Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Σκοτώθηκε σε τροχαίο Λεωνίδας Σταθόπουλος


Πριν λίγες ώρες σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα μετά από σφοδρή σύγκρουση δυο οχημάτων στο 51,1 χλμ της ε.ο. Αντιρρίου –Ιωαννίνων , μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας 
Τα δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά και το ένα, μάρκας Audi , που κινούνταν προς Μεσολόγγι, εξετράπη εκτός του δρόμου, έφερε στροφή στον αέρα και προσγειώθηκε σε πρανές με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού που  ήταν δυστυχώς ο εθνικιστής Λεωνίδας Σταθόπουλος από το Αγρίνιο και μέχρι  πρότινος πολιτευτής της Χρυσής Αυγής , αφού πρόσφατα παρατήθηκε σκοτώθηκε απόψε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 20:00 στο φαράγγι της Κλεισούρας, μετά από σφοδρή σύγκρουση δυο Ι.Χ. Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική, οργανώθηκε σε διάφορους σχηματισμούς και αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία στελέχη  στην Δυτική Ελλάδα. 

Η ιδεολογική ένδεια της συντηρητικής παρατάξεως


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Διάβασα πριν από χρόνια, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Ιορδανίδη, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής: «η μάχη στον ιδεολογικό τομέα, στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως εχάθη όχι λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων, αλλά διότι πρακτικώς δεν δόθηκε ποτέ. Η συντηρητική παράταξη λειτούργησε συμπλεγματικά έναντι της Αριστεράς και του Κέντρου….»
Θα διαφωνήσω!
Η άποψή μου είναι ότι, η αποκαλούμενη συντηρητική παράταξη δεν λειτούργησε συμπλεγματικά έναντι της Αριστεράς. Αντιθέτως, με τους τρόπους που μπορούσε και με την πολιτική παιδεία που είχε, προσπάθησε. Προσπάθησε, όμως, ανεπιτυχώς. Ακριβώς επειδή αντιτάχθηκε, τέθηκε υπό κατηγορία και καταδιώχθηκε. Παρ’ όλα αυτά, επέμεινε. Επέμεινε επί τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας και στηρίζοντας πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι δεν εντρέποντο να αποκαλούν τα πράγματα με το όνομά τους. Έκανε όμως τρία λάθη:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ., ο Παύλος Μελάς και ο Ίων Δραγούμης


H Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. έβγαλε μια ωραία  ομολογουμένως αφίσα με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Παύλου Μελά με το σημαντικό της αφίσας να είναι και η αποτύπωση μιας ρήσης του εθνικιστή Ίωνος Δραγούμη! ο οποίος ήταν αυτός που μύησε τον Μίκη Ζέζα, όπως ήταν το αντάρτικο ψευδώνυμο του Παύλου Μελά, στον Μακεδονικό Αγώνα.
Θα μπορούσαμε επικριτικά να σχολιάσουμε και να συνδέσουμε την έκδοση  της συγκεκριμένης αφίσας με την χρονική στιγμή που …μυρίζει εκλογές και τις σκοπιμότητες που προκύπτουν από αυτή, όμως έστω κι έτσι αν είναι, εμείς θα δούμε θετικά ότι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τόλμησε!
Αυτό που θα ρωτήσουμε την ηγεσία της νεολαίας της νεολαίας της Ν.Δ. είναι αν γνωρίζει τι πίστευε ο Ίων Δραγούμης, ποιες ιδέες και ποια ιδεολογία επρέσβευε και μας άφησε σαν ιερή παρακαταθήκη; Έχουν διαβάσει τα βιβλία του, γνωρίζουν τις πολιτικές του απόψεις για το ελλαδικό κράτος και τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εξακολουθούν την ίδια

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: Η Ιδεολογία όλων των Ιδεολογιών


Εισηγητής: 
Φώτης Σακελλιάδης, 22 ετών, φοιτητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, εκπρόσωπος της ΦΕΑΚ (Σπουδαστικό της Ε.Ν.Ε.Π.)

Ή Ιστορία του κόσμου σήμερα είναι ή Ιστορία της πάλης ανάμεσα στους λαούς και τά "Εθνη. Αυτή ακριβώς ή πάλη είναι ό τρόπος υπάρξεως τής Ιστορικής Εξελίξεως. Με άλλα λόγια ή Ιστο­ρική Εξέλιξη είναι συνυφασμένη άρρηκτα με την πάλη ανάμεσα στά "Εθνη. Χωρίς την μία δεν υπάρχει ή άλλη. Για τους μαρξιστές ή ιστορία είναι ή πάλη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, ή ταξική πάλη. "Ολόκληρο όμως τό εμπειρικό υλικό τής ιστορίας έρχεται σέ αντίθεση μέ τούτη τήν άποψη. Και υπάρχουν πάμπολλα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Αναφέρουμε τό φαινόμενο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ιδιαιτέρως τήν σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και κομμουνιστικής (διεθνιστικής) Ρωσσίας. Στόν μεγαλύτερο πόλεμο της, ή κομμουνι­στική Ρωσσία πολέμησε στό όνομα τής Ρωσσικής Πατρίδος, τής Αγίας Ρωσσικής γής και όχι οποιασδήποτε τάξεως. Ό Στάλιν επανέφερε τά τσαρικά διάσημα και τις σημαίες γιά νά φανατίσει τόν Ρωσσικό Λαό. Και ήταν φυσικό άλλωστε.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ε.Ν.Ε.Π. - Β¨ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ (Όταν οι ΝΕΟΙ εθνικιστές δίδασκαν διαδικασίες βάσεως)


Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ξεκινώντας από σήμερα θα αναρτήσει σταδιακά τα ιδεολογικά θέματα που επεξεργάστηκαν το 1978. Οι οργανώσεις και τα στελέχη της Ε.Ν.Ε.Π. (ελληνική νεολαία εθνικής παρατάξεως) οι κεντρικές εισηγήσεις των οποίων εγκρίθηκαν και ψηφίσθηκαν από τους σύνεδρους της Β΄Πανελλήνιας  Συνδιάσκεψης επί ιδεολογικών θεμάτων της 18-19 Νοεμβρίου 1978 στο ξενοδοχείο Κάραβελ
Η ιστορία της δημιουργίας της Ε.Ν.Ε.Π. είναι ένα κεφάλαιο και μια ιστορία που θα έχουμε την ευκαιρία να την αναρτήσουμε στο άμεσο μέλλον σε ολοκληρωμένη μορφή στον Κοινό Παρονομαστή, εδώ σήμερα απλά να πούμε ότι η Ε.Ν.Ε.Π. υπήρξε δημιούργημα της ιδεολογικής εθνικιστικής οργανώσεως ΚΙΝΗΜΑ η ηγεσία της οποίας τότε ανέλαβε την οργάνωση και την ανάπτυξη της νεολαίας στο νεοϊδρυθέν τότε κόμμα (Σεπτέμβριος 1977) της Εθνικής Παρατάξεως και υπήρξε -η Ε.Ν.Ε.Π.- στον βασικό της κορμό κατά 80% αυτή από την οποία στις 6 Μαίου 1979 δημιουργήθηκε μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο των μελών της το ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΕΝΕΚ Αυτά σαν μια ελάχιστη εισαγωγική αναφορά…

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μεταξύ λίθου και ξίφους ο λαιμός μας...


Όσο πιο πολύ βαθαίνει η κρίση, τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζεται η χρήση της προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ που υπηρετούν τους ολίγιστους ταγούς που διαχειρίζονται την εξουσία.  Πολιτικοί που ούτε σοβαρότητα διαθέτουν, ούτε υψηλό επίπεδο πολιτικού λόγου, προβαίνουν στη συνήθη «δικαιολογία» της ουσιαστικής ανυπαρξίας τους, της υπόδουλης συμπεριφοράς τους και της εμφανούς ανικανότητάς τους: φταίει ο λαός που δε συμμορφώνεται, φταίει που οι επόμενοι που θα έρθουν θα «βαλτώσουν την οικονομία, φταίει η άτυπη μακρά προεκλογική περίοδος. Ας μην τους κατηγορούμε, λοιπόν που η πραγματική οικονομία κινδυνεύει, που η δημόσια διοίκηση έχει παγώσει. Φταίνε οι «κακοί» Έλληνες, φταίνε οι περιρρέουσες συνθήκες, φταίνε αυτοί που ανοίγουν καφετέριες για την έλλειψη επενδύσεων, φταίνε οι λαϊκιστές ακροδεξιοί για την έλευση των τζιχαντιστών, φταίει το κακό το ριζικό μας, που θα’ λεγε κι ο ποιητής…

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-10 εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Παύλο Μελά στην Αθήνα

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003 που ξεκίνησε να πραγματοποιείται από την Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων - πλατεία Παύλου Μελά (πρώην Ρηγίλλης), Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του ήρωα, με σκοπό τότε να παρακινήσουμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100 ετών. Σήμερα 110 χρόνια μετά, ο δήμος συνεχίζει να απουσιάζει! Οι εθνικοί ήρωες πρέπει να τιμούνται από όλο το έθνος και από το κράτος που το εκπροσωπεί, διότι ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς όμως στην

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Εμείς» και οι «άλλοι»


Ένα ερώτημα πλανάται στο νού εκείνων των ανθρώπων, που διακρίνονται για το φιλέρευνο του χαρακτήρα τους. Το ερώτημα είναι απλό και περιστρέφεται γύρω από το τί μέλλοι να συμβεί σ’ εμάς, την οικογένειά μας και την πατρίδα μας στο προσεχές ορατό διάστημα.

Χωρίς καθυστέρηση, οι ολίγον νούν έχοντες, διαπιστώνουν την ένδεια της ευθυκρισίας και της εχεφροσύνης στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Και αυτό διότι κάθε προσπάθεια να αναγνωσθεί και ερμηνευθεί ο χαρακτήρας της εποχής μας καταλήγει σε μία ακραία μη γνώση, η οποία -χωρίς καμμία αμφιβολία- μας ταξιθετεί προς το κοιμητήριο του πνεύματος. Αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε τα φαινόμενα. Αδυνατούμε να αναλύσουμε τα συμβαίνοντα. Με άλλα λόγια, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.