Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιο είναι το μέλλον της Χρυσής Αυγής; (του Πολύδωρου Δάκογλου)


Ποιο είναι το μέλλον της Χρυσής Αυγής; Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν...

Οι εμπνευστές του επικοινωνιακού πογκρόμ που εξαπολύθηκε κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής, γνωρίζουν ότι το όλο εγχείρημα έχει σαθρό νομικό υπόβαθρο. Ο στόχος τους λοιπόν δεν μπορεί να είναι η εξουδετέρωση κάποιων από τα κορυφαία στελέχη της, ούτε βεβαίως το να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Στόχος των συστημικών συνεταίρων (κόμματα, δημοσιογράφοι, εξωθεσμικοί παράγοντες, ξένες δυνάμεις) είναι η δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος (σε πρώτη φάση) και η ψηφοσυλλεκτική  αποδυνάμωση, στις εκλογές του Μαΐου 2014 (δεύτερη φάση).
Δεδομένου του τρόπου αντιδράσεως των μαζών, είναι βέβαιο πως και οι δύο στόχοι, εκτός απροόπτου, θα επιτευχθούν. Πολλοί λίγοι ψηφοφόροι θα έχουν το σθένος, όταν ερωτηθούν από εταιρίες δημοσκοπήσεων, να πουν ότι την ψηφίζουν ή την στηρίζουν. Και αυτό θα είναι μόνον η αρχή.

Ακόμα λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα προθυμοποιηθούν να εκτεθούν στην βάσανο της συμμετοχής σε ψηφοδέλτιο κάποιας τοπικής κοινωνίας.
Τα συστημικά κόμματα θα γνωρίσουν αρχικώς μια δημοσκοπική άνθιση, που όμως δεν είναι βέβαιο πως θα μετατραπεί σε εκλογικό εγκλωβισμό των ψηφοφόρων. Είναι πολύ πιο πιθανόν, η οργή του κόσμου να μεγιστοποιήσει και πάλι «τον κανένα» ή το «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ».


Η διαρραγή των παραδοσιακών εξαρτήσεων και πελατειακών σχέσεων των ψηφοφόρων με τα μνημονιακά κόμματα είναι πολύ βαθύτερη απ’ όσο οι κομματικοί και παρα-κομματικοί παράγοντες εκτιμούν. Τα αίτια της πλήρους απαξίωσής τους, που είναι οικονομικά, ηθικά και εθνικά, δεν θα μπορέσουν να αρθούν εύκολα τα επόμενα χρόνια. 

Ούτε η βραδεία ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί «να ζεστάνει» τους πληγέντες από τα μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Ούτε τα κόμματα είναι διατεθειμένα να κάνουν μια βαθειά καθαρτήρια ανανέωση στελεχών και πολιτικών θέσεων, ώστε να κερδίσουν και πάλι ένα μέρος της εμπιστοσύνης των Ελλήνων. 

Ούτε η περιφρόνηση που νοιώθουν οι ελεύθεροι πολίτες, λόγω των δουλοπρεπών συμπεριφορών της πολιτικής τάξης, είναι δυνατόν να εξασθενίσει, πριν η λήθη αναλάβει τον δικό της ρόλο.

Η Χρυσή Αυγή, τελικά, θα ξεπεράσει το σοκ που δημιουργήθηκε στην κοινωνία και τους νεοφώτιστους οπαδούς της, από την λυσσαλέα επίθεση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και των δημοσιογραφικών ενεργούμενών τους. Θα της κοστίσει, βέβαια, την απώλεια του πολιτικού και ψηφοφορικού λίπους που είχε αποκτήσει λόγω συγκυριών- και θα περιορισθεί (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σε ένα πολιτικό ρόλο αντίστοιχο με αυτόν του ΚΚΕ.
Όπως και αν είναι, οι επόμενες δημοσκοπήσεις πρέπει να αναμένονται με ενδιαφέρον και σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες.


1 σχόλιο:

  1. Η ΧΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ
    ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙΣ ΑΝΗΚΕΙ
    ΑΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 20%
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π