄άλλα ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό  "Λοιπόν" έκανε την απίστευτη δήλωση  εκφράζοντας την γνώμη του για τα τούρκικα σήριαλ που τους έχουν στερήσει τον επιούσιο : «Αυτά είναι ό, τι πουλάνε οι καναλάρχες. Βάζουν τα τούρκικα επίτηδες για να εντείνουν τον εθνικισμό. Η τηλεόραση έχει καταστρέψει την κοινωνία μας. Το lifestyle ήταν ένα εργαλείο καταστροφής της ηθικής μας. Είμαι λίγο βαρεμένος, αλλά δεν

Oι εγκληματίες χτύπησαν την διπλανή πόρτα.

Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του την ώρα της εργασίας του από τα πυρά αδίστακτων εγκληματιών.
Την ίδια στιγμή που ο πολίτης μένει απροστάτευτος από την ανύπαρκτη πολιτεία κάποιοι κρατάνε δεμένα τα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.
Βέβαια, όλα αυτά δεν μας κάνουν καμιά έκπληξη μιας και χρόνια τώρα, τα μεγαλύτερα εγκλήματα διαπράχθηκαν από το μεταπολιτευτικό πολιτικό κατεστημένο με την οικονομική 

Επικράτηση των Εθνικιστών στην Αυστρία "προβλέπει¨ δημοσκόπηση .


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «KURIER» και τα οποία δημοσιεύονται στο σημερινό της φύλλο το 2020 τα πολιτικά κόμματα θα ασκούν  μικρότερη επιρροή από ότι σήμερα όμως θα είναι μεγαλύτερη η επιρροή της Ακροδεξιάς,

Ειδικότερα, η ομάδα των νέων κάτω των 30 χρόνων, θεωρεί ότι η επιρροή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (του μεγαλύτερου σήμερα κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης) θα είναι μεγαλύτερη το 2020, ενώ στη δεύτερη θέση, από αυτή την άποψη, η ομάδα αυτή, τοποθετεί το κόμμα των Πράσινων.

Η θεά Τύχη, ο αγαθός δαίμων της αρχαιότητας


H θεά Τύχη της αρχαιότητας ήταν η προσωποποιημένη θεά της σύμπτωσης, του μη προβλέψιμου ή επιδιωχθέντος αλλά και της ευτυχούς συγκυρίας του απροσδόκητου συμβάντος. Η πολιούχος θεά της ευτυχίας των αρχαίων Ελληνικών πόλεων. Κατά τη «Θεογονία» του Ησίοδου ήταν θυγατέρα του Ωκεανού ή του Νηρέα και της Τηθίος, σε εκδήλωση ίσως του ότι η ναυτιλία και το ναυτικό εμπόριο εν γένει υπήρξαν η πρώτη και κύρια πηγή ευτυχίας των ανθρώπων.


Κατά τον Πίνδαρο, ο οποίος την ονόμαζε και Φερέπολιν, ήταν κόρη του Ελευθέρου Διός ή του Προμηθέα. Την θεωρούσε ως μια από τις Μοίρες, που είχε όμως λιγότερη δύναμη από τις αδελφές της, Θεά του Πεπρωμένου αλλά και ευμενής. Ως ευμενής θεά του πεπρωμένου λατρευόταν με την επωνυμία «Αγαθή Τύχη» στην Αρχαία Ολυμπία, όπου είχε δικό της βωμό. Στους ορφικούς ύμνους συναντάται ως κόρη του Ευβουλέως.

Φτάνει - Όχι άλλο κάρβουνο


Για να μην αναρωτιέστε γιατί επιμείναμε όλες αυτές τις μέρες με τις κληρώσεις του Τζόκερ και του Λόττο θα πούμε το εξής: Αυτός ο νόμιμος τζόγος (κρατικός ακόμα) είναι αυτός που μέσω των διαφημίσεων κρατά ζωντανά τα περισσότερα δημοσιογραφικά μέσα .Κατά την άποψή μας μπορεί όποιος έχει στα χέρια του αυτό το εργαλείο - μπαγκέτα να διευθύνει και την ορχήστρα .Όποιος .. φαλτσάρει έχασε .Τους υπόλοιπους συνειρμούς μπορείτε να τους κάνετε μόνοι σας αν και νομίζω τα γνωρίζετε.
Δεν μπορεί να είμαστε τόσο μέσα στις προβλέψεις

Η Δικαιοσύνη άργησε 17 ολόκληρα χρόνια !


Η Δικαιοσύνη άργησε 17 ολόκληρα χρόνια ! Εκτός από τυφλή ήταν και ...καθυστερημένη. Σε άλλες περιπτώσεις, βρίσκει και τον δρόμο και την συνέπεια
Ο Νίκος Ξηροκώστας ένας νεαρός φίλαθλος είχε υποστεί στις 10 Σεπτεμβρίου 1995 συντριπτικό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη από κιγκλίδωμα που υποχώρησε στο ματς του Άρη με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και από τότε κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Σε εκείνο το ματς, χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν στριμωχτεί

Κάποιοι τολμούν !


Μέσα στα τραγελαφικά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης και θα μπορούσαν επάξια να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία επιθεωρησιακά νούμερα των μεγάλων Αθηναϊκών σκηνών, υπήρξε επιτέλους η στοιχειώδης σοβαρότητα και μία αποτελεσματική παρέμβαση από τη δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μίρκα Δαρζέντα.
Την ώρα που ο δήμος  έχει γίνει ρεζίλι στο διαδίκτυο για τους απλήρωτους υπαλλήλους της Μ.Κ.Ο. «Όμορφη και καθαρή Ελλάδα» και που οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους – τόσο της Μείζονος όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης – ήταν εκτός αιθούσης, η ανωτέρω δημοτική σύμβουλος έδωσε προσωπική μάχη για τα δικαιώματα των

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αιτία πληρωμής


Χρονογράφημα                                                                                                                                                      Του Συνεργάτη μας  Φοίβου Ιωσήφ
  Αιτία πληρωμής
Με τον Μήτσο από την Ορεστιάδα γνωριστήκαμε στην Αεροπορία στα 1970. Μείναμε μόνον δυό μήνες μαζί στο αεροδρόμιο του Σέδες και μετά χαθήκαμε. Τά λέγαμε τις προάλλες μετά από σαράντα
δύο χρόνια. Μου διηγήθηκε πώς σπούδασε Φυσικός και ασχολήθηκε επί οχτώ χειμώνες με τά φροντιστήρια. Δύσκολη δουλειά θυμάται αλλά παραγωγική, ετοίμαζε νέους ανθρώπους να μπούνε στα πανεπιστήμια, να γίνουν επιστήμονες. Μετά ήρθε το σωτήριο έτος 1981 και με την κομματική του προτίμηση μπήκε μόνιμος υπάλληλος στη ΔΕΗ. Προσελήφθη σε ένα κτίριο της οδού Χαλκοκονδύλη
στην Αθήνα και άρχισε να προσέρχεται ευπειθής στις εφτάμιση κάθε πρωϊ. Πήγα την πρώτη

Προς ΣΥΡΙΖΑ : Έχετε κανέναν που να σκέφτεται Ελληνικά ;


 Ούτε απορίες ούτε και πολλά ερωτηματικά δημιουργούν οι παρεμβάσεις αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν είτε τα Σκόπια, είτε την Τουρκία, οι οποίες όμως φαίνονται να ταυτίζονται με τις θέσεις των γειτονικών χωρών και όχι της Ελλάδας, σχετικά με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Οι κομμουνιστές ιδεολογικά έχουν γαλουχηθεί προδότες και ανθέλληνες . Με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται χτυπούν την Ελλάδα Θυμάστε την δηλώσεις –  Θεοδωρίδη και πρόσφατα τις δηλώσεις Γαιτάνη .Δεν είναι προσωπικές απόψεις αλλά απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ που τις ασπάζεται και τις υιοθετεί πλήρως αφού δεν βγαίνει να τις καταγγείλει .Ακόμα θα περιμένει ο Νίκος Χατζηνικολάου τον Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις

Οικογένεια Παπακωνσταντίνου...«Μεγάλη ιστορία...οικογένεια για όλες τις εποχές»


Οικογενειακή υπόθεση των Παπακωνσταντίνου το εργοστάσιο της ΔΕΗΣτις 27 Οκτωβρίου είχαμε κάνει αυτό το αφιέρωμα στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου Λόγω της επικαιρότητας το βάζουμε πάλι. Πάντως καλό θα είναι για το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του να μην νομίζουν ότι φορτώνοντας όλα τα βρώμικα τους στον πρώην τσάρο, θα την γλυτώσουν .Αργά η γρήγορα θα αποδοθεί δικαιοσύνη .
Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα περιγράφεται στο νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές», που διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1941 μέχρι σήμερα.